Forum Lagata.pl: Moda na sukces - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Moda na sukces

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 25 November 2006 - 16:17

"Moda na sukces" w oryginale to "The Bold and the Beautiful". Serial jest kręcony od 1987 do dnia dzisiejszego.Dotychczas nakręcono ponad 4100 odcinków. W Polsce emisja rozpoczeła się we wrześniu 1994 roku, ciekawostką jest to że nie od 1-ego lecz od 216 odcinka.
Fabuła skupiona jest na rodzinie Forresterów i ich imperium mody w Los Angeles, czyli Forrester Creations. Spectra Couture (oficjalnie Spectra Designs) - główny rywal ich firmy, jest w rękach ekstrawaganckiej, rudowłosej Sally Spectry. Na czele rodu Forresterów znajduje się Eric, wspierany często przez byłą żonę - Stephanie i ich dwóch synów: Ridge'a i Thorne'a.Córki: Angela, Felicia oraz Kristen pojawiają się rzadziej. Ważną rolę w ich życiu odgrywa szalenie pewna siebie i ambitna Brooke Logan , której głównym celem jest małżeństwo z którymś z Forrester'ów i zdobycie fortuny.
Córka Erika i Brooke - Bridget i jej brat Rick są integralną częścią obsady mają jednak niewiele do czynienia z Forrester Creations. U Spectry, Sally jest zazwyczaj wspierana przez córkę Macy i szaloną, acz przemiłą Darlę. W ich życiu pojawia się też Clarke Garrison , z którym Sally doczekała się syna - C.J.'a oraz pierwszy mąż Sally i zarazem ojciec Macy - Adam Fairchild Alexander .
Brooke Logan jest ukazana w serialu jako kluczowa postać całej fabuły. Wywodząca się z przeciętnej rodziny dziewczyna już od 18 lat próbuje wyjść za mąż za Ridge'a, a gdy nie jest to akurat możliwe mówi sakramentalne "tak" jego ojcu lub bratu.
Za każdym razem, gdy związek z Brooke się rozpada, Ridge szuka miłości i szczęścia przy znakomitej pani psycholog - Taylor Hayes. Stephanie jako troskliwa matka Ridge'a nie kryje swojej radości z tego związku gdyż dobrze znana jest jej nienawiść do amoralnej Brooke. Scysje, które wynikają między Stephanie a Brooke są powodem licznych rozłamów w rodzinie i skutkują odwróceniem się całej rodziny plecami do Stephanie. Eric, po jednej z takich sytuacji rozwiódł się z wieloletnią małżonką i oświadczył się pannie Logan. Z tego małżeństwa przyszła na świat dwójka dzieci, chociaż ojcostwo Bridget przez wiele lat budziło wiele wątpliwości. Dopiero wiele lat później Eric znów zaczął oglądać się za swą pierwszą miłością i ożenił się ze Stephanie po raz drugi. Jako że temperament Stephanie przez lata nie zmienił się ani trochę, ani nienawiść do Brooke również nie gasła z czasem, małżeństwo to wkrótce okazało się porażką.
W życiu Ridge'a zdarzyło się kilka przełomowych momentów. Pierwszym z nich była śmierć pierwszej żony - Caroline. Drugi taki moment nastąpił kilka lat później, gdy był już mężem Taylor. W drodze na konferencję naukową w Egipcie w 1994 roku, Taylor nieomal uczestniczyła w katastrofie lotniczej, a cała rodzina z Ridge'em na czele uznała ją za zmarłą. Tymczasem ona została zabrana przez księcia Maroka - Omara Rashida do jego pałacu. Książę wykorzystując amnezję kobiety wmówił jej, że nazywa się Laila i ma zostać jego żoną. Gdy pojawiają się przebłyski prawdziwej tożsamości, zaprasza on Ridge'a, który akurat zawarł małżeństwo z Brooke, na miesiąc miodowy do swojej posiadłości. Taylor, widząc męża szczęśliwego z Brooke, zdecydowała się wprawdzie nie wracać do Los Angeles jednak ostatecznie zmieniła zdanie na wieść o chorobie swego ojca - Jacka Hamiltona. Gdy prawda wyszła na jaw małżeństwo Ridge'a i Brooke zostało anulowane. Na ponowny ślub z Taylor Ridge nie zdecydował się jednak prędko. W 1998 roku przyszło na świat pierwsze dziecko Taylor - Thomas, a Ridge długo nie wiedział, czy aby na pewno jest jego ojcem. Ostatecznie jednak zostali małżeństwem po raz drugi. Siła ich miłości pokonała liczne przeszkody w postaci przebiegłego psychiatry - Pierce'a Petersona, opętanej żądzą zemsty Morgan DeWitt, a także gruźlicy, która dotknęła Taylor. W 2002 roku, w wyniku fatalnego zbiegu okoliczności, Taylor zmarła raniona kulą z pistoletu Sheili Carter. Wtedy nadarzyła się okoliczność, której sprytna Brooke nie mogła przegapić. Doszło do kolejnego ślubu Ridge'a i Brooke. Tych dwoje jednak nie ma widocznie być razem, los zgotował Brooke największy koszmar w życiu. W 2005 roku w jej życiu pojawiła się ... Taylor. To książę Omar po raz kolejny uzdrowił jej ciało, po tym jak amerykańscy lekarze rozkładali ręce z bezradności. Nastąpiło kolejne anulowanie małżeństwa, gdyż w świetle prawa Taylor i Ridge nadal są małżeństwem.

