Ostatnio jakoś tak usłyszałem, że telefonów w Polsce jest więcej niż mieszkańców, ale nie chce mi się w to wierzyć! Jak to możliwe!!!???
... ale ostatnio zacząłem się zastanawiać, co się dzieje z tymi wszystkimi telefonami? Przecież one w środku zawierają jakieś substancje szkodliwe i nie powinnom się ich wyrzucać do zwykłego śmietnika, chyba nawet jest jakaś ustawa, która o tym mówi ... a więc co z nimi powinno się robić?
Strona 1 z 1
Stare telefony
Napisano 22 March 2012 - 20:38
Zgadza się jest specjalna ustawa, która zabrania wyrzucać telefony gdzie popadnie. Są specjalne punkty gdzie można telefon oddać. W internecie widziałam też jakiś serwis, który skupuje telefony nawet takie w kiepskim stanie i coś za to płaci. Teraz sobie nie przypomnę jak się nazywał ale jestem pewna, że taki serwis istnieje!
Także nie wyrzucaj, poszukaj, a jeszcze dostaniesz parę złotych!
Także nie wyrzucaj, poszukaj, a jeszcze dostaniesz parę złotych!
Napisano 25 March 2012 - 17:12
Użytkownik kaskada dnia 22 March 2012 - 20:38 napisał
W internecie widziałam też jakiś serwis, który skupuje telefony nawet takie w kiepskim stanie i coś za to płaci.
Ja znalazłem serwis, który dokładnie nazywa się tak jak mi potrzeba starytelefon.pl Czy ktoś kiedyś korzystał z Was z tego serwisu, albo z podobnej formy sprzedaży starego telefonu? Oni piszą, że skupują każdy telefon i jeszcze na własny koszt odbierają!
Napisano 28 March 2012 - 21:25
Wiesz co ja nigdy z niego nie korzystałem, ale tu masz u nich wszystko opisane https://www.starytel...l/Jak_to_dziala nie wygląda to jakoś skomplikowanie.
Najpierw musisz sam wycenić telefon wg katalogu jaki jest dostępny na ich stronie.
Najpierw musisz sam wycenić telefon wg katalogu jaki jest dostępny na ich stronie.
Napisano 05 April 2012 - 22:20
Ja korzystałem kiedyś z tego serwisu sprawa jest prosta.
Wchodzisz do nich na stronę, wyceniasz model, wpisujesz swoje dane. Oni przysyłają ci kopertę z już opłaconym znaczkiem. Pakujesz do środka telefon i gotowe. ... a jeszcze później kontaktują się z tobą w sprawie ostatecznej wyceny i 2 - 3 dni i kasę masz już u siebie. Także działa spoko.
Wchodzisz do nich na stronę, wyceniasz model, wpisujesz swoje dane. Oni przysyłają ci kopertę z już opłaconym znaczkiem. Pakujesz do środka telefon i gotowe. ... a jeszcze później kontaktują się z tobą w sprawie ostatecznej wyceny i 2 - 3 dni i kasę masz już u siebie. Także działa spoko.
Napisano 10 April 2012 - 20:55
Wiecie co dziś w Radio Zet była audycja na temat "Co robicie ze starymi komórkami" Oprócz audycji toczyła się dyskusja na facebook i Twitter i kilka wpisów dotyczyło serwisu starytelefon. Ogólnie ludzie pozytywnie o tym serwisie piszą, więc chyba to dobra opcja na zakończenie żywotu telefonu ... a raczej nie zakończenie a nadanie mu drugiego życia, bo telefony poddawane są recyklingowi!
Napisano 11 April 2012 - 21:35
Ja jestem zwolennikiem recyklingu!
Pamiętam jak jeszcze jako dziecko zbierało się do szkoły makulaturę na lekcje przyrody i się ją wspólnie oddawało do punktu skupu.
Ze świadomością ekologiczną jest coraz lepiej ale pomimo to zdarza się, że ludzie często zamiast oddać niepotrzebną komórkę trzymają ją w biurku albo dają dziecku do zabawy, a tak się nie powinno robić.
Po co produkować nowe elementy jak można wykorzystać stare???
Pamiętam jak jeszcze jako dziecko zbierało się do szkoły makulaturę na lekcje przyrody i się ją wspólnie oddawało do punktu skupu.
Ze świadomością ekologiczną jest coraz lepiej ale pomimo to zdarza się, że ludzie często zamiast oddać niepotrzebną komórkę trzymają ją w biurku albo dają dziecku do zabawy, a tak się nie powinno robić.
Napisano 14 April 2012 - 17:15
Użytkownik konik dnia 11 April 2012 - 21:35 napisał
Mam nadzieję, że to nie jest samo pytanie, a raczej stwierdzenie
Ponieważ to prawda, po co produkować tą samą część jak można ją wykorzystać z innego sprzętu. To wygląda podobnie jak z samochodami. Jak np. chcemy lusterko, to nie kupujemy całego samochodu tylko samo lusterko ;P
Mi się podoba działalność tego starytelefon.pl Fajnie, że też w radio o nich mówili. Jak będę coś miała to chyba odważę się skorzystać z ich usług. W sumie z ciekawości ale też z powódek ekologicznych
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie