Forum Lagata.pl: Polaku! Umieraj, by pomóc państwu! - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Polaku! Umieraj, by pomóc państwu!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 2546
  • Rejestracja Tue, 16 Dec 08

Napisano 03 January 2012 - 10:32

Nie pytaj co państwo może zrobić dla ciebie, zapytaj co ty możesz zrobić dla państwa - słynne zdanie prezydenta Johna F. Kennedy'ego (+46 l.) nasza władza przyswoiła sobie bardzo dobrze. Nawet aż za dobrze.
Oczekuje wyrzeczeń i oszczędności od obywateli. Tyle, że w odróżnieniu od każdej innej władzy w cywilizowanym świecie – swoim obywatelom daje coraz mniej. W związku z tym pewne pomysły, jak sprawić, by władza była naprawdę zadowolona z Ciebie, obywatelu.

Kupuj jak najwięcej legalnego alkoholu, papierosów i dużo podróżuj samochodem

Od kiedy staniesz się pełnoletni możesz legalnie pić, palić, zrobić prawo jazdy i jeździć samochodem. Na tym wszystkim państwo zarabia miliardy, dzięki wysokiej akcyzie. Oczywiście nie wolno pić, a potem jechać – bo wypadki i ofiary to koszty państwa, któremu przecież mamy ulżyć, a nie dodawać kłopotów.

Zrezygnuj z nauki jak najszybciej i idź do pracy – twoje kształcenie to koszty państwa

Sporo wydaje na nauczycieli, budynki szkolne, studia wyższe. A przecież nawet bez szkoły znajdziesz jakąś pracę. Oby tylko legalną! Tylko wtedy twój pracodawca jest zmuszony odprowadzać wszelkie składki i podatki do państwowej kasy.

Nie rozliczaj się wspólnie z małżonkiem

O dziwo tego przywileju jeszcze nie zlikwidowano, ale korzystanie z niego zmniejsza wpływy z naszych podatków do budżetu. Ale nie o to przecież chodzi. Mamy pomagać, a nie czerpać korzyści. To znaczy czerpiemy korzyści z tego, że pomagamy, bo pomagając państwu – pomagamy sobie.

Nie składaj wniosku o przyznanie becikowego

Prędzej czy później doczekasz się potomstwa. Musisz, bo państwo to nie tylko dziś i jutro, ale to także przyszłość. Muszą rodzić się nowi obywatele, by jak najszybciej porzucili naukę, kupowali alkohol, papierosy itp. Ale pamiętaj! Po narodzinach dziecka nie składaj wniosku o becikowe, nawet jeśli jeszcze Ci się należy.

Nie odliczaj ulgi na dziecko w PIT

To też przywilej coraz mniejszej grupy rodziców, ale ponad 1200 złotych rocznie na dziecko warto pozostawić państwu. W końcu grosz do grosza...

Wykupuj leki bez refundacji od państwa

Po co to całe zamieszanie z lista leków refundacyjnych? Przecież to kosztuje państwo miliardy. Jak Cię nie stać – nie wykupuj recepty wcale. A jak stać – płać 100 procent. Co dostajesz od państwa? Prawo do kupienia leku. Mało?

Wykup sobie prywatną opiekę lekarską

Narzekasz na publiczną służbę zdrowia? A ona tyle kosztuje państwo. Jest pomysł, jak mu ulżyć – uciułaj trochę pieniędzy i wykup abonament w prywatnej lecznicy

Zrezygnuj z pracy na kilka miesięcy przed emeryturą

Jeśli jakimś cudem uda Ci się dotrwać do wieku emerytalnego, to na kilka miesięcy przed osiągnięciem wieku emerytalnego zrezygnuj z pracy. Dzięki temu stracisz prawo do zasiłku pogrzebowego. To kilka tysięcy złotych więcej w kasie państwa.

Nie składaj wniosku o naliczenie emerytury

Ostatni, decydujący akord. Najlepszy gest to zrezygnować z pobierania emerytury. Dzięki poprzednim krokom szybko umrzesz. Spisz testament, w którym nakażesz rodzinie pochowanie Cię za własne pieniądze. Państwo nie wyda wtedy ani grosza. Umrzesz tak jak żyłeś – dla dobra kraju.

http://www.gadu-gadu...utm_medium=main

A ja się kurde pytam co to jest państwo? Politycy? I to ja mam coś dla nich zrobić? Państwo nie jest czymś co można dotknąć, pomóc mu. Państwo samo w sobie nie istnieje. To my tworzymy tzw. państwo a rządzący przywłaszczyli sobie ten termin dla siebie. Ja nie muszę nic robić dla państwa, bo państwo jak zechce, to i tak zrobi ze mną co zechce.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   askari 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 125
  • Rejestracja Mon, 02 May 11

Napisano 03 January 2012 - 11:32

Dlaczego zwolennik socjaldemokracji narzeka na życie w socjaldemokratycznym kraju? Ciesz się!!!!!!!!!!! Tego w końcu chciałeś i takie są tego efekty.

Użytkownik askari edytował ten post 03 January 2012 - 11:34

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 03 January 2012 - 11:34

Wpisz sobie w wyszukiwarce "Norwegia", przeczytaj o ustroju tego państwa, porównaj z ustrojem Polski i wtedy zrozumiesz :tak:

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   askari 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 125

Napisano 03 January 2012 - 11:47

Wyświetl postUżytkownik S.B. dnia 03 January 2012 - 11:34 napisał

Wpisz sobie w wyszukiwarce "Norwegia", przeczytaj o ustroju tego państwa, porównaj z ustrojem Polski i wtedy zrozumiesz :tak:

No to wyjedź do tego raju socjalnego. Mam znajomego, który jako socjalista z krwi i kości chętnie zamieni nasz raj socjalny na bogatszy raj socjalny. Dla ludzi waszego pokroju nie liczy się dobro kraju tylko własny interes. Proszę przestań się powoływać na skandynawskie czy inne zachodnioeuropejskie kraje bo tam przywileje socjalne zostały wprowadzone jak kraje się wzbogaciły na tym znienawidzonym kapitalizmie. Obecnie w każdym z tych rajów socjalnych wprowadzane są reformy, ponieważ są zadłużone!!!!!!!!!
Polska jest najlepszym przykładem, że socjalizm w biednym kraju to bankructwo. Różnica miedzy nami a nimi jest w gospodarce to jest jasne jak słońce tylko tacy idioci jak ty tego nie widzą.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 03 January 2012 - 11:57

Lubię powoływać się na Norwegię, bo wy - eurosceptycy lubiliście się na nią powoływać przed przystąpieniem Polski do UE. Mówiliście, że skoro Norwegia sobie radzi bez UE, to i Polska sobie poradzi. Zdecyduj się więc wreszcie. A co to jest dobro kraju? Dla mnie liczy się dobro ludzi. Taka jest między nami różnica. Poczytaj o historii Norwegii. Po wojnie nie miał kto uzbierać tych pieniędzy, które teraz są wydawane, bo nie było takich fanatyczno-kapitalistycznych rządów to tej pory w tym kraju. Głosisz błędne teorie. Idiota to Ty jesteś. Ja Cię nie wyzywam i piszę "Cię", "Tobie" z dużych liter, bo mam dla Ciebie szacunek jako do człowieka. Powołuję się na Norwegię, więc może Ty mi powiedz który kraj jest Twoim wzorem do naśladowania? Istnieje w ogóle taki?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   askari 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 125

Napisano 03 January 2012 - 12:24

Wyświetl postUżytkownik S.B. dnia 03 January 2012 - 11:57 napisał

Lubię powoływać się na Norwegię, bo wy - eurosceptycy lubiliście się na nią powoływać przed przystąpieniem Polski do UE. Mówiliście, że skoro Norwegia sobie radzi bez UE, to i Polska sobie poradzi. Zdecyduj się więc wreszcie. A co to jest dobro kraju? Dla mnie liczy się dobro ludzi. Taka jest między nami różnica. Poczytaj o historii Norwegii. Po wojnie nie miał kto uzbierać tych pieniędzy, które teraz są wydawane, bo nie było takich fanatyczno-kapitalistycznych rządów to tej pory w tym kraju. Głosisz błędne teorie. Idiota to Ty jesteś. Ja Cię nie wyzywam i piszę "Cię", "Tobie" z dużych liter, bo mam dla Ciebie szacunek jako do człowieka. Powołuję się na Norwegię, więc może Ty mi powiedz który kraj jest Twoim wzorem do naśladowania? Istnieje w ogóle taki?

Byłem zwolennikiem wstąpienia Polski do UE póki nie zobaczyłem czym staje się ten twór. Owszem przy rozsądnych politykach Polska poradziłaby sobie bez UE. Niestety u władzy są socjaliści a wiadomo gdzie socjalizm tam bankructwo. Motłoch socjalistyczny, który latami zginał kark przed Moskwą nie umie żyć normalnie więc wybrał sobie innego suwerena. Dobro kraju= dobro mieszkańców. Bogaty kraj to bogaci ludzie ale Ty tego nie zrozumiesz. Piszesz, że dla ciebie liczy się dobro ludzi a o jakich ludziach myślisz? Socjal aby dawać musi gdzieś zabierać no to komu zabrać a komu dać i dlaczego? Z równania o bogactwie Norwegii wymaż ropę i gaz ziemny a wtedy wyjdzie ci raj socjalny. Jeżeli moja teoria jest błędna to dlaczego w tych rajach socjalnych przeprowadza się reformy finansowe pomimo silnych gospodarek? Dlaczego wszystkie kraje gdzie wprowadzono socjalizm zbankrutowały lub są na drodze do bankructwa? Zobacz jak rozwijają się Chiny odkąd wprowadziły reformy wolnorynkowe. W Nowej Zelandii po wprowadzeniu reform kraj szybko się wydźwignął z biedy. W temacie idiotów, toż to powiedział jeden waszych guru ideologicznych o "pożytecznych idiotach" więc co cie tak boli socjalisto (ciesz się że nie nazwałem Cię bolszewikiem :hehe: )?

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 03 January 2012 - 12:33

Myślisz, że Norwegia mi się podoba pod każdym względem? To nie tak. Nie wiem czy wiesz, ale pomimo konstytucyjnej wolności praktyk religijnych król Norwegii musi być luteraninem, a religią państwową cały czas pozostaje luteranizm. Ale to są kwestie społeczne a nie ekonomiczne. Dla mnie połączenie norweskiej polityki ekonomicznej z francuską polityką społeczną to Raj na Ziemi. Tyle mam do powiedzenia. Mam się cieszyć, że nie nazywasz mnie bolszewikiem, a powołujesz się na komunistyczne Chiny. Mieszasz kwestie ekonomiczne z kwestiami społecznymi.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   askari 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 125

Napisano 03 January 2012 - 12:46

Wyświetl postUżytkownik S.B. dnia 03 January 2012 - 12:33 napisał

Myślisz, że Norwegia mi się podoba pod każdym względem? To nie tak. Nie wiem czy wiesz, ale pomimo konstytucyjnej wolności praktyk religijnych król Norwegii musi być luteraninem, a religią państwową cały czas pozostaje luteranizm. Ale to są kwestie społeczne a nie ekonomiczne. Dla mnie połączenie norweskiej polityki ekonomicznej z francuską polityką społeczną to Raj na Ziemi. Tyle mam do powiedzenia. Mam się cieszyć, że nie nazywasz mnie bolszewikiem, a powołujesz się na komunistyczne Chiny. Mieszasz kwestie ekonomiczne z kwestiami społecznymi.

Nie mówimy o podobaniu się krajów tylko o systemach gospodarczo politycznych. W temacie Francji niech odpowiedzią będzie ten cytat chyba z 2010 roku"
W I kwartale dług publiczny Francji wzrósł o 46,5 mld euro, osiągając niebotyczny poziom 1,54 bln euro. Oznacza to, że zadłużenie czołowej gospodarki UE wzrosło do poziomu 80,3 proc. PKB"
Tak kończą socjaliści.
W temacie bolszewików i Chin to mieszasz. Bolszewik to obraźliwe określenie nawet dla socjalistów, natomiast Chiny to przykład upadającej socjalnej gospodarki i cudu reform wolnorynkowych przy dyktaturze jak ją by tam nie nazwał. Chiny były przykładem gospodarki po wprowadzeniu reform a ty resztę wymieszałeś ale u socjalistów to normalne. :hehe:

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 03 January 2012 - 12:54

Ekonomicznie jestem socjalistą, natomiast społecznie jestem liberałem. Ty za to ekonomicznie jesteś kapitalistą, natomiast społecznie jesteś konserwatystą. Taka jest między nami różnica. Nigdy nie będę popierał krwiożerczego kapitalizmu, który wyzyskuje biednych ludzi. Jestem socjaldemokratą, czyli "socjalnym demokratą". Chcę żyć w państwie demokratycznym, więc nie wiem skąd ten bolszewizm mi przypisujesz. Dla mnie to jest właśnie obraźliwe. Potępiam każde dyktatury, bo chociaż demokracja jest głupia, a dyktatury bywają dobre i złe, to i tak nikt nie wymyślił lepszego ustroju niż demokracja. Mimo, że kilka rzeczy bym zmienił o których mówi Cejrowski:

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 03 January 2012 - 13:04

Jeżeli głosowałeś w wyborach na Platformę ,PSL, SLD lub na Palikota to teraz zaciśnij szczęki- tylko tak żebyś sobie zębów nie połamal- i płać nie narzekaj bo robisz z siebie pośmiewisko.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 03 January 2012 - 13:11

Głosowałem na Ruch Poparcia Palikota i w innym temacie udowodniłem Ci skąd wziąć oszczędności.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   askari 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 125

Napisano 03 January 2012 - 13:16

Wyświetl postUżytkownik S.B. dnia 03 January 2012 - 12:54 napisał

Ekonomicznie jestem socjalistą, natomiast społecznie jestem liberałem. Ty za to ekonomicznie jesteś kapitalistą, natomiast społecznie jesteś konserwatystą. Taka jest między nami różnica. Nigdy nie będę popierał krwiożerczego kapitalizmu, który wyzyskuje biednych ludzi. Jestem socjaldemokratą, czyli "socjalnym demokratą". Chcę żyć w państwie demokratycznym, więc nie wiem skąd ten bolszewizm mi przypisujesz. Dla mnie to jest właśnie obraźliwe. Potępiam każde dyktatury, bo chociaż demokracja jest głupia, a dyktatury bywają dobre i złe, to i tak nikt nie wymyślił lepszego ustroju niż demokracja. Mimo, że kilka rzeczy bym zmienił o których mówi Cejrowski:

Czyli jesteś złodziejem i do tego zboczeńcem. :hehe: A tak na poważnie w poprzednim poście napisałem, że socjalizm aby komuś dać musi komuś zabrać. Ponawiam pytanie komu dać a komu zabrać i dlaczego? Panie socjalista, odpowiesz? Jedno jest pewne sobie nie zabierzesz ale innym to już ochoczo. Społeczny liberał a co to jest? To ja mam teraz uznawać zboczenia kosztem mojej rodziny? Czy gdybym miał córkę to powinienem ja oddać pedofilowi? No bo przecież jak nie oddam to staje się fobem i nietolerancyjnym. Tak jestem kapitalistą i konserwatystą bo to jest naturalne. Kapitalizm (Kto nie pracuje niech tez i nie je)i konserwatyzm (skoro homoseksualizm jest naturalny to dlaczego nie rodzą się dzieci z takich związków). Możesz sobie nie popierać podobnie robią pijaczki pod budką z piwem oni tez nie popierają bo inaczej musieli by na to piwo zarobić. Panie socjalista ile z własnej kieszeni łożysz na biednych? No bo chyba taki socjaldemokrata część swoich pieniędzy oddaje regularnie potrzebującym a nie tylko od wielkiego dzwonu na WOŚP? Nie przypisałem Ci bolszewizmu tylko napisałe, że mogłem nazwać. Ponownie pokręciłeś jak typowy socjalista. :hehe:

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 03 January 2012 - 13:29

A tak na poważnie w poprzednim poście napisałem, że socjalizm aby komuś dać musi komuś zabrać. Ponawiam pytanie komu dać a komu zabrać i dlaczego?

Proszę bardzo:
1. Likwidacja Senatu - 161 mln zł, w tym m.in. dotacje na rzecz kościelnych misji w ramach wsparcia Polonii - 75 mln zł;
2. Likwidacja dotacji i subwencji dla partii politycznych - 56 mln zł;
3. Likwidacja Funduszu Kościelnego - 96 mln zł;
4. Likwidacja IPN - 213 mln zł;
5. Likwidacja Ordynariatu Polowego i zwolnienie kapelanów rzymskokatolickich ze wszystkich instytucji państwowych - 55 mln zł;
6. Dołączenie KRUS do ZUS - 246 mln zł;
7. Realne ograniczenie wydatków na obronę o połowę - 9 MLD ZŁ!!!
8. Wyprowadzenie lekcji religii ze szkół - 1 MLD 132 MLN ZŁ!!!
9. Ograniczanie liczby składanych przez obywateli zaświadczeń, poświadczeń i powtarzających się obowiązkowych sprawozdań - około 2 MLD ZŁ!!!
10. Likwidacja absurdów podatkowych w VAT może przynieść - bez konieczności podnoszenia jego stawek - 17 MLD ZŁ!!!
11. Odzyskanie przekazanego z naruszeniem prawa przez Komisję Majątkową mienia Skarbu Państwa i samorządów - około 60 MLD ZŁ!!! - jednorazowo, tj. w jednym roku;
12. Likwidacja powiatów - 40 MLD ZŁ!!!
13. Opodatkowanie instytucji kościelnych (wyłączając charytatywne) od prowadzonej przez nie działalności gospodarczej - ponad 3 MLD ZŁ!!! Obecnie dochody z niej kler przeznacza (często tylko na papierze...) na cele charytatywne lub kult religijny, co umarza podatek dochodowy w całości.

ŁĄCZNIE OSZCZĘDNOŚCI DLA BUDŻETU PAŃSTWA KAŻDEGO ROKU TO 133 MLD 34 MLN ZŁ!!!
Roczny budżet Polski wynosi niespełna 300 MLD ZŁ...

POLSKA JEST BOGATYM PAŃSTWEM!!!

Czy gdybym miał córkę to powinienem ja oddać pedofilowi? No bo przecież jak nie oddam to staje się fobem i nietolerancyjnym.

Pedofilia to nie homoseksualizm. W pedofilii zawsze jedna strona jest krzywdzona, a druga krzywdzi. Homoseksualiści (dorośli) robią to, na co mają ochotę i nic Ci do tego. To ich prywatna i nie Twoja sprawa :tak:

Tak jestem kapitalistą i konserwatystą bo to jest naturalne. Kapitalizm (Kto nie pracuje niech tez i nie je)

A ja jestem za likwidacją pieniądza. W takim świecie bez pieniądza masz krowę. Wydoisz sobie mleko. Twój sąsiad zobaczy, że pijesz mleko i zapyta skąd je masz. Odpowiesz, że masz krowę to i masz mleko. Na to sąsiad zapyta, czy odpalisz mu trochę tego mleka, a Ty powiesz, że dobra, ale musi pomóc Ci wydoić to mleko. W takim systemie nie trzeba pieniędzy.

Użytkownik S.B. edytował ten post 03 January 2012 - 13:36

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   askari 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 125

Napisano 03 January 2012 - 13:48

Wyświetl postUżytkownik S.B. dnia 03 January 2012 - 13:29 napisał

A tak na poważnie w poprzednim poście napisałem, że socjalizm aby komuś dać musi komuś zabrać. Ponawiam pytanie komu dać a komu zabrać i dlaczego?

Proszę bardzo:
1. Likwidacja Senatu - 161 mln zł, w tym m.in. dotacje na rzecz kościelnych misji w ramach wsparcia Polonii - 75 mln zł;
5. Likwidacja Ordynariatu Polowego i zwolnienie kapelanów rzymskokatolickich ze wszystkich instytucji państwowych - 55 mln zł;
9. Ograniczanie liczby składanych przez obywateli zaświadczeń, poświadczeń i powtarzających się obowiązkowych sprawozdań - około 2 MLD ZŁ!!!
10. Likwidacja absurdów podatkowych w VAT może przynieść - bez konieczności podnoszenia jego stawek - 17 MLD ZŁ!!!
11. Odzyskanie przekazanego z naruszeniem prawa przez Komisję Majątkową mienia Skarbu Państwa i samorządów - około 60 MLD ZŁ!!! - jednorazowo, tj. w jednym roku;
13. Opodatkowanie instytucji kościelnych (wyłączając charytatywne) od prowadzonej przez nie działalności gospodarczej - ponad 3 MLD ZŁ!!! Obecnie dochody z niej kler przeznacza (często tylko na papierze...) na cele charytatywne lub kult religijny, co umarza podatek dochodowy w całości.

POLSKA JEST BOGATYM PAŃSTWEM!!!

Czy gdybym miał córkę to powinienem ja oddać pedofilowi? No bo przecież jak nie oddam to staje się fobem i nietolerancyjnym.

Pedofilia to nie homoseksualizm. W pedofilii zawsze jedna strona jest krzywdzona, a druga krzywdzi. Homoseksualiści (dorośli) robią to, na co mają ochotę i nic Ci do tego. To ich prywatna i nie Twoja sprawa :tak:

Bardzo dobrze tylko dlaczego podajesz przykłady znienawidzonych kapitalistów pomijając twój ukochany socjal? Ja mówiłem o społeczeństwie gdzie jednej grupie się zabiera aby dać innej.
W temacie zboczeń ponownie pomieszałeś, zacznij myśleć. Nie pisałem o pedofilii i homoseksualizmie jako o jednym (poza tym, że oba to zboczenia). No i nie odpowiedziałeś mi co to jest liberał społeczny.
A co do likwidacji pieniądza to już chyba komunizm przerabiał i jak to sie skończyło? Nadal uważasz, że nie jestes idiotą pisząc takie farmazony?

Użytkownik askari edytował ten post 03 January 2012 - 13:50

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 03 January 2012 - 13:56

Tak jestem kapitalistą i konserwatystą bo to jest naturalne. Kapitalizm (Kto nie pracuje niech tez i nie je)

A ja jestem za likwidacją pieniądza. W takim świecie bez pieniądza masz krowę. Wydoisz sobie mleko. Twój sąsiad zobaczy, że pijesz mleko i zapyta skąd je masz. Odpowiesz, że masz krowę to i masz mleko. Na to sąsiad zapyta, czy odpalisz mu trochę tego mleka, a Ty powiesz, że dobra, ale musi pomóc Ci wydoić to mleko. W takim systemie nie trzeba pieniędzy.

Bardzo dobrze tylko dlaczego podajesz przykłady znienawidzonych kapitalistów pomijając twój ukochany socjal?

Nie rozumiem. Jakie przykłady?

Ja mówiłem o społeczeństwie gdzie jednej grupie się zabiera aby dać innej.

A ja Ci pokazałem skąd wziąć pieniądze.

Nie pisałem o pedofilii i homoseksualizmie jako o jednym (poza tym, że oba to zboczenia).

Więc po co w ogóle zacząłeś o pedofilii? Ja to potępiam i każdy socjalista również. Tylko chory człowiek uważa za normalne krzywdzenie drugiego człowieka. Homoseksualizm to orientacja seksualna spowodowana prawdopodobnie stresem, który matka przechodzi w czasie ciąży. Ale jak ktoś się taki urodzi i dogada się z drugą osobą tak urodzoną, to czemu im przeszkadzać? Niech sobie robią co chcą. Homoseksualizm był, jest i będzie.

No i nie odpowiedziałeś mi co to jest liberał społeczny.

To człowiek będący za rozluźnieniem prawa seksualnego, aborcyjnego, eutanazyjnego, religijnego itp. Palikot jest społecznym liberałem, ale ekonomicznym socjalistą.

(Kto nie pracuje niech tez i nie je)

Ciekawe czy jak jeździłbyś na wózku inwalidzkim i nie byłbyś zdolny do pracy to też byś tak mówił. A pieniądz to jest coś, czemu nadano sztuczną wartość. Jest zbędny, tylko trzeba by było zburzyć obecny system, żeby coś takiego wprowadzić.

Użytkownik S.B. edytował ten post 03 January 2012 - 14:04

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   vik123 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 286
  • Rejestracja Tue, 13 Dec 11

Napisano 03 January 2012 - 15:38

askari,

Dlug publiczny Francja ma spory ale zadluzenie zagraniczne Francji gross wynosi $4.7bln czyli ponad 3.6 bln euro. To jeszcze wiekszy problem.

A tak wogole to socjal a socjalizm to zupelnie dwie rozne rzeczy. Przypominam, socjalizm to spoleczna (wspolna dla wszystkich obywateli) wlasnosc srodkow produkcji. Nie mylic z rzadowymi i partyjnymi roszczeniami do takowego majtaku jaki w PRL wystepowal. Dobrym przykladem socjalistycznej gospodarki i wlasnosci sa kibuce w Izraelu.

pozdrawiam,

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 03 January 2012 - 18:00

Wyświetl postUżytkownik S.B. dnia 03 January 2012 - 13:29 napisał

Proszę bardzo:

Nie owijaj w bawełnę tylko mów otwarcie, że gdyby od Ciebie zależało to zlikwidowałbyś
Kościół, całe towarzystwo wierzące zagnał do chlewa nalał żarcia w koryta i święto lasu.

Jak chcesz obejrzeć takie obrazki to zgłoś się do tych co prowadzą hodowle tuczników. Ich- świnkom- Kościół jest też niepotrzebny.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 03 January 2012 - 19:00

Chyba żartujesz! A co ja mam do Kościoła katolickiego? Niech sobie istnieje, tylko niech nie doi Skarbu Państwa. Inne Kościoły i związki wyznaniowe tego nie robią, a jeżeli już, to w dużo mniejszym stopniu. Pewnie, że kościół jest potrzebny - katolikom, a nie Polsce.

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 03 January 2012 - 21:31

Wyświetl postUżytkownik S.B. dnia 03 January 2012 - 19:00 napisał

Chyba żartujesz! A co ja mam do Kościoła katolickiego? Niech sobie istnieje, tylko niech nie doi Skarbu Państwa. Inne Kościoły i związki wyznaniowe tego nie robią, a jeżeli już, to w dużo mniejszym stopniu. Pewnie, że kościół jest potrzebny - katolikom, a nie Polsc

Nie znasz historii. Może i dobrym człowiekiem jestes ale wiedzy to Ty nie masz. Gdyby nie było Kościoła to nie byłoby Polski. Jeżeli mi nie wierzysz i nie chce Ci sie czytać to choć zapytaj jakiegoś historyka to Ci powie i będziesz trochę wiedział.

Skarb państwa to wydoili tacy jak Tusk, Vincenty. Myślę że Naród im w końcu da zapłatę.

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2546

Napisano 04 January 2012 - 15:43

Zdaję sobie sprawę z tego, że Kościół katolicki miał duży wpływ w walce o dobro Ojczyzny i nie odbieram Jemu tej prawdy. Nie upoważnia to jednak tego Kościoła do uprzywilejowanej pozycji wśród Kościołów i innych związków wyznaniowych w Polsce. Taka sytuacja powoduje, że Polacy niekatolicy mogą czuć się jak obywatele drugiej kategorii.

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2