Forum Lagata.pl: 5 trików aby podkład był trwalszy - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

5 trików aby podkład był trwalszy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548
  • Rejestracja Sat, 13 Aug 11

Napisano 27 August 2011 - 12:08

1) Najpierw nawilżenie
Podkładu nie nakładaj bezpośrednio na skórę. Rano odśwież twarz tonikiem lub spryskaj ja woda mineralna w sprayu. Osusz naskórek chusteczką higieniczną. Na tak nawilżonej skórze fluid będzie się lepiej trzymał

2) Krem to podstawa
Wklep- w zależności od potrzeb cery- lekki nietłusty krem nawilżający lub matujący.Poczekaj 10 minut,aby dobrze się wchłonął. Krem przygotuje skórę na przyjęcie podkładu i zapobiegnie jego wałkowaniu się.

3)Pomocna baza
Baza to lekki transparentny kosmetyk, który przedłuża trwałość podkładu i nadaje makijażowi jednolity, naturalny kolor.

4)Lekcja aplikacji fluidu
Nakład go od czoła, kierując sie do środka twarzy na oki i lekko w dół. Kosmetyk wklepuj w naskórek miejsce przy miejscu opuszkami lub gąbeczką.

5)Puder na finał
Skórę omieć pędzlem osypanym sypkim pudrem. Wykonuj ruchy do dołu twarzy , tak jak układają się włoski na skórze.

Używacie podkładu na co dzień czy rezygnujecie z niego zupełnie i stawiacie na naturalność?

Dołączona grafika
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

http://www.karmimypsiaki.pl/home

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6307
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 27 August 2011 - 12:21

Wyświetl postUżytkownik myaka dnia 27 August 2011 - 12:08 napisał

Używacie podkładu na co dzień czy rezygnujecie z niego zupełnie i stawiacie na naturalność?

Ja raczej nie używam,jak już użyje to dostaje ochrzan od męża,bo podobno źle wyglądam :P
Właściwie to się z nim zgadzam,bo raczej nie mam jakiejś brzydkiej,zniszczonej cery i czasami to nakładam sama nie wiem po co,chyba tylko po to żeby sobie tą cerę zniszczyć :scratchchin:

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 27 August 2011 - 12:24

Ja zupełnie rezygnuje z podkładu, na co dzień, jedynie co na jakieś większe wyjścia aplikuje, ale jakoś dziwnie się czuję, jakbym miała maskę na twarzy. Mój tez mi zwraca uwagę i pyta: po co CI na maź na twarzy? :hehe:

A jak widze kobiety ,które mają niedobrany podkład pod swoją cerę, to mnie skręca, twarz jakby co dopiero wysmarowała się marchewą a szyja- biała jak ściana. :lol:
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5019
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 27 August 2011 - 12:32

w życiu nie nakładałam ani podkładu ani pudru.
jedyne do czego się posuwam, do podkreślenie policzków różem. delikatnie ale jednak.

Cytat

A jak widze kobiety ,które mają niedobrany podkład pod swoją cerę, to mnie skręca, twarz jakby co dopiero wysmarowała się marchewą a szyja- biała jak ściana.

efekt białej szyi jest najlepszy. pomarańczowa twarz i odznaczająca się blada szyja- to coś pięknego :D
szyję podobno też powinno się pudrować..

Użytkownik imbirowa edytował ten post 27 August 2011 - 12:33

Internet skupia szaleńców.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6307

Napisano 27 August 2011 - 12:33

Wyświetl postUżytkownik myaka dnia 27 August 2011 - 12:24 napisał

Mój tez mi zwraca uwagę i pyta: po co CI na maź na twarzy? :hehe:

No mój to nie tyle mi zwraca uwagę co się wkurza,a raz jak rzeczywiście przesadziłam z pudrem to już się naprawdę zdenerwował i powiedział żebym mu tak więcej nie robiła,bo robię siarę :D

Wyświetl postUżytkownik myaka dnia 27 August 2011 - 12:24 napisał

A jak widze kobiety ,które mają niedobrany podkład pod swoją cerę, to mnie skręca, twarz jakby co dopiero wysmarowała się marchewą a szyja- biała jak ściana. :lol:

No ja to jakoś nie mogę tak dobrać podkładu żeby wyglądać korzystnie,zawsze to wygląda jakoś sztucznie i zawsze to widać. Nawet jak czasami zwrócimy uwagę na reklamach to aż razi po oczach ta tona tapety. Jak się nie mylę to z Małgorzatą Foremniak była taka reklama gdzie ta tapeta tak się rzucała w oczy.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 27 August 2011 - 12:51

Mam znajomą co nakłada dzień w dzień tyle tego wszystkiego że wygląda jak porcelanowa laleczka. Ciekawe jak będzie wyglądać za 10 lat? :lol: Bo to raczej korzystnie na nasza cerę nie wpływa. Choć ona twierdzi inaczej.

Imbirowa- zgadza się:)

Efekt pomarańczowej twarzy jest wszem obecny :lol:

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6307

Napisano 27 August 2011 - 13:07

Wyświetl postUżytkownik myaka dnia 27 August 2011 - 12:51 napisał

Mam znajomą co nakłada dzień w dzień tyle tego wszystkiego że wygląda jak porcelanowa laleczka. Ciekawe jak będzie wyglądać za 10 lat? :lol: Bo to raczej korzystnie na nasza cerę nie wpływa. Choć ona twierdzi inaczej.

Ja miałam taką w technikum,codziennie nakładała na siebie jakieś (dosłownie) pomarańczowe dziadostwo,a do tego jeszcze tak się malowała,że już nauczyciele zwracali jej uwagę,pomogło dopiero jak jej chłopak przemówił do rozsądku.
Myślę,że duży wpływ na te "pomarańczowe" twarze u kobiet mają reklamy,wszędzie pokazuje się wspaniałą,cudowną,gładką cerę (oczywiście przerobioną w photoshopie) i potem kobietom się udziela. To tak jak np. z opalaniem,moja sąsiadka potrafi się smażyć na słońcu całymi dniami,tak się już zastanawiamy z mężem czy to nie jest jakaś choroba :scratchchin:,bo kobieta raczej ładna,ale już ma ok 35 lat a przez to opalanie ma tak zniszczoną skórę już,że aż mi jej żal,nie wiem co będzie jak będzie miała 50 lat. A takich kobiet jest wiele i to pewnie też wpływ reklam,jakiejś narzucanej w mediach mody,bo wszystkie chcą być jak sexy latynoski w końcu :lol:

Użytkownik Anette edytował ten post 27 August 2011 - 13:08

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 27 August 2011 - 13:10

A z opalaniem i solarium to tez przesadzają babeczki. Chodzą takie pomarańczowe jak marchewki, bo tak wygląda opalenizna po solarium, nie czarujmy się :lol: i wielce są sexy.
Chyba jakaś moda na solarium i pomarańczowe twarze :D

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5019

Napisano 27 August 2011 - 13:15

szkoda tylko , że te latynoskie piękności poprawiają urodę chirurgicznie.

oglądałam kiedyś program M.Wojciechowskiej `Kobieta na krańcu świata` i idealnie można było zauważyc, jak latynoski `dbają` o siebie u ortodontów ,którzy robią milion białych zębów w szczęce,u chirurgów etc. nawet 15 letnie dziewczynki maja swój fundusz na operacje ,o ile juz ich nie przeszły ;/

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6307

Napisano 27 August 2011 - 13:19

Wyświetl postUżytkownik myaka dnia 27 August 2011 - 13:10 napisał

A z opalaniem i solarium to tez przesadzają babeczki. Chodzą takie pomarańczowe jak marchewki, bo tak wygląda opalenizna po solarium, nie czarujmy się :lol: i wielce są sexy.
Chyba jakaś moda na solarium i pomarańczowe twarze :D

Okropne to jest,nie rozumiem takich kobiet,a nawet mężczyzn (bo i tacy się zdarzają :lol: ). Czasami starsze już dojrzałe kobiety,a mają jakąś obsesje na punkcie opalania,pudrów,malowania się,a nawet operacji plastycznych i efekt jest przerażający :cr. Ja się smażyłam i pudrowałam jak byłam nastolatką,teraz mam 26 lat i zdaję sobie sprawę,że moja skóra zaczyna się starzeć i muszę unikać wszystkiego co może na nią wpłynąć negatywnie. Ja to już się normalnie boję tego słońca i nie wyobrażam sobie żeby w tym wieku się smażyć jak naleśnik całymi dniami. Takie kobiety za 10,20 lat będą miały same zmarszczki i jakieś brązowe plamy,a fe :/

Wyświetl postUżytkownik imbirowa dnia 27 August 2011 - 13:15 napisał

szkoda tylko , że te latynoskie piękności poprawiają urodę chirurgicznie.

oglądałam kiedyś program M.Wojciechowskiej `Kobieta na krańcu świata` i idealnie można było zauważyc, jak latynoski `dbają` o siebie u ortodontów ,którzy robią milion białych zębów w szczęce,u chirurgów etc. nawet 15 letnie dziewczynki maja swój fundusz na operacje ,o ile juz ich nie przeszły ;/

Też oglądałam ten odcinek,ale on głównie dotyczył młodych kobiet,nie wiem czy zwróciłaś uwagę jak się tam wypowiadała jedna starsza pani,która wyglądała jak ostanie nieszczęście :D,zresztą nie będę się tu nawet wypowiadać jak mój mąż tą panią podsumował,bo się wstydzę :pajac,ale pani wyglądała koszmarnie. Nasze Polki,z jasnymi cerami w wieku 50 lat wyglądają o wiele wiele lepiej

Użytkownik Anette edytował ten post 27 August 2011 - 13:22

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 29 August 2011 - 14:47

Mase jest kobiet po 50 , zesmażonych przez solarium na kurczaczka, ni to ładne ni to estetyczne, nie wiem czy te kobiety maja klapki na oczach czy jak :cr kilo biżuterii, litr fluidu etc, nie mogę patrzeć. :lol:

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5019

Napisano 29 August 2011 - 18:21

Cytat

Też oglądałam ten odcinek,ale on głównie dotyczył młodych kobiet,nie wiem czy zwróciłaś uwagę jak się tam wypowiadała jedna starsza pani,która wyglądała jak ostanie nieszczęście ,zresztą nie będę się tu nawet wypowiadać jak mój mąż tą panią podsumował,bo się wstydzę ,ale pani wyglądała koszmarnie. Nasze Polki,z jasnymi cerami w wieku 50 lat wyglądają o wiele wiele lepiej

największą uwagę zwróciłam na tą całą miss :/
jak tak siedziała obok niej Martyna to doszłam do wniosku , że ona jest z twarzy dużo atrakcyjniejsza niż ta 'latynoska piękność'.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1