Czytając ostatnio w internecie wypowiedzi na temat długów itp. Doszedłem do pewnego dziwnego wniosku. Może data 2012 naprawdę jest końcem świata lecz w innym tego słowa znaczeniu. Może to data wielkiego światowego kryzysu gospodarczego?
Dajmy na to że:
- UEFA daje pieniądze na budowe stadionów licząc na późniejsze zyski, a co jeżeli ich nie będzie?
- Grecja nie ma zamiaru "zacisnąć pasa" przez co gospodarka się wali, główne banki niemieckie i francuskie są właśnie w Grecji, dajmy na to Europa daje pieniądze Grecji na spłatę długów, pieniądze te trafiają do głównych banków niemieckich i francuskich i koło się zamyka.
- Francja zaczyna mieć poważne problemy finansowe razem z Włochami
- Polska znajduję się w strefie wpływów europejskich to znaczy dostaje od niej pieniądze ale co będzie jak przekroczymy próg 70% i to my będziemy musieli dawać pieniądze dla biedniejszych krajów? Polska ma problem z utrzymaniem swojej gospodarki a dopiero czyjejś.
- Narodowy Fundusz Zdrowia - ogromne długi
- Państwo kilku milionowe długi
- praktycznie każde państwo ma u innego kilku milionowe długi i tak kolejne koło się zamyka
- dodatkowo wprowadzenie euro do Polski przecież to samobójstwo !!! nie chcę dostawać wypłaty w 4 papierkach ;/
A data 2012 jest (jak by się mocno zastanowić) datą w której wszystko się okaże.
Co stanie się z Grecją.
Jak wypadnie Euro 2012.
Takie są tylko moje przemyślenia, które wydają mi się bardzo prawdopodobne. Czekam na wasze wypowiedzi i sugestie.
Strona 1 z 1
Koniec Świata w 2012 Przemyślenia
Napisano 29 October 2011 - 12:17
male zolte kukielki juz pospieszly juropie z pomoca, nikt jednak nie zdradza w zamian za co
gallus in suo sterquilinio plurimum potest
Napisano 17 November 2011 - 22:20
Użytkownik Shadow97m dnia 29 October 2011 - 11:31 napisał
Czytając ostatnio w internecie wypowiedzi na temat długów itp. Doszedłem do pewnego dziwnego wniosku. Może data 2012 naprawdę jest końcem świata lecz w innym tego słowa znaczeniu. Może to data wielkiego światowego kryzysu gospodarczego?
Dajmy na to że:
- UEFA daje pieniądze na budowe stadionów licząc na późniejsze zyski, a co jeżeli ich nie będzie?
- Grecja nie ma zamiaru "zacisnąć pasa" przez co gospodarka się wali, główne banki niemieckie i francuskie są właśnie w Grecji, dajmy na to Europa daje pieniądze Grecji na spłatę długów, pieniądze te trafiają do głównych banków niemieckich i francuskich i koło się zamyka.
- Polska znajduję się w strefie wpływów europejskich to znaczy dostaje od niej pieniądze ale co będzie jak przekroczymy próg 70% i to my będziemy musieli dawać pieniądze dla biedniejszych krajów? Polska ma problem z utrzymaniem swojej gospodarki a dopiero czyjejś.
- praktycznie każde państwo ma u innego kilku milionowe długi i tak kolejne koło się zamyka
- dodatkowo wprowadzenie euro do Polski przecież to samobójstwo !!! nie chcę dostawać wypłaty w 4 papierkach ;/
A data 2012 jest (jak by się mocno zastanowić) datą w której wszystko się okaże.
Co stanie się z Grecją.
Jak wypadnie Euro 2012.
Takie są tylko moje przemyślenia, które wydają mi się bardzo prawdopodobne. Czekam na wasze wypowiedzi i sugestie.
Dajmy na to że:
Co stanie się z Grecją.
Jak wypadnie Euro 2012.
Końca świata to raczej nie spodziewałbym się ale rok 2102 zapowiada się ciekawie. Strefa euro trzeszczy w szwach, dobrze że nas tam nie ma.Grecja jest bankrutem ale jeśli chodzi o płace to mają co najmniej dwukrotnie wyższe niż u nas.
Po Euro 2012 zostaną nam piękne stadiony, problem w tym że nie mamy ani jednej drużyny piłkarskiej na poziomie europejskim.
Wszystko zależeć będzie od gospodarki. Przez 4 lata rządów ekipy Tuska dorobiliśmy się gigantycznych długów.
Najgorsze jest to że nie mają sposobu by zatrzymać to szlejące zadłużenie. Czy pójdziemy śladem Grecji, Włoch, Hiszpanii - nie wiadomo.
Napisano 18 November 2011 - 10:58
Baaardzo prawdopodobne że podzielimy ich los. Niestety, ale inflacji i zadłużenia nie pokona się tylko zwiększaniem podatków. Bez głębokiej restrukturyzacji finansów się nie obejdzie.
A co do końca świata - było ich kilka w 2011, więc co do 2012 to może być po prostu ciekawie - jak co roku zresztą
A co do końca świata - było ich kilka w 2011, więc co do 2012 to może być po prostu ciekawie - jak co roku zresztą
Magazyny dla każdego
Napisano 09 December 2011 - 23:21
Spórzcie tylko na kraje arabskie, tureckie. spójrzcie na Libię oni nie mają długów. A każdy im zazdrości i mówią że szkodzą wolności. tylko, że ich stawka najniższych zarobków jest trzy razy większa od naszej.
Frupi.pl
Napisano 15 December 2011 - 16:01
Co do Grecji, to po prostu zachciało im się olimpiady, to mają... Mają ładne obiekty, których koszty budowy muszą być spłacone, a realnych korzyści finansowych z ich eksploatacji jakoś nie widać, wręcz przeciwnie, te obiekty generują wysokie koszty utrzymania.. To samo my możemy mieć z wydatkami na EURO-2012.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie