Forum Lagata.pl: Na czym polega demokracja - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Na czym polega demokracja z obserwacji

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 08 January 2012 - 16:40

Cytat

Spisane bedą ich czyny takie jak zdradziecka dekonspiracja agentów polskich służb specjalnych przez Maciarewicza, i wiele innych

Prezypominam o tych, którzy "strojąc się w piórka patriotów" zdradzają ojczyznę (a co najmniej umyślnie działają na jej szkodę) dla osiągnięcia określonych celów politycznych

Użytkownik t.oskar edytował ten post 08 January 2012 - 16:41

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 08 January 2012 - 21:55

Wyświetl postUżytkownik anmat1 dnia 01 January 2012 - 23:13 napisał

Z dużym doświadczaniem w odmawianiu różańca, pielgrzymkach a największym w walce o bezwzględny zakaz aborcji oraz zapłodnienia in vitro, jak też w oddawaniu o.Rydzykowia ostatniego grosza a później zgłaszania się do ośrodków pomocy społecznej po zapomogi

Patrz a ja jeszcze nic nie wysłałem ale gdy twierdzisz że tak dużo ludzi wysyła to chyba i ja powinienem.

Metoda in vitro polega na tym że lekarz staje się inseminatorem a kobieta jałówką.

Aborcja to nic innego tylko zwykłe morderstwo.

Pamiętaj że po odmówieniu różańca lub po pielgrzymce człowiek staje się lepszy a nigdy gorszy.

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753

Napisano 10 January 2012 - 14:39

Cytat

Pamiętaj że po odmówieniu różańca lub po pielgrzymce człowiek staje się lepszy a nigdy gorszy.

A ja znam kilka przypadków, gdy po noclegu w czasie pielgrzymki dziewczyna "załapała" i "zaskoczyła" :rotfl: I to wcale nie z mężem. Dobry przykład :?: Podobno Maria z rodu Dawida także "zaskoczyła" bez udziału małżonka, a potem tłumaczyła się, że to "zrobił" archanioł :mruga

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 11 January 2012 - 23:23

Wyświetl postUżytkownik t.oskar dnia 10 January 2012 - 14:39 napisał

A ja znam kilka przypadków, gdy po noclegu w czasie pielgrzymki dziewczyna "załapała" i "zaskoczyła" :rotfl: I to wcale nie z mężem. Dobry przykład :?: Podobno Maria z rodu Dawida także "zaskoczyła" bez udziału małżonka, a potem tłumaczyła się, że to "zrobił" archanioł :mruga

Ja nie znam osobiście takiego przypadku bo- w przeciwieństwie do Ciebie- nigdy nie byłem na pielgrzymce.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 11 January 2012 - 23:26

Wyświetl postUżytkownik t.oskar dnia 10 January 2012 - 14:39 napisał

Najlepiej bedzie jak kazdy sprawdzi.. jak zaskoczyła jego żona. :P

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 11 January 2012 - 23:44

Wyświetl postUżytkownik magia dnia 11 January 2012 - 23:26 napisał

Najlepiej bedzie jak kazdy sprawdzi.. jak zaskoczyła jego żona. :P

Nie wiem co powiedzieć. Myślę że faceci z tego typu wiedzą historyczną maja problemy.

Dzięki Magio.

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753

Napisano 12 January 2012 - 14:38

W przeciwieństwie do naiwnego Józefa, nie uwierzyłbym w takie wykręty, i w sny "wieszcze" :mruga

Cytat

Reasumując, istniejące źródła historyczne wyraźnie sugerują następujący scenariusz wydarzeń. Maria zaręczona z Józefem (zapewne już od niemowlęctwa), zaszła w ciąże z rzymskim legionistą z Sydonu Abdesem Panterą. Abdes Pantera jako obywatel rzymski znajdował się poza jurysdykcją lokalnych władz żydowskich i nie można mu było nic zrobić. Marii napiętnowanej przez społeczeństwo a niewykluczone, że potępionej przez kapłanów żydowskich groziło ukamienowanie. Czy schroniła się u Elżbiety, czy też gdzie indziej trudno ustalić, ale zapewne opuściła Nazaret. W tej sytuacji wkroczył do akcji jej narzeczony Józef, który zdecydował się ożenić z Marią i zaakceptował jej dziecko jako swoje. Uznanie Jezusa przez Józefa ukręciło całej sprawie łeb z punktu widzenia formalnego i prawnego. No ale nie zamknęło to buzi ludziom w Nazarecie. Nie mogę jakoś powstrzymać się tu od osobistego komentarza, że ten Józef cieśla to był naprawdę porządny chłop...

http://www.racjonali...l/kk.php/s,2815

Cytat

Nie wiem co powiedzieć. Myślę że faceci z tego typu wiedzą historyczną maja problemy.

Nie odróżniasz wiedzy historycznej od znajomości mitologii :scratchchin:

Użytkownik t.oskar edytował ten post 12 January 2012 - 14:40

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Daria1984 

• Nie zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 65
  • Rejestracja Tue, 17 Jan 12

Napisano 17 January 2012 - 23:04

Istnieją 4 podstawowe zasady państwa demokratycznego:

1. Zasada suwerenności narodu- oznacza, iż władza w państwie należy do narodu; naród sprawuje ją bezpośrednio lub poprzez swoich przedstawicieli;

2. Zasada pluralizmu politycznego- wyraża się w wielości grup interesu i partii politycznych, jak również w tzw. wolności słowa;

3. Zasada podziału władz- władza w państwie demokratycznym dzieli się na: ustawodawczą (legislatywę), wykonawczą (egzekutywę /zamkniętą albo otwartą/) i sądowniczą (jurysdykcję, judykatywę). Władze nawzajem się uzupełniają i hamują, aby nie dopuścić do skupienia pełni władzy w ręku jednej osoby lub niewielkiej grupy osób;

4. Zasada demokratycznego państwa prawnego (zasada demokratycznego państwa prawa)- prawo stoi ponad władzą; państwo działa w oparciu o prawo.

Z zasady demokratycznego państwa prawnego wynikają też inne zasady:

- zasada sprawiedliwości proceduralnej- konsekwentne i bezstronne stosowanie przez państwo obowiązujących reguł;

- zasada praworządności (zasada legalizmu)- każde działanie organu władzy musi być oparte na normie ustawowej, musi mieć podstawę prawną; organy władzy działają na podstawie i w granicach prawa;

- zasada nieretroaktywności (zasada pewności prawa, zakaz działania prawa wstecz)- każdy przepis prawny kształtuje przyszłość, a nie przeszłość. Prawo nie może działać wstecz.

- zasada dwuinstancyjności postępowania- każde postępowanie musi być dwuinstancyjne, każdy ma prawo odwołać się od decyzji.

- zasada powagi rzeczy osądzonej- każda decyzja organu władzy musi być traktowana z powagą i wcielana w życie.

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 17 January 2012 - 23:44

Wszystko co napisałaś jest bardzo mądre. Ciekawe czy nasi rzadzący o tym wiedzą?

Obawiam się że aż takiej wiedzy to oni nie mają :hehe:

Opcje tematu:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3