Rok produkcji: Od 1987 r..
Produkcja: Bell-Phillip Television Productions, Inc..dla telewizji CBS
Producenci: Bradley Bell, Lee Phillip Bell, William J. Bell
Reżeseria: Michael Stich, Susan Flannery, Cynthia J. Popp, Deveney Marking Kelly i inni
Scenariusz: Bradley Bell, John Smith, Teresa Zimmerman, M.Minnis i inni
Muzyka: Jack Allocco, David Kurtz
Czas emisji: 19 min !!

Źródła : wikipedia,mns.friko.pl

Chyba każdy z Was oglądał chociaż jeden odcinek. Przyznam się, że na początku wejscia tej telenoweli ( czyli w 1994) oglądałam ją codziennie i nie mogłam się poprostu oderwać. Zawsze złościłam się, że dopiero na koniec tych nieszczęsnych 19 minut coś się działo. Ale wtedy oglądałam ten serial z wielkim zaparciem.
Wyobraźcie sobie jakie było moje zdziwienie, kiedy przyleciałam do mojej babci w odwiedziny a ona coś ogląda. Aż uśmiechnęłam się, jak zdałam sobie sprawę że ten tasiemiec nadal leci. Usiadłam wiec z Babcia a ona w ciągu 15 min streściła mi wszystkie lata.

Mimo iż teraz serial nie jest w zasięgu mojej uwagi, składam wielki ukłon w stronę twórców. Bo tak naprawdę ta telenowela a właściwie opera podbiła wiele krajów i ciągle je podbija. Wielkie Brawa !!!

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kampa 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 2764
  • Rejestracja Sun, 17 Sep 06

Napisano 25 November 2006 - 16:29

CYTAT(netha)
Chyba każdy z Was oglądał chociaż jeden odcinek.

tylko przeskakiwalem po kanal to mi tam w oczy wpadl tongue.gif

mimo iz osagneli taki sukces, to czemu jeszcze sie z tym mecza?
ile mozna wymyslac...

niedlugo Klan taki bedzie tongue.gif
gonimy Europe smile.gif

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 25 November 2006 - 16:35

Kampa ja myślę że oni się nie męczą. Skoro zarabiają tyle na nim, to dlaczego mieliby przestać nakręcać ?

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Kampa 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 2764

Napisano 25 November 2006 - 16:39

dla mnie to by robilo sie nudne, w kolko cos wymyslac...
no ile mozna...

zreszta i tak tego nie ogladam to sie nie wtracam smile.gif

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 25 November 2006 - 17:00

Kampa ja tez tego nie oglądam, ale nie znaczy to że nie mogę o tym rozmawiać i zwracać uwagi na tego tasiemca.
Myślę że jakbyś tyle zarabiała, to fabuła sama w nocy by Ci się sniła. Zresztą co by nie wymyslili ludzie i tak będą oglądać.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958
  • Rejestracja Mon, 08 May 06

