Forum Lagata.pl: Pokochać Tuska - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (5 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pokochać Tuska tusk premier

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 10 February 2012 - 00:27

Do Przymszego: czy uważasz, że ta debata z której pochodzi zdjęcie nie powinna się odbyć? Czy uczciwiej byłoby na koniec nie podać ręki? A może jak Kaczyński ostatnim razem nie zgodzić się na debatę? Myślę, że w tym wypadku Tusk wybrał najlepsze rozwiązanie.

Debata miałaby sens jakby jakiś dobry moderator skutecznie panował nad jej przebiegiem.

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 10 February 2012 - 01:07

Wyświetl postUżytkownik Szpak dnia 10 February 2012 - 00:22 napisał

Skąd wiesz czy to był interes. Może szczerze, uczciwie i pobożnie klękał...

Oni wszyscy kleją się do kościoła, jak zbliżaja sie wybory, a juz w szczerośc takich wypowiedzi, głoszonych publicznie tuż przed wyborami.. szczerze watpie.

Cytat

wspomnienia Donalda Tuska, związane z wiarą. – Nie byłem żarliwym katolikiem, jednak to doświadczenie, osobiste spotkania, ale przede wszystkim jego śmierć, to było coś, co mnie przywróciło do Kościoła – mówił premier w jednym z wywiadów. Kilka miesięcy po pogrzebie Jana Pawła II Małgorzata i Donald Tuskowie, po 27 latach małżeństwa, wzięli cichy ślub kościelny.

Cud przemiany Donalda powinni dołaczyć do cudów papieskich.. :)

Cytat

Ja z kolei mam tak, magio,że wierzę wszystkim ludziom.

Tez byłam taka naiwna.
Kilka razy Cie oszukają i natychmiast zweryfikujesz swoje poglady. :boks2

A teraz cos za poprawe humoru..

TUSK U PAPIEŻA

Donald, zaniepokojony ciągłym narzekaniem na brak efektów jego pracy i spadającymi słupkami poparcia, po namowie jego PRowców postanawia udać się do Papieża na audiencje. Chce dzięki temu uzyskać jego poparcie.
Dochodzi do spotkania Benedykt vs Donald i Donald zaczyna swoją opowieść.
„Drogi Papieżu, mam pewien problem, moi rodacy są niezadowoleni z mojej pracy, a przecież tyle dla nich robie.
„A co dla nich zrobiłeś drogi Donaldzie i czego nie zauważają”. Spytał Benedykt
„Drogi Papieżu, poprawiłem edukację. Mamy najlepsze systemy kształcenia, no i nauczyciele zarabiają więcej i idziemy dale”.
Papież popatrzył i wykonał gest dłońmi pokazując 6 palców.
Donald pomyślał, idzie dobrze Papież ocenił mnie na 6.
Rozochocony zaczyna wyliczać dalej:
No i mamy świetne drogi, budujemy ich tysiące kilometrów, będą najlepsze w Europie, będą wszędzie.”
Papież znów pokazał 6 palców.
Donald idzie dalej: „Mamy najlepszą służbę zdrowia, w ogóle Polacy są leczeni przez świetnie zarabiających lekarzy i sprzęt i szpitale”
Papież znów pokazał 6 palców.
„Ooo i mamy tanie Państwo, administrację będziemy odchudzać, biurokrację zmniejszać i miliony Polaków będą wracać do ojczyzny”
Papież i tym razem pokazał 6.
Zakończyła się audiencja, Donald wraca do kraju, mija kilka tygodni i nadal nic, 0 poprawy.
Zdenerwowany idzie więc do Kardynała Dziwisz.
„Drogi Kardynale, byłem u Papieża, miało być lepiej i nie jest, co mam robić”
Kardynal pyta więc Donalda o przebieg audiencji.
Donald odparł: ”No ja mówiłem a za każdym razem jak kończyłem opowiadać o naszych osiągnięciach Papież pokazywał ze ocenia to na 6”
Kardynał spojrzał z politowaniem na Donalda i rzekł: ”Widzisz Synu owe 6 to szóste przykazanie”
„Ale jak to co to ma wspólnego ze mną przecież szóste przykazanie mówi nie cudzołóż” odpowiedział Donald
„Donald a jak Papież miał Ci powiedzieć – nie pie…..ol?” Odpowiedział zdenerwowany Dziwisz.

