jaki samochód wybrać ?
Napisano 21 November 2011 - 20:58
Nie wiem czy taki temat już był czy też nie, więc zakładam. Na razie nie zauważyłem podobnego tematu.
Szukam autka do 3-3,5 tys benzyna + gaz ( to już przesądzone). Tylko nie wiem co wybrać, Punto 1.0 lub 1.2 czy też może Opel Tigra 1.4 w gazie? A może wy macie jakieś inne pomysły. To ma być autko na 3-4 lata a potem na złom - takie do wprawienia się. Sprawa jest pilna, bo na koniec zimy planuję zakup, więc już powoli zaczynam się rozglądać.
Jakie macie zdanie na ten temat ?

Napisano 21 November 2011 - 21:31
Użytkownik duffee dnia 21 November 2011 - 20:58 napisał
Nie wiem czy taki temat już był czy też nie, więc zakładam. Na razie nie zauważyłem podobnego tematu.
Szukam autka do 3-3,5 tys benzyna + gaz ( to już przesądzone). Tylko nie wiem co wybrać, Punto 1.0 lub 1.2 czy też może Opel Tigra 1.4 w gazie? A może wy macie jakieś inne pomysły. To ma być autko na 3-4 lata a potem na złom - takie do wprawienia się. Sprawa jest pilna, bo na koniec zimy planuję zakup, więc już powoli zaczynam się rozglądać.
Jakie macie zdanie na ten temat ?
W takiej cenie wolałabym Golfa 3.. Punto odradzam.
Napisano 22 November 2011 - 19:18
Dlaczego odradzasz Punto ? możesz podać więcej szczegółów ?

Napisano 22 November 2011 - 19:41
Użytkownik duffee dnia 22 November 2011 - 19:18 napisał
Brat miał ten samochód, jezdziłam nim trochę i w porównaniu z golfem jest sztywny w prowadzeniu, dosyc twarde zawieszenie i czasmi głośny, zwłaszcza przy większych prędokościach. Na pewno usłyszysz równiez pozytywne opinie (jest ekonomiczny), ale ja bym go nie kupiła.
Napisano 22 November 2011 - 19:52

Napisano 22 November 2011 - 20:09
Użytkownik duffee dnia 22 November 2011 - 19:52 napisał
nasz miał pasek, ale z uzytkowaniem i wymianą nie było problemów, wiec na pewno nie tym bym się kierowała przy wyborze auta.
Napisano 22 November 2011 - 21:46
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 13 December 2011 - 23:02
Napisano 29 December 2011 - 16:29
Zalety:
- świetnie się prowadzi
- mało awaryjny
- spalanie w lecie w granicach 7-8 litrów.
- spalanie w zimie w granicach 9 litrów.
Wady:
- najczęściej zanim się kupi auto trzeba sprawdzić stan podłogi, jeśli dziurawa to raczej się nie opłaca - to jest najgorsza strona w punto
- drugą najczęściej znaną usterką jest uszczelka pod głowicą. Przed zakupem trzeba sprawdzić czy nie ma wycieków z okolicy uszczelki (tej dolnej)
- trzeba również sprawdzić tylną belkę, jeśli dziurawa lepiej nie ryzykować
Ogólnie wystarczy dbać a będzie jeździło i śmigało
Dodam, że kupiłem lekko dziurawe punto za 4 000 zł. Naprawa podłoża z lewym progiem ok 400 zł i to wszystko.
Do dziś jeżdżę bez stresu, że coś się przytrafi.
Napisano 30 December 2011 - 15:06
Dziś rano przechodząc obok auta zobaczyłem, że drzwi są otwarte i radio wyciągnięte...
Na szczęście był ktoś fenomenalnie bystry, że nie wiedział jak kable odciąć. Było to radio na USB ale liczę, że mógł dostać max 70 zł sprzedając z lewej ręki.
Na jego nie korzyść, że nie popatrzył dookoła a były trochę wyżej słuchawki za które dostałby co najmniej 300 zł
Tak wczoraj chwaliłem moje auto, że inni dali mi popalić
Napisano 21 January 2012 - 20:55

Napisano 21 January 2012 - 22:02

Logowanie