Forum Lagata.pl: Programy graficzne - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Programy graficzne

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506
  • Rejestracja Tue, 16 May 06

Napisano 22 June 2006 - 00:32

Jakich uzywacie i jak je oceniacie.

Uzywam Adobe Photoshop 7. Wczesniej uzywalem kombajna 9 CS 2, ale komputer strasznie sie mulil i praca nie byla tak satysfakcjonujaca jak w przypadku tego co dzialalo bez przycinania sie. Bardzo sobie cenie ten program. Doskonale mi sie na nim pracuje. Ma prostu interface i przejrzysta konstrukcje. Na poczatku niewiadomo gdzie co jest ale potem jak juz sie zacznie... mozna sie zdziwic co mozna osiagnac. Polecam KAZDEMU D.gif

Oprocz tego uzywam jeszcze starego COREL DRAW 7. Jesli ktos chce precyzyjnych rysunkow np. technicznych w grafice wektorowej to ten program jest dla niego... potrzebowalem dosc dlugiego czasu zeby nauczyc sie na nim procowac... teraz sadze znam jego wiekszosc mozliwosci tongue.gif
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 22 June 2006 - 21:42

ja uzywam Autodesk 3ds Max 8 jak narazie sie ucze samych poczatków,jelsi ktos mial do czynienia z tym programem bede wdzieczny za info.
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Ernest 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 9
  • Rejestracja Tue, 13 Jun 06

Napisano 22 June 2006 - 22:25

Macromedia Flash.. Używam go już od 2 lat i codziennie odkrywam nowe możliwości. Niepozorny, a jednak przy odrobinie wyobraźni można stworzyć całkiem fajne rzeczy. Nie wspomne już o profesionalistach, którch witryny wykonane we flashu to jak dla mnie dzieła sztuki;]

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mapper 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 256
  • Rejestracja Sat, 24 Jun 06

Napisano 24 June 2006 - 22:41

Hej ludziska - Macromedia Flash - to cudzo - ja się bawie w tym programie od 3 lat - przewrobiłem już 6, 7 i aktualnie wałkuje 8. Pragramik jest zajefajny - ja wykorzystuje go do prezentacji multimedialnych, banerów, stronki www, ale ostatnio nawet proste graficzki. Jeśli ktoś chce pociągnać ten temat - to zaczynamy, bo warto - wiele technik, wiele pomysłów żeby zrobić jedna i tą samą rzecz lub prościej Macromedia Flash.

Jak ktoś ma ochotę to moze wpaść na www.mapper-bstudio.ovh.org.

[ Dodano: 2006-06-25, 03:05 ]
Widze że mowa o Photoshop CS2 - program dobry, idealny, ale jak już wspomniano przymula kompa - ja osobiście preferuje Corela w wersji 8 lub 9 ewetualnie nową produkcję Corel Paint Shop Pro X - ciekawy programik, nawiązujący potroszku do Photoshopa - godny uwagi, wiele funkcji, interfejs prosty w obsłudze, nie przymula kompa tak jak Photoshop. Gorąco polecam.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Burzus 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 328
  • Rejestracja Tue, 30 May 06

Napisano 28 June 2006 - 11:06

Ja posiadam 3d sm ale podejrzewam, ze umiem mniej niz ty, zreszta ten program to przezeracz czasu, wiec nawet nie mam kiedy. Choc skonczony projekt po renderingu to naprawde cos wink.gif

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   fistashek 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 4
  • Rejestracja Wed, 28 Jun 06

Napisano 28 June 2006 - 22:23

Ja osobiście korzystam z Adobe Photoshop CS. Jest bardzo fajny, ma bardzo duzo funkcji. Miło mi sie na nim pracuje. Chociaz duzo czasu zajeło mi poznanie go.
Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeśli jesteś smutny, ponieważ nigdy nie wiesz, kto może się zakochać w twoim uśmiechu.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 28 June 2006 - 22:28

ja caly czas sie zbieram - ale wiem, ze to dluuuzo czsau zajmuje - ale programik jest klasa widze co proged potafi w nim zdzialac
Dołączona grafika

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   shero 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 78
  • Rejestracja Sun, 25 Feb 07

Napisano 25 February 2007 - 18:38

Ja już od dobrych kilku lat korzystam z "sklepu fotograficznego".

Najpierw używałem 6 potem siódemki, a obecnie posiadam CS2.
Od zawsze pracuje na wersji angielskiej i mimo, że jestem polakiem już od bardzo dawna (urodziłem się w ubiegłbym wieku tongue.gif) to jakoś nie jestem w stanie pracować na wersji polskiej.
Kiedyś byłem zmuszony zretuszować szybko zdjęcie w CS2 PL i zamiast zrobić to w 5 minut zrobiłem w ponad 30 minut.

Dlatego każdemu kto chce zacząć swoją przygodę z grafiką komputerową polecam wersje angielską.

PS. Dla tych co nie mają 2,5k złotych na pełną wersję polecam darmowy edytor grafiki GIMP.
Niby niczym nie ustępuje Photoshop, ale jednak Photoshop to prawdziwy graficzny kombajn.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 5553
  • Rejestracja Sat, 30 Sep 06

Napisano 25 February 2007 - 20:10

CYTAT(shero)
Dlatego każdemu kto chce zacząć swoją przygodę z grafiką komputerową polecam wersje angielską.

a co to za różnica? po prostu się przyzwyczaiłeś
pierwsze wersje miałam po francusku i nie widzę żadnej różnicy, jeśli siedzisz w programie to działasz intuicyjnie smile.gif

Zawsze PS w różnych wersjach, obecnie CS ale i tak coraz mniej używam
poza tym muli bbbb.gif
CYTAT(proged)
COREL DRAW 7. Jesli ktos chce precyzyjnych rysunkow np. technicznych w grafice wektorowej to ten program jest dla niego

ja bym była przychylniejsza programom CADowskim
Corel jest dobry jeśli ktoś projektuje grafikę użytkową

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   magnus 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2033
  • Rejestracja Mon, 22 Jan 07

Napisano 25 February 2007 - 20:31

No ja ostatnio właśnie używam GIMP-a. Po pierwsze dlatego, że walczę z piractwem (swoim winkah4.gif a po drugie przesiadłem się na linuxa. Co prawda niewiele jak na razie w nim robiłem, ale widzę, że wszystkie potrzebne funkcje są więc nie powinno być problemu.
PShopa używam od ładnych paru lat - od wersji chyba jeszcze 4.0. Wersja polska i angielska - bez znaczenia smile.gif Jednak znacznie lepiej znam Corela z uwagi na to, że kiedyś pracowałem w drukarni przy składzie (może samego typowego składu było niewiele - bardziej projektowanie grafiki do sitodruku, akcydensów typu plakaty, ulotki, wizytówki).
Próbowałem też wielu innych programów i znam podstawy flasha, ilustratora, paintera i kilku innych - jednak standardem chyba długo pozostanie para Corel/Photoshop smile.gif

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   shero 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 78
  • Rejestracja Sun, 25 Feb 07

Napisano 26 February 2007 - 22:02

Uważam, że dla osób początkujących lepsza jest wersja angielska ponieważ w sieci jest o wiele więcej tutoriali i artykułów właśnie na tą wersję.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   friz 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 4
  • Rejestracja Sun, 25 Mar 07

Napisano 25 March 2007 - 18:09

Programy graficzne - zależy do czego...
Do projektów do druku (typu wizytówki, kalendarze) i ogólnie grafiki wektorowej polecam Corel Draw, osobiście używam zestawu z numerkiem "11", czasem Photoshop CS, ale jak dla mnie, to ten nawet nie dorównuje Corelowi pod tym względem(oczywiście zdania są podzielone) - jestem fanem prostoty w programach tego typu. Jeśli chodzi o webdesign to idealnie spisuje mi się Adobe (Macromedia) Fireworks MX, jest w pełni kompatybilny z moim Dreamweaver MX (w jednym zestawie). Fireworks jest dużo mniej spopularyzowany niż słynny Adobe Photoshop (też czasem używam), ale jak dla mnie to bez problemu mu dorównuje, a przy tym jest olśniewająco prosty i przejrzysty. Do samych buttonów, używam dość często Xara 3D - nieskomplikowana i dużo fajnych efektów.
--- F R I Z ---

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Ishiyama 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 5
  • Rejestracja Fri, 03 Aug 07

Napisano 03 August 2007 - 22:36

używam Corel Paint Shop Pro X - jak dla mnie idealny ...
prosty w obsłudze, i gdy się potrafi to można w nim cuda zdziałać ...
czasami GIMP ..
próbowałam na Photoshopie CS2, ale zamulał masakrycznie i odechciało mi się wszelakiej zabawy na nim D.gif

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   gnievko22 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 8
  • Rejestracja Mon, 29 Dec 09

Napisano 29 December 2008 - 19:52

Photoshop to świetna sprawa, nawet pluginy nie są mu potrzebne bo to co można zrobić za pomocą pluginu, można też zrobić samym photoshopem, plugin tylko ułatwia sprawę,
Illustrator dla mnie także jest niezastąpiony.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   dante 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 40
  • Rejestracja Fri, 27 Mar 09

Napisano 27 March 2009 - 17:04

Adobe Fireworks CS2 używam do tworzenia grafiki pod strony www. Dla mnie idealny i niezastąpiony.
Zmysłowe Piękno - blog propagujący zmysłowe piękno kobiecego ciała.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Uleczka 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11
  • Rejestracja Tue, 24 Nov 09

Napisano 24 November 2009 - 00:31

Ja Adobe Photoshop CS4. Naprawdę chwalę go sobie.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1