Forum Lagata.pl: Owsiak - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Owsiak

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 11 January 2012 - 18:47

a mnie dziwi, że są ludzie , którzy chcą brać za to pieniądze

A mnie to nie dziwi. Zrobienie reklamy, wydrukowanie serduszek, cały sprzęt - to wszystko kosztuje.
Nie można oczekiwać, że każdy będzie chciał pomagać w ramach wolontariatu, bo w ten sposób można by równie dobrze nie zbierać forsy tylko oczekiwać, że producent sprzętu wyda go za darmo ten jeden dzień w roku...
Nie dziwi Cię, że potrzebne są pieniądze na sprzęt, a dziwi Cię, że ktoś chce pieniędzy za występ?

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   agar 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 952
  • Rejestracja Mon, 23 May 11

Napisano 11 January 2012 - 21:33

Caritas gro swoich pieniędzy dostaje od państwa , wiec nie można porównywac Caritasu z WOŚP.
Na całym swiecie odbywaja sie akcje charytatywne i jakos tam nie sa tak krytykowane jak w Polsce. Uczestnictwo w nich jest czyms nobilitujacym i pożadanym. Dziwne, że my Polacy zawsze musimy zgnoic to co mamy dobrego przez nasza bezinteresowna zawiśc..
Socjalizm oduczył ludzi odruchu pomcy, zdalismy sie na"nich", na państwo, urzędy, instytucje..
dobrze, że jest ktos kto na przypomina o tym odruchu.
Rozluźnienie więzi miedzy ludzkich, zdyskretytowanie rodziny powoduje że problem pomocy i opieki staje sie palący coraz bardziej.Wygodnie zdac to na "nich"
To jest mój świat i moje kredki. spadaj mi ze swoimi mazakami

‎" przystań na drodze i popatrz, zapytaj o dawne ścieżki, gdzie jest droga najlepsza, idz po niej, a znajdziesz na niej wytchnienie" Jr6, 16"
https://rapidshare.c...52AA59D98803|0|
inna wersja orwella

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 11 January 2012 - 21:38

Cytat

Nie dziwi Cię, że potrzebne są pieniądze na sprzęt, a dziwi Cię, że ktoś chce pieniędzy za występ?

w tym wypadku tak.
może wolontariuszom też powinni zacząć płacić za to, że chodzą w takiej pogodzie po mieście z puszką? czy to deszcz, czy śnieg?
tutaj właśnie chodzi o tą bezinteresowność, przynajmniej ten jeden dzień w roku.
Internet skupia szaleńców.

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   agar 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 952

Napisano 11 January 2012 - 21:45

jest róznica. Wolontariusze zbieraja od tych których przyciągneli ci, którym placą.
Nie wiecie ile oni daja do puszek prywatnie wiec nie krytykujcie. Bez nich nie byłoby od kogo zbierac

Użytkownik agar edytował ten post 11 January 2012 - 21:45

‎" przystań na drodze i popatrz, zapytaj o dawne ścieżki, gdzie jest droga najlepsza, idz po niej, a znajdziesz na niej wytchnienie" Jr6, 16"
inna wersja orwella

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020

Napisano 11 January 2012 - 21:48

tak się składa , że 4 razy byłam wolontariuszką, i zbierałam od zwykłych przechodniów. tak jak inni..

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   agar 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 952

Napisano 11 January 2012 - 21:51

przechodnie wychodza z domu satjąc sie przechodnaimi własnie dla tego, że ktos tam na rynku gra...
inaczej siedzileli by przed TV

inna wersja orwella

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020

Napisano 11 January 2012 - 21:54

są miasta, w których nikt nie gra. i zbierają..
z racji, że WOŚP jest zawsze w niedzielę , sporo ludzi wrzuca do puszki pod kościołem..

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 11 January 2012 - 22:09

może wolontariuszom też powinni zacząć płacić za to, że chodzą w takiej pogodzie po mieście z puszką? czy to deszcz, czy śnieg?
tutaj właśnie chodzi o tą bezinteresowność, przynajmniej ten jeden dzień w roku.

wolontariusz zbiera dobrowolnie pieniądze - ja nie zbierałem forsy dla Owsiaka i gdyby ten mnie za to piętnował to byłby jakiś skandal
Tak samo jest z gwiazdami - jak ktoś chce grać w ramach wolontariatu to niech się Owsiak cieszy, a jak ktoś jest zapraszany i chce dostać wynagrodzenie to jest to normalne.
Bezinteresowność raz do roku to żaden argument - tak jak pisałem równie dobrze można oczekiwać tej bezinteresowności od producenta sprzętu medycznego.

