Muzyka Filmowa
Napisano 26 April 2007 - 23:22
Heh, kaskaj a co sadzisz o samych filmach? Wg mnie rewelka. R dla snu to by nie istnialo bez muzyki. Duet Serra- Besson to mistrzowstwo a soundtrack ze Scarface wg to 1 z najlepszych skladanek. Świetny klimat. Sluchając jej niemal ma sie wrazenie ze pedzi sie autem, posrod palm, po ulicach Miami a pozniej obraca na parkiecie do bialego rana dziewczyny w klubie...damn it, to byly czasy

"...tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain.
You are young and life is long and there is time to kill today.
And then one day you find ten years have got behind you.
No one told you when to run, you missed the starting gun..."
Napisano 26 April 2007 - 23:27
dla mnie przoduje soundrack z Requiem dla snu, jak sluchjam tej muzyki to wpadam w jakis taki jakby trans, potrawfoie sie wylaczyc calkowicie, naprawde czyuje sie wtedy jakbym cos brala, trace kontakt z rzeczywistoscia.
Kiedy czegoś mocno pragniesz cały Wszechświat sprzyja temu pragnieniu
Napisano 13 October 2007 - 14:01
Jak dla mnie świetna muzyka jest w filmie "Amelie" ( w ogole kocham ten film), ale w
"Notting Hill" też są niezłe piosenki podłożone, w niektórych scenach (szczególnie jak Hugh Grant idzie przez słynną ulicę targową w Londynie i zmieniają się pory roku - "Ain't no sunshine when shes gone" uwielbiam
). Oczywiście musze wymienić Bollywood- w tych ilmach muzyka odgrywa niemal najważniejszą rolę (niektóre układy choreograficzne są cudne, szczególnie taniec indyjski tradycyjny).
"Notting Hill" też są niezłe piosenki podłożone, w niektórych scenach (szczególnie jak Hugh Grant idzie przez słynną ulicę targową w Londynie i zmieniają się pory roku - "Ain't no sunshine when shes gone" uwielbiam

Logowanie