Witam
Co sądzicie o samoobronie Krav Maga. Znajomy chodzi 2 lata i bardzo sobie chwali, cały czas namawia mnie żebym z nim zaczął uczęszczać na zajęcia ale zawsze myślałem, że lepiej trenować coś poważniejszego jak boks czy kixboxing
Strona 1 z 1
Co sądzicie? Co sądzicie o krav maga
Napisano 02 February 2012 - 14:04
Jestem człowiekiem pokojowo usposobionym do ludzi i dla mnie wszelkie sztuki walki to czysta przemoc której nie wolno nijak usprawiedliwić. tak więc uważam że lepiej abyś się w ogóle nie uczył takich abra-kadabra.
W TYM ŻYCIU KAŻDY MUSI JEŚĆ, STRZYC SIĘ I UMIERAĆ;
SĄ WIĘC 3 GWARANTOWANE ROBOTY: KUCHARZ, FRYZJER I GRABARZ.
Majętności bogatego to jego silny gród i w jego wyobraźni są jak mur obronny. (Przysłów 18:11)
widocznie bardzo wielu ludzi ma dzisiaj wybitnie płytką wyobraźnię...
SĄ WIĘC 3 GWARANTOWANE ROBOTY: KUCHARZ, FRYZJER I GRABARZ.
Majętności bogatego to jego silny gród i w jego wyobraźni są jak mur obronny. (Przysłów 18:11)
widocznie bardzo wielu ludzi ma dzisiaj wybitnie płytką wyobraźnię...
Napisano 09 February 2012 - 13:15
Ja też jestem człowiekiem pokojowo nastawionym, lecz uczenie się jakiejś sztuki walki nie jest raczej złe. Sprzydaje się na ulicy, gdy już w ostateczności musisz się obronić lub kogoś obronić. Boks, kixboxing czy krav maga - obojętne. Każdy styl jest inny, ale każdy jest wartościowy. Co do krav magi to słyszałem że jest bardzo trudna, ale jest bardzo skuteczną metodą powalenia przeciwnika
Napisano 17 February 2012 - 11:45
Użytkownik nakamilo99 dnia 02 February 2012 - 13:56 napisał
Witam
Co sądzicie o samoobronie Krav Maga. Znajomy chodzi 2 lata i bardzo sobie chwali, cały czas namawia mnie żebym z nim zaczął uczęszczać na zajęcia ale zawsze myślałem, że lepiej trenować coś poważniejszego jak boks czy kixboxing
No tak jaka to niepowazna sztuka walki skoro używa jej MOSAD.....
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur
Napisano 19 February 2012 - 12:50
Sądze,że jak już ktoś chce się realizować w sztukach walki,powinien wybrać sport jak boks czy judo a nie coś,co może przysporzyć więcej kłopotów niż korzyści.Krav-maga została stworzona do eliminowania przeciwników a na co to komu w cywilu?
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie