Forum Lagata.pl: darmowy czy platny hosting ?? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

darmowy czy platny hosting ??

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 24 October 2006 - 20:03

jak uwazacie - ale uwazam jak ktos mysli o prowadzeniu powaznej stronki - to nalezy zaplacic - placisz to wtedy wymagasz - chociaz, jak niektorzy pamietaja to i na platnym nam wylaczyli forum na 2 dni D.gif - wtedy myslalem, ze sie wsciekne
Dołączona grafika

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• Ikona Forum
  • Grupa VIP
  • Postów 5553
  • Rejestracja Sat, 30 Sep 06

Napisano 24 October 2006 - 20:11

poważna stronka i płatny hosting - owszem
ale biorąc pod uwagę USŁUGĘ to czy płatna czy nie zawsze powinna być na jak najwyższym poziomie, tylko w tym przypadku gdy płacisz zawsze masz pewne zabezpieczenie i poczucie że naprawa powinna potrwać krócej niż na hostingu za free

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465

Napisano 24 October 2006 - 20:17

forum stoi na active24.pl - poza zmiana ip serwera nie bylo z nimi klpotow - jak forum siadlo dzwonilem do admina o godzinie 23 - place ma dzialac

kartki i inne strony lagaty dzialaja na domenyhosting.pl - z nimi mielismy przeboje - wylaczyli kiedys forum za zbytnie obciazenie serwera (dlatego ucieklismy do active) - ale mnie wtedy zdenerwowali - jeszcze gdzies mam w arhiwum maila po ktorym wznowili uslugi w 15 minut po jego otrzymaniu smile.gif

ale po takiej akcji podziekowalem im z forum
Dołączona grafika

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 2764
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 24 October 2006 - 21:56

bardzo ciężko jest znaleść dobry darmowy serwer kwas.gif Ale jeśli znajdzie się coś w miare dobrego to można rozkręcić na tym stronkę. Potem niestty trzeba przenieść się na płatny. No chyba że znajdziesz sponsora splashpz7.gif
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   croc 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3238
  • Rejestracja Mon, 25 Sep 06

Napisano 24 October 2006 - 22:04

po mimo awari i ich napraw to w darmowkach czesto bazy czy miejsce na www sa bardzo male, przy platnych mozemy je sobi edobrac do wlasnych potrzeb. jezeli np planujemy jakies forum i mamy nadzieje je rozkrecic to zapewne potrzebne nam bedzie duzo miejsca czego brakuje w darmowych. no i reklamy czesto jest tak ze jak juz znajdziemy jakis fasjny host darmowy to wsadzaja nam jakies reklamy jak np w lykonie czy jak to sie tam nazywa.

wiec ja jak najbardziej z platnymi mimo ze moja stronka jest na darmoszce ale na moje potrzeby wystarczy
Największy błąd, jaki możemy popełnić w życiu, to poddanie się lękowi przed popełnieniem błędu.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Abdul 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1721
  • Rejestracja Sun, 08 Oct 06

Napisano 24 October 2006 - 22:25

Hehe właśnie przeniosłem stronke z serwera wydziałowego (przekroczyłem quote) na http://yoyo.pl zaczołem robić drugą stronke na http://prv.pl , ale mimo, że walidowała się, jak była na moim kompie, to po wysłaniu na serwer przestała. Powodem były skrypty, które prv.pl dodaje do hostowanych stronek. Więc na prv.pl został tylko alias. Na yoyo.pl jak na razie jest dobrze :>

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   mapper 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 256
  • Rejestracja Sat, 24 Jun 06

Napisano 25 October 2006 - 11:14

Ja na yoyo.pl - mam jedną stronke , właściwie cms - jest oki od czasu kiedy doszły serwery na bazy danych. Drugą stronkę ma na ovh.org - strona na flashu - nigdy nie miałem problemów na ovh. Darmowy hosting jest dobry pod warunkiem że stronka nie generuje duzej przepustowosci. A na wieksze serwisy (znaczy sie z wiekszą oglądalnoscią itd) to tylko i wyłącznie płatny a najlepiej dedykowany.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   shero 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 78
  • Rejestracja Sun, 25 Feb 07

Napisano 25 February 2007 - 19:45

Płaty hosting, tylko i wyłącznie on.

Na darmowym hostingu są wyświetlane reklamy, częste pady, a gdy zaczniesz zarabiać na swojej stronie to wyrzucą Ci ją z serwera bo generuje za duży ruch.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 10 March 2007 - 13:45

Od niedawno płatny hosting, wcześniej na prywatnym serwerze u znajomego miałem swój serwis, ale wyszło tak jak wyszło. Wolę już zapłacić, i mieć porządny i niezawodny serwer. Poza tym dobry hosting można już znaleźć za 50zł/roku co wcale dużo nie wychodzi, a może się zwrócić z reklam.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Martinek 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 184
  • Rejestracja Sun, 18 Mar 07

Napisano 18 March 2007 - 01:26

Nie polecam darmowych hostingów, ponieważ zaśmiecają stronkę reklamami swoimi, jeśli ktoś ma ograniczone fundusze to proponuje Webd.pl ( 10 zł sms'em na 1 miesiąc) lub Boo.pl (10 zł sms'em na 3 miesiące). Ale jeśli ktoś chce mieć dobry hosting to polecam Nazwa.pl raz Home.pl, chyba że chcecie także domenę to proponuje poszukać jakiś promocji że domena za 1 zł jak się zakupi hosting.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Kopek1993 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 18
  • Rejestracja Tue, 01 May 07

Napisano 08 May 2007 - 19:28

Ja jak zakładam stronę lub forum to zawsze wybieram płatny hosting bo po co mam stawić stronę na darmowym i czekać kiedy strona zadziała. Wiele darmowych hostingów ma mały uptime i to jest bardzo źle bo internauci się nie mogą dostać na stronę i odpuszczają sobie i już więcej nie wchodzą. Ja każdemu polecam www.webd.pl bardzo dobry, stabilny serwer, małe ceny i można płacić smsem.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465

Napisano 08 May 2007 - 19:31

jesli chodzi o forum to z platnych jedynie webd daje rade z wiekszym ruchem - ale te troche drozsze oferty - forum juz troche przezylo i jaknarazie na webd jest nam dobrze
Dołączona grafika

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Kliniu 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2000
  • Rejestracja Wed, 07 Mar 07

Napisano 08 May 2007 - 21:28

Hmm... Moim zdaniem lepszy jest płatny uzyska się pomoc w każdej sytułacji mój kolega ma serwer na webd i dosłownie wymiata, jest z niego zadowolony ;P

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Pawelkacz 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Mon, 07 Nov 11

Napisano 07 November 2011 - 06:53

Pewnie że płatny, jeżeli myśli się powaznie o swojej stronce. I to nie koniecznie w jakiejś wielkei firmie typu home.pl. Ja mam tu serwer http://www.uti.pl/us...dzielony/wstep/, nie jest drogo - co chyba istotne. Zreszta domenę tez mam u nich

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Evelina 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 70
  • Rejestracja Sun, 13 Nov 11

Napisano 21 November 2011 - 16:52

No teraz się tego narobiło .. darmowy od razu skreślam, bo to jest no może dla studenta, który robi stronkę na zaliczenie darmowy się opłaca, ale nie potrafię nawet powiedzieć komu jeszcze :/ Na pewno nie dla kogoś, kto chce mieć stronę firmową.
Teraz hosting kosztuje grosze, właściwie trzeba uważać tylko na to jak wygląda serwis.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Entien 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 12
  • Rejestracja Tue, 27 Sep 11

Napisano 25 November 2011 - 23:03

Dodatkowo użytkując darmowy hosting trzeba się przygotować na wyskakujące wszędobylskie reklamy po każdym jednym kliknięciu odnośnika. TO chyba najskuteczniej odstrasza

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   artur5236 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7
  • Rejestracja Fri, 11 Nov 11

Napisano 27 November 2011 - 19:00

Nie polecam nikomu darmowych hostingów. Są po prostu nic nie warte. Można znaleźć już stabilny hosting za 18zł na rok. Nie jest to jakaś wygórowana cena.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   iOszczędzanie 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 17
  • Rejestracja Tue, 27 Dec 11

Napisano 27 December 2011 - 18:39

Tylko płatny hosting zagwarantuje, że strona lub blog będzie działał bez problemowo, dodatkowo umieszczając swojego bloga np. wordpress masz pełne prawa i jesteś jego właścicielem. Znam przypadki, kiedy blog był na tyle popularny, że został przejmowany przez firmy, bo w końcu leżał na ich serwerach! Wszystkie darmowe hostingi są stworzone po to, by na siebie zarabiać czyli dodają reklamy, stopki itd.

Co do płatnych hostingów - znam hosting, który jest świetny i kosztuje w granicach 39 zł/rok. W przeliczeniu na miesiąc to 0,65 zł płacę za jednego bloga umieszczonego na tym serwerze.

Nie chcę reklamować tutaj niepotrzebnie dlatego osoby ciekawe zapraszam na priv.
Oszczędzanie Blog

Zapraszam :)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   schollcc 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15
  • Rejestracja Sat, 04 Feb 12

Napisano 04 February 2012 - 09:44

należy brać również pod uwagę przywileje seo dla serwerów płatnych. W Goog-le powoli zabierają się za to i te darmowe hostingi będą miały mniejszą wartość marketingową.

Użytkownik schollcc edytował ten post 04 February 2012 - 09:44

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   alusia 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 17
  • Rejestracja Thu, 29 Dec 11

Napisano 21 February 2012 - 16:11

Jeśli strona jest firmowa, czy równie ważna,to moim zdaniem tylko płatny hosting. Jak już wspomniano ceny za te usługi są nie duże,więc nie warto ryzykować gdy strona jest wyższej rangi :) Mi się bardzo dobrze spisuje ten hosting - ceny na każdą kieszeń,szeroki wybór pakietów,a ważne,że prze 1,5 roku nie było problemów.
Natomiast jeśli chodzi o darmowy hosting,to myślę,że najlepiej nie brać takiej opcji pod uwagę ;)

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2