Nadrzednym celem kazdego nauczyciela przystepujacego do realizacji stazu majacego przyniesc w efekcie awans zawodowy, jest poprawa jego funkcjonowania w szkole.
Sprawozdanie z realizacji planu rozwoju zawodowego to bardzo wazny dokument, w ktorym nauczyciel charakteryzuje i opisuje przebieg stazu. Nie warto odkladac jego opracowania na ostatnia chwile.
Powinno sie biezaco monitorowac i opisywac realizacje planu rozwoju zawodowego. Pozwoli to nie tylko na systematyczne panowanie nad wykonaniem zaplanowanych zadan, ale bardzo ulatwi sporzadzenie ostatecznej wersji sprawozdania po zakonczeniu stazu.
Ja oddawalam co dwa miesiace sprawozdania do pani dyrektor. Opisanie moich osiagniec w zakresie nauczania w ciagu dwumiesiecznego okresu nie stanowilo wiekszego problemu. Tworzac moje koncowe sprawozdanie oparlam sie na 5 sprawozdaniach srodrocznych i bardzo ulatwilo mi to prace.
Musze tez przyznac, ze przy pisaniu tego sprawozdania korzystalam rowniez z szablonow zamieszczonych w internecie. Jenoczesnie jednak pamietalam o potrzebach i realiach mojej szkoly, planie rozwoju, programie wychowawczym, itd.
Strona 1 z 1
Sprawozdanie z realizacji planu
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie