Mam pewien problem - nagrywałam filmik aparatem cyfrowym w pionie i kiedy zrzuciłam go na kompa okazało się że obraz jest obrócony o 90 stopni. Czy dałoby się jakoś "obrócić" film tak żeby było normalnie widać, a jeśli tak to w jakim programie?
Strona 1 z 1
Obrócenie obrazu w filmie. Jaki program?
Napisano 23 January 2007 - 12:20
Np. VirtualDub (albo VirtualDubMod - to prawie to samo). Darmowy, tyle że po angielsku... ale dość prosty
Napisano 23 January 2007 - 12:40
ja do wszystkiego używam nero,no a jesli mam jakis program do danego sprzętu obsługuje właśnie tym programem,do danej aplikacji.
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę
Nie udzielam informacji na gg
Nie udzielam informacji na gg
Napisano 23 January 2007 - 13:20
CYTAT(magnus)
Np. VirtualDub (albo VirtualDubMod - to prawie to samo). Darmowy, tyle że po angielsku... ale dość prosty 
Pewnie jest dość prosty ale dla mnie za trudny
Napisano 23 January 2007 - 14:57
Wczytujesz film (File -> Open video file...).
Potem Video -> Filters... -> Add... -> Rotate (wybierasz kierunek w lewo lub w prawo) -> OK.
Potem File -> Save As... i zrobione
Ale faktycznie sama obróbka video nie jest prosta bo jeszcze dochodzi kompresja (pliki video bez kompresji wychodzą strasznie duże)
Potem Video -> Filters... -> Add... -> Rotate (wybierasz kierunek w lewo lub w prawo) -> OK.
Potem File -> Save As... i zrobione
Ale faktycznie sama obróbka video nie jest prosta bo jeszcze dochodzi kompresja (pliki video bez kompresji wychodzą strasznie duże)
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie