Czy ludzie po slubie sie zmieniają?
Napisano 03 October 2011 - 17:29
Jestem ze swoim partnerem ponad trzy lata ale wiem że po ślubie będzie tak samo bo papierek nie zmieni tego jak się kochamy, szanujemy i tego jak się zachowujemy bo zawsze byliśmy sobą, jesteśmy i będziemy:)
Wielki szacunek dla ludzi którzy po tylu latach związku i małżeństwa nadal się kochają i są dla siebie tacy wyrozumiali:)
Napisano 03 November 2011 - 13:55
Użytkownik Prince dnia 04 October 2011 - 00:00 napisał
Nie wiem skąd ta mądrość życiowa przez wszystkich powtarzana bez dowodów. Tzw. stan zaślepienia może trwać równie dobrzy tydzień co 20 lat, są ludzie, którzy szybko zauważają wady u potencjalnego partnera, a są i tacy, którzy żyją z wyobrażeniem partnera, które sobie stworzyli latami, nie bacząc na to, czy zdradza, czy bije. A są i takie związki, w których okazuje się, że wizja ze "stanu zaślepienia" była słuszna i są ze sobą całe życie. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. A poza tym związek nie zaczyna się od ślubu, więc skąd wiesz, że dwa lata, może wcześniej byli ze sobą 10?
Napisano 06 November 2011 - 02:48
" przystań na drodze i popatrz, zapytaj o dawne ścieżki, gdzie jest droga najlepsza, idz po niej, a znajdziesz na niej wytchnienie" Jr6, 16"
https://rapidshare.c...52AA59D98803|0|
inna wersja orwella
Napisano 13 November 2011 - 15:18
Jest bardzo dużo osób, które inaczej wyobrażają sobie życie małżeńskie, uważają, że nic się nie zmieni.. a guzik. Strasznie dużo jest egoistów, którzy naprawdę nie potrafią wziąć na siebie odpowiedzialności za kogoś prócz siebie. Moim zdaniem to właśnie jest przyczyną rozwodów. Do "kajdanek" trzeba dorosnąć. Wystarczy czasem ze sobą zamieszkać, żeby zobaczyć jak będzie fajnie "po".
Napisano 13 November 2011 - 15:24
ona: .. Janek
on: no nareszcie, już tak długo czekam
ona: może chcesz, żebym poszła ?
on: nie!!! no co ci przyszło do głowy ? sama myśl o tym jest dla mnie straszna!!!
ona: kochasz mnie?
on: oczywiście.. o każdej porze dnia i nocy
ona: czy mnie kiedyś zdradziłeś ?
on: nie!! nigdy!! dlaczego pytasz?
ona: chcesz mnie pocałować ?
on: tak, za każdym razem i przy każdej okazji
ona: czy byś mnie kiedykolwiek uderzył?
on: zwariowałaś? przecież wiesz jaki jestem
ona: czy mogę ci zaufać?
on: tak
ona: kochanie ....
PO ŚLUBIE (przeczytajcie od dołu ^^)
SĄ WIĘC 3 GWARANTOWANE ROBOTY: KUCHARZ, FRYZJER I GRABARZ.
Majętności bogatego to jego silny gród i w jego wyobraźni są jak mur obronny. (Przysłów 18:11)
widocznie bardzo wielu ludzi ma dzisiaj wybitnie płytką wyobraźnię...
Napisano 14 November 2011 - 14:21
Napisano 14 November 2011 - 17:18
Napisano 14 November 2011 - 18:27
Cytat
Przyczyn rozpadu związków jest wiele, ile par tyle powodów.
Najczęściej jest to niedojrzałość do związku, nie przygotowanie do życia, brutalne zderzenie z szarą rzeczywistoscią, bo w marzeniach było inaczej.
Sa tacy dla których obrączka jest jednoznaczna z nadaniem aktu własności i czuja sie rozczarowani, jest jeszcze jedna grupa, chyba najgorsza ze wspomnianych, po ślubie pokazuja swoje prawdziwe oblicze.
Pewne niepokojące symptomy na pewno mozna zaobserwować jeszcze przed slubem, jednak zakochana osoba ma najczęściej osłabioną czujność.
Warto zwrócic uwagę na niekontrolowany pociąg do alkoholu, tendencje do nadmiernego nadskakiwania kobietom i prowokowanie flirtow z panami. Niby nic nie znaczące cechy, ale po ślubie urastaja do rangi problemu.
Małżeństwo to nie jest chodzenie ze sobą za rączkę i patrzenie w oczy.. małzenstwo to wzięcie odpowiedzialności za drugą osobę, a nie wszyscy do tego dorośli.
Napisano 15 November 2011 - 11:46
Użytkownik Evelina dnia 14 November 2011 - 17:18 napisał
Niekiedy jedno, niekiedy drugie, a niekiedy jedno i drugie.
http://www.karmimypsiaki.pl/home
Napisano 26 November 2011 - 04:14
W naszym małżeństwie robimy wszystko, żeby tylko nie wpaść w całkowitą rutynę. Pisząc całkowitą, mam na myśli rutynę na każdej płaszczyźnie, ponieważ niektóre są nieuniknione. Trzeba się zająć pracą, domem itd. Ale trzeba znaleźć czas na jakiś kwiat bez okazji, spontaniczną randkę, seks w różnych okolicznościach i miejscach, "Kocham Cię" rzucone gdzieś między obowiązkami, wspólne pasje, tolerowanie pasji indywidualnych itd. itp. Są to drobne elementy życia, od których naprawdę wiele zależy (:
My tak robimy. I cały czas, tak samo jak w dniu poznania mojej żony, uważam, że to kobieta na całe moje życie. A dokładnie za miesiąc będziemy świętować piątą rocznicę. Może dużo, może nie.
Napisano 26 November 2011 - 12:59
No właśnie, mimo tego że zajmujemy się pracą, mamy obowiązki w domu, wychowujemy dzieci, ważne jest aby znaleźć ten czas, kiedy możemy go spędzić tylko we dwoje.
http://www.karmimypsiaki.pl/home
Napisano 26 November 2011 - 18:21
Napisano 26 November 2011 - 18:41
Napisano 28 November 2011 - 22:54
Napisano 13 May 2012 - 22:04

Logowanie