Forum Lagata.pl: Świeże forum PBF - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Świeże forum PBF

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   naleśnik 

• Zły naleśnik
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 24
  • Rejestracja Tue, 07 Feb 12

Napisano 19 February 2012 - 21:24

Niedawno zajęłam się tworzeniem pbf'ów. Nie wiem czy wyszło coś fajnego, wyszło to, co wyszło. Mam duże nadzieje co do tego forum i oczywiście na starcie brakuje graczy.

Dla tych co nie wiedzą czym jest Pbf - to skrót od ”play by forum”, czyli gra za pośrednictwem zwykłego forum. Osoby wcielają się w utworzone przez siebie postacie i piszą posty w formie opowiadania. Oczywiście każdy odpowiada za siebie i opisuje to, co jego postać mówi, myśli, co aktualnie robi itd.

Ogólnie o grze.

Gra opiera się na zasadach gry towarzyskiej "Mafia". W grze występują dwie grupy (Miasto i Mafia), które mają na celu odkrycie tożsamości przeciwników. Ta grupa, która zabije najwięcej osób z drużyny przeciwnej, wygrywa. Grupa Mafii jest ukryta i członkowie Miasta nie wiedzą kto należy do przeciwników. Mafiosi mają za zadanie blefować i zrzucać winę na kogoś innego.
To tak w skrócie. Cały opis gry znajduje się w dziale "Zasady"

Na samym początku gry zapraszam do przeczytania regulaminu. Po dokonaniu tego wystarczy założyć kartę postaci i jeżeli rozgrywka jest otwarta, zapisać się i można zacząć grać oraz typować morderców. (Jeżeli rozgrywka nie jest dostępna, można pisać w fabule i dziale offtopu bez żadnych konsekwencji)

Mam nadzieję, że się ktoś skusi, do rozpoczęcia pierwszej rozgrywki brakuje nam jeszcze 2 lub 3 osób.

http://hogans-alley.forumpl.net/

Opcje tematu:

Strona 1 z 1