Forum Lagata.pl: Jakie studia - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jakie studia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Karciarz 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Sat, 04 Feb 12

Napisano 04 February 2012 - 20:17

Witam.

Słowem wstępu.
Jestem skończonym durniem. Dopiero teraz, jako stary chłop, zdałem sobie sprawę, aby studiować medycynę (wydział lekarski). Bardzo chętnie bym się tam wybrał. Problem w tym, że mam braki w fizyce. Ba! Ja po prostu nie miałem zamiary się z tego uczyć, bo uznałem, że mi się nie przyda!
Umię, tylko podstawy, a do rozszerzenia mi troch brakuje. Jednym słowme zrypałem piękną przyszłość.

Piszę tego posta aby poradzić się / dowiedzieć czegoś od tych, którzy zaczęli, bądź już ukończyli studia na politechnice.
Zdaje w tym roku maturę z matematyki i zastanawiam się nad fizyką (podstawy). Jaką politechnikę najlepiej wybrać? Jaki kierunek? Zastanawiam się nad... Sam nie wiem co teraz z kierunków jest dobre i za parę lat zagwarantuje dobrą pracę i pieniądze :D ).
Chciałbym zapytać tych, którzy są lub ukończyli już studia na politechnice (gdyż głównie taka szkoła mnie interesuje) jaki kierunek polecacie, który daje szeroki wybór zawodu i jest przyjemny do nauki i po którym praca jest przyjemna w wykonywaniu.
Chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej, bo sam się już gubię we wszystkim, bo muszę w końcu coś wybrać. Interesuje mnie kierunek z perspektywami na przyszłość, nawet taki, który jest za granicą doby, a specjaliści są potrzebni. Nie mam konkretnych zainteresowań, po prostu lubię wiele rzeczy, ale nie lubię się w czymś paprać, np. naprawiając samochód. Czy Politechnika poznańska lub gdańska to dobry wybór?

Z góry dziękuje za odp. :mruga

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Nikita 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 57
  • Rejestracja Fri, 30 Sep 11

Napisano 16 April 2012 - 15:33

Umiem nie umię.

No to w końcu medycynę czy na politechnice bo chyba nie bardzo rozumiem.

Skoro już tyle lat myślałeś, to chyba powinienieś mniej więcej wiedzieć, co robi się po poszczególnych kierunkach na Politechnice. I do czego sie nadajesz. Bo jednak jest rónica pomiędzy programistą a architektem. Chyba, że jeszcze nikt Ci nie powiedział, że nie ma kierunków po których zawsze jest praca. Własna obrotność i umiejętności liczy się na równi z tym co się skończyło.

Pierwsze słyszę, żeby istniały lekkie i przyjemne prace dające duże pieniądze. No chyba, że syn prezesa.

A samochody naprawiają mechanicy samochodowi, a nie inżynierowie.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   natisza 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 17 May 12

Napisano 17 May 2012 - 12:17

Siema! Ja właśnie rozpoczęłam drugi kierunek na Wyższej Szkole Europejskiej i jestem mega zadowolona, polecam wszystkim, który myślą o tym, żeby studiować dwa kierunki, tym bardziej, że teraz mają niezłą promke - 30% zniżki przez cały okres studiowania czy coś w ten deseń. Myślałam, że prywana uczelnia to pic na wode, ale w przypadku tej uczelni okazało się inaczej, dlatego probsy! Sami ogarnijcie www.wse.krakow.pl albo na fejsie! Pozdr :)

Opcje tematu:

Strona 1 z 1