Proszę pomóżcie mi! Od pewnego czasu mam problem z zatykającym się uchem. Tworzą się woskowe czopy. jest to dla mnie uciążliwe, bo zdarza mi się, że czegoś nie usłyszę, i muszę się non stop o coś dopytywać. Słyszałam, że są w aptekach preparaty bez recepty, które można stosować do rozpuszczania woskowiny. Słyszałam o Cerumex MD, czy ktoś może mi powiedzieć coś o tym produkcie, żebym w ciemno nie kupowała? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Strona 1 z 1
Problem z uszami
Napisano 04 October 2011 - 14:51
Przede wszystkim nie używaj patyczków do uszu w takiej sytuacji ! One tylko potęgują problem. Moja mama pracowała kiedyś w aptece więc zapytałam się o ten preparat . Powiedziała, że najlepiej jakbyś poszła do laryngologa, bo co lekarz to lekarz, ale jeśli nie masz czasowo jak to powiedziała , że Cerumex MD jest bezpiecznym środkiem praktycznie dla całej rodziny, więc nie ma jakiś przeciwwskazań wiekowych.
Napisano 04 October 2011 - 16:13
przede wszystkim najpierw odwiedz laryngologa - z opisu wynika, ze masz bardzo waskie kanaliki, unikaj patyczkow do uszu i zbyc czestego ich czyszczenia - im czesciej czyscisz uszy tym wiecej woskowiny sie bedzie zbierac- porada laryngologa bezcenna
Użytkownik currara edytował ten post 04 October 2011 - 16:14
gallus in suo sterquilinio plurimum potest
Napisano 05 October 2011 - 12:20
Ja mam bardzo często taki właśnie problem. Zatykające się uszy.
Nie wiem od czego to jest, bo myje je.
Ale zawsze jak mam taki problem to idę do laryngologa i on wtedy płucze te uszy taką duża strzykawką i ciepłą wodą.
Ale zanim je przepłucze to muszę najpierw używać przez jakiś czas parafiny, żeby to odmiękło.
Przez to potem jeszcze gorzej się słyszy, ale łatwiej jest przepłukać ucho/ uszy. Zawsze pomaga. Idź do laryngologa, to najlepszy pomysł.
Śmiać mi się zawsze chciało , bo zanim poszłam na wizytę to trochę słabo słyszałam. A po wyjściu było mi aż za głośno.
Śmiać mi się zawsze chciało , bo zanim poszłam na wizytę to trochę słabo słyszałam. A po wyjściu było mi aż za głośno.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie