Strona 1 z 1
NIEDOSTEPNI A MOZE NIEWODOCZNI
Napisano 23 January 2007 - 18:58
szukam wtyczki do tlena ktory pokazalby mi osoby niewidocze
dalton
Napisano 23 January 2007 - 19:02
jeszcze klania sie sama stronka owego komunikatora www.tlen.pl możesz tam poszperać a byc możliwe ze znajdziesz ale watpie jak juz wspomniał Lukas_79,
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę
Nie udzielam informacji na gg
Nie udzielam informacji na gg
Napisano 24 January 2007 - 12:07
CYTAT(Kampa)
do gg jest, ale na tlenie? Nie slyszałem...
A pamiętasz może na szybko nazwę albo jakiś namiar?? Na najnowszym gg działa (bo zmienili protokół lekko
Napisano 24 January 2007 - 12:10
GG test 2.52 kiedys dzialalo ale terac cos pozmieniali moze jest nowsza wersja ale ja sie nie spotkalem...
Napisano 24 January 2007 - 12:12
power gg ale czy dziala na najnowszym gg nie mam pojecia - musisz sprawdzic
http://www.eprogramy.org/power-gg/
http://www.eprogramy.org/power-gg/
Napisano 24 January 2007 - 12:25
Te programy na sprawdzanie czy ktos jest ukryty czy nie i tak nigdy nie dzialaja w 100% Ja do konnekta mam wtyczke ktora ma pokazywac ukryte osoby, ale sadze ze to dziala na takiej zasadzie ze sprawdza port gg (czy jest otwarty) w kompie sprawdzanego. Jak ktos ma publiczne IP to moze to dziala, ale gdy jest adres dynamiczny, albo jeden dla calej sieci LAN, to wystarczy ze ktos w sieci bedzie mial wlaczone gg to odrazu wszystkich innych (z tej sieci) widzi jako ukrytych. Tak wiec czesto wyniki takich programow moga byc nieprawidlowe
Napisano 06 August 2008 - 21:43
Ale temat odgrzebałem
.
Po pierwsze należy wiedzieć, że korzystanie z takich wtyczek/modułów może wam przynieść bana na GG. Tak tak, coś takiego istnieje, wtedy po prostu wysyłane przez nas wiadomości nie dochodzą do odbiorcy. Z reguły taki ban trwa 12 lub 24 godziny
.
Po drugie sprawdzanie niedostępności polega na wysyłaniu pustego obrazka do kogoś. Jeśli program otrzyma potwierdzenie dostarczenia obrazka to pokazuje niewidoczny (niedostępny nie może odebrać obrazka, trzeba być online). Słyszałem o innej możliwości sprawdzania niewidoczności chyba w konnekcie, ale nie wiem jak działa. Sprawdźcie sobie wasze katalogi z otrzymanymi obrazkami - jeśli macie tam coś wielkości 1x1 piksela i jest puste to oznacza, że ktoś z waszej listy sprawdzał niewidoczność
. Niektóre komunikatory umożliwiają łatwe zabezpieczenie przez takim sprawdzaniem
.
A co do tego bana to jak numer GG wysyła co sekundę do innego numeru wiadomość to serwery traktują go jako bota, który spamuje, stąd ten ban.
Po pierwsze należy wiedzieć, że korzystanie z takich wtyczek/modułów może wam przynieść bana na GG. Tak tak, coś takiego istnieje, wtedy po prostu wysyłane przez nas wiadomości nie dochodzą do odbiorcy. Z reguły taki ban trwa 12 lub 24 godziny
Po drugie sprawdzanie niedostępności polega na wysyłaniu pustego obrazka do kogoś. Jeśli program otrzyma potwierdzenie dostarczenia obrazka to pokazuje niewidoczny (niedostępny nie może odebrać obrazka, trzeba być online). Słyszałem o innej możliwości sprawdzania niewidoczności chyba w konnekcie, ale nie wiem jak działa. Sprawdźcie sobie wasze katalogi z otrzymanymi obrazkami - jeśli macie tam coś wielkości 1x1 piksela i jest puste to oznacza, że ktoś z waszej listy sprawdzał niewidoczność
A co do tego bana to jak numer GG wysyła co sekundę do innego numeru wiadomość to serwery traktują go jako bota, który spamuje, stąd ten ban.
Użytkownik Franz edytował ten post 06 August 2008 - 21:44
Napisano 06 August 2008 - 22:52
Potwierdzam to co napisał Franz. Ale co ciekawe to na spamerow jakos ten filter i tak nie dziala
Napisano 07 August 2008 - 00:39
CYTAT(marshall @ Wczoraj, 22:52)
Ale co ciekawe to na spamerow jakos ten filter i tak nie dziala
No bo protokołowi GG do ideału bardzo wiele brakuje, niestety. Czasem można to nawet wykorzystać do dobrych celów.
A bota zawsze można ustawić tak, żeby wysyłał spam wolniej niż minimum ustawione w protokole...
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie