Forum Lagata.pl: Ojciec Rydzyk nadzieją Polski - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (14 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ojciec Rydzyk nadzieją Polski

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 27 January 2012 - 17:27

RM i TV Trwam powinno podlegać takim samym regułom jak inne media. Niestety tak nie jest. Bezprzykładny atak na te media wiąże się z tym że nie należą do tych którzy w sposób służalczy chwalą rząd Tuska.

Obecny rząd utrzymuje się tylko dzięki pijarowi a więc każdy przeciwnik w eterze jest wrogiem.

Dotyczy to również internetu, ponieważ w ten sposób rząd znalazł furtkę aby nałożyć kaganiec
na internautów.

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 27 January 2012 - 17:38

Cytat

RM i TV Trwam powinno podlegać takim samym regułom jak inne media.

Święte słowa :excl: Zwłaszcza w dziedzinie fiskalnej, bez żadnych przywilejów dla rzekomej "instytucji wyższej użyteczności społecznej" :mruga

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825
  • Rejestracja Thu, 05 Feb 09

Napisano 27 January 2012 - 18:10

Cytat

RM i TV Trwam powinno podlegać takim samym regułom jak inne media. Niestety tak nie jest.
.
Tu się zgadzamy. TV TRWAM powinna płacić podatki jak wszystkie inne TV a także uzyskiwać zgodę organów administracji państwowej na zbiórki i od nich również opłacać podatek jak wszystkie inne organizacje. Państwo też nie powinno zapominać o podatku od nieruchomości a za emisje programów i wypowiedzi rasistowskich i nawołujących do nienawiści TV ta powinna odpowiadać przed sądem.
Jak słusznie podkreślił tu (chyba przez przypadek) PiSkorz , niestety tak nie jest. TV TRWAM i RM mają status nietykalności. To takie polskie "święte krowy", których boi się rząd i większość parlamentarzystów.

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 27 January 2012 - 20:02

Wyświetl postUżytkownik anmat1 dnia 27 January 2012 - 18:10 napisał

.
Tu się zgadzamy. TV TRWAM powinna płacić podatki jak wszystkie inne TV a także uzyskiwać zgodę organów administracji państwowej na zbiórki i od nich również opłacać podatek jak wszystkie inne organizacje. Państwo też nie powinno zapominać o podatku od nieruchomości a za emisje programów i wypowiedzi rasistowskich i nawołujących do nienawiści TV ta powinna odpowiadać przed sądem.
Jak słusznie podkreślił tu (chyba przez przypadek) PiSkorz , niestety tak nie jest. TV TRWAM i RM mają status nietykalności. To takie polskie "święte krowy", których boi się rząd i większość parlamentarzystów.

Zgadzamy się tylko nie rozumiemy.

TV Trwam nie nadaje reklam , nie pobiera opłat abonamentowych . Utrzymuje się tylko z tego co słuchacze i widzowie dobrowolnie wpłacą.

Słuchachy RM i widzów TV Trwam jest około 3 mln więc mają prawo do swoich środków przekazu.

KRRIT zachowuje się w sposób bezczelny co można było zaobserwować podczas ostatnich dyskusji w sejmie.

Dzięki ośrodkowi toruńskiemu obłuda rządu jest kontrolowana i nie dochodzi do tego że cały naród jest ogłupiany.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   aleks 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 696
  • Rejestracja Fri, 27 May 11

Napisano 27 January 2012 - 22:07

Piskorz napisałeś,że TV Trwam utrzymuje się tylko z datków.
KRRiT uzasadnia swoją decyzję tym,że nie ma gwarancji finansowych.
Miejsce na multipleksie nie jest za darmo.

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 27 January 2012 - 22:59

Wyświetl postUżytkownik aleks dnia 27 January 2012 - 22:07 napisał

Piskorz napisałeś,że TV Trwam utrzymuje się tylko z datków.
KRRiT uzasadnia swoją decyzję tym,że nie ma gwarancji finansowych.
Miejsce na multipleksie nie jest za darmo.

TV Trwam utrzymuje się tylko z darowizn.

Dwie stacje które otrzymały miejsce na multipleksie nie posiadają żadnego majątku.

TV Trwam posiada 20,5 mln zł rezerw.

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   aleks 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 696
  • Rejestracja Fri, 27 May 11

Napisano 27 January 2012 - 23:18

Roczny koszt nadawania programu na multipleksie to ok.10mln.
Koncesję przyznaje się na kilka lat.
Multipleksy są przedsięwzięciem komercyjnym i nikt nie ma
zamiaru tracić gdy się komuś nie uda.
Jeżeli o.dyrektor nie gwarantuje powodzenia finansowego całego projektu,
to nikt za niego nie będzie ryzykował swojej kasy.

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 27 January 2012 - 23:21

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 27 January 2012 - 22:59 napisał

TV Trwam utrzymuje się tylko z darowizn.

Dwie stacje które otrzymały miejsce na multipleksie nie posiadają żadnego majątku.

TV Trwam posiada 20,5 mln zł rezerw.

A co z biznesowa działalnością ojca -kapitalisty, nie przynosi zysków i liczy tylko na "wdowi grosz"?
Czyżby nie chciał już płacić Ruskim na korzystanie z ich satelity i liczył,że na multipleksie będzie nadawał na free?
A w ogóle to ciekawe że dotychczas nie przeszkadzało mu korzystanie z komuszych urządzeń eksploatowanych przez ich spadkobierców. Czyżby i w tym przypadku cel uświęcił środki?
Tylko jak jednocześnie można było pogodzić to z opluwaniem i oskarżaniem ich z "anteny M i TV Trwam" choćby za katastrofę smoleńską?

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 27 January 2012 - 23:48

Wyświetl postUżytkownik anmat1 dnia 27 January 2012 - 23:21 napisał

A co z biznesowa działalnością ojca -kapitalisty, nie przynosi zysków i liczy tylko na "wdowi grosz"?
Czyżby nie chciał już płacić Ruskim na korzystanie z ich satelity i liczył,że na multipleksie będzie nadawał na free?
A w ogóle to ciekawe że dotychczas nie przeszkadzało mu korzystanie z komuszych urządzeń eksploatowanych przez ich spadkobierców. Czyżby i w tym przypadku cel uświęcił środki?
Tylko jak jednocześnie można było pogodzić to z opluwaniem i oskarżaniem ich z "anteny M i TV Trwam" choćby za katastrofę smoleńską?

Nie wiem za co płaci Ruskim. Zasada jest taka. Jeżeli ja coś od kogoś wziąłem -jako darowizne - i nie zapłaciłem to darczyńca może się chwalić że dał mi to za darmo. Jeżeli natomiast za tę rzecz zapłaciłem chociaż 1 [jedną] złotówkę to jest to kupno i proszę się ode mnie odwalić.

Jeżeli Ruski dostają zapłatę to jest to czysto operacja handlowa i koniec a co O. Rydzyk nadaje to jego sprawa.

Na temat katastrofy smoleńskiej będą ludzie magistraty i doktoraty pisać. Tusk swoją nierozważną decyzją -o oddaniu śledztwa w ręce Rosjan- wyrządził krzywdę przede wszystkim swoim najbliższym ponieważ postawił się po stronie rosyjskiej.

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 28 January 2012 - 00:31

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 27 January 2012 - 23:48 napisał

Nie wiem za co płaci Ruskim. Zasada jest taka. Jeżeli ja coś od kogoś wziąłem -jako darowizne - i nie zapłaciłem to darczyńca może się chwalić że dał mi to za darmo. Jeżeli natomiast za tę rzecz zapłaciłem chociaż 1 [jedną] złotówkę to jest to kupno i proszę się ode mnie odwalić.

Jeżeli Ruski dostają zapłatę to jest to czysto operacja handlowa i koniec a co O. Rydzyk nadaje to jego sprawa.

Na temat katastrofy smoleńskiej będą ludzie magistraty i doktoraty pisać. Tusk swoją nierozważną decyzją -o oddaniu śledztwa w ręce Rosjan- wyrządził krzywdę przede wszystkim swoim najbliższym ponieważ postawił się po stronie rosyjskiej.

Oj będą magistraty nie tylko pisać ale i budować i bardzie przy tym nie doktorat ale doktor by się przydał!
Chrystus na pustyni nie dał się szatanowi skusić, o.Rydzyk nie tylko korzysta z satelity Ruskiego (szatana), ale mu jeszcze za to płaci!
Ale to przynosi mu zyski- wdowi grosz napływa szerokim strumieniem. Tylko jak będzie z tym przejściem przez ucho igielne, bo golone barany (sorry owieczki) będa po jednej stronie tego ucha a pasterz po drugiej?
Nie uchodzi, oj nie uchodzi!

