Forum Lagata.pl: Puzzle - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Puzzle

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   felipee 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Sun, 22 Jan 12

Napisano 22 January 2012 - 13:51

Hej,
Czy ktoś tutaj interesuje się układaniem puzzli?
Według mnie jest to naprawdę fajne zajęcie. Ja już od kilku lat układam obrazki składające się z coraz to większej ilości elementów.
Dla mnie puzzle są odstresowaniem od problemów życia codziennego i ponadto uczą mnie dużej cierpliwości.

W tej chwiliu układam zestaw 3000 puzzli: http://www.kuppuzzle...&product_id=451
Powiedzmy, że jestem już w połowie i przyznaję, że łatwo nie jest ;)
Zapraszam do dyskusji

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcel19 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 36
  • Rejestracja Wed, 14 Sep 11

Napisano 23 January 2012 - 17:41

W dawnych latach sie tym bawilem, dzis juz nie ma takiego czaru jak kiedys.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548
  • Rejestracja Sat, 13 Aug 11

Napisano 29 January 2012 - 12:23

Nie znoszę układać puzzli.
Jak widzę jak ktoś układa i te wszystkie malutkie ,kawałeczki, to to.. oczopląs :lol:
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

http://www.karmimypsiaki.pl/home

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Szczypta. 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 755
  • Rejestracja Sat, 24 Dec 11

Napisano 29 January 2012 - 18:39

Ja mam tak samo jak myaka :P Szybko się przy tym denerwuję, to nie jest zajęcie dla niecierpliwych. Takie puzzle do 50 kawałków to jeszcze ułożę, ale więcej...w życiu :P Może i fajne i wyciszające, ale ja to bym zapewne zaczęła rzucać kotletami przy układaniu :P

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548
  • Rejestracja Sat, 13 Aug 11

Napisano 30 January 2012 - 17:34

Wyświetl postUżytkownik Szczypta. dnia 29 January 2012 - 18:39 napisał

Ja mam tak samo jak myaka :P Szybko się przy tym denerwuję, to nie jest zajęcie dla niecierpliwych. Takie puzzle do 50 kawałków to jeszcze ułożę, ale więcej...w życiu :P Może i fajne i wyciszające, ale ja to bym zapewne zaczęła rzucać kotletami przy układaniu :P

Dobrze że nie talerzami albo co gorsza stołkami :lol:
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

http://www.karmimypsiaki.pl/home

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   semi33 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 554
  • Rejestracja Sun, 14 Aug 11

Napisano 30 January 2012 - 18:14

lubię składać puzzle - ale do pudełka :lol: nie no tak na powaznie to tam raz na jakiś czas jakies mozna ułozyć. moja znajoma ma prawdziwego chopla na tym punkcie...jest niesamowita.
w 102 dalmatyńczykach jest scena jak cruella demon podchodzi do potężnego obrazy złożonego z puzzli. ma on ładnych kilka mwtrów we wte i we wtamtą stronę a przedstawia jedną małą kropkę na samym środku.
czarna kropeczka na białym tle.
myślałem że to dowcip ale oazało się że takie puzzle istnieją naprawde. prawie 2,10 na 1,40 m, 12 000 elemętów i taki właśnie obarzeczek. cały biały a na środku czarna kropka.

to już trzeba mieć naprawdę kuku na muniu na punkcie puzzli, ale fajnie że są tacy co mają z tego radochę....niech żyją puzzlarze!
W TYM ŻYCIU KAŻDY MUSI JEŚĆ, STRZYC SIĘ I UMIERAĆ;
SĄ WIĘC 3 GWARANTOWANE ROBOTY: KUCHARZ, FRYZJER I GRABARZ.

Majętności bogatego to jego silny gród i w jego wyobraźni są jak mur obronny. (Przysłów 18:11)

widocznie bardzo wielu ludzi ma dzisiaj wybitnie płytką wyobraźnię...

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   greta 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 57
  • Rejestracja Sat, 22 Jan 11

Napisano 29 February 2012 - 15:18

felipee serdecznie dziękuje za propozycję. Te wszystkie układanki z KupPuzzle.pl są świetne. Ja na początek zaopatrzyłam się w te 1000-elementowe. Teraz planuje zakup któryś z 3000-elementowych. Świetna zabawa gwarantowana, zajmuje czas, który zbytecznie mogłabym spędzać przed telewizorem :)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   marsac 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Mon, 05 Mar 12

Napisano 05 March 2012 - 17:21

Ja układam namiętnie puzzle od 3 lat. Główny motyw to twórczość MC Eschera - już niestety trudna do dostania. Chciałem przy okazji wspomnieć o nowym forum dot. tego hobby - www.puzzleforum.pl
Pozdrawiam.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   greta 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 57
  • Rejestracja Sat, 22 Jan 11

Napisano 08 March 2012 - 14:51

Chciałam Wam się pochwalić nowym zakupem. Planowałam kupić 3000 elementów, skończyło się na 4000 :) Oczywiście z proponowanej lokalizacji KupPuzzle i mam nadzieję, że nie przepłaciłam jak sprawdzałam to raczej nie, koszt. 70zł. Rewelacyjna rozrywka każdego popołudnia, tak na uspokojenie :)
Dołączona grafika

Opcje tematu:

Strona 1 z 1