Kobiety skutecznie wabią... włosami
Napisano 12 December 2011 - 11:09
Napisano 12 December 2011 - 11:20
Cytat
ja myślę, że wtedy nawet włosy do ziemi lśniące jak jedwab nie pomogą
Napisano 12 December 2011 - 11:41
Napisano 13 December 2011 - 15:28
Napisano 13 December 2011 - 17:05
Cytat
a właśnie, że nie
Bo tak naprawdę, nie jest ważne, czy są one w kolorze blond, rudym, czy są kręcone, proste, krótkie, czy może długie. To tylko kwestia gustu. Najważniejsze, by były zwyczajnie lśniące i zdrowe. Dlaczego?
( fragment pierwszego posta Anety
Napisano 13 December 2011 - 17:19
Jednej w długich świetnie a innej krótka fryzura dodaje uroku.
Ale jak tak czytam, że piszecie iż długie włosy dodają kobiecie uroku, to przypomina mi się mój Tato, który ciągle to powtarzał, kobieta powinna mieć długie włosy, powinna nie powinna, nieważne, kiedy ja siebie lubię w krótszych włosach.
Tyle ile osób tyle opinii, byli tacy co zdecydowanie stawiali na długie a byli tacy co kochali się w krótszych włosach.
http://www.karmimypsiaki.pl/home
Napisano 13 December 2011 - 17:26
w dniu 18-tych urodzin ścięła je, i uważam że to była najlepsza decyzja jaką w życiu podjęła
ja się zgadzam z tym co pisało w pierwszym poście, długość nie ma znaczenia, a wygląd.
Użytkownik imbirowa edytował ten post 13 December 2011 - 17:27
Napisano 13 December 2011 - 21:04

Cytat
zródło wiadomosci 24
Napisano 14 December 2011 - 10:12
Coraz częściej można zauważyć pewną rywalizację pomiędzy przedstawicielkami obu grup.
Z badań wynika, że 56 proc. kobiet uznaje długowłose dziewczyny za niebezpieczne rywalki. Z kolei 86 proc. stwierdza, ze długowłose kobiety wyglądają ładniej i i bardziej kobieco.To właśnie kobiety posiadające długie włosy stają się najpotężniejszymi rywalkami w zdobywaniu upragnionego mężczyzny.
Należy stwierdzić, że długowłose postrzegane są, jako te bardziej pociągające, jednak z drugiej strony kobiety z krótkimi włosami uważa się za bardziej inteligentne i “wyzwolone”. Dominuje opinia, że nie uwodzą mężczyzn i w konsekwencji są bardziej lubiane przez inne kobiety.
- Nie łatwo jest rozstrzygnąć spór pomiędzy tym, które dziewczyny: krótkowłose czy długowłose są bardziej pociągające. Jedynie na podstawie badań możemy w jakiś sposób wywnioskować, które kobiety mają większą przewagę, chociaż z drugiej strony wszystko zależy też od tego, gdzie i kto te badania przeprowadza.
Muszę jednak podkreślić, że każdy mężczyzna ma inny gust, więc jedni mogą powiedzieć, że wolą krótkowłose kobiety, a inni, że bardziej pociągające są długowłose. Nie jest wcale tak łatwo odpowiedzieć na to pytanie. Krótko mówiąc: co kto woli - stwierdza psycholog Krystyna Migdalakiewicz.
Napisano 14 December 2011 - 13:48
Użytkownik imbirowa dnia 14 December 2011 - 10:12 napisał
Amen
http://www.karmimypsiaki.pl/home
Napisano 14 December 2011 - 16:21
Użytkownik imbirowa edytował ten post 14 December 2011 - 17:40
Napisano 14 December 2011 - 19:37
Cytat
Jedna z firm kosmetycznych przeprowadziła badanie dotyczące na temat długości włosów u kobiet, a ich atrakcyjności. W trakcie badania wybranej grupie kobiet i mężczyzn w Polsce, we Włoszech i Francji pokazano dwa zdjęcia. Obie fotografie przedstawiały tę samą kobietę w różnych fryzurach – z krótkimi i z długimi włosami. badania potwierdziły, iż prawie 90% mężczyzn uważa kobiety z długimi włosami za bardziej atrakcyjne. Co więcej kobiety, które chcą nosić długie włosy, robią to dlatego, aby poczuć się atrakcyjnie, bardziej kobieco. Inny powód jest taki, że partnerzy kobiet, noszących długie włosy, właśnie tego od nich oczekują. Badania wykazały, że 48% mężczyzn oczekuje od swoich partnerek, że będą miały właśnie długie włosy. Natomiast internetowe badanie 1019 osób na stronie physicianshairgrowth.com odkryło również Mężczyźni także najbardziej polubili fryzurę Nicole Kidman i Julię Roberts..
Dosyc dużo tych badań, ale jedno jest pewne.. wszystkie z niedoróbką na głowie muszą się jakoś pocieszać, podobnie jak w przypadku niedostatku biustu.
Napisano 14 December 2011 - 20:28
Ciąg dalszy? Ciąg dalszy czego?
Fragment artykułu, który zacytowała magia doskonale obrazuje jak mało istotna jest długość włosów jeśli chodzi o atrakcyjność kobiety.
Długość włosów uplasowała się dopiero na 8 miejscu, czyli długie włosy nie pomogą jak wcześniejsze czynniki pozostawiają wiele do życzenia
Użytkownik Przymszy edytował ten post 14 December 2011 - 20:32
Napisano 20 December 2011 - 12:42

Logowanie