Użytkownik magia edytował ten post 10 February 2012 - 01:09

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Kobreti 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 58
  • Rejestracja Tue, 07 Feb 12

Napisano 10 February 2012 - 12:34

Cytat

Ja z kolei mam tak, magio,że wierzę wszystkim ludziom.Taki jestem dziwny.

Nie rozumiem, jak możesz wierzyć wszystkim?

Donald Tusk jest hipoktytą. Co innego przed wyborami, co innego po wyborach. Ale nie ukrywajmy każdy polityk jest zakłamany. Są gorsi i lepsi politycy, ale nie potrafie znaleźć w 100% szczerych.

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Szpak 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1056
  • Rejestracja Sat, 30 Apr 11

Napisano 10 February 2012 - 21:58

S.B. napisał:

Cytat

Wszystkim? To jak coś powie Tusk, a potem na ten sam temat powie Kaczyński zupełnie co innego to komu wierzysz? :blink:

Może jestem naiwny, ale nie głupi. Zaufanie też ma swoje granice. Kaczyński je dawno przekroczył.
Chodzi mi o to,że zaufanie jest pierwszą postawą jaką przyjmuję wobec nowo poznanych ludzi. Nie tracę tego zaufania słuchając plotek.Poza tym daję prawo kazdemu człowiekowi do błądzenia. Minister Boni przyznał się uczciwie do współpracy z SB, przeprosił, wytłumaczył, a teraz jest jednym z najlepszych i najbardziej pracowitych członków rządu. Tusk dał mu szansę. Ja też uważam, że pojedyńcze błędy nie przekreślają człowieka.Ludziom trzeba dawać szansę. Nasze społeczeństwo lubuje się w igrzyskach. Wynieśliśmu cię, Tusku, na Olimp, a teraz kupimy sobie piwo i z lubością będziemy patrzeć jak spadasz!

Jakaś granica jednak musi być. Ja tą granicę przesuwam w stronę wyrozumiałości. Może dlatego, że wiele jej doświadczyłem od innych ludzi

Przymszy napisał:

Cytat

Debata miałaby sens jakby jakiś dobry moderator skutecznie panował nad jej przebiegiem.

Przesada w moderowaniu rodzi podejrzenia o stronniczość i ograniczanie swobody wypowiedzi.

magia napisała:

Cytat

Oni wszyscy kleją się do kościoła, jak zbliżaja sie wybory, a juz w szczerośc takich wypowiedzi, głoszonych publicznie tuż przed wyborami.. szczerze watpie.

Jak ktoś pisze "oni", a jeszcze lepiej "oni wszyscy" to zawsze pachnie to paranoją.

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 11 February 2012 - 00:56

Wyświetl postUżytkownik Szpak dnia 10 February 2012 - 21:58 napisał

Minister Boni przyznał się uczciwie do współpracy z SB, przeprosił, wytłumaczył, a teraz jest jednym z najlepszych i najbardziej pracowitych członków rządu.
Jak ktoś pisze "oni", a jeszcze lepiej "oni wszyscy" to zawsze pachnie to paranoją.

Paranoja jest wtedy, kiedy zaczyna się wybielać Sb-ckiego agenta.. zwłaszcza, że on się nie przyznał uczciwie, tylko wyprzedził spodziewany atak madialny. Doskonale wiedział że znajdzie sie ktos kto wykorzysta jego niechlubna przeszłośc.
Swoja droga dziwny zwrot 'przyznał sie uczciwie', czy takie publiczne oczyszczenie sumień, zmywa wszystkie winy?

Cytat

po wielogodzinnej rewizji i przedstawieniu zagrożenia, że trzyletnia dziewczynka zostanie przekazana do milicyjnej izby dziecka. A ja, ponieważ byłem wtedy w innym formalnym związku, będę narażony na plotki i informacje o zdradzie małżeńskiej. Po rozwiezieniu nas w różne miejsca, przy szantażu, podjąłem decyzję, bojąc się, podpisania deklaracji współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa".

Uczciwy człowiek z niego?
Zastraszono go ujawnieniem kochanki, no tak przeciez wszyscy uczciwi faceci zdradzaja swoje zony. :D

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 11 February 2012 - 01:41

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 09 February 2012 - 12:13 napisał

Ja nie popieram Tuska i nigdy na niego nie bedę głosował. Uważam że jest to najgorszy premier III RP.

Kaczyński był gorszy..rzadzil krotko bo nikt go nie chcial i kłamał ze nie będzie premierem a był.. Tusk rzadzi druga kadencje.

1. Zlikwidował wojsko

Kłamstwo . Wojsko Polskie wciąż istnieje, wciąż mamy rok 2012

2.Odpowiedzialny za kłamstwo smoleńskie

Kłamstwo. Nie ma czegoś takiego jak kłamstwo smoleńskie - mogę to uargumentować a piskorz tego nie podważy.. cienias

3.Zadłużył kraj

Półprawda. Kryzys nie patrzał kto akurat rządzi. Choć w tym punkcie piskorzyna ma cień racji.. CIEŃ ale nie 300%

4.Pod jego rządami Polska nic nie znaczy za granicą

Kłamstwo. Za rządów Kaczyńskiego śmiano się z nas chyba w każdym kraju na świecie.. nawet w Watykanie (za zamkniętymi drzwiami bo papież umie czytac niemieckie gazety i na pewno widział awanturę o dowcip z kartoflami)

5.Systematycznie likwiduje przemysł

Kłamstwo. Kryzys gospodarczy dorzyna wszędzie na świecie. Typowy przykład podejscia roszczeniowego.

6.Pod jego rządami powiększa się przepaść między bogatymi a biednymi

Półprawda. Przepaść ta stale się powiększa i tak było tez za Kaczyńskiego. Czasy komunizmu i socjalizmu już minęły.

7.Prowadzi bezsensowną walkę z Kościołem

Kłamstwo. Wziął ślub i nie wywalił na zbity pysk złodziei i pedofili w sutannach ze szkol. A piskorza boli ze cham rydzyk nie dostał koncesji. Co piskorz na Crimen_sollicitationis ???

8.Laik w dziedzinie gospodarki.

Kłamstwo. Kaczyński jest w tej dziedzinie kretynem ze skłonnościami komunistycznymi - vide hasła. Po szczegóły do Admina.

9.Wazeliniarz Merklowej i Putina

Kłamstwo i brak rozumienia co to polityka zagraniczna, ale gdy się ma idola w nieudolnej Fotydze to co sie dziwić ? Kaczyński i PiS lizali tyłek mordercy i zbrodniarzowi z Chile. Wtedy było OK? Augusto Pinochet:

Cytat

W kwietniu 1987 roku papież Jan Paweł II złożył wizytę w Chile. Przyczyną pielgrzymki, jak określił to papież, była "część duszpasterskiej misji Kościoła". W czasie tej pielgrzymki papież spotkał się z wiernymi, Pinochetem na prywatnej rozmowie, oraz lewicową i demokratyczną opozycją. Podziękował duchownym za opiekowanie się ofiarami wojny. Mimo oczekiwań junty papież skrytykował reżim Pinocheta, powtarzając w czasie spotkań z wiernymi biedni nie mogą czekać, co wielokrotnie powtarzali później demokratyczni opozycjoniści[15]

Cytat

Grupa polskich działaczy ówczesnego AWS, Tomasz Wołek, Marek Jurek i Michał Kamiński, złożyła mu prywatną wizytę w szpitalu. Kamiński podarował ryngraf przedstawiający Matkę Boską. Ich zdaniem Pinochet przysłużył się obronie praw człowieka, wolności i sprawiedliwości. Wizyta polskich polityków spotkała się wtedy z krytycznym osądem ze strony znacznej części polskich mediów

10.Człowiek bez wizji dla tej części Europy.

Kłamstwo. Kaczyński ma wizje tylko dla Marsa.. bo tam nie ma ludzi.

11.W porównaniu z Orbanem i Klausem - KARZEŁ że aż wstyd.

Bzdura. Kaczyński jest taki karzeł, ze Tusk przy nim nie ma się co wstydzić.

Dlatego nie popieram Tuska bo działa na szkodę Polski.

Kaczyński działa wielu Polakom na nerwy.. wzrasta ilość używanych środków na uspokojenie... Sa podejrzenia, ze jest wspierany przez koncerny farmaceutyczne produkujące środki uspakajające.

Swoja droga na miejscu Tuska przyznałbym piskorzowi jakieś fundusze za to ze dzięki temu co tu wypisuje wciąż powiększa elektorat PO bo takiej nienawiści jaka zieje żaden rozsądny Polak nie chce. Polacy maja dość nienawiści PiSu dlatego kolejny raz dostał po porach w wyborach.

Ja wobec Tuska jestem bardzo krytyczny ale nie musze klamac by miec swoje zdanie

Użytkownik Al_Hadzi edytował ten post 11 February 2012 - 02:05

_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461
  • Rejestracja Sun, 22 May 11

Napisano 11 February 2012 - 02:04

Szpaku, bez urazy, ale widać, że nie do końca pokonałeś alkoholizm. Najwidoczniej byłeś pijany, gdy zakładałeś ten temat i pisałeś " pokochać Tuska" i te brednie o wybitności tego "polityka" ...
Czytasz biblię, wierzysz w Boga. Czytasz Harrego Pottera, wierzysz w ogry ?

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 11 February 2012 - 12:00

Przesada w moderowaniu rodzi podejrzenia o stronniczość i ograniczanie swobody wypowiedzi.

Nie pisałem o przesadnym moderowaniu tylko o skutecznym moderowaniu.

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Szpak 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1056

Napisano 11 February 2012 - 12:31

magia napisała;

Cytat

czy takie publiczne oczyszczenie sumień, zmywa wszystkie winy?

W połaczeniu z wytrwałą pracą dla Polski, aby naprawić swoje winy- absolutnie TAK.

Cytat

Uczciwy człowiek z niego?
Zastraszono go ujawnieniem kochanki, no tak przeciez wszyscy uczciwi faceci zdradzaja swoje zony. :D

Opowiadaj mi dalej o monogamii kobiet. Ty takie ładne bajki opowiadasz :mruga

Solider napisał;

Cytat

Szpaku, bez urazy, ale widać, że nie do końca pokonałeś alkoholizm. Najwidoczniej byłeś pijany, gdy zakładałeś ten temat i pisałeś " pokochać Tuska" i te brednie o wybitności tego "polityka" ...

Alkoholizmu się na da pokonać-jest się nim do końca życia mimo, że się nie pije.
Nie, nie byłem pijany, gdy zakładałem ten temat.

Przymszy napisał:

Cytat

Nie pisałem o przesadnym moderowaniu tylko o skutecznym moderowaniu.

:bat: byłby skuteczny.

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 11 February 2012 - 12:46

Choćby nie wiem kto pisał nie wiem jakie listy pochwalne na cześć Tuska to prawda wychodzi na jaw a jest ona brutalna dla tego polityka.

Przez 4 lata straszył ludzi Kaczyńskimi a w gospodarce nic nie robił. Być może rozumowanie Tuska polegało na tym żeby porządzić 4 lata, nic nie robić, zgrywać dobrego wujka zadłużając kraj a następnie przegrać wybory.Wtedy PiS dostaje się do władzy mając długi i szambo w gospodarce. Tusk wykazuje wyższość Platformy i nieudolnośc PiS-u, zwalając wszystko na PiS i znowu wygrywa wybory.

Ten scenariusz byłby z łatwością przez Tuska wykonalny gdyby nie Katastrofa smoleńska. Górę u niego wzięła zoologiczna nienawiść do prezydenta Kaczyńskiego i służalczość wobec Moskwy.
Katastrofa smoleńska obnażyła słabość i miałkość rozumowania Tuska jak również brak u niego kręgosłupa moralnego. Naiwność i krótkowzroczność tego polityka okazała się porażająca.

Najgorszą sprawą dla PiS i J.Kaczyńskiego byłoby gdyby PiS wygrał wybory. Widzimy teraz do jakiego szamba Tusk doprowadził. Wszystko się wali, ceny w górę i ratuj się kto może.
Nie ma dziedziny gospodarki ,która pod rządami Tuska nie uległaby destrukcji.

Rok 2012 będzie przełomowy dla tego polityka i jego formacji. Początek roku wskazuje na jak najgorsze prognozy. Czteroletna złośliwość i wredność Tuska źle wróży na przyszłość.

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Szpak 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1056

Napisano 11 February 2012 - 15:59

Zamiast snuć wątpliwej jakości analizy psychologiczne odnieś się do faktów! Widzę, że lubisz lać wodę, nie lubisz faktów. Dlaczego nie odnosłeś się do faktów przedstawionych przez Al Hadziego?

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461

Napisano 11 February 2012 - 17:07

Wyświetl postUżytkownik Szpak dnia 11 February 2012 - 12:31 napisał

Alkoholizmu się na da pokonać-jest się nim do końca życia mimo, że się nie pije.
Nie, nie byłem pijany, gdy zakładałem ten temat.

W takim razie przykro mi to pisać, ale jesteś chory psychicznie. :cr

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Szpak 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1056

Napisano 11 February 2012 - 17:23

Nie udawaj przynajmniej, że ci przykro. Przecież lubisz ludziom dogryzać. :boks2

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461

Napisano 11 February 2012 - 17:29

Nie udaję, to była ironia, mózgowcu. W sumie to może być nie tylko choroba psychiczna... Jest kilka chorób w których się jej nie rozpoznaje. :letssin:

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 11 February 2012 - 17:48

Wyświetl postUżytkownik Szpak dnia 11 February 2012 - 15:59 napisał

Zamiast snuć wątpliwej jakości analizy psychologiczne odnieś się do faktów! Widzę, że lubisz lać wodę, nie lubisz faktów. Dlaczego nie odnosłeś się do faktów przedstawionych przez Al Hadziego?

Dlatego że ten facet jest ignorantem. Fakty są takie że dziennie przybywa nam ponad 200 mln zł długu. Mówiąc prościej, polityka Tuska wpakowała nas w szambo z którego nie bardzo jest wyjście.

Obecny rząd tego problemu nie rozwiąże. Z każdym dniem pakujemy się w coraz większe kłopoty.

Najważniejsza jest kasa. Wydawać należy tyle ile się zarabia.

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Szpak 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1056

Napisano 11 February 2012 - 17:53

Cytat

Dlatego że ten facet jest ignorantem

Nie dla mnie! Żeby wykazać komuś ignorancję trzeba przedstawiać dowody.
Dyskusja bez faktów jest propagandą

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 11 February 2012 - 17:58

Cytat

Jedzcie dorsze, bo śledzie jeszcze gorsze.

Cieszcie się z Tuska, bo jeśli ktoregoś dnia obudzimy się w "kaczolandzie", to dopiero wtedy "bedziemy mieć się z pyszna" :wacko:

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461

Napisano 11 February 2012 - 19:02

W sumie to już jest "kaczoland" - Kaczora donalda. :P

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546
  • Rejestracja Tue, 16 Dec 08

Napisano 11 February 2012 - 19:33

Dołączona grafika

Mój Premier 2015 :)

Użytkownik S.B. edytował ten post 11 February 2012 - 19:34

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461

Napisano 11 February 2012 - 19:40

Koleś wymachujący penisami na wizji. Brawo. :wysmiewacz:

Opcje tematu:

• (5 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »