Forum Lagata.pl: Selene - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Selene Wybrane fragmenty z mojego opowiadania/snu.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223
  • Rejestracja Wed, 28 Sep 11

Napisano 29 September 2011 - 21:07

Nadszedł czas bym opowiedział moje sny. Mam je od jakiegoś czasu i nie wiem, dlaczego takie są. A przede wszystkim skąd się one biorą, bo na pewno nie powstają w mojej głowie. One są tak niesamowite i takie realistyczne, że nie mogą być zlepkiem myśli i doświadczeń codziennych. Moje sny i towarzyszące im uczucia są podobne do piosenki " Na orbicie serc" zacytowanej powyżej.
Otóż śniło mi się, że szedłem w towarzystwie dwóch osób, ale inaczej, nierealnie.
To była wędrówka z kobietą i mężczyzną, którzy ubrani byli w nieznane mi odzienie. Niewiele różniły się od normalnej odzieży - przylegały do ciała idealnie. Kobieta wyglądała ślicznie, ubranie dokładnie oddawało jej kształty ciała. Biodra, talia i biust były wyraźnie zaznaczone i muszę przyznać, że była bardzo pociągająca.
Mężczyzna także był świetnie zbudowany i widoczna była jego muskulatura. Podczas wędrówki nie pozostawialiśmy żadnych śladów i dopiero później zorientowałem się, że idąc nie dotykamy gruntu, a unosimy się niewiele ponad nim. Może to przez kobietę, bo wpatrywałem się w jej biodra, jak pięknie falowały podczas chodu. Widok ten mnie zahipnotyzował, a może to było ich celem. Szedłem parę kroków za nimi i często się za mną oglądali, jak bym był pod ich opieką. Znajdowaliśmy się w jakiejś dolinie, a wokół rozpościerał się dziwny krajobraz. Był przytłaczający i zarazem piękny. Dookoła widziałem ogromne góry, nad którymi chyliło się ku zachodowi Słońce. Wyglądało niesamowicie, gdyż jawiło się jak rozżarzona kula ognia. Niebo było czarne z oślepiającym Słońcem, plejadami gwiazd i planet. Widok był niesamowity, ponieważ był dzień, a niebo wyglądało, jak nocne.

- 2 -

Nad naszymi głowami wisiała ogromna planeta, która robiła niesamowite wrażenie Ona była niebieska z widocznymi zarysami kontynentów, morzami, częściowo zachmurzona.
O Boże! Nagle uświadomiłem sobie, że tą planetą może być tylko Ziemia! Mój dom. Myśli biegały mi po głowie i chciałem zrozumieć moje położenie. Gdzie ja jestem i skąd się tu wziąłem. Jedyne, co mi przychodziło do głowy to, że jestem na Księżycu. Tylko z tej odległości Ziemia może być widoczna w takiej okazałości.
Jej błękitny kolor z zarysami kontynentów przywoływał we mnie tęsknotę za domem. Czułem się, jak bym opuścił go na zawsze i nigdy nie miał powrócić. Z jednej strony tęsknota, a z drugiej ciekawość nowej sytuacji kazały mi podążać za kobietą i mężczyzną w tajemniczej wędrówce.
Nasze ciała rzucały wydłużone cienie na powierzchnię Srebrnego Globu i wyglądały nieziemsko, a nawet śmiesznie. Jednak świadomość, że są to nasze cienie, uspokoiła mnie, a także napawam się pięknem, ponieważ cień kobiety poruszał się w rytmie jej falujących bioder. Te falujące ruchy kobiety i jej cienia dawały wrażenie przepięknego tańca dwóch bogiń.
W tym momencie nasunęła mi się myśl, by kobiecie nadać imię. Zrozumiałem, że zasługuje na nazwę starogreckiej bogini Księżyca - Selene.

- 3 -

Zastanawiam się po co potrzebna była ta wędrówka ze mną, zadziwionym człowiekiem. Oczywiście we śnie wszystko może się zdarzyć, Księżyc, unoszenie się nad nim, a nawet super zgrabna kobieta. Jednak się myliłem, ale uświadomiłem to sobie dopiero teraz.
Szedłem kilka kroków za nimi. Nagle zatrzymali się i ja również. Odwrócili się do mnie i przyjrzałem się im dokładnie. Mężczyzna miał ciekawą twarz, jak setki innych przystojnych facetów. Kobieta miała śliczną twarz. Mogłaby zostać boginią również Ziemi.
Nagle poczułem się dziwnie, coś mnie przeszyło, stałem jak sparaliżowany, ale jednak mogłem się poruszać. Miałem pełną świadomość, widziałem i czułem, jak poprzednio, ale jednak było to coś zupełnie innego.
Coś od nich emanowało, jakaś dziwna moc. Wzbudzali sympatię, jakby wysyłali ku mnie swoiste fluidy życzliwości.
Nie wiem, jak długo tak staliśmy i przyglądaliśmy się sobie, lecz nie była to bezczynność, tylko rozmowa.
Taka, bez pośrednictwa głosu, ani gestów, lecz telepatycznie. Rozmowa polegała na przekazywaniu informacji - kiedy byłem czegoś ciekaw i chciałbym usłyszeć odpowiedź, nagle w mojej pamięci pojawiała się ta odpowiedź. Nie miało to charakteru nagłego pojawienia się jej, tylko przypomnienia, jako dawno zapamiętanego jakiegoś faktu. Jestem przekonany, że w pamięci tego wcześniej nie miałem.
W tej komunikacji było coś jeszcze i to bardziej niepokojącego - czułem, jak by mi szperali w mózgu, jako połączenie się naszych świadomości. Ja w ich świadomość też miałem wgląd.
To wchodzenie wyglądało na połączeniu naszych umysłów tak, że stanowiliśmy jedność w trzech fizycznych ciałach.

cdn.

Użytkownik luciu edytował ten post 29 September 2011 - 21:12

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 29 September 2011 - 21:20

Wyświetl postUżytkownik luciu dnia 29 September 2011 - 21:07 napisał

Coś od nich emanowało, jakaś dziwna moc. Wzbudzali sympatię, jakby wysyłali ku mnie swoiste fluidy życzliwości.

Daj na nich namiary, chętnie poznam takie osoby. ;) Czekam na dalszy ciąg Twoich snów.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 29 September 2011 - 21:26

Ja wszystko spisałem na papierze i jest tego dużo. Nadal mam sny i wciąż je zapisuję. Tam są różne sceny, a nawet drastyczne. Wkleję tylko te ciekawsze. Szokujących raczej nie.
A namiarów nie mogę dać, bo musiałbym je dać na siebie. To znaczy na moje sny.

Użytkownik luciu edytował ten post 29 September 2011 - 21:27

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 29 September 2011 - 21:36

Wyświetl postUżytkownik luciu dnia 29 September 2011 - 21:26 napisał

Ja wszystko spisałem na papierze i jest tego dużo. Nadal mam sny i wciąż je zapisuję. Tam są różne sceny, a nawet drastyczne. Wkleję tylko te ciekawsze. Szokujących raczej nie.

Tak mnie zastanawia skad taka tematyka Twoich snów, może ogladasz duzo filmow swnsacyjnych?

Cytat

A namiarów nie mogę dać, bo musiałbym je dać na siebie. To znaczy na moje sny.

Tez dobrze :)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 29 September 2011 - 21:45

Wyświetl postUżytkownik magia dnia 29 September 2011 - 21:36 napisał

Tak mnie zastanawia skad taka tematyka Twoich snów, może ogladasz duzo filmow swnsacyjnych?

Tez dobrze :)

Ostatnio nudzą mnie filmy sensacyjne. Na prawdę muszą być dobre, bym się zainteresował. A za tematykę snów nic nie mogę, bo one same przychodzą.

Jeśli chcesz namiary na moje sny, to odsyłam do ciemnej strony Księżyca.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 30 September 2011 - 19:56

Wyświetl postUżytkownik luciu dnia 29 September 2011 - 21:45 napisał

Jeśli chcesz namiary na moje sny, to odsyłam do ciemnej strony Księżyca.

OK w wolnej chwili wpadnę ;P

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 30 September 2011 - 20:32

Wyświetl postUżytkownik magia dnia 30 September 2011 - 19:56 napisał

OK w wolnej chwili wpadnę ;P

Ale będziesz musiała nabrać pierwszej prędkości kosmicznej.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 30 September 2011 - 20:35

Jak ktoś mnie wkurzy, to i to jest możliwe :lol:

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 30 September 2011 - 20:49

Ja ktoś Cię wkurzy, to pewnie i drugą i trzecią prędkość nabierzesz.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 30 September 2011 - 20:54

nie pozwalam innym, na wprowadzenie siebie na wyzsze predkosci, skutecznie ich wyhamowuje. :)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 01 October 2011 - 19:30

To jesteś samowystarczalna. Sama się napędzasz?

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 01 October 2011 - 19:36

Nawiazujac do wypowiedzi, że wkurzanie innych nadaje mi predkości, to logicznie myślac, samowystarczalnośc w tej kwestii odpada. :P

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 01 October 2011 - 19:52

No tak, bo nikt z nas, nie jest samowystarczalny.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 01 October 2011 - 19:56

dlatego wrocmy do Twoich snów ;)

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 01 October 2011 - 20:05

To wkleję następny kawałek.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 01 October 2011 - 20:13

dawaj :)

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 01 October 2011 - 20:17

No, zara. Muszę poszperać.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 01 October 2011 - 20:19

czekam cierpliwie :)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   luciu 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 223

Napisano 01 October 2011 - 20:22

(...) Księżycowa przygoda jest fascynująca i przypominam sobie coraz więcej. Będąc na Księżycu nagle ruszyliśmy w stronę pobliskich pagórków. Szliśmy, jak ostatnio, unosząc się nad gruntem Księżyca nie dotykając go stopami. W końcu dotarliśmy do miejsca, gdzie na zboczu skały rozsunęła się ogromna brama. Weszliśmy, a właściwie wlecieliśmy i przede mną rozpostarła się ogromna przestrzeń, której nie było widać końca. To było miasto wewnątrz Księżyca. Wlatując tam ujrzałem jego ogrom, a także najróżniejsze budowle i urządzenia.
Zdziwiłem się bardzo, skąd tu, na Księżycu, są takie budowle i że nie zostały dostrzeżone z Ziemi. Ale pewnie dlatego, bo to jest strona Księżyca niewidoczna z Ziemi. Jednak satelity okrążały go i też nie zaobserwowały tego miejsca. Pewnie był jakiś sposób zakamuflowania przed wścibskimi oczami. Dziwiłem się także, dlaczego tu jest tak jasno, skoro jesteśmy głęboko pod powierzchnią. Światło nie emitowało z jakiegoś określonego miejsca, lecz jaśniało wszystko i miało charakter poświaty. Od nas także biła dziwna jasność.
Szliśmy razem jakąś szeroką ulicą, czy placem, a po bokach mijaliśmy, wydawało mi się, budynki. Jakże się myliłem, kiedy później poznałem ich budowę.

- 6 -

Tymczasem nagle się zorientowałem, że jesteśmy tylko we dwoje – ja i tajemnicza kobieta. Pokazywała mi różne budowle, szlaki komunikacyjne i drogi. Podziwiałem infrastrukturę miasta księżycowego, ale najwięcej uwagi skupiałem na urodzie kobiety przewodniczki. Wydawało mi się, że skądś ją dobrze znam. Czułem do niej coś więcej niż tylko sympatię.
W pewnym momencie kobieta odwróciła się do mnie i położyła dłoń na moim ramieniu. Spojrzeliśmy sobie w oczy, a na jej twarzy malował się miły uśmiech. Drugą ręką wykonała gest, który odczytałem jako zaproszenie do wejścia do wskazanego przez nią wielkiego budynku. Zdziwiło mnie, ponieważ mogła to przekazać telepatycznie, tak jak wcześniej. Sądzę, że właśnie o to jej chodziło – by przemawiać do mnie gestami. Bacznie też obserwowała moje zachowanie. W końcu skorzystałem z zaproszenia, wykonałem krok w kierunku budynku, ale zaraz się zatrzymałem. Przecież tam nie było żadnego wejścia. Kobieta nadal zachęcała mnie, więc wszedłem w mur i, o dziwo, nie poczułem żadnego zderzenia. Miałem jedynie wrażenie, jakbym zanurzał się w wodzie. To było jak przechodzenie przez olbrzymią bańkę mydlaną.
Nagle znalazłem się po drugiej stronie muru w olbrzymim pomieszczeniu. Razem ze mną weszła kobieta i po chwili zaczęła zdejmować z siebie ubranie. Pokazała mi, bym zrobił to samo. Gdy się rozebrała, ujrzałem anioła. Kobieta była niewysoka, szczupła, o nieprzeciętnej urodzie. Miała idealną figurę i wyglądała jak miss świata. Jej ciemno kasztanowe włosy sięgały ramion i na końcu były podwinięte do wewnątrz. Piękne oczy i regularne rysy twarzy z sylwetką stanowiły harmonijną całość. Klatka piersiowa, biust, wcięcie w talii i biodra stanowiły ideał każdej modelki. Z profilu była nie mniej interesująca i kiedy się poruszała, jej zgrabne nogi i pośladki z całą resztą ciała mówiły do mnie „kocham cię”. To są oczywiście moje wrażenia. Kobieta widziała, że natarczywie się w nią wpatruję. Odczytała moje myśli i gestem ręki pokazała, bym ją dotknął. Oczywiście w mig zrozumiałem jej intencje i delikatnie pomacałem jej przepięknych piersi. Długo dotykałem je, muskałem i pieściłem, a ona w tym czasie patrzyła mi w oczy. Mnie robiło się coraz przyjemniej, krew mi buzowała w całym organizmie i pewnie miałem wypieki na twarzy. A później już nic nie pamiętam. Obudziłem się we własnym łóżku.

cdn.

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107

Napisano 01 October 2011 - 20:56

No no zaczyna sie robić erotyk. Nie wiem czy jakis mezczyzna marzy o wyznaniu uczucia przez posladki ale sen jest snem. Pisz dalej robi sie ciekawie ;)

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2