Forum Lagata.pl: stacjonarny czy laptop ?? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

stacjonarny czy laptop ??

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 10 December 2006 - 15:41

Zawsze bylem przeciwnikiem laptopow smile.gif - mialem praktycznie od zawsze laptopa i stacjonarke - z laptopa korzystalem jedynie sluzbowo - ostatnio w stacjonarce pojawily sie problemy, zaczal cos fiksowac i czeka mnie reinstalka systemu i zwlekam z tym - przeprosilem laptoka i o dziwo zauwazam coraz wiecej plusow - moge sobie lezec na lozku i piasac posty czy sprawdzac maile - generalnie coraz wiecej plusow mu daje, chociaz wczesniej uzywalem tylko z koniecznosci teraz coraz bardziej plusuje i reinstalaka odwleka sie w czasie
Dołączona grafika

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 10 December 2006 - 16:02

z laptopem to jest roznie,faktycznie jest przydatny albo wiem możesz go wziasc gdzie ci sie podoba,komputera sobie nie weźmiesz no bo niby jak będziesz chciał przykładowo napisać wiadomość to gdzie go sie podłaczy w sumie do niczego,a z laptopem jest bardziej prościej,ma on baterie ktora utrzymuje sie na pewien czas,po którym trza ja ponownie naladować,ma w sobie wbudowana karte siecia to juz od zaleznosci jakiego sie ma laptopa,owszem ludzie mający laptopa używaja go własnie w sprawach służbowych,no a jednak jak tobie Lukas_79 laptop przydał nawet do pisania postów,i nie tylko,jedyna wada laptopów to te cześci sa do niego drogie,a ze systemem tez rożnie bywa,zazwyczaj jest tak samo ja przy stacjonarnym kompie,jeśli nie pilnuje sie porządku,to nie miejmy do siebie pretensje a nie do naszego sprzęt,sami sobie instalujemy co chcemy,sami robimy sobie bałagan przeglądając internet,także nasz sprzęt jest niczemu winien.
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Abdul 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1721
  • Rejestracja Sun, 08 Oct 06

Napisano 10 December 2006 - 16:28

Laptop ma jedną wielką wadę: ciężko jest cokolwiek wymienić lub dodać kwas.gif i zmiana rozdzielczości ekranu, jak zresztą na LCD jest trudna/niewykonalna.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 10 December 2006 - 16:42

CYTAT(Abdul)
Laptop ma jedną wielką wadę: ciężko jest cokolwiek wymienić lub dodać kwas.gif

to fakt - ale mi do netu i php to niepotrzebne mam w paskudztwie 1,4 zegar - 256 ramu nie gram i mi starcza - taka maszyna do pisania
Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   croc 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3238
  • Rejestracja Mon, 25 Sep 06

Napisano 10 December 2006 - 19:30

nie mam laptopa,ale to zalezy w jakiim celu memey miec kompa,jesli do grania i uzytku doimowego to mysle ze stacjonarka,jesli do iteresow ze potrzeba nan kom wszedzie tam gdzie jestesmy to laptop
Największy błąd, jaki możemy popełnić w życiu, to poddanie się lękowi przed popełnieniem błędu.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   AngeliDevil 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 951
  • Rejestracja Fri, 20 Oct 06

Napisano 10 December 2006 - 19:37

ja mam laptopa wink.gif Lubie laptopy bo mozna zawsze je wziasc w plecak i mozna z nimi latwo podruzowac wink.gif a co do stacjonarnego tez sa fajne, bo mozna je unowoczesniac wink.gif w laptopie ciezko wymienic czesci kwas.gif
www.myspace.com/misio66661 zapraszam na moje MYSPACE

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   lord_mcbet 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1700
  • Rejestracja Thu, 12 Oct 06

Napisano 11 December 2006 - 02:10

stary dobry blaszak..... laptop to dla mnie maszyna do pisana z podlaczonym muzycznym playerem (i to nie zawsze)....
a nie ukrywajmy ze za cene sredniej klasy laptopa mozna miec calkiem fajnego blaszaka:)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 11 December 2006 - 08:34

Ja mam laptopa, ze względów praktycznych typu przeprowadzka, wyjazdy itp. No i wygoda, siedzę gdzie chcę, przy stole, na łóżku czy nawet w ogrodzie, mały, podręczny itp..itd...
Ale przyznam się szczerze, że brakuje mi stacjonarnego, kiedy to rano siadałam na wygodnym fotelu, przy biurku z kubkiem kawy...To był mój taki poranny rytuał.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   dJ ShaDe 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 816
  • Rejestracja Thu, 17 Aug 06

Napisano 26 December 2006 - 02:41

Hmm blaszak jakby niebylo goruje ;D Laptop dobry dla ludzi czesto zmieniajacych swoje polozenie ;P Jakby niebylo o dobrym PC mazy kazdy z nas :roll:
Trance 4EVER ! : )

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   dstankiewicz 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 1566
  • Rejestracja Sun, 22 Oct 06

Napisano 26 December 2006 - 12:11

Ja tam nie przepadam za laptopami. Mala klawiatura, na ekranie nic nie widac jak sie patrzy pod zlym katem itd tongue.gif Stacjonarny lepszy tongue.gif

CYTAT(Katarina)
dstankiewicz -...mały ale jary :P
Yeahh, to jest to :D XP
"Otoczony oceanem wielkomiejskiej wibracji"

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   protenar 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1841
  • Rejestracja Tue, 23 May 06

Napisano 26 December 2006 - 13:08

ja mam stacjonarny i gdybym miala do wyboru teraz PC czy laptop ty bym nie zamienila napewno. wink.gif ale jak bede wyjezdzac na studia to pewnie zaopatrze sie w laptopa - ot, takie udogodnienie, no i w domu gdzie bede mieszkac napewno nie bedzie miejsca na dwa stacjonarne, a nie wyobrazam sobie nie miec swojego wlasnego prywatnego komutera gdzie moge miec ci mi sie tylko podoba...

ale reasumujac: jak ma sie mozliwosci to stacjonarny milion razy lepszy.... wink.gif
"I remember the days you were a hero in my eyes..."
http://img529.imageshack.us/img529/753/horseriderredbt2.png

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Parasite 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 89
  • Rejestracja Tue, 15 Apr 08

Napisano 16 April 2008 - 23:10

Ech, zależy do czego - zawsze mozna do laptopa stacje dokujaca lub replikator portow do tego sie podlacza monitor, klawiature, mysz, glosniki i w domciu mozna sie cieszyc "normalnym" komputerem, ale to nie jest rozwiazanie dla graczy. Ja korzystam i z laptopa i ze stacjonarnego kompa.smile.gif

#13 Gość_Al_Hadzi_*

• Grupa Goście

Napisano 16 April 2008 - 23:44

mala klawiatura? w Toshiba Satellite P200 ? Nie widzialem roznicy miedzy standardowa a tazesz...

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Darker 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 269
  • Rejestracja Sun, 29 Apr 07

Napisano 22 April 2008 - 01:14

Ja też miałem się ciężko przestawić z stacjonarki na laptopa, ale obecnie raczej bym go nie zamienił za blaszaka. Mniejsza poręczniejsza klawiatura ma kilka plusów: pisze się szybciej, wygodniej, nie trzeba walić jak z karabinu D.gif, poza tym mając panoramiczną wysokiej rozdzielczości matryce 15", niewiele się różni od 17 czy 19 calówy którą odsuwasz i tak z metr od siebie. Poza tym poręczność, ot co wink.gif u mnie niestety bardziej robi jako stacjonarny, bo jest uwiązany kabelkiem do internetu tongue.gif

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Parasite 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 89
  • Rejestracja Tue, 15 Apr 08

Napisano 22 April 2008 - 02:33

to ja kabelek mam tylko do blaszaka podpiety:P Klawiatura jest mniejsza, ale to nie znaczy ze szybciej sie na niej pisze - klawiatury posiadają zazwyczaj standardowy uklad klawiszy i róznni sie naprawde nieznacznie jedna od drugiej, a w laptopach jest wolna amerykanka. Osobiscie posiadam klawiature Logitech'a Wave (przewodowa) i nie musze walic jak z karabinu - skok klawiszy jest wygodny. Poza tym jesli chodzi o matryce, to chyba 15,4" jest robiona w panoramie i różni się wiele od 19" panoramy!

Opcje tematu:

Strona 1 z 1