Forum Lagata.pl: Klasa forum - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Klasa forum czyli coś o admnistracji

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Kowa1 

• Confiteor
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 45
  • Rejestracja Sun, 18 Nov 07

Napisano 25 November 2011 - 01:41

O klasie forum świadczy klasa administratorów.
Administratorzy forum Legata są jakby tajni. Nie udało mi się znaleźć informacji kto tu jest administratorem lub moderatorem.

Nie oznacza to że ich na tym forum niema. Są i działają, przynajmniej jeden.

Mój temat "Szydło i oliwa" cudownie zniknął z podforum Polityka i wylądował na forumowym śmietniku, tutaj, po drodze gubiąc z mojego drugiego postu obrazek

Najwyraźniej makaron jest bezjajeczny.

Uwadze piszących na tym forum polecam ten post.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 25 November 2011 - 06:46

Dobrze się stało, że Twój temat wywalono z polityki, bo nie ma z nią nic wspólnego.

Ja bym osobiście ten temat usunął zamiast go przenosić, więc i tak powinieneś zacieszać, że jeszcze istnieje. Doceń to!

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 25 November 2011 - 10:54

Wyświetl postUżytkownik Kowa1 dnia 25 November 2011 - 01:41 napisał

Administratorzy forum Legata są jakby tajni. Nie udało mi się znaleźć informacji kto tu jest administratorem lub moderatorem.

1. Listę administratorów /moderatorów znajdziesz klikając na przycisk "Moderatorzy" - na poziomym pasku pod tematami forum.
2. Temat przesunięto nie do śmietnika, choć być może tam byłoby najlepsze jego miejsce, ale do "Offtopic", czyli zbioru luźnych tematów.
3. Kopiujesz sobie awatar oraz dane identyfikacyjne innego użytkownika (w tym wypadku moderatora) i posługujesz się nim w dowolny sposób, za co otrzymujesz 2 punkty w statusie ostrzeżeń.
4. Kopiowane awatary zostały usunięte, a kolejne próby ich umieszczania będą skutkowały ograniczeniem Ci prawa do pisania na forum.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548
  • Rejestracja Sat, 13 Aug 11

Napisano 25 November 2011 - 11:37

makaron bezjajeczny?- a cóż ty możesz o tym wiedzieć? :lol:
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

http://www.karmimypsiaki.pl/home

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Kowa1 

• Confiteor
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 45

Napisano 26 November 2011 - 06:41

Cytat

Dobrze się stało, że Twój temat wywalono z polityki, bo nie ma z nią nic wspólnego.

Przymszony nie jarzy metafor, przenośni i alegorii a i pewnie tego że tam link jest. Link do ewidentnie politycznego kawałka. Poza tym bezjajeczny usunął cały temat a nie post i to dopiero wtedy kiedy odpowiedziałem niewygodnie na jego czepiacki post. Ups przepraszam nie usunął tylko przesunął do "luźnych tematów". Sam dał luźne gadanie w poście a jak dostał na niego luźną odpowiedź to za luźność wywalił całość do luźnych tematów. Chytra sztuczka na pozbywanie się tematów - nie znałem.

Cytat

makaron bezjajeczny?- a cóż ty możesz o tym wiedzieć? :lol:

Ale mi powiedziałaś, czuje się przybity: wyrafinowaniem, odkrywczością i mądrością wypowiedzi bo nie potrafię ich ogarnąć.

Cytat

1. Listę administratorów /moderatorów znajdziesz klikając na przycisk "Moderatorzy" - na poziomym pasku pod tematami forum.
2. Temat przesunięto nie do śmietnika, choć być może tam byłoby najlepsze jego miejsce, ale do "Offtopic", czyli zbioru luźnych tematów.
3. Kopiujesz sobie awatar oraz dane identyfikacyjne innego użytkownika (w tym wypadku moderatora) i posługujesz się nim w dowolny sposób, za co otrzymujesz 2 punkty w statusie ostrzeżeń.
4. Kopiowane awatary zostały usunięte, a kolejne próby ich umieszczania będą skutkowały ograniczeniem Ci prawa do pisania na forum.

A gdzie mnie tam szperać po zagłębieniach i zakamarkach stron w poszukiwaniu wiedzy o aminach czy modach i dlatego obrazek.
Nie avatar i "dane identyfikacyjne" tylko fragment strony forum świadczący, między innymi, o braku czytelnych, zrozumiałych informacji o statusie użytkownika identyfikowaneg/identyfikującego się tym fragmentem ( Weteran, Stróż dzienny z o. o. - hgw co to znaczy ), bo jak twierdzili starożytni Chińczycy "Lepiej raz zobaczyć niż tysiąc razy usłyszeć". Służę wyjaśnieniem które jak sądzę po polocie adwersarzy będzie konieczne - analogia "Lepiej raz pokazać niż tysiąc razy opisać".
A tak dokładniej to nie żaden avatar ( ja to mam avatar ) tylko ukradziony fragment okładki filmu „Legend of the Guardians: The Owls”, czyli „Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga’Hoole„ ( tłumaczenie oficjalne nie moje ).

Ciekawe ile sobie teraz makaron bez "a" przyzna "punktów w statusie ostrzeżeń" za "posługiwanie się w dowolny sposób" czyjąś własnością ?

Jak ktoś usilnie szuka słomki do oka to zawsze może znaleźć cały snopek.
A fora prowadzone przez takich moderatorów to ja trzniam.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413

Napisano 26 November 2011 - 10:40

Przymszony nie jarzy metafor, przenośni i alegorii a i pewnie tego że tam link jest

Być może ktoś o nicku Przymszony nie jarzy metafor, alegorii i nie zauważył linka.
Ja(Przymszy) zauważyłem link, przeczytałem Twój post i stwierdzam, że te wypociny nie nadają się do działu polityka.
Wbrew wszelkim pozorom w tym dziale powinny znajdować się same poważne tematy. Nie ma tam miejsca na zapiski sfrustrowanego człowieka, któremu forum nie odpowiada ale mimo to nie odejdzie z niego :wysmiewacz:

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404

Napisano 26 November 2011 - 11:11

Wyświetl postUżytkownik Kowa1 dnia 26 November 2011 - 06:41 napisał

Przymszony nie jarzy metafor, przenośni i alegorii a i pewnie tego że tam link jest. Link do ewidentnie politycznego kawałka. Poza tym bezjajeczny usunął cały temat a nie post i to dopiero wtedy kiedy odpowiedziałem niewygodnie na jego czepiacki post. Ups przepraszam nie usunął tylko przesunął do "luźnych tematów". Sam dał luźne gadanie w poście a jak dostał na niego luźną odpowiedź to za luźność wywalił całość do luźnych tematów. Chytra sztuczka na pozbywanie się tematów - nie znałem.

Ale mi powiedziałaś, czuje się przybity: wyrafinowaniem, odkrywczością i mądrością wypowiedzi bo nie potrafię ich ogarnąć.

A gdzie mnie tam szperać po zagłębieniach i zakamarkach stron w poszukiwaniu wiedzy o aminach czy modach i dlatego obrazek.
Nie avatar i "dane identyfikacyjne" tylko fragment strony forum świadczący, między innymi, o braku czytelnych, zrozumiałych informacji o statusie użytkownika identyfikowaneg/identyfikującego się tym fragmentem ( Weteran, Stróż dzienny z o. o. - hgw co to znaczy ), bo jak twierdzili starożytni Chińczycy "Lepiej raz zobaczyć niż tysiąc razy usłyszeć". Służę wyjaśnieniem które jak sądzę po polocie adwersarzy będzie konieczne - analogia "Lepiej raz pokazać niż tysiąc razy opisać".

Ciekawe ile sobie teraz makaron bez "a" przyzna "punktów w statusie ostrzeżeń" za "posługiwanie się w dowolny sposób" czyjąś własnością ?

Jak ktoś usilnie szuka słomki do oka to zawsze może znaleźć cały snopek.

Za niestosowanie się do ostrzeżeń moderatorskich i konfrontacyjną odpowiedź - ban.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 26 November 2011 - 14:26

Wyświetl postUżytkownik makron dnia 26 November 2011 - 11:11 napisał

Za niestosowanie się do ostrzeżeń moderatorskich i konfrontacyjną odpowiedź - ban.

Ja zupełnie nie widze powodów do bana, czy zaczniemy zamykac usta wszystkim, którzy mają watpliwości?
Pytania skierowane były do administracji, a wiec dlaczego Przymszy udziela na nie wypowiedzi.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 26 November 2011 - 15:09

Wyświetl postUżytkownik magia dnia 26 November 2011 - 14:26 napisał

Ja zupełnie nie widze powodów do bana, czy zaczniemy zamykac usta wszystkim, którzy mają watpliwości?
Pytania skierowane były do administracji, a wiec dlaczego Przymszy udziela na nie wypowiedzi.

Nie znalazłem w wypowiedzi użytkownika Kowa1 żadnego pytania, więc tym bardziej trudno oceniać, do kogo są skierowane. Natomiast wątpliwości mieć można, ale sposób ich wyrażania przez użytkownika Kowa1 jest skandaliczny - w kontekście dotychczasowej jego aktywności (w tym ilości postów) można zakładać, że celem ich zgłaszania nie było rozwianie, tylko zasianie fermentu.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121

Napisano 26 November 2011 - 16:48

Wyświetl postUżytkownik Prince dnia 26 November 2011 - 15:09 napisał

Nie znalazłem w wypowiedzi użytkownika Kowa1 żadnego pytania, więc tym bardziej trudno oceniać, do kogo są skierowane.

Cytat

Administratorzy forum Legata są jakby tajni. Nie udało mi się znaleźć informacji kto tu jest administratorem lub moderatorem. Nie oznacza to że ich na tym forum niema. Są i działają, przynajmniej jeden.

Może nie sa to typowe pytania, ale na pewno maja formę zarzutów do administratorów, wiec przy odrobinie dobrych chęci, łatwo ocenić kto sie powinien do nich ustosunkować.

Cytat

Natomiast wątpliwości mieć można, ale sposób ich wyrażania przez użytkownika Kowa1 jest skandaliczny - w kontekście dotychczasowej jego aktywności

Ja tu skandalu nie dostrzegam, bywały wieksze i ich autorzy nadal tu pisza. A aktywność raczej trudno rozwinąc jeśli zamyka sie ta możliwoość niesłusznym banem. Dajmy szanse człowiekowi zanim go skreślimy.

Użytkownik magia edytował ten post 26 November 2011 - 16:48

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318

Napisano 26 November 2011 - 17:00

magia napisał:

Może nie sa to typowe pytania, ale na pewno maja formę zarzutów do moderatorów, wiec przy odrobinie dobrych chęci, łatwo ocenić kto sie powinien do nich ustosunkować.

Dział jest ogólnodostępny i każdy może odpisać. Nie widzę powodu, żeby odbierać taką możliwość akurat Przymszemu.
Natomiast post Kowy1 ma formę... inwektyw. Pozostaje wątpliwe, czy do inwektyw i wyzwisk powinien ustosunkować się lżony... zwłaszcza jeżeli to zrobił, co spotkało się z kolejną porcją inwektyw.

magia napisał:

Ja tu skandalu nie dostrzegam, bywały wieksze i ich autorzy nadal tu pisza. A aktywność raczej trudno rozwinąc jeśli zamyka sie ta możliwoość niesłusznym banem. Dajmy szanse człowiekowi zanim go skreślimy.

Nie mogę bronić czegoś, z czym się nie zgadzam, więc trudno mi się NIE zgodzić.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404

Napisano 26 November 2011 - 17:30

Wyświetl postUżytkownik magia dnia 26 November 2011 - 16:48 napisał

Może nie sa to typowe pytania, ale na pewno maja formę zarzutów do administratorów, wiec przy odrobinie dobrych chęci, łatwo ocenić kto sie powinien do nich ustosunkować.

Selektywnie przyznajesz prawo do wypowiadania się tutaj, skoro uznałaś, że nie powinien tego robić Przymszy, ale Ty jesteś do tego upoważniona.
Rozumiem, że czytasz i dostrzegasz tylko to, co chcesz dostrzec, o czym przekonało mnie Twoje wcześniejsze wystąpienie w obronie spamerów, próbujących sparaliżować forum.
Podobny jest jak sądzę cel działania Twojej dzisiejszej misji obrończej.
Życzę miłego i aktywnego udziału w forum, choć może niekoniecznie w tym temacie.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121

Napisano 26 November 2011 - 17:43

Wyświetl postUżytkownik makron dnia 26 November 2011 - 17:30 napisał

Selektywnie przyznajesz prawo do wypowiadania się tutaj, skoro uznałaś, że nie powinien tego robić Przymszy, ale Ty jesteś do tego upoważniona.

Nie jestem upowazniona dlatego nie zabierałam głosu, do momentu az zabral go ktoś kto nieustannie wtraca sie w nie swoje sprawy.
Moze zacznij zakładac okulary bo istotne rzeczy zawsze przeoczysz i nie stosuj swojej chorej nadinterpretacji, bo nie ma tu ukrytego celu, ja poprostu nie potrafię biernie się przygladac kolejnemu zbiorowemu wykanczaniu nowych uzytkowników.
Tyle w temacie i nie sil sie na dalsze wywody.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318

Napisano 26 November 2011 - 18:34

Wyświetl postUżytkownik magia dnia 26 November 2011 - 17:43 napisał

nie potrafię biernie się przygladac kolejnemu zbiorowemu wykanczaniu nowych uzytkowników.

A kogo już "wykończono"..? :blink:
Chyba możesz się zgodzić, że ubliżanie rozmówcom w pierwszych postach na forum nie rokuje pomyślnie na przyszłość..?

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 2546
  • Rejestracja Tue, 16 Dec 08

Napisano 27 November 2011 - 01:28

Jednego Kowa1 nie można odmówić. On jest BARDZO inteligentny. Widać to po sposobie pisania, choć oczywiście potępiam wyzwiska typu "bezjajeczny" itp. To było niepotrzebne Kowa1.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413

Napisano 27 November 2011 - 02:05

Gdybyś Asiuniu potrafiła czytać ze zrozumieniem i przy tym nie miałabyś globusa zmąconego uprzedzeniami do mnie to zauważyłabyś, że autor tematu kierował swój... hmm manifest do piszących na forum.

W żałosny i dziecinny sposób próbujesz na siłę wskazać moje rzekome nadużycie. Sugeruje zajęcie się swoimi 4 literkami - lepiej na tym wyjdziesz :]

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318

Napisano 27 November 2011 - 03:26

Ok., postanowiłem wygrzebać z tej papki merytoryczne fragmenty i załączyć komentarz, co wiąże się z koniecznością odbanowania rozmówcy - przynajmniej do czasu, aż wszystkim znów naubliża, a mnie udowodni mój błąd :D

Kowa1 napisał:

Nie wiem czy administratorzy forum legata są tajni - na forum lagata są jawni, a spis ich znajduje się tutaj:
http://www.lagata.pl...tats&do=leaders

Na stronie głównej serwisu jest odnośnik do spisu (pod hasłem "moderatorzy") - fakt, że nie mogłeś go znaleźć, nie świadczy o klasie adminów, tylko o Twojej bystrości.

Kowa1 napisał:

Spuszczając zasłonę miłosierdzia na składnię - właśnie szperać nie trzeba (a zwłaszcza po zakamarkach). Na stronie głównej masz wszystko.

Kowa1 napisał:

Mój temat "Szydło i oliwa" cudownie zniknął z podforum Polityka i wylądował na forumowym śmietniku, tutaj, po drodze gubiąc z mojego drugiego postu obrazek

Twój temat nie zniknął cudownie, tylko trafił do działu offtopic, bo spełnia kryteria dotyczące jasności (a konkretnie jej braku - regulamin, podpunkt 3c).

Kowa1 napisał:

Przymszony nie jarzy metafor, przenośni i alegorii a i pewnie tego że tam link jest.

Przenośnie i alegorie nadają się do poezji - w dyskusjach politycznych liczy się dosłowność, jasny przekaz, konkrety.
Nawiasem mówiąc - metafora jest synonimem przenośni.

Kowa1 napisał:

Przypuszczam, że nie tylko przez takich, a celem Twojej obecności (podobnie jak tego tematu) nie była dłuższa aktywność, tylko nabijanie wejść do Twojego filmiku.

Podsumowując:
1. Zarzuty dotyczące spisu moderatorów są bezzasadne.
2. Lokalizacja Twojego tematu nie robi mi większej różnicy. Przeniesienie nastąpiło jednak w zgodzie z regulaminem, a całą sytuację należało wyjaśnić normalnie, zamiast wszystkim ubliżać.
3. Przywrócenie tematu wymaga sprecyzowania, a kolejne obelgi nie będą akceptowane (posty z wyzwiskami usunę).

A teraz niech ktoś mi zarzuci, że wykazałem złą wolę...

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Kowa1 

• Confiteor
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 45

Napisano 27 November 2011 - 16:32

Przymszy

Pisanie Przymszony to pewnie efekt szybkiego czytania, a może jakoś inaczej mi się to narzuciło. Kiedyś do Laurak dobre kilka postów zwracałem się Lurak aż zwróciła mi mi uwagę. Nie obrażała się, nie odgryzała, nie wyrzekała, zwróciła uwagę - nie wszyscy wzlatują jak puste balony na szczyty przeczujlenia w stosunku do poczucia własnej godności i znaczenia.

S.B. napisał:

oczywiście potępiam wyzwiska typu "bezjajeczny" itp. To było niepotrzebne Kowa1.

Przymszy napisał:

...stwierdzam, że te wypociny nie nadają się do działu polityka...
...nie miałabyś globusa zmąconego uprzedzeniami...
...Sugeruje zajęcie się swoimi 4 literkami - lepiej na tym wyjdziesz...

Różnie ludzie piszą i administratorzy nie płakają, tym bardziej już jak sami piszą:

Prince napisał:

Ok., postanowiłem wygrzebać z tej papki merytoryczne fragmenty i załączyć komentarz, co wiąże się z koniecznością odbanowania rozmówcy - przynajmniej do czasu, aż wszystkim znów naubliża, a mnie udowodni mój błąd

Uprzejmie proszę o uzasadnienie stwierdzeń: że papka, że ubliżam i że wszystkim.

Prince napisał:

Kowa1 napisał:

Nie wiem czy administratorzy forum legata są tajni - na forum lagata są jawni, a spis ich znajduje się tutaj:
http://www.lagata.pl...tats&do=leaders

Wpisałem w wyszukiwarkę forumową admin, administrator, moderator - nie znalazła nic co by świadczyło o przynależności danego użytkownika do elitarnej grupy. Na liście użytkowników i w oknach informacyjnych też nie znalazłem, w regulaminie też żadnej wskazówki.
Cóż w moim pojmowaniu rzeczywistości administratorzy tego forum byli tajni tak samo jak cukier mojej sąsiadki do momętu w którym nie powiedziała że trzyma go ( ten cukier ) w słoiku po miodzie z napisem kawa. I dlatego

Prince napisał:

Kowa1 napisał:

Spuszczając zasłonę miłosierdzia na składnię - właśnie szperać nie trzeba (a zwłaszcza po zakamarkach). Na stronie głównej masz wszystko.

Błagam niczego nie spuszczaj, za to zrób rozbiór zdania tj. uzasadni sufitową, jak dotąd opinię o składni. Chętnie się douczę.

Prince napisał:

Twój temat nie zniknął cudownie, tylko trafił do działu offtopic, bo spełnia kryteria dotyczące jasności (a konkretnie jej braku - regulamin, podpunkt 3c).

Gdyby było tak jak pisze Prince temat został by przeniesiony od razu.
Tymczasem nie został przeniesiony od razu tylko bez przenoszenia została w nim umieszczona odpowiedź makron w której inwektywował mnie określeniem śmieć.
Niestety nikt tego już nie sprawdzi bo temat który był tutaj zniknął całkowicie

Dołączona grafika

podobnie jak ten rysunek z tego postu.

Temat "Szydło i oliwa" został przeniesiony dopiero po mojej odpowiedzi na zaczepkę makron

Kowa1 napisał:

Jeden połknie "r" w śmierci drugi "a" w makaronie wielkie mi challo.

Prince napisał:

Przenośnie i alegorie nadają się do poezji - w dyskusjach politycznych liczy się dosłowność, jasny przekaz, konkrety.
Nawiasem mówiąc - metafora jest synonimem przenośni.

Już pisałem: jak ktoś szuka słomki do oka to zawsze znajdzie cały snopek, tak by jako forumowa wyrocznia przydzielać prawa i przywileje lub obowiązki i wykluczenia.
A z metaforą i przenośnią przyznaje się do błędu miałem napisać metonimia.

Prince napisał:

Przypuszczam, że nie tylko przez takich, a celem Twojej obecności (podobnie jak tego tematu) nie była dłuższa aktywność, tylko nabijanie wejść do Twojego filmiku.

O mojej obecności na forum decydują tacy jak Prince więc jest ona ode mnie niezależna, trudno wymagać od kogoś by oddychał gdy trzymie się go za gardło a przymszy, ups przepraszam palcówka, prymusy przyklaskują.
Co do wejść na moje filmiki to jak widać reklam przy nich niema więc ilość wejść wisi mi nisko kalafiorem. Choć przyznam miałem propozycje z YT które olałem. Mam inną mentalność niż ci co mnie posądzają, sądząc po sobie?

Prince napisał:

Podsumowując:
1. Zarzuty dotyczące spisu moderatorów są bezzasadne.
2. Lokalizacja Twojego tematu nie robi mi większej różnicy. Przeniesienie nastąpiło jednak w zgodzie z regulaminem, a całą sytuację należało wyjaśnić normalnie, zamiast wszystkim ubliżać.
3. Przywrócenie tematu wymaga sprecyzowania, a kolejne obelgi nie będą akceptowane (posty z wyzwiskami usunę).

A teraz niech ktoś mi zarzuci, że wykazałem złą wolę...

Podsumowując
Ad 1 - może przesadzone ale nie bezzasadne ( uzasadnione powyżej )
Ad 2 - gdyby tak było nie został by usunięty cały temat nawet z offtopic ( uzasadnione powyżej )
Ad 3
a ) do przecinka nie rozumiem - jakiego i czego sprecyzowania ?
b ) skąd ja mogę widzieć co dla kogo jest obelgą i obrazą ( znam człowieka który obrażał się na określenie docent chociaż był docentem ). Bo tak naprawdę w czasowniku obrażać ważna jest tylko strona zwrotna ( obrażać się ).
Ja nie mogę nikogo obrazić bo albo to co piszę to nieprawda ( więc go nie dotyczy ) albo prawda ( o obrazie niema mowy ).
Natomiast strona przeciwna może zawsze "obrazić się" zwłaszcza kiedy przeczyta niewygodną, wypartą z jej ( strony przeciwnej ) głowy, prawdę.

Podziękowania za dobrą wolę i odbanowanie.

Użytkownik Kowa1 edytował ten post 27 November 2011 - 17:57

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318

Napisano 27 November 2011 - 18:29

Kowa1 napisał:

Uprzejmie proszę o uzasadnienie stwierdzeń: że papka, że ubliżam i że wszystkim.

Proszę bardzo:
Na miano papki zasługuje treść tematu założonego w dziale technicznym, gdzie użytkownik wyraża swoje ogólne niezadowolenie i miesza dwa różne wątki (przeniesienie tematu i listy moderatorów), ale nie precyzuje życzeń związanych z założeniem tematu, wdając się jednocześnie w pyskówkę i kierując inwektywy pod adresem rozmówców. Nie ma tutaj żadnego punktu, do którego mógłbym się odnieść i udzielić Ci odpowiedzi TAK albo NIE.
Proponuję na przyszłość, aby ograniczać skargi formalne do treści merytorycznych - najlepiej opis problemu i sugestia/prośba/żądanie dotyczące najwłaściwszych Twoim zdaniem rozwiązań (przydatne nie tylko na forach).
Zakwalifikowałem do grupy inwektyw epitet "bezjajeczny" kierowany pod adresem rozmówcy, oraz zwracanie się do Przymszego Przymszony, co miało nasuwać skojarzenie ze słowem "pieprzony".

Kowa1 napisał:

Błagam niczego nie spuszczaj, za to zrób rozbiór zdania tj. uzasadni sufitową, jak dotąd opinię o składni. Chętnie się douczę.

Proponuję między słowem "dlatego" i słowem "obrazek" wstawić jakiś czasownik.

Kowa1 napisał:

Wpisałem w wyszukiwarkę forumową admin, administrator, moderator - nie znalazła nic co by świadczyło o przynależności danego użytkownika do elitarnej grupy. Na liście użytkowników i w oknach informacyjnych też nie znalazłem, w regulaminie też żadnej wskazówki.
Cóż w moim pojmowaniu rzeczywistości administratorzy tego forum byli tajni tak samo jak cukier mojej sąsiadki do momętu w którym nie powiedziała że trzyma go ( ten cukier ) w słoiku po miodzie z napisem kawa. I dlatego

A gdzie jest powiedziane, że grupy mają się wyświetlać w wyszukiwarce..? Skąd wniosek, że człowiek zarządzający forum musi mieć "admin" w profilu..? Bo na większości forów tak jest..? Litości...
Uważam, że lista moderatorów z wejściem na stronie głównej w zupełności wystarczy. Słabiej zorientowani mają prawo dopytać (np. w tym dziale) - zresztą czemu ma służyć ta wiedza..? Faszerowanie nią wszystkich na wstępie jest zbędne.

Kowa1 napisał:

Gdyby było tak jak pisze Prince temat został by przeniesiony od razu.
Tymczasem nie został przeniesiony od razu tylko bez przenoszenia została w nim umieszczona odpowiedź makron w której inwektywował mnie określeniem śmieć.
Niestety nikt tego już nie sprawdzi bo temat który był tutaj zniknął całkowicie
podobnie jak ten rysunek z tego postu.
Temat "Szydło i oliwa" został przeniesiony dopiero po mojej odpowiedzi na zaczepkę makron

Piszę o potencjalnych powodach przeniesienia tematu. Po zapoznaniu się z treścią uznałem, że przeniesienie do działu offtopic było uzasadnione (co nie znaczy - konieczne), a podpunkt regulaminu mogący uzasadniać tę czynność podałem.
Nie oceniam momentu przeniesienia tematu, ale nie ma obowiązku, aby podejmować tę czynność natychmiast (przenoszący np. mógł liczyć, że autor doprecyzuje swój wątek).
Określenie "śmieć" nie było kierowane do Ciebie, a stanowiło ocenę zawartości posta, nawiązując do słowa "śmieć" zawartego w temacie.
Co do możliwości sprawdzenia - ISTNIEJE.

Kowa1 napisał:

O mojej obecności na forum decydują tacy jak Prince więc jest ona ode mnie niezależna, trudno wymagać od kogoś by oddychał gdy trzymie się go za gardło a przymszy, ups przepraszam palcówka, prymusy przyklaskują.

O swojej obecności na forum głównie Ty sam decydujesz. Nikt Cię na siłę nie trzyma, natomiast istnieje techniczna możliwość, aby użytkowników wyrzucać, ale takie praktyki nie są tutaj powszechne.

Kowa1 napisał:

Co do wejść na moje filmiki to jak widać reklam przy nich niema więc ilość wejść nisi mi nisko kalafiorem. Choć przyznam miałem propozycje z YT które olałem mam inną mentalność niż ci co mnie posądzają, sądząc po sobie?

Powody Twojej obecności na forum są najmniej istotne, ale skoro już - pojawienie się po czterech latach od rejestracji z linkiem do swojego filmiku trudno tłumaczyć inaczej. A dążenie do rozpowszechniania może mieć różne powody (np. ideologiczne).

Kowa1 napisał:

skąd ja mogę widzieć co dla kogo jest obelgą i obrazą ( znam człowieka który obrażał się na określenie docent chociaż był docentem ). Bo tak naprawdę w czasowniku obrażać ważna jest tylko strona zwrotna ( obrażać się ).
Ja nie mogę nikogo obrazić bo albo to co piszę to nieprawda ( więc go nie dotyczy ) albo prawda ( o obrazie niema mowy ).
Natomiast strona przeciwna może zawsze "obrazić się" zwłaszcza kiedy przeczyta niewygodną, wypartą z jej ( strony przeciwnej ) głowy, prawdę.

Każdego może co innego obrażać, dlatego nie pisałem o obrażaniu tylko ubliżaniu rozmówcom. Jako czynniki obelżywe (inwektywy) należy klasyfikować lekceważące i wulgarne epitety pod adresem rozmówców (np. bezjajeczny).

Kowa1 napisał:

Ad 1 - może przesadzone ale nie bezzasadne ( uzasadnione powyżej )
Ad 2 - gdyby tak było nie został by usunięty cały temat nawet z offtopic ( uzasadnione powyżej )

1. Według mnie bezzasadne - odpowiedź również powyżej.
2. Mylisz się - ja go nie usuwałem.

Kowa1 napisał:

do przecinka nie rozumiem - jakiego i czego sprecyzowania ?

Chodzi o doprecyzowanie tematu pt. "Szydło i Oliwa", czyli zastąpienie metafor i alegorii konkretną treścią przewodnią (tudzież dopisanie jej do powyższych, co umożliwi POLITYCZNĄ dyskusję).

Na koniec proponuję, żebyś przedstawił swoje oczekiwania - skoro bierzesz udział w temacie, to chyba takie istnieją..?

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Kowa1 

• Confiteor
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 45

Napisano 28 November 2011 - 02:16

Prince napisał:

Kowa1 napisał:

Uprzejmie proszę o uzasadnienie stwierdzeń: że papka, że ubliżam i że wszystkim.
Proszę bardzo:
Na miano papki zasługuje treść tematu założonego w dziale technicznym, gdzie użytkownik wyraża swoje ogólne niezadowolenie i miesza dwa różne wątki (przeniesienie tematu i listy moderatorów), ale nie precyzuje życzeń związanych z założeniem tematu, wdając się jednocześnie w pyskówkę i kierując inwektywy pod adresem rozmówców. Nie ma tutaj żadnego punktu, do którego mógłbym się odnieść i udzielić Ci odpowiedzi TAK albo NIE.
Proponuję na przyszłość, aby ograniczać skargi formalne do treści merytorycznych - najlepiej opis problemu i sugestia/prośba/żądanie dotyczące najwłaściwszych Twoim zdaniem rozwiązań (przydatne nie tylko na forach).
Zakwalifikowałem do grupy inwektyw epitet "bezjajeczny" kierowany pod adresem rozmówcy, oraz zwracanie się do Przymszego Przymszony, co miało nasuwać skojarzenie ze słowem "pieprzony".

Człeku trujesz jak cyklon i to B.
Uzurpujesz sobie prawo do decydowania za ludzi co ile i w jakich proporcjach mają zamieszczać, mam jedynie nadzieję że nie przenosi Ci się to na na real. Dodatkowo mylisz uzasadnie ze stwierdzeniem. Nic nie uzasadniłeś tylko swierdziłeś że słowo przymszony kojarzy Ci się że słowem pieprzony. Uzasadnij to skojarzenie bo mi się za diabła skojarzyć nie chce ani fonetycznie ani sylabicznie ani anagramowo ani onomatopeicznie ani semantycznie ani dywergentnie ani konwergentnie - no ni chu..lery.

