Forum Lagata.pl: Tabletki antykoncepcyjne-wasze doświadczenia - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Tabletki antykoncepcyjne-wasze doświadczenia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nastka8 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 35
  • Rejestracja Sun, 26 Jun 11

Napisano 15 October 2011 - 17:07

heh, mój facet naciska na mnie żebym zaczęła brać tabletki, w sumie go rozumiem bo nie możemy teraz mieć dzieci, ale ja qrcze jakoś tych tabletek się boję...powiedzcie jakie wy stosujecie? jak się po nich czujecie? ile Was to miesięcznie kosztuje? proszę o porady :)

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4807
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 15 October 2011 - 17:59

Co do odczuć to najlepiej niech wypowiedzą się same dziewczyny, co do kosztów to jeśli już byś sie zdecydowała to skoro to tak bardzo zależy facetowi to niechaj daje na tabletki :letssin:
U mnie np to moja dziewczyna miała parcie aby brać tabletki, mi to było obojętne, ale ze wzgledu że nie pracowała to sam dawałem jej co miesiac na tabletki, nie pamiętam teraz nazwy ale to było jakies 35 zł miesiecznie, ale wiem że są też tansze tabletki,ale są też i droższe, najlepiej o tabletkach porozmawiaj z lekarzem ewentualnie poczytaj na stronach o antykoncepcji <_<
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   irwin 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 24
  • Rejestracja Fri, 07 Oct 11

Napisano 16 October 2011 - 11:38

mojej dziewcyznie libido spadlo po tabletakch :/ i tak wyszlo ze nie uprawiamy seksu, wieczne wymowki ze duzo pracy itd al tabletki bierze :/ no coment normlanie
Eskalopki wieprzowe w sosie z kurek nikt mi nie powie ze wszystko juz jadlem

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Klara89 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 319
  • Rejestracja Sat, 01 Oct 11

Napisano 17 October 2011 - 11:07

Wyświetl postUżytkownik irwin dnia 16 October 2011 - 11:38 napisał

mojej dziewcyznie libido spadlo po tabletakch :/ i tak wyszlo ze nie uprawiamy seksu, wieczne wymowki ze duzo pracy itd al tabletki bierze :/ no coment normlanie

Nie zazdroszczę w takim przypadku. Może bierze ze względu na bolesne lub obfite miesiączki.

Co do pytania koleżanki. Ja od kilku dni stosuję swoje pierwsze opakowanie. Kosztuje mnie to 33 zł. Ale mój facet dokłada się do tego. :) Jak na razie wydaje mi się, że za krótko je stosuje, by mówić o skutkach ich zażywania. Bo jak do tej pory nie widzę po sobie, żeby coś się ze mną działo od stosowania tabletek. A moje tabletki to Lasina, nie pamiętam nazwy dokładnie. Niestety mój ginekolog źle mnie poinformował, ale już mniejsza z tym. Na różnych ludzi się trafia.

Użytkownik Zaklęta edytował ten post 17 October 2011 - 11:08

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   irwin 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 24
  • Rejestracja Fri, 07 Oct 11

Napisano 17 October 2011 - 20:02

Wyświetl postUżytkownik Zaklęta dnia 17 October 2011 - 11:07 napisał

Nie zazdroszczę w takim przypadku. Może bierze ze względu na bolesne lub obfite miesiączki.

Co do pytania koleżanki. Ja od kilku dni stosuję swoje pierwsze opakowanie. Kosztuje mnie to 33 zł. Ale mój facet dokłada się do tego. :) Jak na razie wydaje mi się, że za krótko je stosuje, by mówić o skutkach ich zażywania. Bo jak do tej pory nie widzę po sobie, żeby coś się ze mną działo od stosowania tabletek. A moje tabletki to Lasina, nie pamiętam nazwy dokładnie. Niestety mój ginekolog źle mnie poinformował, ale już mniejsza z tym. Na różnych ludzi się trafia.

ciagne kobiete do lekarza, ma zmienic tablety bo juz na glowe dosataje. mam nadzieje ze nowe beda lepsze
Eskalopki wieprzowe w sosie z kurek nikt mi nie powie ze wszystko juz jadlem

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4807

Napisano 18 October 2011 - 14:46

Teraz sobie przypomniałem że mojej dziewczynie też jak zaczeła brać pigułki to spadło libido, ale na szczescie wczesniej miała przeogromne :diablo: , że bardzo spadku nie zauważyłem :scratchchin:
Jednak przed tabletkami miała tak bolesne i obfite miesiaczki że już wolała mieć te mniejsze libido ale nie łykać dziennie po 20 przeciwbólowych, jak to kiedyś miało miejsce w trakcie okresu. :ph34r:

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   modnisia 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2
  • Rejestracja Thu, 06 Oct 11

Napisano 19 October 2011 - 19:09

Ja stosuję Dianę 35 ale idź lepiej do ginekologa, bo każda kobieta jest inna i może przyjmować inne leki..

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Klara89 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 319

Napisano 19 October 2011 - 20:28

Wyświetl postUżytkownik modnisia dnia 19 October 2011 - 19:09 napisał

Ja stosuję Dianę 35 ale idź lepiej do ginekologa, bo każda kobieta jest inna i może przyjmować inne leki..

Dokładnie. Ja musiałam odstawić teraz tabletki, bo wymiotowałam po nich i głowa mnie strasznie bolała. Jeszcze boli i jeszcze mi niedobrze. Dziś odstawiłam, więc mam nadzieję, że jak najszybciej mi przejdzie.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4807

Napisano 19 October 2011 - 20:36

Wyświetl postUżytkownik Zaklęta dnia 19 October 2011 - 20:28 napisał

Dokładnie. Ja musiałam odstawić teraz tabletki, bo wymiotowałam po nich i głowa mnie strasznie bolała. Jeszcze boli i jeszcze mi niedobrze. Dziś odstawiłam, więc mam nadzieję, że jak najszybciej mi przejdzie.

To dosyć normalne przy rozpoczynaniu kuracji chormonalnej,organiz zwykle sie przyzwyczaja po paru dniach,ale lepiej zasiegnac opini specjalisty bo nie każde tabletki są odpowiednie dla każdej kobiety.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6309
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 20 October 2011 - 12:49

Najlepiej nie brać żadnych tabletek i nie będzie żadnego problemu :)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Lemongrass 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 13
  • Rejestracja Wed, 05 Oct 11

Napisano 20 October 2011 - 14:02

A na mnie Diane zle działają, miałam po nich chyba wszystkie możliwe skutki uboczne. Więc nie ma reguły, na każdą kobietę tabletki w inny sposób działają.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Klara89 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 319

Napisano 20 October 2011 - 16:12

Wyświetl postUżytkownik Anette dnia 20 October 2011 - 12:49 napisał

Najlepiej nie brać żadnych tabletek i nie będzie żadnego problemu :)

I tu masz rację. Ja już wczoraj odstawiłam. Czuję się troszeczkę lepiej. I nie zamierzam brać już nigdy więcej. :)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4807

Napisano 20 October 2011 - 23:06

Coraz głośniej jest o tabletkach dla panów:)) Może za jakiś czas i w Polsce będą <_<

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   nastka8 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 35
  • Rejestracja Sun, 26 Jun 11

Napisano 21 October 2011 - 18:27

hm no to ja już sama nie wiem :/ ale tak czy siak pewnie zacznę łykać, mam nadzieje że lekarz mi dobre dobierze, ale piszcie dalej, chętnie poczytam.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Klara89 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 319

Napisano 21 October 2011 - 21:00

Ginekolog, zanim przepisze Ci jakiekolwiek tabletki, ma obowiązek skierować Cię na różne badania. Nie pamiętam już jakie. Mój tego nie zrobił. Już nigdy nie pójdę do niego. Nawet jakbym miała czekać miesiąc na wizytę. Poza tym nie poinformował mnie o wielu rzeczach, ale już za późno.
Tabletki to poważna sprawa, naprawdę mogą spowodować niepożądane zmiany zdrowotne.
A i ciekawostka- po tabletkach łatwiej zajść w ciążę. :D

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   smykuś 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 23 October 2011 - 19:41

Dobry ginekolog powiniem z tobą porozmawiać i dobrać odpowiednie tabletki-do potrzeb organizmu.Co nie oznacza że organizm może ich nie przyjąć.Osobiście biorę cileste.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   diskorobaczek 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 23 October 2011 - 21:59

Moja dziewczyna nie miała żadnych dolegliwości podczas brania tabletek, problemy zaczęły się gdy je odstawiła, brak okresu przez 10 miesięcy, sztuczne wywoływanie okresu nie pomogło. Teraz jest lepiej ale najedliśmy się strachu...

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   aniiia 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 8
  • Rejestracja Wed, 24 Aug 11

Napisano 24 October 2011 - 20:49

Diskorobaczek, aż tak? Nie miała okresu przez 10 miesięcy? To ja już mam wątpliwości co do tych tabletek. Chciałam pójść do ginekologa aby mi jakieś wypisał, ale boję się tych skutków ubocznych. Jakby nie mogłobyć takich co nie wywołują żadnych ;)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Lemongrass 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 13
  • Rejestracja Wed, 05 Oct 11

Napisano 10 January 2012 - 18:17

Wyświetl postUżytkownik aniiia dnia 24 October 2011 - 20:49 napisał

Diskorobaczek, aż tak? Nie miała okresu przez 10 miesięcy? To ja już mam wątpliwości co do tych tabletek. Chciałam pójść do ginekologa aby mi jakieś wypisał, ale boję się tych skutków ubocznych. Jakby nie mogłobyć takich co nie wywołują żadnych ;)

Jeżeli się boich skutków ubocznych to najlepiej w ogóle nie brać i po problemie ;-) Wiesz, ja też się bałam skutków ubocznych, bo tak jak wspomniałam wyżej zażywałam Diane i fatalnie się czułam. Zmieniłam lekarza, bo poprzedni miał olewające podejście do sprawy, obecny skierował mnie na badania i zapisał Levomine. Zero jakichkolwiek skutków ubocznych.

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   (Melisa) 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 9
  • Rejestracja Tue, 10 Jan 12

Napisano 10 January 2012 - 21:16

Ja brałam tabletki novynette pół roku i nie odczuwałam kompletnie żadnych skutków ubocznych. Chwale sobie

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2