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825
  • Rejestracja Thu, 05 Feb 09

Napisano 13 January 2012 - 23:51

Wyświetl postUżytkownik agar dnia 11 January 2012 - 21:51 napisał

przechodnie wychodza z domu satjąc sie przechodnaimi własnie dla tego, że ktos tam na rynku gra...

A w czym Ci to przeszkadza?
Zbierają w dobrym, powszechnie akceptowanym celu i nie nachodzą ludzi w domu jak księża po kolędzie.
Nikt kto nie chce nie jest zmuszony do datków,nie jest wyczytywany z "ambony" jak ten kto księdza nie przyjmie lub nie da mu koperty.
A że "granie na rynku" przyciąga ofiarodawców to chyba nie zbrodnia i nie zmusza do "ofiary".

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   agar 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 952

Napisano 14 January 2012 - 00:13

mi???????? przeszkadza??? gdzie to napisalam?

inna wersja orwella

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 14 January 2012 - 00:26

Wyświetl postUżytkownik agar dnia 14 January 2012 - 00:13 napisał

mi???????? przeszkadza??? gdzie to napisalam?

A to w jakim celu napisałeś:

Cytat

Wolontariusze zbieraja od tych których przyciągneli ci, którym placą.

Cytat

Wygląda to tak jak byś miał im to za złe. Jeśli źle Cie zrozumiałem o sorry.
Ale ilość znaków zapytanie mógłbyś ograniczyć.

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   aleks 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 696
  • Rejestracja Fri, 27 May 11

Napisano 14 January 2012 - 00:46

anmat1 czytaj uważnie! :wysmiewacz:
agar jest kobietą!

Użytkownik aleks edytował ten post 14 January 2012 - 00:51

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 15 January 2012 - 14:40

Wyświetl postUżytkownik aleks dnia 14 January 2012 - 00:46 napisał

anmat1 czytaj uważnie! :wysmiewacz:
agar jest kobietą!

Ale żeby jeszcze tak zdjęcie można było obejrzeć.

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 15 January 2012 - 16:45

:respekt: OWSIAK :respekt:

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 09 January 2012 - 18:34 napisał

Czerwoni , czerwoni, pezetpeerowcy i wszelkiej maści lewactwo w 1956 roku "wyprodukowało" ustawę na mocy której ginekologiczni aborterzy wymordowali około 36 milionów istnień ludzkich.

Owsiak pochodzi z tej formacji. Jest wiernym synem marksizmu- leninizmu.
(....)

A kto powiedzial ze Owsiak jest komunista jak PISkorz to stara sie wmowic? Najzabawniejsze ze A.Hofman z PiS sam zedeklarowal ze wrzuci do puszki WOSP juz w przedzien zbiorki.

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 09 January 2012 - 18:34 napisał

(...) Ja to płacę podatki i mam głęboko w dupie żeby moje dzieci stały pod kościołem i zbierały datki dla Owsiaka i jego kliki żeby mieli za co balować a później może łaskę zrobi że zaprosi je do Kostrzynia by się taplały w błocie.

Nikt na świecie takiej głupoty nie robi. Ludzie którzy mają trochę oleju w głowie to patrzą na tych biednych idiotów z politowaniem.

Jakos na calym swiecie podziwia sie Owsiaka za charyzme i umiejetnosc jednoczenia ludzi, ale ze PiSowcy tego nie lubia to akurat rozumiem, bo oni preferuja dzielenie ludzi a nie jednoczenie.

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 10 January 2012 - 11:09 napisał

(...)
Pisałem że od wejścia ustawy aborcyjnej w 1956 polscy aborterzy wymordowali około 36 milionów istnień. Były to działania zarówno w szpitalach ale przede wszystkim prywatnie.

A co Owsiak ma wspolnego z aborcja? Ktos widzial zeby Owsiak dokonywal aborcji ? Kolejna piramidalna bzdura wyssana z brudnego palucha satelitow Kaczynskiego. Kaczynski powienien zalozyc Wielka Orkiestre Codziennej Nienawisci - WOCN- PiSkorz juz by sie tam zapisal. Swoja droga podziwiam tych co dyskutuja z PiSkorzem przyjmujac za prawde, badz argumenty, te brednie i nadinterpretacje ktore sadzi w kazdym poscie.

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 10 January 2012 - 15:39 napisał

Powiedz po co wchodzisz na to forum mając taki gnój we łbie.

Takie zdania jak powyzej to przyklad milosci chrzescijanskiej i katolickiego zrozumienia drugiego czlowieka jakie PISkorz wypisuje tu wielokrotnie. P O R U S Z A J A C E. Pozostaje nadzieja, ze sie z tego na kolanach spowiada kazdego dnia przed ksiedzem i obiecuje poprawe.

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 10 January 2012 - 21:27 napisał

(...)
Obrzydliwe że Owsiak-komuch postawił pod kościołami dzieciarnię i duża część tych datków pochodzi od katolików- mocherowych beretów również.

Obrzydliwa była ta całodzienna propaganda w TV , radiu i to bezustanne darcie mordy ile to on -Owsiak i orkiestra- pomaga.

Ponownie pojawia sie watek wciskania Owsiakowi pogladow politycznych. Boli ze sie nie dzieli z Rydzykiem.. oj boli :haha: i jakiez to obrzydliwe ze nie "odpala" dzialki Rydzykowi.. :haha:

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 10 January 2012 - 21:27 napisał

Piszesz o czymś oczym nie masz pojęcia.

Gdyby Owsiak zapłacił za reklamę, dodał koszty stałe to zostałoby mu gówno na patyku.

Dla niego to lepsze to niż gra w totolotka- bo pieniądz pewny.

PISkorz permanetnie pisze o czyms o czym nie ma ZADNEGO pojecia, wiec pelen luz zalecam.

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 11 January 2012 - 15:36 napisał

Porównać Caritasu z WOŚP nie da się ponieważ Caritas działa cały rok a że mogą tam wystąpić różne przeinaczenia to nie wątpię z tą tylko różnicą że Caritas prowadzi szeroką działalność a Owsiak nie prowadzi. Wydać uzbierane przez dzieci pieniądze byle głupi potrafi zwłaszcza gdy jeszcze w telewizji trąbią na okrągło jaki ten Owsiak sponsor ile tych sprzętów nakupował ile noworodków uratował.

Jest to zwykła obłuda.

Obluda sa Twoje posty. OWSIAK ten sprzet kupil i ten sprzet DZIALA. I to boli wszystkich oszczercow. Kipisz nienawiscia i zazdroscia.. ale nie dostaniesz z tych pieniedzy ani zlotowki.. Jego fundacja byla sprawdzana przez NIK kilka razy (takze za szefowania przez Kaczynskiego ta instytucja) i jest czysta jak krysztal, czego nie mozna powiedziec o fundacjach Rydzyka i innych, ktory nawet na kare jaka dostal (szczegoly podac?) - 3 tysiecy zlotych zorganizowal zrzute wsrod sluchaczy, bo on nie ma takich pieniedzy. :haha: :haha:

I zycze Ci zeby gdy urodzi sie Twoje dziecko bylo zdrowe i nie mialo zadnych wad, czy nie domagan, bo wielu rodzicom sprzet zakupiony z tych naszych danych Owsiakowi pieniedzy pomogl dzieci zdiagnozować, wyleczyc i uratować.

i specjalnie dla Ciebie zalecam wczytac sie w slowa z Ewangelii: Ew.Lk. 6.37 i przemyslec co Ty robisz kipiac tak nienawiscia wobec blizniego swego. Owsiak jest Twoim bratem synu, podobnie jak inni tu na forum.

:respekt: OWSIAK :respekt:
_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   bodzio2 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 69
  • Rejestracja Mon, 09 Jan 12

Napisano 15 January 2012 - 17:21

Ja tam nie mam nic do Owsiaka krytykują ci którzy nic nie robią np. Kościół dobrze by było aby księża zajeli się podobnym dobrodziejstwem jak fundacja WOŚP a nie żebrali z tacami w kościele :pop:

Użytkownik bodzio2 edytował ten post 15 January 2012 - 17:22

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 15 January 2012 - 19:13

Wyświetl postUżytkownik bodzio2 dnia 15 January 2012 - 17:21 napisał

Ja tam nie mam nic do Owsiaka krytykują ci którzy nic nie robią np. Kościół dobrze by było aby księża zajeli się podobnym dobrodziejstwem jak fundacja WOŚP a nie żebrali z tacami w kościele :pop:

Ja też nie mam nic do Owsika gdy jest osobą prywatną ale gdy wchodzi na cały dzień w telewizor to ja pytam się gościa o co ci chodzi?

Poza tym Owsiak spełnia tylko rolę kolorowego pajaca. Gdyby mu zabrali telewizję to uzbierałby całe g..o.

Cała ta impreza jest pomieszaniem z poplątaniem. Jak można ratować dzieci skoro one się prawie wcale nie rodzą? Jak można ratować coś czego nie ma?

