Forum Lagata.pl: nAGER - czyli jak nie należy moderować - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

nAGER - czyli jak nie należy moderować

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 29 November 2011 - 17:09

Zakładam ten temat jako apel do administracji forum aby zrobiono porządek z nieudolnym i nieodpowiedzialnym moderatorem nAGERem.

1. Nie życzę sobie usuwania mojego podpisu, który nie łamie regulaminu.
2. Jeśli podpis jest usuwany to stosowne byłoby uzasadnienie jaki jest tego powód.
3. W sytuacji gdy jedna z użytkowniczek forum namiętnie rozpisuje się o mafii, która chce ją usunąć z Lagaty, to ja również mam takie samo prawo pisać o takiej mafii.
4. Jeśli już owy moderator ma tupet by usuwać moją sygnaturę to niech ograniczy się tylko do tego zamiast pozostawiać mi jakiś podpis informujący o akcji jaką wykonał. O tym, że usunął mój podpis może sobie napisać na swoim czole(o ile nie jest za wąskie), a nie w mojej sygnaturze. Nie życzę sobie aby ktoś zamieszczał tam jakąkolwiek treść bez mojej zgody.
5. Jeśli ludzie niedojrzali otrzymują funkcje moderatorskie to wypadałoby takie osoby prowadzić za rączkę po forum i zasugerować, że powinny wszelkie używanie takich funkcji wcześniej konsultować z kimś odpowiedzialnym. W innym przypadku sugerowałbym pozbawienie takich funkcji, bo wklepywanie mi jakiejś wiadomości w sygnaturze to po prostu nadużycie, którego nie będę tolerował.
6. Taki podpis mogę ewentualnie usunąć sam jeśli zostanę o to bardzo grzecznie poproszony i przedstawione mi będą racjonalne argumenty lub w przypadku kiedy wszystkie 'magiczne' wpisy o wiadomej mafii znikną z tego forum.

Reasumując - niech ktoś tego chłopca nauczy jak ma się zachowywać, co mu wolno, a czego nie powinien robić, bo następnym razem zmieni mi jeszcze awatar, tytuł czy co tam się jeszcze da.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 29 November 2011 - 17:49

Te awantury robią się już niestrawne.

W związku z usunięciem sygnatur Przymszego i Magii oświadczam, że sygnatury Przymszego i Magii zostały usunięte niesłusznie.
W związku z sytuacją zaistniałą na forum - zgodnie z punktem 8 regulaminu zmieniam treść regulaminu dodając do punktu 3 podpunkt h o treści:

"Zabrania się zamieszczania w sygnaturze i innych polach profilu nicków innych użytkowników bez ich wiedzy i zgody, a także treści będących elementem wojny/wzajemnego zwalczania się użytkowników."

Uzasadnienie: tego typu wpisy eskalują napięcie i przyczyniają się do kolejnych awantur.
W związku z powyższym proszę o usunięcie/ niezamieszczanie podobnych wpisów ze swoich/ w swoich podpisach.

Jednocześnie oświadczam, że posty prowokujące do kolejnych awantur (w tym np. mówiące o mafii) będą usuwane do kosza, albo przenoszone do specjalnego tematu (Wątek dla kłótliwych), gdzie można je komentować.

Komu te zasady nie pasują, gdyż uzna je za łamanie konstytucji, wolności słowa i czego tam jeszcze - tego żegnam ozięble. Nikogo tutaj nie trzymam na siłę.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 29 November 2011 - 18:02

Przenoszenie do tematu - wątek dla kłótliwych - nie rozwiąże sprawy. Wręcz przeciwnie - to tylko potęguje konflikt.

Użytkownik Przymszy edytował ten post 29 November 2011 - 18:02

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 29 November 2011 - 18:06

Wyświetl postUżytkownik Przymszy dnia 29 November 2011 - 18:02 napisał

Przenoszenie do tematu - wątek dla kłótliwych - nie rozwiąże sprawy. Wręcz przeciwnie - to tylko potęguje konflikt.

Postaram się zadbać o podstawy porządku (stąd przenoszenie), a konflikty (czy tam sprawy) rozwiązujcie sami.

Mój rozmówca chyba przeczytał mój post, a temat jest zakończony. W przeciwnym wypadku - informację o konieczności otworzenia tematu proszę zgłaszać w PW.

Użytkownik Prince edytował ten post 29 November 2011 - 19:12

Opcje tematu:

Strona 1 z 1