Forum Lagata.pl: Nie płacę - bo takie mam prawo - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nie płacę - bo takie mam prawo

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Evelina 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 70
  • Rejestracja Sun, 13 Nov 11

Napisano 26 November 2011 - 21:07

Teoretycznie, kiedy nie jesteśmy zadowoleni z wykonania usługi, uważamy, że została wykonana źle, mamy prawo nie zapłacić. Zdarzyło Wam się kiedyś kłócić z wykonawcą o swoje racje? Zdarzyło Wam się tego typu sytuacja ( u fryzjera itp ? )

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 27 November 2011 - 12:51

Wyświetl postUżytkownik Evelina dnia 26 November 2011 - 21:07 napisał

Teoretycznie, kiedy nie jesteśmy zadowoleni z wykonania usługi, uważamy, że została wykonana źle, mamy prawo nie zapłacić. Zdarzyło Wam się kiedyś kłócić z wykonawcą o swoje racje? Zdarzyło Wam się tego typu sytuacja ( u fryzjera itp ? )

Nie zdarzyło mi się jeszcze, fryzjerka nie ma mozliwosci zeby mi coś zepsuć bo tylko podcina konce włosow, kosmetyczkę tez mam jedna od lat, mechanik samochodowy to mąż znajomej, wiec problemow również nie mam. :)
Ale faktem jest, że nie robie remontow domu, bo tym zajmuje sie ojciec i to ona załatwia sprawy finansowe z tym zwiazane.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jonstark 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11
  • Rejestracja Mon, 21 Nov 11

Napisano 28 November 2011 - 13:01

Mi się już niestety takie sytuacje zdażały. Przeważnie jednak kończyło się na tym że wykonawca poprostu poprawiał swoje błędy po czym otrzymywał umówioną kwotę.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Arkaszka 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11
  • Rejestracja Sun, 04 Dec 11

Napisano 06 December 2011 - 19:51

Jeśli usługa została wykonana wadliwie to trzeba porozmawiać po męsku z wykonawcą, puki kasa nie jest w jego kieszeni, jest chętniejszy do poprawek.
Znam paru takich wykonawców którzy zamiast poprawy woleli zrezygnować z kasy.
klimatyzacja Warszawa, czasem trzeba coś robić

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   dar-poz 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 31
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 14 December 2011 - 17:02

Usługa powinna być solidnie wykonana,podobnie produkt który kupujemy -warto zagłębić się w prawie konsumenckim i czasem wystarczy o tym wspomnieć...

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mrobert15 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 38
  • Rejestracja Sat, 16 Apr 11

Napisano 21 January 2012 - 14:56

Na szczęście nie przypominam sobie sytuacji, w której musiałem się kłócić z wykonawcą w związku ze źle wykonaną usługą. Parę lat temu, przy przeprowadzce, pracownik stłukł część lampy. Nie było jednak kłótni. Zapłaciłem mniej za usługę w ramach odszkodowania.
Często jednak upominam sie o swoje w sklepach, np. reklamując buty czy jakieś ubranie albo kwestionując wysokość rachunku. Zwykle racja jest po mojej stronie :)
Witryna www.kredyty-lokaty-konta.pl. Produkty, porady, informacje finansowe. Pełna oferta mBank-u a także innych banków: kredyty gotówkowe, pożyczki, lokaty bankowe, wnioski o konto bankowe i inne usługi.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   pisii35 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15
  • Rejestracja Tue, 17 Jan 12

Napisano 22 January 2012 - 21:35

Mnie tez kilkakrotnie zdarzało się reklamować jakieś usługi. Dosyć często praktykuje np niedopłacenie jakiejś kwoty dopóki wada nie zostanie usunięta (np niedawno stolarz po wykonaniu schodów miał poprawić jeden trep ale widzę mu jeszcze 1,000 zł więc od razu po moim telefonie się pojawił i usunął wadę)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek_AR 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Mon, 23 Jan 12

Napisano 23 January 2012 - 02:17

Ogólnie to jest ciężki temat bo tak jak piszesz całkowicie nie zapłacić za usługę jest bardzo nie fair wobec osoby która tą usługe wykonała. Wg mnie najbardziej optymalna forma to zapłacić część a resztę po naprawieniu wady, czyli poprostu normalnie się dogadac jak ludzie.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1