W roku Pańskim 2012 ma być zlikwidowanych 800 do 1000 szkół.

Użytkownik Piskorz edytował ten post 15 January 2012 - 23:42

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020

Napisano 16 January 2012 - 11:06

Cytat

Ja też nie mam nic do Owsika gdy jest osobą prywatną ale gdy wchodzi na cały dzień w telewizor to ja pytam się gościa o co ci chodzi?

Poza tym Owsiak spełnia tylko rolę kolorowego pajaca. Gdyby mu zabrali telewizję to uzbierałby całe g..o.

Cała ta impreza jest pomieszaniem z poplątaniem. Jak można ratować dzieci skoro one się prawie wcale nie rodzą? Jak można ratować coś czego nie ma?

W roku Pańskim 2012 ma być zlikwidowanych 800 do 1000 szkół.

zbierz chociaż 1/40 tego co Owsiak, to może i wtedy się z Tobą zgodzę.

"nie chcesz nie pomagaj, ale jak nic nie robisz to nie krytykuj no, bo to i tak nie ma sensu!" :jes

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 16 January 2012 - 13:34

Wyświetl postUżytkownik imbirowa dnia 16 January 2012 - 11:06 napisał

zbierz chociaż 1/40 tego co Owsiak, to może i wtedy się z Tobą zgodzę.

"nie chcesz nie pomagaj, ale jak nic nie robisz to nie krytykuj no, bo to i tak nie ma sensu!" :jes

Ma sens tylko Ty nie potrafisz tego zrozumieć.

Ratować noworodki to można wtedy gdy one będą. Obecnie rodzi się bardzo mało dzieci i nie bardzo jest kogo ratować. Sami lekarze mówią że sprzęt to jest tylko noworodków nie ma.

Najpierw trzeba stworzyć warunki żeby kobiety chciały rodzić dzieci a od tego jest rząd a nie jakiś kolorowy pajac wspierany przez ogłupiającą propagandę.

Owsiak powinien kupować sprzęt do leczenia rządzących , którzy chorują na swoje puste łby uczstnicząc w horrorze pt. koniec narodu polskiego. Jeżeli tak dalej pójdzie to za 10-15 lat będzie nas 30 milionów.

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 17 January 2012 - 14:52

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 16 January 2012 - 13:34 napisał

Ma sens tylko Ty nie potrafisz tego zrozumieć.

Ratować noworodki to można wtedy gdy one będą. Obecnie rodzi się bardzo mało dzieci i nie bardzo jest kogo ratować. Sami lekarze mówią że sprzęt to jest tylko noworodków nie ma.

Najpierw trzeba stworzyć warunki żeby kobiety chciały rodzić dzieci a od tego jest rząd a nie jakiś kolorowy pajac wspierany przez ogłupiającą propagandę.

Owsiak powinien kupować sprzęt do leczenia rządzących , którzy chorują na swoje puste łby uczstnicząc w horrorze pt. koniec narodu polskiego. Jeżeli tak dalej pójdzie to za 10-15 lat będzie nas 30 milionów.

To zgłoś swoja kandydaturę jako zapładniacza i dziecioroba. Z pewnością znajda się chętne na Twoje patriotyczne usługi ratowania Polski przed wymarciem. Pierwsze w kolejce staną słuchaczki RM a jak poprze Cie o.Rydzyk i PiS to będziesz musiał dobrać sobie pomocników bo sam wszystkiemu nie podołasz.
W krótkim czasie dogonimy Chiny!
A za pieniądze zbierane przez WOŚP powinno sie wspierać RM i dzieciorobów aby mięli więcej siły do nieustannej kopulacji?!
Brawo PiSkorz tak trzymaj.

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 17 January 2012 - 15:50

Wyświetl postUżytkownik anmat1 dnia 17 January 2012 - 14:52 napisał

To zgłoś swoja kandydaturę jako zapładniacza i dziecioroba. Z pewnością znajda się chętne na Twoje patriotyczne usługi ratowania Polski przed wymarciem. Pierwsze w kolejce staną słuchaczki RM a jak poprze Cie o.Rydzyk i PiS to będziesz musiał dobrać sobie pomocników bo sam wszystkiemu nie podołasz.
W krótkim czasie dogonimy Chiny!
A za pieniądze zbierane przez WOŚP powinno sie wspierać RM i dzieciorobów aby mięli więcej siły do nieustannej kopulacji?!
Brawo PiSkorz tak trzymaj.

Odwaliło ci chyba kompletnie :hehe: :hehe: :hehe:

Opcje tematu:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3