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 28 January 2012 - 18:42

Wyświetl postUżytkownik anmat1 dnia 28 January 2012 - 00:31 napisał

Oj będą magistraty nie tylko pisać ale i budować i bardzie przy tym nie doktorat ale doktor by się przydał!
Chrystus na pustyni nie dał się szatanowi skusić, o.Rydzyk nie tylko korzysta z satelity Ruskiego (szatana), ale mu jeszcze za to płaci!
Ale to przynosi mu zyski- wdowi grosz napływa szerokim strumieniem. Tylko jak będzie z tym przejściem przez ucho igielne, bo golone barany (sorry owieczki) będa po jednej stronie tego ucha a pasterz po drugiej?
Nie uchodzi, oj nie uchodzi!

Widzisz, widzisz ..i pieniądze mu ślą i już koło 700 000 podpisów ludzie zebrali odnośnie multipleksu. Ludzie dają pieniądze bo widzą że idą na dobry cel.

Obrzydliwe jest to że Chrystusem zasłaniasz swoją nieudolność umysłową. Jeżeli jesteś ateistą to bardziej by Ci pasował Lenin. :wysmiewacz:

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 28 January 2012 - 19:02

Nadal nie widze odpowiedzi na moj post i na jego tresc:

Mój post

poddajesz sie ??
_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 28 January 2012 - 19:04

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 28 January 2012 - 18:42 napisał

Widzisz, widzisz ..i pieniądze mu ślą i już koło 700 000 podpisów ludzie zebrali odnośnie multipleksu. Ludzie dają pieniądze bo widzą że idą na dobry cel.

Obrzydliwe jest to że Chrystusem zasłaniasz swoją nieudolność umysłową. Jeżeli jesteś ateistą to bardziej by Ci pasował Lenin. :wysmiewacz:

Powtarzasz się jak zdarta płyta. Czyżby niczego więcej cie PiS i RM nie nauczyły?
A co do podpisów to zbierali je przedstawiciele moherów i księża, którym ludzie pod groźbą nieudzielenia rozgrzeszenia bali się odmawiać. I co to jest 700tys półanalfabetów w stosunku do 40 milionów Polaków.
Co do twojego rozumu to czy coś ci kapnęło do główki z palca Macierewicza?
A może kupiłeś trochę oleju od Sanderusa ? Ale chyba był mocno przeterminowany bo z początków XV wieku!
Amen.

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   kakadu 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Sat, 28 Jan 12

Napisano 28 January 2012 - 21:44

RM i TV Trwam to dla mnie jest siedlisko siania nienawiści w społeczeństwie. Tak nacechowana negatywnie stacja nie powinna mieć miejsce w ogólnych środkach przekazu i docierać do wszystkich odbiorców. Obecnie "zmuszony" jestem do częstego słuchania RM i nawet tak spokojnemu człowiekowi jak mi czasami puszczają nerwy na te brednie jakie tam podają...
Proporcje ukazywane w mediach o Rydzyka są bardzo ciekawe.. głównie PiS i ta zmutowana wersja PiS ziobrystyów.. Staram się być w miarę obiektywnym obserwatorem świata. Ale aby być obiektywnym trzeba umieć choć poznać racje obu stron a nie widzieć świat jedynie z perspektywy wierzy kościoła..
cytując znane słowa z rozgłośnie RM .. widzisz, patrzysz ale czy pomagasz, bo jest to bardzo ważna sprawa,.. a nie jest to takie pewne czy ..
masakra jak oni potrafię prać umysł ludzi.
Kiedyś zrobiłem sobie małe reprezentatywne badanie zresztą każdy może sobie je sam sprawdzić we własnym zakresie..
jakich mediów słuchasz takie masz poglądy polityczne i społeczen..
TVN - PO, liberalne podejście do życia
RM - PiS, konserwatywne podejście do życia
ONET - PO
WP - PIS

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 28 January 2012 - 22:18

Wyświetl postUżytkownik kakadu dnia 28 January 2012 - 21:44 napisał

RM i TV Trwam to dla mnie jest siedlisko siania nienawiści w społeczeństwie. Tak nacechowana negatywnie stacja nie powinna mieć miejsce w ogólnych środkach przekazu i docierać do wszystkich odbiorców. Obecnie "zmuszony" jestem do częstego słuchania RM i nawet tak spokojnemu człowiekowi jak mi czasami puszczają nerwy na te brednie jakie tam podają...
Proporcje ukazywane w mediach o Rydzyka są bardzo ciekawe.. głównie PiS i ta zmutowana wersja PiS ziobrystyów.. Staram się być w miarę obiektywnym obserwatorem świata. Ale aby być obiektywnym trzeba umieć choć poznać racje obu stron a nie widzieć świat jedynie z perspektywy wierzy kościoła..
cytując znane słowa z rozgłośnie RM .. widzisz, patrzysz ale czy pomagasz, bo jest to bardzo ważna sprawa,.. a nie jest to takie pewne czy ..
masakra jak oni potrafię prać umysł ludzi.
Kiedyś zrobiłem sobie małe reprezentatywne badanie zresztą każdy może sobie je sam sprawdzić we własnym zakresie..
jakich mediów słuchasz takie masz poglądy polityczne i społeczen..
TVN - PO, liberalne podejście do życia
RM - PiS, konserwatywne podejście do życia
ONET - PO
WP - PIS