Napisano 25 November 2006 - 17:06

Ja podobnie, pare razy obejrzalam kawalek z nudow - mnie to nie wciagnelo, wydaje mi sie, ze gra aktorow jest strasznie sztuczna i jeszcze te zblizenia twarzy, wieloznaczace spojrzenia i milion przeskakiwan z jednej sceny do innej... mnie to nie bawi, ale znam pare osob, ktore zawziecie ogladaja smile.gif

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   SonGoku 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 89
  • Rejestracja Wed, 01 Nov 06

Napisano 25 November 2006 - 19:36

Moja babcia oglada to od kiedy jest to w TV . Nie powiem , czasem z nia ogladam smile.gif

Wyrwij Murom Zęby Krat , Zerwij Kajdany Połam Bat

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4329
  • Rejestracja Tue, 26 Sep 06

Napisano 25 November 2006 - 20:26

domnie ten film nie przemawia kilka odcinkow moze obejrzalem do obiadu jak nic innego nie bylo w tv

kicz w najgorszym wyaniu
Are you ready for a zombie attack ?
Dołączona grafika
spiewnik kibica

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   SIDU 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 319
  • Rejestracja Tue, 07 Nov 06

Napisano 26 November 2006 - 00:29

miałem taki moment ze wciagneło mnie tak jak babcie w mocherowych beretach radjo maryja ale na szczescie pochłoneły mnie inne obowiazki gdyby nie to to pewnie nadal bym ogladał ten ciagnacy sie jak flaki z olejem seriak.''dzieki ze sa inne sprawy''uf. wink.gif
nauczmy sie kochac ludzi tak szbko odchodza.
Byluśmy tak blisko siebie, że zabrakło czasu na pozegnanie" kochanemu tacie

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   nikusia 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 625
  • Rejestracja Tue, 25 Jul 06

Napisano 26 November 2006 - 13:52

okropny tasiemiec, podziwiam tych co notorycznie go ogladaja

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Kampa 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 2764

Napisano 27 November 2006 - 00:13

CYTAT
<hszanu> ostatnio w modzie na sukces był prz*****ny wypadek
<przemo> ktoś zginął ?
<hszanu> nie, ale dachowali przez 6 odcinków...

niach niach 8) 8) 8)

-----edit-----

CYTAT
<sabasios> najbardziej mi szkoda starych ludzi ktorzy ogladaja mode na sukces
<lasiu> bo ?
<sabasios> bo i tak nie zobacza konca

wyyyyyje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

i jak tu nie kochac tego serialu? =)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Abdul 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1721
  • Rejestracja Sun, 08 Oct 06

Napisano 27 November 2006 - 15:05

Moja matka to ogląda kwas.gif jak ja jestem w pokoju, a to to się zaczyna to wychodzę tongue.gif

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Asiaaaa 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 510
  • Rejestracja Sat, 07 Oct 06

Napisano 29 November 2006 - 17:56

Tez serial mnie dobija, czasami jak nie mam co robic zaczne go ogladac, ale po minucie wylaczam, bo nie daje rady. Moja mama to oglada i co jakis czas robi przerwy, mowi, ze ma dosc i za jakis czas znowu oglada, a mojego chlopaka matka jest wierna fanka tego serialu i juz sie on jej miesza z rzeczywistoscia tongue.gif.
Jedna minuta gniewu pozbawia Cię minuty szczęścia.

#14 Gość__*

• Grupa Goście

Napisano 10 December 2006 - 15:43

w tym serialu juz chyba był każdy z każdym....to się ciągnie i ciągnie...i ciekawe czy jeszcze czymś może ludzi zaskoczyć..? tam juz wszystko było...dosłownie wszystko...śluby,rozwody,umieranie,rodzenie,zdrady,zabijanie,wiezienie....no wszystko...

#15 Gość_Gabi_*

• Grupa Goście

Napisano 18 December 2006 - 18:29

a ja oglądam każdy odcinek...wciągnęła mnie w to babcia hahaha Mam pytanie. do tych co oglądają ten serial..czy ktoś wie jak nazywa się ten aktor grający Asha???? D.gif Pozdrawiam=*

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Kampa 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 2764

Napisano 18 December 2006 - 18:50

ej no cholera co jest?

jak gosc moze pisać posty? :>

@ Luk
co sie dzieje?

#17 Gość__*