Forum Lagata.pl: Zawody Furmanów - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zawody Furmanów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   klin86 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 738
  • Rejestracja Wed, 31 May 06

Napisano 25 October 2006 - 23:37

CYTAT
W minioną sobotę w słowackiej miejscowości Dobsina odbyły się Międzynarodowe Zawody Furmanów.
W imprezie znakomicie spisali się nasi zawodnicy. W klasyfikacji generalnej, do której zaliczano wyniki trzech konkurencji, trzecie miejsce zajęli Jan Urbaczka i Ryszard Haratyk z Jaworzynki, natomiast na piątym miejscu uplasowali się Krzysztof Gorzołka i Marek Wolny z Istebnej.
Ci ostatni znakomicie spisali się w ostatniej konkurencji - sile uciągu - wprost deklasując rywali z Czech i Słowacji.

Źródło: SRiWR "OLZA"

Nasi Furmani pokazali klasę. Zawody są o tyle ciekwe, że dotyczą dyscypliny popularnej tylko w pewnych regionach. Nie wiem, jaki jest odsetek ludzi zajmujących sie tą dziedziną sportu (jesli mozna to tak zakwalifikować), jednak mam nadzieję, że nie umrze ona śmiercią naturalną.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   AngeliDevil 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 951
  • Rejestracja Fri, 20 Oct 06

Napisano 26 October 2006 - 03:27

buhahaha zawodu furmanow D.gif musze to kiedys zobaczyc D.gif musi to byc ecytujący "sport" D.gif
www.myspace.com/misio66661 zapraszam na moje MYSPACE

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   klin86 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 738
  • Rejestracja Wed, 31 May 06

Napisano 05 November 2006 - 17:34

ekscytujący jak ekscytujący, ale wbrew pozorom wcale nie taki łatwy. Perfekcyjne opanowanie furmanki wymaga długiej praktyki i ćwiczeń. W końcu "naoęd" jest żywy, ma charakter i trzeba się nauczyć nim kierować.

#4 Gość_Gość_*

• Grupa Goście

Napisano 10 February 2008 - 20:12

Trzeba umieć wozić prrrułąą nie jest to takie proste na równinie to każdy umie koniem opsługiwac sie ale gorzej na stoku laugh.gif

Opcje tematu:

Strona 1 z 1