Użytkownik xwar edytował ten post 20 December 2011 - 16:39
Strona 1 z 1
bar mleczny na wygnieciu znikaja bo ich nie chcemy czy znikaja bo juz nie pasuja
Napisano 20 December 2011 - 16:38
Przeczytalam artykul o barze Prasowa. Faktycznie zauwazam, ze jest coraz mniej takich miejsc. Czyzby chcielibysmy pozbyc sie tego spadku po PRL... Ja osobiscie uwielbiam bary mleczne gdzie sie je po domowemu - ma byc smacznie i tanio. Co sadzicie o jadlodalniach? Macie swoje ulubione dania? Moje to nalesniki z jagodami z Misia we Wroclawiu
Napisano 20 December 2011 - 17:53
Ja tam lubię czasem zjeść w barze mlecznym, ale pod warunkiem, że jest schludny, bo takie stare, zapleśniałe miejsca mnie odrzucają...
Napisano 20 December 2011 - 19:37
Użytkownik xwar dnia 20 December 2011 - 16:38 napisał
Przeczytalam artykul o barze Prasowa. Faktycznie zauwazam, ze jest coraz mniej takich miejsc. Czyzby chcielibysmy pozbyc sie tego spadku po PRL... Ja osobiscie uwielbiam bary mleczne gdzie sie je po domowemu - ma byc smacznie i tanio. Co sadzicie o jadlodalniach? Macie swoje ulubione dania? Moje to nalesniki z jagodami z Misia we Wroclawiu 
Prawde mówiąc to nigdy nie jadłam w barze mlecznym, ale skoro byli chętni to nie widze sensu likwidowania takich miejsc. Byc może nie o bar tu chodzi, a o pomieszczenie w ruchliwym miejscu. Przetargi zazwyczaj wygrywaja banki i apteki.
Mam swoje ulubione miejsce gdzie czasami chodze na lasagne ze szpinakiem..
Napisano 22 December 2011 - 19:43
Bary mleczne dają możliwość zjedzenia posiłku za niewielką cenę ludziom mało zarabiającym,emerytom i studentom -więc dużemu odsetkowi Polków,więc jest sens ich istnienia
Napisano 22 December 2011 - 20:06
Pyzy z sosem grzybowym lub z sosem wegierskim.
_ _ _
óida oudén eidós
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
óida oudén eidós
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Napisano 22 December 2011 - 21:19
Bary mleczne oferowały polskie jadło, którego czasami zaczyna już brakować. Pizzerie, chińskie jadło, donery i kebaby wypierają na całego.
Napisano 22 December 2011 - 21:27
A taki "bezmiesny" jak ja mogl sobie zjesc w takim barze np.: w/w pyzy w sosie grzybowym albo inne cudenka polskiej kuchnii trybu zywienia zbiorowego. W moim rodzinnym miesci byl taki czas przed moim wyjazdem ze najlepsze pyzy kupowalo sie na wynos (suche zapakowane elegancko jak z supermarketu ) wlasnie w jednym z barow mlecznych... bo tam byly najlepsze.. sami je robili.. i im najlepiej wychodzilo.. podobnie bylo z malutka piekarenka (zalozona przez emerytow i rencistow) ktora robila niedoscigniony chleb razowy... cuda.. i doslownie tylko kilka rodzajow chleba i bulek.. Zielonego pojecia nie ma dlaczego to robili.. nie sadze by z checi zysku bo ceny byly bardzo rozsadne.. i nie raz nie dwa dali innym emerytom czy osobom starszym cos gratis.. to bardziej misja spoleczna niz cokolwiek innego bylo.
_ _ _
óida oudén eidós
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
óida oudén eidós
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Napisano 11 January 2012 - 11:58
Bary Mleczne powinne powstawać,ponieważ społeczeństwo biednieje a w takich barach można zawsze było coś zjeść tanigo i dobrego
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie