Użytkownik magia edytował ten post 11 January 2012 - 01:20
- (6 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 4
- 5
- 6
Protesty lekarzy - informacje kłamstwo, oszustwo i cenzura
Napisano 11 January 2012 - 01:15
Napisano 11 January 2012 - 01:31
Użytkownik magia dnia 11 January 2012 - 01:15 napisał
Twoje wypowiedzi dotyczą rzeczywiście protestów, ale nie mają związku z moimi (wypowiedziami). Powtarzasz tylko bezmyślne slogany i puste, nic niewnoszące hasełka.
Twierdzisz, że lekarze pomimo pewności, iż NFZ naliczy im kary rzędu setek tysięcy, powinni wypisywać recepty ze zniżką, a w ramach protestu... chodzić w różowych fartuszkach.
Ok., Twoja sprawa - nawet najgłupsze poglądy mają swoich wyznawców. Wiedz tylko, że aby nie wyjść na hipokrytkę, musiałabyś sprzedać swój dom i samochód i oddać pieniądze pacjentom (tego wszak oczekujesz ode mnie).
Napisano 11 January 2012 - 15:55
Gdyby ci biedni, ogłupieni i zmanipulowani ludzie zastanowili się trochę , pomyśleli i przyszli po rozum do głowy to nikt by z nich wała nie zrobił.
W ciągu 4 lat rządów Tusk zadłużył kraj na 300 miliardów złotych.
W wyniku "machinacji receptowej" rząd może uzyskać najwyżej 300 milionów złotych.
300 milionów złotych w stosunku do 300 miliardów złotych jest tylko jedną tysięczną.
W moim rozumieniu tu nie chodzi wogóle o pieniądze ale o to żeby zrobić zamieszanie aby ludzie skoczyli sobie do gardeł bo tylko wtedy rządzący mają czas żeby znowu coś uknuć.
Proszę zauważyć że gdy jest sytuacja napięta to Tusk jest albo na urlopie albo wcale się nie odzywa. Czeka jak się sytuacja rozwinie by później wystąpić w roli dobrego wujka.
I zabawa trwa.
Użytkownik Piskorz edytował ten post 11 January 2012 - 15:59
Napisano 11 January 2012 - 18:33
Użytkownik Prince dnia 11 January 2012 - 01:31 napisał
Twierdzisz, że lekarze pomimo pewności, iż NFZ naliczy im kary rzędu setek tysięcy, powinni wypisywać recepty ze zniżką, a w ramach protestu... chodzić w różowych fartuszkach.
Ok., Twoja sprawa - nawet najgłupsze poglądy mają swoich wyznawców. Wiedz tylko, że aby nie wyjść na hipokrytkę, musiałabyś sprzedać swój dom i samochód i oddać pieniądze pacjentom (tego wszak oczekujesz ode mnie).
Rozowe fartuszki były ironią, ktora tak uwielbiasz ale wyłacznie we własnym wykonaniu.
To Twoja obrona swojego srodowiska zawodowego, jest powtarzaniem bezmyślnych sloganów. Probujecie przekonać naiwnych ludzi, że wszystko co robicie jest dla ich dobra. Doskonale wiesz, że w problematyce dotyczącej lekarzy orientuje sie duzo lepiej niż przeciętny pacjent, wiec proszę nie pisz głupot i nie wprowadzaj ludzi w bład.
Zadałam Ci TRZY proste pytania, na które nie dostałam jasnej odpowiedzi. Mnie nie zaskoczysz, ale chciałam żeby i inni mieli mozliwosc poznania prawdy. Ty natomiast, swoim zwyczajem, odwracasz uwagę wszystkich, twierdząc ze odbiegam od tematu.
Wykorzystywanie swoich pacjentow do walki o własne interesy, nie jest uczciwe i chyba nawet ktoś bezmyślny, przyzna mi rację.
Napisano 12 January 2012 - 02:20
magia napisał:
Używanie każdego narzędzia wymaga umiejętności. Dotyczy to zwłaszcza broni, a przed chwilą strzeliłaś w swoje własne kolano
Ironii o różowych fartuszkach to ja powinienem używać, gdybym chciał Ci pokazać, że nie ma alternatywy dla obecnych protestów.
Przykład:
- Lekarze powinni protestować inaczej.
- Tak, oczywiście. Pewnie powinni chodzić w różowych fartuszkach !
magia napisał:
Nie bronię żadnego środowiska, tylko samego siebie - przed zrujnowaniem sobie życia wielotysięcznym długiem, a może nawet więzieniem.
magia napisał:
Ja coś takiego pisałem ??
Zacytuj taki kawałek !
Niebywałe, iż masz czelność mi mówić, że czytasz ze zrozumieniem.
magia napisał:
U nas w Polsce to każdy orientuje się lepiej - dzięki temu mamy 40 milionów prawników, 40 milionów etyków i tyle samo trenerów piłkarskich
magia napisał:
Nie widzę żadnych trzech pytań. Może zadaj je w punktach..? Jeżeli będą związane z tematem - postaram się odpowiedzieć.
magia napisał:
Powiem więcej - przyzna ją TYLKO bezmyślny.
BTW.
Sprzedałaś już dom i samochód..?
Czy może WYKORZYSTUJESZ PACJENTÓW ??
Napisano 12 January 2012 - 21:24
Użytkownik Prince dnia 12 January 2012 - 02:20 napisał
Ironii o różowych fartuszkach to ja powinienem używać, gdybym chciał Ci pokazać, że nie ma alternatywy dla obecnych protestów.
Przykład: - Lekarze powinni protestować inaczej.
- Tak, oczywiście. Pewnie powinni chodzić w różowych fartuszkach !
Ty strzeliłes sobie nieco wyzej niz kolano. Skoro nie widziałeś innej alternatywy na rozwiazanie waszych problemow i mnie zapytałes o inna formę protestu jaka moga zastosowac lekarze, ironicznie doradziłam Ci rozowy fartuch.
Mozesz juz taki zakupic, przyda się jak zaczniecie walczyc o kolejne podwyzki, sadze ze to nastapi dosyc szybko po ostatnim zwyciestwie, juz slyszy sie jęki doktorkow na niskie zarobki.
Cytat
Bez przesady, was nie tak łatwo tam wsadzic.. nawet jak udowodnią wam winę.
Cytat
Zacytuj taki kawałek !
Niebywałe, iż masz czelność mi mówić, że czytasz ze zrozumieniem.
Kochanie
Probujecie przekonać naiwnych ludzi, że wszystko co robicie jest dla ich dobra.
Jesteś ruskim towarzyszem, że zwrot WY uznałes za skierowany wyłącznie do Ciebie?
Widzę ze nie bardzo sie orientujesz co mowia Twoi koledzy ...
Prince powaznie Ci radzę doczytaj przeciw czemu protestujesz bo widoczna jest rozbiezność
Cytat
List lekarzy do pacjentów w związku ze zmianą przepisów o refundacji leków
Drodzy Pacjenci! Zostaliśmy postawieni pod ścianą. Mamy ponosić odpowiedzialność za błędy polityków i urzędników, którzy są opłacani z publicznych pieniędzy. Ministerstwo Zdrowia, wprowadzając listy leków refundowanych, które nie uwzględniają aktualnej wiedzy medycznej, ogranicza polskim pacjentom dostęp do najnowszych metod terapii. Jest to absurd, do którego nie powinno dojść w cywilizowanym kraju. Nie możemy na to wyrazić zgody, gdyż najważniejsze dla lekarza jest dobro pacjenta. Aby protest został zakończony, muszą zostać podjęte kroki w celu zmiany złych przepisów. Na razie sprawa zakończyła się na słowach polityków. Nie stanowią one jednak prawa. Podkreślamy, że trudności, jakie Państwo napotykacie, nie wynikają ze złej woli lekarzy, ale są skutkiem wprowadzenia złych przepisów. O ich zmianę walczymy.
Grupa lekarzy związanych z Konsylium24*
* Konsylium24 to niezależny portal internetowy zrzeszający lekarzy wszystkich specjalności
Cytat
Najgorzej jak sam protestujacy nie wie dlaczego protestuje
Cytat
1.Z którego roku FAKTYCZNIE sa dane dotyczące zarobków ordynatora? bo lekko mnie ubawiły. Czyżby w Warszawie obowiazywały niższe stawki niż we Wrocławiu?
2. 'Skoro uznaliscie, że nie odpowiadaja wam warunki pracy narzucone przez NFZ, to dlaczego nie zagroziliście, że zaczniecie sie masowo zwalniać z pracy?
3.Gdyby lekarze byli tacy uczciwi jak sugerujesz.. to by nie walczyli tak zaciekle z kasami fiskalnymi!! Co macie do ukrycia?
Cytat
Czy może WYKORZYSTUJESZ PACJENTÓW ??
Kupiłam nowy samochod
Użytkownik magia edytował ten post 12 January 2012 - 22:08
Napisano 13 January 2012 - 19:16
Napisano 13 January 2012 - 23:34
Cytat
Czy do tej pory nie zauważyłaś,że Prince nigdy i nigdzie nie napisał że on walczy o dobro pacjenta?
On zawsze występował i występuje w swoim imieniu i wyraźnie pisze że interesuje go tylko własny interes i własna d...a.
Przecież w innych tematach nie raz się wypowiadał,że będzie leczył tylko ludzi z kasą, którzy mu mogą zapłacić a biedni niech umierają bo to nie jego zmartwienie. Dlatego kłamstwo i zastawianie się interesem pacjenta można zarzucać innym ale nie jemu.
Jemu można przypisać jedynie zwykła, wyrachowaną bezduszność. Ale to już jest inna bajka.
Napisano 13 January 2012 - 23:50
Użytkownik anmat1 dnia 13 January 2012 - 23:34 napisał
Czy do tej pory nie zauważyłaś,że Prince nigdy i nigdzie nie napisał że on walczy o dobro pacjenta?
On zawsze występował i występuje w swoim imieniu i wyraźnie pisze że interesuje go tylko własny interes i własna d...a.
Przecież w innych tematach nie raz się wypowiadał,że będzie leczył tylko ludzi z kasą, którzy mu mogą zapłacić a biedni niech umierają bo to nie jego zmartwienie. Dlatego kłamstwo i zastawianie się interesem pacjenta można zarzucać innym ale nie jemu.
Jemu można przypisać jedynie zwykła, wyrachowaną bezduszność. Ale to już jest inna bajka.
Amant ja zauważyłam dużo więcej
Oficjalnie lekarze ogłosili że protestują dla dobra pacjentów, Prince dołaczył sie do tego protestu jako jednostka, a wiec musi pezyjac ogolne załozenia protestu.. Jesli bedzie chciał walczyć tak jak mowi tylko o siebie musi podjac nowy protest i pozostaje mu tylko rózowy fartuszek..
Napisano 14 January 2012 - 16:00
magia napisał:
Więc odniosłaś tę ironię do własnych poglądów.
magia napisał:
To faktycznie argument, że powinienem zaakceptować ustawę, która nakładałby na mnie gigantyczne kary za przestępstwa pacjentów
magia napisał:
Uznałem, że kierujesz swoje posty do mnie.
To dziwne..?
magia napisał:
Moi koledzy mówią, że boją się wypisywać recepty, bo za parę lat byle urzędnik mógłby zrujnować im życie.
magia napisał:
Ja w ogóle nie protestuję, tylko nie podejmuję czynności, które są niebezpieczne.
Dobro pacjenta nie jest mi obojętne, natomiast ważniejsze jest moje własne dobro (co chyba zresztą normalne).
magia napisał:
Zapewniam po raz dziesiąty, że nie chodzi o protest.
Nie potrafisz podważyć moich argumentów, więc wklejasz cudze stwierdzając, że skoro autorami są jacyś lekarze, to muszę z nimi się zgadzać.
Żenada.
magia napisał:
A skąd mam to wiedzieć..?
Nie jestem autorem tekstu (z którego jednak wynika, że dane są aktualne).
magia napisał:
Nie jestem ordynatorem i nie znam cudzych zarobków. Zresztą wynagrodzenia lekarzy są bez związku z tematem.
magia napisał:
Pewnie dla tego samego, co było powodem, że nie zagroziliśmy falą prób samobójczych.
magia napisał:
Nie sugerowałem żadnej uczciwości lekarzy, bo dyskusja dotyczy ustawy.
Pytanie proponuję zadać w oddzielnym temacie, a o odpowiedź poproś tych co walczyli.
magia napisał:
Najłatwiej wymagać od innych - to jasne.
magia napisał:
Jest to kompletna bzdura.
Oficjalne stanowisko lekarzy podaje OZZL. Wystarczyło, jakbyś posłuchała Bukiela, czy innych związkowców w TV - wszyscy otwarcie mówili, że powodem "protestu" jest strach przed karami.
anmat1 napisał:
Jemu można przypisać jedynie zwykła, wyrachowaną bezduszność.
Stwierdzenie, że nie będę pracował za darmo, to faktycznie szczyt bezduszności
Piskorz napisał:
I jeszcze zaznacz, że to LEKARZE zwalili ten burdel
Napisano 15 January 2012 - 21:51
Użytkownik Prince dnia 14 January 2012 - 16:00 napisał
Ale przecież ta nieszczęsna ustawa powstała za Kopaczowej która lekarzem - jakby nie było-jest. A może by tak jeszcze za jednym zamachem dołożyć lekarzom ściąganie abonamentu radiowo-telewizyjnego
Napisano 15 January 2012 - 22:02
Cytat
Kiedyś przeciw kasom fiskalnym protestowali taksówkarze. Oni mieli do ukrycia "lewe kursy" "na ugodę". Dzięki takim kursom mogli nie tylko unikać płacenia VAT-u, ale i ukryć przychody opodatkowane PIT-em. Lekarze też woleliby nie ujawniać fiskusowi rzeczywistej ilości wizyt prywatnych. Przyczyny oczywiste. Chodzi o "wykołowanie" fiskusa.
Napisano 15 January 2012 - 22:55
Użytkownik t.oskar dnia 15 January 2012 - 22:02 napisał
Tomaszu moje pytanie było retoryczne, wszyscy wiedzą o co chodzi tylko jakos dziwnie rzad jest w tej kwestii bezradny.
Użytkownik magia edytował ten post 15 January 2012 - 22:55
Napisano 16 January 2012 - 01:55
Użytkownik Piskorz dnia 15 January 2012 - 21:51 napisał
Że mieliby od pacjentów ściągać pod groźbą kary więzienia..? Przypuszczam, że obowiązek ten lepiej dać... aptekarzom. Oni już i tak protestują i przejęli pałeczkę w byciu tymi HIENAMI
A lekarzem nie tylko jest Kopacz, bo też Arłukowicz i... niejaki Mengele Josef. Tak samo jak Najman jest podobno... pięściarzem
Napisano 16 January 2012 - 13:24
Napisano 16 January 2012 - 17:53
Użytkownik bodzio2 dnia 16 January 2012 - 13:24 napisał
Skandalem to jest to,że minister Arłukowicz i rząd bezczelnie kłamią że to wszytko robią dla dobra pacjenta aby mniej płacił za leki, podobnie jak kłamstwem jest że leki na nadcisnienie i choroby serca będą tańsze.
Dzisiaj byłem w aptece. Rytmonorm 150, którego 3 opakowania (wystarczają na około 2 tygodnie) do 51.12.2011 roku kosztowały- ryczałt około 4 zł, dzisiaj już nie jest na liście leków refundowanych a 3 opakowanie kosztują ponad 25zł. Tak więc podwyżka wyniosła ponad 500%!!! Tak więc tylko za ten lek pacjent w przeliczeniu niesiecznym zapłaci więcej około 43zł. Należy pamiętać, że ludzie chorujący na serce (arytmia, nadciśnienie, chorzy po zawałach itd) z reguły muszą do końca życia zażywać więcej niż jeden lek. Podobnie chorzy na wiele innych przewlekłych chorób, na które leki nie wiadomo dlaczego nie są w wykazie przy których na Rp. lekarz może postawić literkę P, będą mimo zapewnień MZ i ministra Arłukowicza płacili o wiele więcej.
Dlatego protesty lekarzy i aptekarzy to tylko dodatek do kłopotów jakie będzie miał pacjent w wyniku ustawy, która podobno jest wynikiem troski o jego dobro!
Opcje tematu:
- (6 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 4
- 5
- 6

Logowanie