Mamy tutaj najwyraźniej przypadek który najlepiej opisuje i wyjaśnia dowcip:
W klasie.
N - Jasiu czym się chcesz zajmować w dorosłym życiu - pyta nauczycielka.
J - analizą dewiacji seksualnych.
N - Jasiu, za bzdurne i nieprzyzwoite gadanie ( na forum to będzie pisanie ) idziemy do dyrektora.
U dyrektora.
N - panie dyrektorze ja już sobie nie radzę z tą papką, bzdurnym gadaniem Jasia że będzie się zajmował badaniem dewiacji seksualnych.
J - panie dyrektorze ja panu wszystko wyjaśnie, tylko do tego muszę zadać pani profesor jedno pytanie.
D - zadawaj.
J - proszę pani, ulicą idą trzy kobiety i jedzą lody. Jedna loda gryzie, druga liże a trzecia ssie. Które z nich są mężatkami ?
N - widzi pan panie dyrektorze znowu jakiąś świnską papkę mi serwuje.
J - panie dyrektorze, mężatkami są kobiety które mają obrączki. A to o co wygaduje pani profesor, to są te dewiacje które będę badał.

No to w ten sposób właśnie się wyjaśniło dlaczego Princeowi przymszony brzmi jak pieprzony.

O człowieku któremu brak charakteru mówi się żę jest bez jaj = bezjajeczny.
Tak jest moja opinia w stosunko do wszystkich moderatorów czyniących sztuczki, chwyty przeniesienia, usunięcia, przymuszenia i ograniczenia formy, stylu, zakresu tematu - wyznaczcie jeszcze limit słów na post.

Prince również nie uzasadnił twierdzenia że wszystkim ubliżam:

Prince napisał:

aż wszystkim znów naubliża

znów czyli wcześniej wszytkim naubliżałem.

Za to stosuje ciekawą metodę "rozmowy tajemnej" z adwersarzem:

Prince napisał:

Co do możliwości sprawdzenia - ISTNIEJE.

Link do tematu nie działa - co udowodniłem obrazkiem. Jeśli znou ktoś wszechwiedzący go przeniósł, zmienił to jest taka zasada że daje się informacje a nie ją ukrywa. Zwracam uwagę że umieściłem w innym temacie linki do tego "znikniętego" tematu które teraz nie działają.
To tak na marginesie porządnego forum, porawnego modrowania i wyjątkowej dbałości moderatorów.

Prince napisał:

Proponuję między słowem "dlatego" i słowem "obrazek" wstawić jakiś czasownik.

To nie jest rozbiór zdania tylko pieprzenie w bambus. Twoje propozycje mam głęboko w odwłoku. Zdanie było i jest zbudowane poprawnie z dopuszczalnym skrótem. Nie tylko podmiot może być domyślny.
Uwagi Princa to szajba nadmoderowania jak się okazuje mocno utrwalona przez 4 lata.
Gdyby wydawcy mieli takiego jobla istniała by muzyka, literatura i inne sztuki w jednorodnym charakterze i stylu.

Prince napisał:

Powody Twojej obecności na forum są najmniej istotne, ale skoro już - pojawienie się po czterech latach od rejestracji z linkiem do swojego filmiku trudno tłumaczyć inaczej.

Jak są nie istotne to czego się czepiasz ? A skoro już to wyjaśnienie nie jest trudne tylko łatwe - zamknięcie innego forum, szukanie nowego, zdziwienie że już ktoś jest zarejestrowany z nikiem Kowa1, myśl: a może już tu pisałem w jakieś sprawie, sprawdzenie haseł - jedno zadziałało. Nie wiedziałem że minęły 4 lata od zarejestrowania i nie pamiętałem dlaczego więcej tutaj nie pisałem.
Natomiast teraz wiem to bardzo dobrze - nadkreatywna nadmoderacja i czepiactwo. Tylko wiać.

Prince napisał:

Na koniec proponuję, żebyś przedstawił swoje oczekiwania - skoro bierzesz udział w temacie, to chyba takie istnieją..?

Życzę sobie by moderatorzy tego forum działali odpowiedzialnie ( znikające linki, fotki to nie jest odpowiedzialne działanie - wypacza wypowiedz piszącego ) i dali biedakom przez nich usidlonym więcej luzu i możliwości wykazania własnego polotu.

No chyba że celem forum jest gromadzenie młotków i moderowanie im myśli.

Użytkownik Kowa1 edytował ten post 28 November 2011 - 04:06

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2