Forum Lagata.pl: Problem z uszami - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problem z uszami

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Magicp 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 116
  • Rejestracja Tue, 10 Aug 10

Napisano 27 September 2011 - 10:47

Proszę pomóżcie mi! Od pewnego czasu mam problem z zatykającym się uchem. Tworzą się woskowe czopy. jest to dla mnie uciążliwe, bo zdarza mi się, że czegoś nie usłyszę, i muszę się non stop o coś dopytywać. Słyszałam, że są w aptekach preparaty bez recepty, które można stosować do rozpuszczania woskowiny. Słyszałam o Cerumex MD, czy ktoś może mi powiedzieć coś o tym produkcie, żebym w ciemno nie kupowała? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Lizka 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Tue, 04 Oct 11

Napisano 04 October 2011 - 14:51

Przede wszystkim nie używaj patyczków do uszu w takiej sytuacji ! One tylko potęgują problem. Moja mama pracowała kiedyś w aptece więc zapytałam się o ten preparat . Powiedziała, że najlepiej jakbyś poszła do laryngologa, bo co lekarz to lekarz, ale jeśli nie masz czasowo jak to powiedziała , że Cerumex MD jest bezpiecznym środkiem praktycznie dla całej rodziny, więc nie ma jakiś przeciwwskazań wiekowych.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   currara 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1017
  • Rejestracja Tue, 04 Oct 11

Napisano 04 October 2011 - 16:13

przede wszystkim najpierw odwiedz laryngologa - z opisu wynika, ze masz bardzo waskie kanaliki, unikaj patyczkow do uszu i zbyc czestego ich czyszczenia - im czesciej czyscisz uszy tym wiecej woskowiny sie bedzie zbierac- porada laryngologa bezcenna

Użytkownik currara edytował ten post 04 October 2011 - 16:14

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Klara89 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 319
  • Rejestracja Sat, 01 Oct 11

Napisano 05 October 2011 - 12:20

Ja mam bardzo często taki właśnie problem. Zatykające się uszy. :) Nie wiem od czego to jest, bo myje je. :D Ale zawsze jak mam taki problem to idę do laryngologa i on wtedy płucze te uszy taką duża strzykawką i ciepłą wodą. :) Ale zanim je przepłucze to muszę najpierw używać przez jakiś czas parafiny, żeby to odmiękło. ;) Przez to potem jeszcze gorzej się słyszy, ale łatwiej jest przepłukać ucho/ uszy. Zawsze pomaga. Idź do laryngologa, to najlepszy pomysł.
Śmiać mi się zawsze chciało , bo zanim poszłam na wizytę to trochę słabo słyszałam. A po wyjściu było mi aż za głośno. :D

Opcje tematu:

Strona 1 z 1