Wakacje na wsi
Napisano 06 May 2012 - 19:20
Zawsze miałam słabość do wsi..
Takiej typowej, gdzie kogut budzi gospodarza, gospodyni od rana krząta się w kuchni, a kury gęsie i inne, gdaczą po podwórku, w oborze krowy czekają na wydojenie, psy szczekają, a kociaki domagają się miski pełnej mleka. (Babcia własnie na takiej typowej wsi się wychowała i zaszczepila we mnie miłość
) Na wsi człowiek czuje że żyję
A jakimi pieknymi krajobrazami się otacza! Tego się nie da opisać..Trzeba samemu pojechać i zobaczyć to i owo.. Ubolewam, że mieszkam w mieście
Coś dla oka

Takiej typowej, gdzie kogut budzi gospodarza, gospodyni od rana krząta się w kuchni, a kury gęsie i inne, gdaczą po podwórku, w oborze krowy czekają na wydojenie, psy szczekają, a kociaki domagają się miski pełnej mleka. (Babcia własnie na takiej typowej wsi się wychowała i zaszczepila we mnie miłość
Coś dla oka

Napisano 06 May 2012 - 19:34
Ale bym się wyłożył na takiej trawce z browarkiem.....ah rozmarzyłem się, śliczne zdjęcia
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur
Napisano 06 May 2012 - 20:34
Patrząc na te wszystkie fotki, zamarzyło mi się spędzenie tegorocznej majówki w takich klimatach..Coś cudownego..
Napisano 06 May 2012 - 21:56
Dobry pomysł, jest jeszcze kilka majowych weekendów, można realizować marzenia. Szukamy pięknych miejsc , moze beda inspiracją.. 
Proponuję coś z moich terenów.. Rezerwat przyrody w Miliczu, cudowna cisza z daleka od miejskiego tłoku..

Milicz i okoliczne miejscowości otacza 7500 hektarów stawów, co sprawia że jest to największy w Polsce i Europie system hodowli karpia. Początki tej działalności sięgają XIII w., kiedy osiedlił się tu zakon cystersów i grodząc rzekę Barycz, zakładał pierwsze zbiorniki. Co więcej, utworzo-ny w ten sposób ekosystem wodny stał się idealnym siedliskiem lęgowym dla ptactwa.
Od 1963 roku na terenie stawów działa rezerwat ornitologiczny chroniący ponad 270 gatunków, w tym czaplę purpurową, orła bielika, bociana czarnego oraz wiele rodzajów ptactwa wodnego. Rezerwat jest częścią Parku Krajobrazowego Doliny Baryczy. Szczególne walory terenów w okolicach Milicza potwierdza wpisanie ich na listę Living Lakes zrzeszającą najważniejsze dla Ziemi akweny, takie jak Bajkał czy jezioro Titicaca.
Proponuję coś z moich terenów.. Rezerwat przyrody w Miliczu, cudowna cisza z daleka od miejskiego tłoku..

Milicz i okoliczne miejscowości otacza 7500 hektarów stawów, co sprawia że jest to największy w Polsce i Europie system hodowli karpia. Początki tej działalności sięgają XIII w., kiedy osiedlił się tu zakon cystersów i grodząc rzekę Barycz, zakładał pierwsze zbiorniki. Co więcej, utworzo-ny w ten sposób ekosystem wodny stał się idealnym siedliskiem lęgowym dla ptactwa.
Od 1963 roku na terenie stawów działa rezerwat ornitologiczny chroniący ponad 270 gatunków, w tym czaplę purpurową, orła bielika, bociana czarnego oraz wiele rodzajów ptactwa wodnego. Rezerwat jest częścią Parku Krajobrazowego Doliny Baryczy. Szczególne walory terenów w okolicach Milicza potwierdza wpisanie ich na listę Living Lakes zrzeszającą najważniejsze dla Ziemi akweny, takie jak Bajkał czy jezioro Titicaca.
Napisano 09 May 2012 - 19:35
Użytkownik magia dnia 09 May 2012 - 19:33 napisał
Piękne fotki.. Aneto gdzie dokładnie była robiona pierwsza..?
Fotki są z internetu,a pierwsza to panorama Beskidu Żywieckiego z góry Żar link tutaj: http://www.national-...kid-zywiecki-1/
Napisano 09 May 2012 - 19:52
świetne az chce sie tam pojechac..
Teraz moj ulubiony zestaw.. maki, chabry i skowronek.

Teraz moj ulubiony zestaw.. maki, chabry i skowronek.

Napisano 09 May 2012 - 20:18
W najbliższym czasie mam w planach trochę wyższe góry, ale Twoje fotki zacheciły mnie tak bardzo, ze na pewno tam pojade..
Napisano 09 May 2012 - 21:54
Magio, sprawiłaś że wróciły piękne wspomnienia jak byłem jako 12 latek na żniwach i leżałem z kolężanką w stogu siana,jedliśmy drożdzówki upieczone przez moją babcią i bawiliśmy się w doktora
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur
Napisano 10 May 2012 - 21:44

Logowanie