Nikt nikogo nie może zmusić do słuchania Radia Maryja. Jak Ci się nie podoba to nie słuchaj.
Najlepiej pierze mózgi TV publiczne i komercyjne. Po kilku latach oglądania zostaje się bezmózgowcem kompletnym.

Reklamy, te głupie seriale. To jest szambo, które z kulturą ma tyle wspólnego co ja z Księżycem.

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 29 January 2012 - 00:25

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 28 January 2012 - 22:18 napisał

Nikt nikogo nie może zmusić do słuchania Radia Maryja. Jak Ci się nie podoba to nie słuchaj.
Najlepiej pierze mózgi TV publiczne i komercyjne. Po kilku latach oglądania zostaje się bezmózgowcem kompletnym.

Reklamy, te głupie seriale. To jest szambo, które z kulturą ma tyle wspólnego co ja z Księżycem.

Jak można ci wierzyć, kiedy na tym forum pisałeś ze nie oglądasz TV i nawet nie masz telewizora?
Chyba już sam się nie kontrolujesz i nie pamiętasz co i kiedy pisałeś.
Z tego wynika tylko jedno kłamiesz tak jak twoi idole, tylko pamięć i intelekt cię zawodzą i stąd takie wpadki.
A może zbyt mało do łepetyny kapnęło ci tego rozumu z małego palca Macierewicza? Nadstaw, może jeszcze coś ci nakapie.

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   currara 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1021
  • Rejestracja Tue, 04 Oct 11

Napisano 29 January 2012 - 00:33

a kogo obchodzi papa Rydzyk? :ph34r:

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 29 January 2012 - 01:21

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 28 January 2012 - 22:18 napisał

OK czyli idąc dalej twoim tokiem myślenia piskorz jeśli ktoś założy radio i będzie w nim nawoływał do nienawiści do katolików przy okazji modląc się np.: do Zaratustry to tez napiszesz tylko "Jak Ci się nie podoba to nie słuchaj" ????

Ty z księżycem masz tyle wspólnego ze piszesz jakbyś z niego spadł na głowę.
_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 29 January 2012 - 11:25

Wyświetl postUżytkownik anmat1 dnia 29 January 2012 - 00:25 napisał

Jak można ci wierzyć, kiedy na tym forum pisałeś ze nie oglądasz TV i nawet nie masz telewizora?
Chyba już sam się nie kontrolujesz i nie pamiętasz co i kiedy pisałeś.
Z tego wynika tylko jedno kłamiesz tak jak twoi idole, tylko pamięć i intelekt cię zawodzą i stąd takie wpadki.
A może zbyt mało do łepetyny kapnęło ci tego rozumu z małego palca Macierewicza? Nadstaw, może jeszcze coś ci nakapie.

To że ja nie mam telewizora to nie znaczy że sąsiad nie ma. Od czasu do czasu spojrzę żeby się przekonać czy szmira nadal idzie czy już nie.

Obecnie idzie pełną parą i jedyna nadzieja żeby to gówno zatrzymać to silna TV Trwam. Inaczej nie da się tego okiełznać. Jeżeli nie będzie TV Trwam -zaleje nas szambo.

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 29 January 2012 - 11:38

Wyświetl postUżytkownik currara dnia 29 January 2012 - 00:33 napisał

a kogo obchodzi papa Rydzyk? :ph34r:

Muszę Cię rozczarować. Jedynie O. Rydzyk i ośrodek torunski przeciwstawili się nagonce jakie media rządowe przypuściły na gen. Błasika i pilotów tupolewa. Tego faktu chyba nie będziesz kwestionować. Na to są dokumenty w postaci artykułów prasowych i programów telewizyjnych.

Papa Rydzyk jest, obecnie wśród nadawców, jedyną osobą wiarygodną. Reszta to popłuczyny dziennikarstwa, ludzie którzy w pogoni za pieniędzmi stracili godność, szacunek dla samych siebie. Mówiąc krótko- jest to chłam dziennikarski.

Opcje tematu:

• (14 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »