Forum Lagata.pl: Czy słowem można zabić człowieka? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Czy słowem można zabić człowieka?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 28 December 2011 - 12:29

Moim zdaniem można. Przykładem w naszej polityce jest katastrofa smoleńska czy mord w biurze poselskim w Łodzi.

Nie byłoby katastrofy smoleńskiej bez słownego ataku prominentnych ludzi polityki- Tusk ,Komorowski, Palikot, Sikorski ,Niesiołowski- na Prezydenta Kaczyńskiego. Nie byłoby mordu w Łodzi bez przyzwolenia mediom na atakowanie PiS.

Słowo jest motorem działania. Najpierw słowo później czyn.

Może w trakcie dyskusji dowiemy się więcej. Zapraszam.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Szczypta. 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 755
  • Rejestracja Sat, 24 Dec 11

Napisano 28 December 2011 - 12:55

Jak dla mnie słowem można zabić, nie tylko poprzez takie "wielkie" wydarzenia jak katastrofa smoleńska. Choćby można zabić drugiego człowieka słowem, w ten sposób, że upokorzymy go, damy mu powód do wstydu oraz np. będziemy się nad nim znęcać. Słownie. Wtedy psychika człowieka słabnie, na tyle że człowiek umiera psychicznie. Fizycznie jest obecny, a psychicznie to roślina.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548
  • Rejestracja Sat, 13 Aug 11

Napisano 28 December 2011 - 15:41

Czy słowem można zabić człowieka? owszem, to nie ulega żadnym wątpliwościom.
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

http://www.karmimypsiaki.pl/home

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 28 December 2011 - 18:06

Patrzac przez pryzmat wypowiedzi politykow PiS to oni morduja cale tlumy ludzi dzielac ich na tych co stali tam a tych co stali gdzie indziej czy na prawdziwych Polakow i tych nie prawdziwych. Racje ma PISkorz ze najpierw jest slowo potem jest czyn i dlatego Polacy nie zdecydowali sie oddac wladzy w rece tych chorych z nienawisci popaprancow. W niemal kazdej wypowiedzi Oskarzonego Maciarewicza jest mordowana jakas grupa ludzi. Kaczynski nawet na tych co dla niego pracowali jak chocby Kluzik-Rostkowska nie zostawia suchej nitki. PiS to partia ktora z nienawisci i ciaglego dzielenia ludzi uczynila ideologie. W kazdej wypowiedzi Kaczynskiego jest nienawisc i agresywne sformulowania pod czyims adresem. Nie byloby katastrofy pod smolenskiem gdyby nie taka wlasnie polityka tej partii i to ze J.Kaczynski sterowal L.Kaczynskim... bo jakos wczesniej na obchody mordu katynskiego nie jezdzil w/w.

Co do psychopaty z Lodzi to w swych planach mial tez Niesiolowskiego i politykow parti innych niz PiS ale ze jest to niewygodne do dodawania nalezy PISkorzowi wybaczyc, obalalo by to wciaz od nowa tworzony na przekor faktom mit.

Tylko jakos dziwnym trafem na slowa Fasyniuka do J.Kaczynskiego: Kaczyński mija się z prawdą, nie wie o czym mówi, nie było go tam (podczas podpisywania Porozumień Sierpniowych w stoczni - red.) - dodaje. Frasyniuk: Jarek, pier****sz, nie było cię tam! nie padla odpowiedz ze strony J.Kaczynskiego:

Frasyniuk: uwaga wersja bez cenzury

I Pani Krzywonos

_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 28 December 2011 - 19:05

Frasyniuk też nie wszystkie pomysły ma dobre. Chciał w miejsce święta Niepodległości 11 Listotada wprowadzić święto 4 czerwca. Mówiąc prościej Święto Niepodleglości zastąpić świętem złodzieja.

Dla mnie bohaterką była Anna Walentynowicz a nie żadna Krzywonos.

Twój sposób rozumowania jest dla mnie nie do przyjęcia ponieważ jest to punkt widzenia samobójcy. Tusk w ciągu 4 lat robi 300 mld długu to będę go popierał żeby w ciągu następnych 4 lat zrobił jeszcze z 500 mld a potem co z kamieniem do dna? :menix:

Nie wiem jak można być naiwnym żeby tak prostych rzeczy nie rozumieć?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795

Napisano 28 December 2011 - 19:53

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 28 December 2011 - 19:05 napisał

Frasyniuk też nie wszystkie pomysły ma dobre. Chciał w miejsce święta Niepodległości 11 Listotada wprowadzić święto 4 czerwca. Mówiąc prościej Święto Niepodleglości zastąpić świętem złodzieja.

Dla mnie bohaterką była Anna Walentynowicz a nie żadna Krzywonos.

Twój sposób rozumowania jest dla mnie nie do przyjęcia ponieważ jest to punkt widzenia samobójcy. Tusk w ciągu 4 lat robi 300 mld długu to będę go popierał żeby w ciągu następnych 4 lat zrobił jeszcze z 500 mld a potem co z kamieniem do dna? :menix:

Samobojca i desperatem trzeba byc zeby nie powiedziec cytujac Ciebie JELOPEM by wierzyc w brednie PiSu i ich satelitow. A mojego sposobu rozumowania przyjmowac nie musisz = nie zmienia to jednak faktu ze Jarka Twego w czasie najwazniejszych dla owczesnej Polski spraw PO PROSTU NIE BYLO, wiec taki z niego kombatant i weteran czy bohater jak z koziej d*** traba jerychońska..

Poza tym rozmawiamy o slowach i moj poglad wylozylem jasno. Chciales rozmowy politycznej to masz. Nie dam sobie wciskac enty juz raz zrzedu tych samych glupot, klamstw i oszczerstw. Twoj Oskarzony Maciarewicz nie ma honoru by nie zrzec sie immunitetu bo PRAWO ZLAMAL i d*** trzesie ze strachu. W swych objazdowych taetrzykach nawoluje do nienawisci i podzialow. J. Kaczynski usmierca slowem co rusz to inne grupy osob..

A Krzywonos wiecej zrobila dla Niepodleglej Polski niz caly J. Kaczynski pomnozony razy dwa.

czytaj i ucz sie

Cytat

16 sierpnia, po podpisaniu w Stoczni Gdańskiej porozumienia z dyrekcją i ogłoszeniu przez Lecha Wałęsę końca strajku, wraz z Aliną Pienkowską, Anną Walentynowicz i Ewą Osowską zatrzymywała na bramach robotników opuszczających stocznię, co zapobiegło zakończeniu strajku[5][3][6].

31 sierpnia znalazła się wśród sygnatariuszy porozumień sierpniowych, wkrótce została odwołana z prezydium MKZ Gdańsk przez komitet założycielski NSZZ "Solidarność" w jej zakładzie pracy.

W stanie wojennym zajmowała się pomocą internowanym, była też kolporterką wydawnictw podziemnych. Była represjonowana, objęta nakazem opuszczenia Gdańska i pozbawiona możliwości zatrudnienia. Korzystała wówczas ze wsparcia różnych osób, w tym księdza Henryka Jankowskiego. Podczas jednej z rewizji została dotkliwie pobita, na skutek czego straciła ciążę

Frasyniukowi i Krzywonos czy innym dzialaczom opozycyjnym nie zabierze J.Kaczynski tego kim byli i co robili w odroznieniu od niego ktory nawet nie byl internowany bo i po co , bo byl nikim i nikim pozostal.. a teraz probuje sie ubrac w cudze piorka dzielac Polakow i niszczac wszystko.

odpowiadajac na Twoje ostatnie pytanie:

Cytat

odpowiemw podobnym klimacie:

Nie wiem jak można być tak tępym, niedouczonym i zaślepionym żeby wierzyc w to co glosi PiS ?
_ _ _
óida oudén eidós

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 28 December 2011 - 20:10

A nie wydaje Ci się że to Ty jesteś ten "tępy , niedouczony i zaślepiony".

Ja mówię w tym poście o ogromnym długu który mamy i który rośnie w zastraszającym tempie a Ty piszesz o pierdołach.

Obudź się chłopie.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795

Napisano 28 December 2011 - 20:35

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 28 December 2011 - 20:10 napisał

A nie wydaje Ci się że to Ty jesteś ten "tępy , niedouczony i zaślepiony".

Nie wydaje mi sie ale mam takie podejrzenia wobec Ciebie, czytajac Twoje posty.

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 28 December 2011 - 20:10 napisał

Ja mówię w tym poście o ogromnym długu który mamy i który rośnie w zastraszającym tempie a Ty piszesz o pierdołach.

Obudź się chłopie.

Alez ja nie spie rolniku. Ty wciaz piszesz o tym samym a ja wciaz Ci tlumacze jak krowie na rowie, ze pisanie o tym co jest, niewiele zmienia .. podaj wiec recepte co zmieniac a nie te w kolko Macieju cytujac za Toba

Cytat

Ty piszesz o pierdołach
. Rozwin RECEPTE a nie marudz o tym samym, bo to juz czytalem kilka razy.. przejdz z obserwacji do WNIOSKOW.
_ _ _
óida oudén eidós

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Szpak 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1056
  • Rejestracja Sat, 30 Apr 11

Napisano 28 December 2011 - 21:07

Popieram całkowicie Al Hadżiego :jes

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 28 December 2011 - 21:39

Wyświetl postUżytkownik Szpak dnia 28 December 2011 - 21:07 napisał

Al_Hadzi egzystuje w Anglii i jego to w zasadzie nie dotyczy ale Ciebie Szpak i mnie już tak.

Temat jest co prawda o czym innym ale myślę że już niedługo kwestia rosnącego zadłużenia będzie rozwiązywana. Po nowym roku wszystkie ceny w górę. Obecnie wałkowana jest kwestia leków. Mundurówka zapowiada protesty. Chyba ludzie się ruszą.

Elektorat PO będzie topniał w błyskawicznym tempie i ludzie w końcu przejrzą na oczy.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 28 December 2011 - 21:44

Moim zdaniem można. Przykładem w naszej polityce jest katastrofa smoleńska czy mord w biurze poselskim w Łodzi.

To z dupy przykłady. Słowa nie zabiły tych ludzi.
Słowem nie można nikogo zabić, ponieważ wypowiedzenie słowa nie jest bezpośrednią przyczyną śmierci.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795

Napisano 28 December 2011 - 23:48

Wyświetl postUżytkownik Szpak dnia 28 December 2011 - 21:07 napisał

Zaczynam sie bac... :blink:

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 28 December 2011 - 21:39 napisał

Al_Hadzi egzystuje w Anglii i jego to w zasadzie nie dotyczy ale Ciebie Szpak i mnie już tak.

Temat jest co prawda o czym innym ale myślę że już niedługo kwestia rosnącego zadłużenia będzie rozwiązywana. Po nowym roku wszystkie ceny w górę. Obecnie wałkowana jest kwestia leków. Mundurówka zapowiada protesty. Chyba ludzie się ruszą.

Elektorat PO będzie topniał w błyskawicznym tempie i ludzie w końcu przejrzą na oczy.

Al_Hadzi ma w PL rodzicow i rodzine i nie przypomina sobie zeby odebrano mu obywatelstwo - wiec jego to tez dotyczy. To ze elektorat PO bedzie topnial nie znaczy ze elektorat popaprancow z PiS bedzie wzrastal.. bo moze wzrastac elektorat np.: Palikota i PISkorz znow bedzie nie pocieszony.. poza tym JA DALEJ NIE WIDZE ZADNEJ RECEPTY Z TWOJEJ STRONY.. tylko wciaz bajdurzenie ze rzad to, ze rzad tamto.. i odmienianie nazwiska Tuska jak mantry.. Umiesz cos wiecej poza narzekaniem i powtarzaniem sie w kolko?
_ _ _
óida oudén eidós

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 29 December 2011 - 01:23

Al_Hadzi napisał:

PIS[/size]korz znow bedzie nie pocieszony.. poza tym JA DALEJ NIE WIDZE ZADNEJ RECEPTY Z TWOJEJ STRONY.. tylko wciaz bajdurzenie ze rzad to, ze rzad tamto.. i odmienianie nazwiska Tuska jak mantry.. Umiesz cos wiecej poza narzekaniem i powtarzaniem sie w kolko?

Myślę że rok 2012 będzie przełomowy. Już teraz ida ceny w górę, drożyzna będzie jak cholera.
To nie jest bajdurzenie tylko twarde realia.

Nie rozumiem co tu ma wspólnego Twoje obywatelstwo. Mieszkasz w Anglii i kryzys może Ciebie nie dotknąć.

Recepty narazie nikt nie ma. Rząd winduje ceny leków - jak narazie- i uderza w najsłabszych.

Tusk skumulował problemy i to na niego wszyscy patrzą co WIELKI MANIPULANT zrobi.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   currara 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1021
  • Rejestracja Tue, 04 Oct 11

Napisano 29 December 2011 - 01:31

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 28 December 2011 - 12:29 napisał

Nie byłoby katastrofy smoleńskiej bez słownego ataku prominentnych ludzi polityki- Tusk ,Komorowski, Palikot, Sikorski ,Niesiołowski- na Prezydenta Kaczyńskiego. Nie byłoby mordu w Łodzi bez przyzwolenia mediom na atakowanie PiS.

Słowo jest motorem działania. Najpierw słowo później czyn.

Może w trakcie dyskusji dowiemy się więcej. Zapraszam.

takie gdybanie do niczego nie prowadzi - co by bylo gdyby - fakt jest taki, katastrofa smolenska to efekt zaniedban, naciskow w stylu nasi nawet na drzwiach od stodoly beda umiec latac, zle wyszkolona zaloga, podatna na sugestie, a nie slowa zadnego polityka - co oni niby Mojzesz - nakazali nadejsc mgle, a zalodze odebrac zdrowy rozsadek? bzdet i przyklad z tylka

mord w Lodzi tu sie moge zgodzic tyle, ze do tanga trzeba dwojga - PiS nie jest tu niewiniatkiem, czasami sama jak ich slucham odzywa sie we mnie instynkt mordercy

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 31 December 2011 - 20:31

Wyświetl postUżytkownik currara dnia 29 December 2011 - 01:31 napisał

takie gdybanie do niczego nie prowadzi - co by bylo gdyby - fakt jest taki, katastrofa smolenska to efekt zaniedban, naciskow w stylu nasi nawet na drzwiach od stodoly beda umiec latac, zle wyszkolona zaloga, podatna na sugestie, a nie slowa zadnego polityka - co oni niby Mojzesz - nakazali nadejsc mgle, a zalodze odebrac zdrowy rozsadek? bzdet i przyklad z tylka

mord w Lodzi tu sie moge zgodzic tyle, ze do tanga trzeba dwojga - PiS nie jest tu niewiniatkiem, czasami sama jak ich slucham odzywa sie we mnie instynkt mordercy

Curraro jesteś inteligentną osobą, cenię Twoje zdanie- pod warunkiem że protestujesz- tylko powiedz mi gdzie były te " zaniedbania", spróbuj je dookreślić, wypunktować, żebyśmy mieli choć jeden punkt w tym morzu niejasności wyjaśniony.

O dużo nie proszę, tylko jeden punkt.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825
  • Rejestracja Thu, 05 Feb 09

Napisano 01 January 2012 - 12:59

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 31 December 2011 - 20:31 napisał

Curraro jesteś inteligentną osobą, cenię Twoje zdanie- pod warunkiem że protestujesz- tylko powiedz mi gdzie były te " zaniedbania", spróbuj je dookreślić, wypunktować, żebyśmy mieli choć jeden punkt w tym morzu niejasności wyjaśniony.

Curraro jak widać Piskorz ceni Twoje zdanie pod warunkiem że się z nim zgadzasz, więc albo mu będziesz przytakiwała albo... zacznij się bać bo może Cię wyzwać na pojedynek jak Przymszego.
I co powiesz na jego dictum?

Użytkownik anmat1 edytował ten post 01 January 2012 - 13:01

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   currara 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1021

Napisano 04 January 2012 - 17:52

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 31 December 2011 - 20:31 napisał

poczytaj raport na temat katastrofy, a punktow o zaniedbaniach tam nie jeden, a wiele :D mozesz wybrac sobie swoj ulubiony :D

Wyświetl postUżytkownik anmat1 dnia 01 January 2012 - 12:59 napisał

Curraro jak widać Piskorz ceni Twoje zdanie pod warunkiem że się z nim zgadzasz, więc albo mu będziesz przytakiwała albo... zacznij się bać bo może Cię wyzwać na pojedynek jak Przymszego.
I co powiesz na jego dictum?

jak zwykle krotko - ha ha :hehe:

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173

Napisano 04 January 2012 - 19:37

Wyświetl postUżytkownik currara dnia 04 January 2012 - 17:52 napisał

poczytaj raport na temat katastrofy, a punktow o zaniedbaniach tam nie jeden, a wiele :D mozesz wybrac sobie swoj ulubiony :D

Dałaś odpowiedź wymijającą. Trudno. Poczekajmy w takim razie co ustali prokuratura i ci z Ameryki.

Tych raportów które powstały do tej pory normalny człowiek przetrawić nie da rady.

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   currara 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1021

Napisano 04 January 2012 - 19:41

normalny czlowiek nie podejmuje proby ladowania w takich warunkach atmosferycznych, normalny czlowiek odmawia wykonania lotu wiedzac jakie sa warunki atmosferyczne, znajac lotnisko, normalny czlowiek (pilot) wie, ze nikt mu nie moze narzucic swojej woli, bo najwazniejszym czlowiekiem w samolocie jest ON wlasnie i to on podejmuje decyzje - to masz taki pierwszy z brzegu przyklad zaniedban w szkoleniu - brak asertywnosci

Opcje tematu:

Strona 1 z 1