Forum Lagata.pl: Seks i ciąża - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Seks i ciąża

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Magicp 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 116
  • Rejestracja Tue, 10 Aug 10

Napisano 19 September 2011 - 15:26

Planuję z moim narzeczonym potomka :) Bardzo się tego boimy obydwoje, tej odpowiedzialności, czy sobie poradzimy i dobrze wychowamy dziecko. Na razie jesteśmy na etapie poszukiwania wszelkich wiadomości w internecie i czasopismach, żeby się jak najlepiej do tego przygotować. Zawsze mnie zastanawiało, czy kobieta w ciąży musi żyć w celibacie , otóż NIE ! Ku mojemu szczęściu :) Jednak będzie to dla kobiet okres szczególnego czuwania nad tym, żeby wszystkie pozycje były bezpieczne. Ale wszystkie przydatne informacje możecie uzyskać w tym artykule, bo świetnie tam to ktoś opisał :) -> http://www.seksualne...ta/seks-w-ciazy

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6307
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 19 September 2011 - 20:22

Mi pod koniec ciąży to lekarz nawet kazał współżyć :hihi:

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   ewaracjapl 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 517
  • Rejestracja Mon, 26 Sep 11

Napisano 11 October 2011 - 11:29

Użytkownik Magicp dnia 19 September 2011 - 15:26 napisał

Planuję z moim narzeczonym potomka :) Bardzo się tego boimy obydwoje, tej odpowiedzialności, czy sobie poradzimy i dobrze wychowamy dziecko. Na razie jesteśmy na etapie poszukiwania wszelkich wiadomości w internecie i czasopismach, żeby się jak najlepiej do tego przygotować. Zawsze mnie zastanawiało, czy kobieta w ciąży musi żyć w celibacie , otóż NIE ! Ku mojemu szczęściu :) Jednak będzie to dla kobiet okres szczególnego czuwania nad tym, żeby wszystkie pozycje były bezpieczne. Ale wszystkie przydatne informacje możecie uzyskać w tym artykule, bo świetnie tam to ktoś opisał :) -> http://www.seksualne...ta/seks-w-ciazy

Jeśli się boicie, to na pewno czas nie nastał. Kobieta chcaca mieć dziecko, powinna je już kochać, zanim zajdzie w ciążę. Nie powinna odczuwać żadnego strachu przed OBOWIĄZKIEM. Bo dziecko, to nie obowiązek, to sama rodość i szczęście, nawet jak noce są nie przespane i obiad na czas nie ugotowany. Takie maleństwo to pępek świata.
Jeśli teraz macie obawy i strach, to ja sądzę, że jeszcze nie nadszedł Wasz czas.
Celibat w czasie ciąży jest nieobowiązkowy, ale czasem ciąża jest zagrożona i jest zakaz. A gdyb nawet dla dobra dziecka celibat byłby wskazany, to cóż. To tylko 9 miesięcy!!! Oj, czytam i podziwiam. Martwisz się tylko o seks? Pozycje itp. A gdzie w tym wszystkim jest dziecko?
świat byłby mniej skomplikowany, gdyby nie istniały religie

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   moonwalk_a 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 183

Napisano 11 October 2011 - 16:23

Użytkownik ewaracjapl dnia 11 October 2011 - 11:29 napisał

Jeśli się boicie, to na pewno czas nie nastał. Kobieta chcaca mieć dziecko, powinna je już kochać, zanim zajdzie w ciążę. Nie powinna odczuwać żadnego strachu przed OBOWIĄZKIEM.

Nie bardzo się zgadzam z tym co piszesz. Chyba większość osób ma obawy co do poczęcia dzidziusia. Czy dadzą radę, czy się sprawdzą jako rodzice, czy podołają finansowo itp. itd. Zazwyczaj boimy się tego co nam nieznane. A kochać dziecko zanim się je spłodzi? Nie każda kobieta tak ma. U mnie instynkt macierzyński przed ciążą siedział gdzieś w okolicach pięt. Nie lubiłam dzieci. Było ok. typu pogłaskać i oddać rodzicom. Ale pewnego dnia coś pękło i zaczęło nam czegoś a raczej kogoś brakować w życiu. I tak o to mój bąbelix ma 2,5 roku :)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ewaracjapl 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 517

Napisano 11 October 2011 - 17:17

Użytkownik moonwalk_a dnia 11 October 2011 - 16:23 napisał

Nie bardzo się zgadzam z tym co piszesz. Chyba większość osób ma obawy co do poczęcia dzidziusia. Czy dadzą radę, czy się sprawdzą jako rodzice, czy podołają finansowo itp. itd. Zazwyczaj boimy się tego co nam nieznane. A kochać dziecko zanim się je spłodzi? Nie każda kobieta tak ma. U mnie instynkt macierzyński przed ciążą siedział gdzieś w okolicach pięt. Nie lubiłam dzieci. Było ok. typu pogłaskać i oddać rodzicom. Ale pewnego dnia coś pękło i zaczęło nam czegoś a raczej kogoś brakować w życiu. I tak o to mój bąbelix ma 2,5 roku :)

Jeśli mam obawy, czy podołam, to znaczy że nie dojrzałam do macierzyństwa. sama piszesz, że coś pękło i ... . Nie wiem czy zauważyłaś, że w tym poście jest więcej obaw co do seksu i pozycji w czasie ciąży, niz o samej ciąży. Dla mnie kobieta, która martwi sie o seks, nie o dziecko, nie dorosła do roli matki, jeszcze nie.
świat byłby mniej skomplikowany, gdyby nie istniały religie

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   moonwalk_a 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 183

Napisano 11 October 2011 - 17:37

hm...może masz rację :scratchchin:

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Klara89 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 319
  • Rejestracja Sat, 01 Oct 11

Napisano 19 October 2011 - 10:50

Jest duże prawdopodobieństwo, że zostanę mamą.. :D

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   moonwalk_a 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 183

Napisano 19 October 2011 - 20:56

Użytkownik Zaklęta dnia 19 October 2011 - 10:50 napisał

Jest duże prawdopodobieństwo, że zostanę mamą.. :D

To powodzenia i trzymamy kciuki :*

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Lemongrass 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 13
  • Rejestracja Wed, 05 Oct 11

Napisano 22 October 2011 - 16:20

Dziewczyny, znalazłam świetny sklep z akcesoriami dla dzieci. Bardzo miła obsługa i szeroki wybów asortymentu :-) Sklep Zebra mieści się w Warszawie na Ursusie. Zebra ma też konto na fb.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4803
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 23 October 2011 - 01:12

Użytkownik Lemongrass dnia 22 October 2011 - 16:20 napisał

Dziewczyny, znalazłam świetny sklep z akcesoriami dla dzieci. Bardzo miła obsługa i szeroki wybów asortymentu :-) Sklep Zebra mieści się w Warszawie na Ursusie. Zebra ma też konto na fb.

Co ty nie powiesz :zimno:
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Burleska 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 76
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11

Napisano 09 December 2011 - 11:47

Czasem lekarze zalecają własnie współżycie , bo sperma jakoś przyspiesza dojrzewanie szyjki macicy do porodu...

Dla mnie sex w ciąży był po prostu rewelacyjny i miałam ochotę dużo częściej niż normalnie ;)
Do tego brak miesiączki -bomba :D

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   nochala 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Thu, 12 Jan 12

Napisano 12 January 2012 - 23:48

Co do braku miesiączki, super sprawa,a w ciąży zawsze można:) ja również miałam większe chęci w ciąży i korzystałam ile się dało:)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   bingalaszatanu 

• Towarzysz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 277
  • Rejestracja Tue, 07 Jun 11

Napisano 24 January 2012 - 17:31

RUCHAĆ CIĘŻĄRNĄ TO ZBOCZENIEC TYLKO UMIE....
Znudziły mi się fora! Siedzę na nich tylko dla zabicia czasu!

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   norbiwww 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11
  • Rejestracja Sat, 04 Dec 10

Napisano 24 January 2012 - 21:41

ACTA zablokowało tę wypowiedź!

Opcje tematu:

Strona 1 z 1