Forum Lagata.pl: NATO: ZSRR nie przygotowywał ataku na Polskę w grudniu 1981 r. - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (10 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

NATO: ZSRR nie przygotowywał ataku na Polskę w grudniu 1981 r.

Ankieta: Stan wojenny (46 użytkowników oddało głos)

Czy Twoim zdaniem wprowadzenie stanu wojennego przez Wojciecha Jaruzelskiego w 1981 roku było słuszne?

1. Tak (28 głosów [60.87%])

Procent z głosów: 60.87%

2. Nie (15 głosów [32.61%])

Procent z głosów: 32.61%

3. Trudno powiedzieć (3 głosów [6.52%])

Procent z głosów: 6.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 15 December 2011 - 19:32

Fotografia sugeruje, że Jaruzelski powinien wisieć.
Jeśli nie popierasz odbierania mu życia to po co ta fotka z szubienicą?

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   gazda 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 88
  • Rejestracja Tue, 31 May 11

Napisano 15 December 2011 - 19:42

Zamiast troszczyć się o waszego pupilka-Jaruzelskiego, pomyślcie lepiej ile wtedy zginęło ludzi, ilu osobom zostały złamane kręgosłupy, ile osób musiało emigrować, jaki ludzki potencjał został zmarnowany.

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 15 December 2011 - 19:43

Wyświetl postUżytkownik gazda dnia 15 December 2011 - 19:30 napisał

Tobie może się tam coś składać a fakty są takie, że nigdzie nie napisałem - zamordować Jaruzelskiego.

Z kolei ja napisałem o nawoływaniu, a nawoływanie do czegoś (czyli podżeganie) nie musi być w formie rozkazu.
Przez Twoją fobię na punkcie Jaruzelskiego (razem z całym systemem urojeń o jego rzekomych zbrodniach) nie mam zamiaru garować :ano: Nawet jeżeli prawdopodobieństwo takiego rozwiązania jest skrajnie niewielkie, to dla mnie zdecydowanie zbyt duże !

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 15 December 2011 - 20:12

Wyświetl postUżytkownik Prince dnia 15 December 2011 - 19:43 napisał

Z kolei ja napisałem o nawoływaniu, a nawoływanie do czegoś (czyli podżeganie) nie musi być w formie rozkazu.
Przez Twoją fobię na punkcie Jaruzelskiego (razem z całym systemem urojeń o jego rzekomych zbrodniach) nie mam zamiaru garować :ano: Nawet jeżeli prawdopodobieństwo takiego rozwiązania jest skrajnie niewielkie, to dla mnie zdecydowanie zbyt duże !

Zaraz, zaraz o czym Ty człowieku piszesz? To nie były "rzekome zbrodnie". Jeżeli Jaruzelski wysyła na górników- którzy maja w rękach kilofy- czołgi to co to jest jak nie zbrodnia.

A może Ty nigdy czołgu nie widziałeś? Dla mnie Jaruzelski jest zbrodniarzem .

Przez jego tępy trepowski łeb naginęło ludzi a wielu innym odebrał zdrowie. Koło miliona młodych ludzi musiało emigrować z kraju.

Dzisiaj , beszczelny trep, mówi że zrobiłby to samo. Ten dziad kpiny urządza.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   gazda 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 88

Napisano 15 December 2011 - 20:14

Wyświetl postUżytkownik Prince dnia 15 December 2011 - 19:43 napisał

Nigdzie też nie nawoływałem do mordowania tow.Jaruzelskiego.

Stan wojenny wprowadzony został po to, by "oczyścić" Solidarność z działaczy opozycyjnych i całkowicie podporządkować ją Wałęsie - agentowiSB. Dopóty, dopóki tego nie zrozumiemy, to taki Jaruzelski i ta cała mafia POokrągłostołowa będą mogli historię zakłamywać bez końca. Dlaczego? Bo gdyby zwyciężyła idea Solidarności, to ci kłamcy, jak i ta cała komunistyczna machina zajęła by takie miejsce w historii, na jakie zasługuje. Poznalibyśmy całą prawdę, a agentura powstała w wyniku przekrętu okrągłostołowego nie pomiatała by nami i Polską!!!!!

Użytkownik makron edytował ten post 15 December 2011 - 20:24

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413

Napisano 15 December 2011 - 20:30

Sugerowałeś, że należałoby go powiesić.

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   gazda 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 88

Napisano 15 December 2011 - 20:43

Wyświetl postUżytkownik Przymszy dnia 15 December 2011 - 20:30 napisał

Sugerowałeś, że należałoby go powiesić.

NIE

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 15 December 2011 - 20:49

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 15 December 2011 - 20:12 napisał

A może Ty nigdy czołgu nie widziałeś? Dla mnie Jaruzelski jest zbrodniarzem .

Przez jego tępy trepowski łeb naginęło ludzi a wielu innym odebrał zdrowie. Koło miliona młodych ludzi musiało emigrować z kraju.

Dzisiaj , beszczelny trep, mówi że zrobiłby to samo. Ten dziad kpiny urządza.

Wyświetl postUżytkownik gazda dnia 15 December 2011 - 20:14 napisał

Stan wojenny wprowadzony został po to, by "oczyścić" Solidarność z działaczy opozycyjnych i całkowicie podporządkować ją Wałęsie - agentowiSB. Dopóty, dopóki tego nie zrozumiemy, to taki Jaruzelski i ta cała mafia POokrągłostołowa będą mogli historię zakłamywać bez końca. Dlaczego? Bo gdyby zwyciężyła idea Solidarności, to ci kłamcy, jak i ta cała komunistyczna machina zajęła by takie miejsce w historii, na jakie zasługuje. Poznalibyśmy całą prawdę, a agentura powstała w wyniku przekrętu okrągłostołowego nie pomiatała by nami i Polską!!!!!

To forum jest wystarczająco tolerancyjne dla wszelkiego rodzaju przekonań, nawet bazujących na obsesjach i urojeniach, ale nie dla sugestii samosądów i innych sposobów wymierzania "sprawiedliwości" rozumianej na swój własny i zwykle dość prymitywny sposób.

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413

Napisano 15 December 2011 - 20:58

gazda wyjaśnij zatem jakie jest zastosowanie obrazka z wizerunkiem Jaruzela i szubienicy?
Bądź poważny i napisz szczerze oraz otwarcie.

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 15 December 2011 - 21:04

A to jest kolejny kwiatek jeszcze jednego miłośnika porządku i sprawiedliwości, zainspirowanego zapewne przez poprzednika:

Wyświetl postUżytkownik Piskorz dnia 15 December 2011 - 15:16 napisał

Polacy powinni to samo zrobić z Jaruzelem co Rumuni z Ceauşescu i byłby porządek a tak to nastąpiło pomieszanie , galimatjas.

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   gazda 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 88

Napisano 15 December 2011 - 21:16

Wyświetl postUżytkownik makron dnia 15 December 2011 - 20:49 napisał

To forum jest wystarczająco tolerancyjne dla wszelkiego rodzaju przekonań, nawet bazujących na obsesjach i urojeniach, ale nie dla sugestii samosądów i innych sposobów wymierzania "sprawiedliwości" rozumianej na swój własny i zwykle dość prymitywny sposób.

Jeżeli do końca tego tygodnia moje konto, a także wszelkie informacje o mnie nie zostaną usunięte, składam skargę do Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych.

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413

Napisano 15 December 2011 - 21:28

Brak odpowiedzi na moje pytanie jest bardzo wymowny.

A skarga zostanie co najwyżej wyśmiana. Miałka groźba. Jeśli masz tu na forum jakieś dane osobowe to na pewno nie zostały one udostępnione wbrew Twojej woli. Sam je upubliczniłeś.

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   gazda 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 88

Napisano 15 December 2011 - 21:50

Wyświetl postUżytkownik Przymszy dnia 15 December 2011 - 21:28 napisał

Brak odpowiedzi na moje pytanie jest bardzo wymowny.

