- (5 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
Bogurodzica znowu hymnem Polski?
Napisano 10 December 2011 - 22:50
Każdemu się może zdarzyć.
Nie chciałabym, żeby Bogurodzica stała się z powrotem hymnem Polski. Już przyzwyczaiłam się do Mazurka Dąbrowskiego.
Nie chciałabym, żeby Bogurodzica stała się z powrotem hymnem Polski. Już przyzwyczaiłam się do Mazurka Dąbrowskiego.
Kiedyś przyjdzie taki dzień, że wszystko odmieni się... Urodzę się na nowo. Poczuję szczęście.
Napisano 11 December 2011 - 01:32
Chętnie porozmawiał bym z kimś kto ma pojęcie o historii. Ostatnie posty to poziom harlekinów.
Napisano 11 December 2011 - 11:23
Jako że mam małe pojęcie o historii, moje posty nie odegrają znaczącej w roli w tym temacie. Ale wiesz, myślę, że osoby, które nie orientują się za bardzo w historii mają prawo się tutaj wypowiedzieć. Taka dygresja
.
Użytkownik Robe Rose edytował ten post 11 December 2011 - 11:30
Kiedyś przyjdzie taki dzień, że wszystko odmieni się... Urodzę się na nowo. Poczuję szczęście.
Napisano 11 December 2011 - 12:47
Użytkownik Robe Rose dnia 11 December 2011 - 11:23 napisał
Jako że mam małe pojęcie o historii, moje posty nie odegrają znaczącej w roli w tym temacie. Ale wiesz, myślę, że osoby, które nie orientują się za bardzo w historii mają prawo się tutaj wypowiedzieć. Taka dygresja
.
Ja też jestem za Mazurkiem.
Czasem jednak forumowicze wypisują różne androny z którymi ciężko polemizować np.dzisiaj większośc chce się trzymać twardo zapisu o rozdziale Kościoła od Państwa. Skąd bierze się taka postawa? Ano stąd że Kościół nie jest im potrzebny na chwilę obecną.
W czasach zamętu i niepewności nawet towarzysze partyjni padali na kolana i uskuteczniali modły a dziś gdy im jest trochę lepiej gwałtownie stali się ateistami. Mało tego że ateistami to jeszcze szkodzą Kościołowi na wszelkie możliwe sposoby.
Być może zmienią się gdy ponownie nadejdzie jakieś nieszczęście. Znowu na kolana, modły itd.
Na potwierdzenie tego co piszę niech posłużą takie postacie jak Wajda, Małachowski czy Geremek.
Nie jest moim zamiarem nikogo obrażać, szczególnie pań. Jeżeli wyraziłem się zbyt szorstko- przepraszam.
Użytkownik Piskorz edytował ten post 11 December 2011 - 12:52
Napisano 11 December 2011 - 15:05
Cytat
Być może zmienią się gdy ponownie nadejdzie jakieś nieszczęście. Znowu na kolana, modły itd.
Które pomagają tyle, ile umarłemu kadzidło
Napisano 11 December 2011 - 17:50
Cytat
Człowiekowi wierzącemu wiara daje siłę- nigdy nie jest sam
A w każdym razie tak on to odczuwa. Coś w rodzaju efektu placebo.
Opcje tematu:
- (5 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5

Logowanie