Forum Lagata.pl: Lost in Translation - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Lost in Translation Między słowami

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 28 November 2011 - 23:35

Dołączona grafika

Wpis zaistnial dwa lata temu na innym forum ale ten film wciaz lubie:

Zaczne od tego filmu bo obejrzalem go sobie wczoraj w nocy, choc czekal na obejrzenie juz od dawna. Dlugo go szukalem. Intuicyjnie ?
Jakos tak sie zdarza ze ogladam filmy i czesto zastnawiam sie nawet nie tyle nad ich trescia (ogladam tez zwykle sensacyjne, takie z cyklu zabili go i uciekl) ile znajduje w nich jakies zdanie, motyw i moje mysli kreca sie wokol tego.
"Miedzy slowami" spodobal mi sie. Urzekl. Byc moze dlatego ze znam to uczucie, rozumiem te relacje. Rzadko ogladam film dwukrotnie, chyba ze mam dobre towarzystwo i to ono powoduje powrot do czegos juz widzianego, lub gdy ogladam cos w tv - ot dla zabicia czasu, ktorego czasem jest nadmiar, ale ten film moglbym obejrzec w dobrym towarzystwie raz jeszcze.
Film zrobiony w specyficzny sposob.. tak "prawdziwie" (wizyta na filmweb.pl Tutaj kliknij upewnila mnie ze wiele scen bylo kreconych z inspiracji aktorow, i nawet nie zawieral ich scenariusz

Mozna wiele napisac o tym filmie, mozna jak nizej zwrocic uwage na fizycznosc aktorki - - to prawda aktorka jest ladna i gra naturalnie i....
mysle ze udalo sie Sofii Coppoli w tym filmie ujac cos co wymyka sie zazwyczaj kamerze.

"Magia" - tak nazwala to cos jedna osoba w mailu do mnie. Magia relacji miedzy dwojgiem osob. Nie ma tam nic super, extra ale jest jak to ktos trafnie ujal na stronie filmwebu pokrewienstwo dusz. Byc moze znaczenie ma fakt mojego przebywania poza PL i to powoduje ze film jest blizszy, ale mysle ze on trafia do kogos kto ogolnie nie biegnie z tlumem i powoli gdzies w nim samym przeswituje co tak naprawde jest wazne.

Zbyt przeintelektualizowane ? Byc moze.
Po filmie siedzialem pijac herbate i myslalem przeplatajac wspomnienia z wlasnego zycia z refleksjami z filmu, kadrami ujec..

Dobry film.. Tak, to jest dobry film.
REKOMENDUJE

_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

Opcje tematu:

Strona 1 z 1