Już odpowiedziałem.

Wyświetl postUżytkownik Przymszy dnia 15 December 2011 - 21:28 napisał

Jeśli masz tu na forum jakieś dane osobowe to na pewno nie zostały one udostępnione wbrew Twojej woli. Sam je upubliczniłeś.

Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Rozdział 4, Art. 32:

Art. 32. 1. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorach danych, a zwłaszcza prawo do:

6) żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane,.

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   agapant 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 9
  • Rejestracja Mon, 15 Feb 10

Napisano 15 December 2011 - 22:05

Piskorz..ja w ogóle nic nie rozumiem i przepraszam, że się urodziłem! To się już więcej nie powtórzy!S.

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413

Napisano 15 December 2011 - 22:19

Ktoś skasował mój post z odpowiedzią??

Możliwe, że ja się pomyliłem, więc powtórzę:

Już odpowiedziałem.

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie - jakie jest zastosowanie obrazka z wizerunkiem Jaruzela i szubienicy?

A ustawę źle interpretujesz. Nikt tutaj nie rozporządza Twoimi danymi wbrew Twojej woli. Sam je upubliczniłeś w profili i sam ten profil możesz wyczyścić - nikt nie ma obowiązku robić tego za Ciebie.
Jeśli nie umiesz tego zrobić to możesz mi przekazać login i hasło - zrobię to za Ciebie odpłatnie. Wiedza kosztuje.

Co do cytowanego artykułu to żadne z powyższych uzasadnień usunięcia nie jest adekwatne do sytuacji.

Użytkownik Przymszy edytował ten post 15 December 2011 - 22:20

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Nina 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15
  • Rejestracja Sat, 30 Apr 11

Napisano 15 December 2011 - 22:23

Zastanawiam sie z perspektywy czasu co moga ci wszyscy mlodzi ludzie na temat stanu wojennego,owczesnej konspiracji,stawianiu czola przeciwnosciom losu i......powiedziec??????????????????
Opowiesci zaslyszane z ust osob trzecich badz przeczytane i wielokrotnie zaklamane.
Ja osobiscie nie moge za wiele powiedziec bowiem to nie mnie tylko mojego meza internowali,bowiem to nie ja tylko moj maz nastawial karku w walce o lepsze jutro,ale to ja zdecydowalam zeby po upodleniach i grozbie odizolowania od reszty swiata,czyli pobyt w wiezieniu-wyjechac z Polski,tak mielismy juz po dziurki od nosa tej cholernej sytuacji i ciaglego strachu ze znowu o polnocy przyjda i waleniem w drzwi poderwia nas na rowne nogi.
W 1982 roku po ostatnim meza internowaniu zaproponowano nam opuszczenie Polski,na co tez wyrazilismy zgode,zgodzilismy sie po podpisaniu deklaracji samookreslenia politycznego,nie chcielismy zeby nasze dzieci zyly w ciaglym strachu (a co moglo i jak moglo byc dalej,tego nikt nie byl w stanie przewidziec)wiec jak wspomnialam podjelismy decyzje o wyjezdzie.
Wreczono nam piekne polskie paszporty traktujac nas jak zbrodniarzy czy przestepcow,piekne pisze bo z prawem jednokrotnego przekroczenia granicy bez prawa powrotu do Polski,co do nas dotarlo dopiero po opuszczeniu kraju.
Dzisiaj po 30 latach zycia na emigracji i poznaniu urokow zycia emigranata napewno drugi raz takiej decyzji nie podjelibysmy.
Smiesza mnie wszystkie bardzo"madre"wpisy osob ktore w latach 1980-82 byly jeszcze malymi dziecmi,albo tez ich jeszcze wogole nie bylo,ale oni wiedza wiecej jak sami zyjacy do dzisiaj swiadkowie i uczestnicy tamtych dni.
Dzisiaj jestesmy czestymi goscmi w Polsce,ale takiej Polski jaka pamietamy juz nie bedzie,takich ludzi jakich zapamietalismy tez juz nie bedzie,dzisiejsza Polska pomimo ""demokracji""nie ma nic wspolnego z Polska lat 80,ludzie sa wrecz okropni,liczy sie tylko kto,co,po co i za ile.
A nie o taka Polske ludzie pokroju mojego meza walczyli.
Nie warto wiec sobie strzepic jezyka,nie warto tez opowiadac historii zaslyszanych,wyspiewanych.....bo ci ktorzy mieliby naprawde cos do powiedzenia i opisania sa w wiekszej czesci poza Polska.
Jesli ktos zechce na ten temat wiecej wiedziec-chetnie odpowiem.
Pozdrawiam w pokojowym nastroju.

Nina.

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 15 December 2011 - 22:24

Piskorz napisał:

Zaraz, zaraz o czym Ty człowieku piszesz? To nie były "rzekome zbrodnie". Jeżeli Jaruzelski wysyła na górników- którzy maja w rękach kilofy- czołgi to co to jest jak nie zbrodnia.

Samoobrona - gdy te kilofy nie służą tym górnikom do pracy.
Kilku górników zginęło w Wujku podczas WALKI z milicją (to nie były ciche baranki wystawione na rzeź), a kilkudziesięciu ludzi było ciężko ranionych, z czego większość to... MILICJANCI. W zaistniałej sytuacji, wobec groźby rewolucji i polskiej wojny domowej (tę interwencję ZSRR już pomijam), tak mała liczba ofiar śmiertelnych wydaje się być sukcesem (choć każda śmierć to tragedia, ale ludzie giną codziennie - chociażby na drogach).

gazda napisał:

Stan wojenny został wprowadzony, bo ludzie bali się o swoje życie i zdrowie (hasła o wieszaniu na drzewach mówią same za siebie). Właśnie dlatego dzisiaj większość Polaków (zwłaszcza pamiętających te czasy) uważa wprowadzenie stanu wojennego za słuszne. Cała reszta to tylko Twoje domysły, niepoparte żadnymi danymi.

A Generalny Inspektorat Ochrony Danych Osobowych zajmuje się (jak sama nazwa wskazuje) ochroną... danych osobowych :tak: Fora nie zbierają Twoich danych osobowych (wiesz co to jest?), więc żaden artykuł 32.1 nie ma zastosowania do forum.
W tym Inspektoracie podadzą Ci szczegółowe zapisy, jak już złożysz tę skargę :jes

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   agapant 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 9
  • Rejestracja Mon, 15 Feb 10

Napisano 15 December 2011 - 22:36

Do Piskorza: Nie zauwarzyłem u Jaruzela akcentu wschodniego (ba! Ruski agent musiałby chyba mówić...cyrylicą?). Dajmy sobie spokój z tą polityką. Pamietaj jedno- najłatwiej sterować prostymi ludźmi, obiecując im góry złota za poświęcenie się ideii. My byliśmy wtedy narodem "klasy robotniczrj", która miała ptasie mózgi i zamiast "idź" pisała "ić"...Więc poszła za takim, co uważał, że są plusy dodatnie i ujemne:-). Tyle tylko, że on dziś sra na biedę..resztę każdy sam sobie dopowie? S.

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 15 December 2011 - 22:48

Wyświetl postUżytkownik agapant dnia 15 December 2011 - 22:05 napisał

Piskorz..ja w ogóle nic nie rozumiem i przepraszam, że się urodziłem! To się już więcej nie powtórzy!S.

To że Ciebie krytykuję to nie powód żeby się obrażać.

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 2546
  • Rejestracja Tue, 16 Dec 08

Napisano 15 December 2011 - 22:48

Jednego jestem pewien. Warto zakładać tematy na tym forum :D Czuję się jak silnik napędzający :) Nie wiem czy to dobrze czy źle :scratchchin:

Użytkownik S.B. edytował ten post 15 December 2011 - 22:49

Opcje tematu:

• (10 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »