Przymszy napisał:
Zarówno to jak i drwiny z poglądu składają się na zwalczanie tego poglądu.
Na zwalczanie poglądu może się składać:
a ) merytoryczna krytyka, przekonywanie do swoich poglądów
b ) mordowanie wyznawców takiego poglądu
Profanowanie symboli jest znacznie bliżej drugiego, ale samo w sobie żadnego poglądu nie zwalczy, a prędzej go ugruntuje.
Cytat
Nie postawiłem tam pytania. Stwierdzenie do którego się odniosłeś miało właśnie związek z powyższym.
To w końcu na czym się "nie skupiłem"..?
Cytat
Umieszczanie treści nie ma bezpośredniego związku z książką - umieszczanie zabronionych treści jest ogólnie zabronione.
Z książką nie mogę zrobić też wielu rzeczy, które są choćby fizycznie niemożliwe ale stwierdzenie, że mogę moją własnością zarządzać i o losie mojej własności decydować - będzie prawdziwe.
Decydowanie o losie swojej własności jest dopuszczalne tylko do czasu, gdy nie naruszasz tą swoją własnością jakiejś cudzej własności, wolności, albo go nie próbujesz znieważać. Nie możesz sobie kupić flagi polskiej i jako swojej własności - podpalać jej na ulicy.
Cytat
Nie tyle powoływałem się na prawo co sugerowałem, że Nergal powinien mieć takie prawo.
Powiedziałem, że się odwoływałeś, tyle że nie wiem po co, bo zarzuty nie dotyczą złamania prawa własności.
Nergal ma takie samo prawo jak każdy, ale prawo do własności nie daje prawa do używania tej własności w sposób niezgodny z prawem (służący przemocy, obelżywy, itp.).
Cytat
Ten sam smród wychodzi z niektórych symboli i to bez żadnego ich palenia, natomiast palenie ma być sposobem na ukrócenie generowania takiego smrodu.
Palenie ma być sposobem na nabicie kieszeni.
Pewnie w każdym symbolu jakiś "smród" można znaleźć, co nie zmienia oceny palących.