T-Mobile Ekstraklasa - Sezon 2011/2012 Nasze podwórko
Napisano 12 August 2011 - 20:08
Jedynym utrudnieniem dla słabych drużyn byłyby finanse, bo nie każdą byłoby stać na wyjazd na mecz na drugi koniec Polski i dobrze. Upadłoby kilkadziesiąt niepotrzebnych klubów z najniższej półki. Byłoby za to dużo lig. Od Ekstraklasy w dół pewnie ze 30. Czyli 30 lat trzeba by było drużynie znajdującej się w najniższej lidze do awansu do Ekstraklasy:D Oczywiście gdyby co roku awansowała do wyższej ligi:D Nie mam pojęcia ile jest wszystkich klubów w Polsce i gdzie można znaleźć na ten temat informacje, ale ze 30 lig myślę, że byłoby spokojnie, gdyby w każdej poczynając od Ekstraklasy grało po 20 drużyn.
Napisano 12 August 2011 - 22:26
To byłby bezsens. Dzisiejsze rozwiązanie jest o niebo lepsze i sprawiedliwsze. Rozwiązanie o które postulujesz pasuje do kogoś, kto nie ma pojęcia o tym czym jest piłka nożna. No ale nikt nie jest doskonały...
Napisano 24 November 2011 - 11:41
A co sądzicie o ostatnich wynikach w Ekstraklasie? Jak dla mnie jest wielkim zaskoczeniem układ tabeli. Jedynie Legia i Śląsk trzymają formę. Jedną wielką porażką z kolei jest wypasiony Lech i Wisła. Nie wiem co jest przyczyną ale chłopaki nie potrafią się zgrać. Zmiany trenerów nic nie dają wiec jak myślicie co jest powodem?
Napisano 24 November 2011 - 17:03
Mnie głównie interesuje Legia. Szkoda, że spartolili mecze ze Śląskiem i... Podbeskidziem. No i na dodatek oba u siebie ale ogólnie mają dobry sezon. Zaowocowała akademia piłkarska. Młode wilki zapowiadają niezłą przyszłość Legii.
Wisła gra żałośnie - przydałby im się trener, który postawi wszystko do pionu, taki z wiedzą Lenczyka i gadką Wójcika.
Lech jest jakiś taki nijaki. Jakby piłkarze nie mieli wiary w zdobycie mistrza.
Śląsk gra tak, że Orest dostanie zawrotów głowy od triumfalnych fikołków. Trener im służy.
Polonia ma potencjał ale brakuje im szczęścia.
Ruch jest mocny ale na majstra nie zgarnie, choć wydaje się, że z sezonu na sezon jest konsekwentnie coraz lepiej.
Korona i Jaga dostały zadyszki.
Podbeskidzie zaskakuje i jest niewygodnym rywalem. I pomyśleć, że ktoś im na początku sezonu jakiej 5 czy 6 do zera nakopał...
Wisła gra żałośnie - przydałby im się trener, który postawi wszystko do pionu, taki z wiedzą Lenczyka i gadką Wójcika.
Lech jest jakiś taki nijaki. Jakby piłkarze nie mieli wiary w zdobycie mistrza.
Śląsk gra tak, że Orest dostanie zawrotów głowy od triumfalnych fikołków. Trener im służy.
Polonia ma potencjał ale brakuje im szczęścia.
Ruch jest mocny ale na majstra nie zgarnie, choć wydaje się, że z sezonu na sezon jest konsekwentnie coraz lepiej.
Korona i Jaga dostały zadyszki.
Podbeskidzie zaskakuje i jest niewygodnym rywalem. I pomyśleć, że ktoś im na początku sezonu jakiej 5 czy 6 do zera nakopał...
Napisano 28 November 2011 - 11:08
Po ostatniej kolejce to ja już nie wierze w Polską ligę. Wisła zasługiwała na zwycięstwo bo na meczu byłem i Śląsk nie pokazał nic. Ale czemu Lech i Legia przegrali? Jedyne co w tym wszystkim jest dobre to,to że Śląsk pomimo przegranej dalej ma szanse na mistrza jesieni:)
Napisano 28 November 2011 - 11:28
A ja w tym widzę plusy. Porażki Legii i Śląska spowodowały, że te drużyny nie uciekły jakoś peletonowi i trwa dość ciekawy pościg za liderem. Moim zdaniem w grę wchodzić może tutaj nawet Widzew z 8 pozycji, choć to wersja dość optymistyczna. No ale jak wykluczyć Widzew to trzeba by też wykluczyć Lecha.
Napisano 29 November 2011 - 10:57
Porównywać Widzew do Lecha to chyba lekkie nieporozumienie. Widzew gra zgodnie z oczekiwaniami i zajmuje przewidziane mu miejsce a Lech? Ci to chyba zapomnieli jak powinno się grać albo boja się zająć wysokie miejsce w tabeli żeby nie zawieść później oczekiwań kibiców w UEFA.
Napisano 29 November 2011 - 12:06
Porównywać można wszelkie drużyny. Porównywanie nie oznacza, że ktoś stwierdza, iż drużyny są równe.
W przypadku Widzewa i Lecha biorąc pod uwagę tylko liczbę punktów trzeba śmiało postawić znak równości, a biorąc pod uwagę bezpośrednie spotkanie wyjdzie na to, że lepszy jest Widzew.
W przypadku Widzewa i Lecha biorąc pod uwagę tylko liczbę punktów trzeba śmiało postawić znak równości, a biorąc pod uwagę bezpośrednie spotkanie wyjdzie na to, że lepszy jest Widzew.
Napisano 29 November 2011 - 20:15
Dla dobra polskiej piłki kibicujmy przeciwnikom Śląska.
Drużyna mająca słabych piłkarzy skupiona na polskiej lidze (też słabej) wygrywa dzięki temu skupieniu i dobremu (jak na polską ligę) ułożeniu piłkarzy. Natomiast jej potencjał jest marny (nieporównywalny do Lecha czy Legii).
W starciu z lepszymi technicznie piłkarzami takie klepanie od nogi do nogi bez czegoś ekstra w zanadrzu daje efekt jak z Rapidem Bukareszt. Dla porównania mecze Legii z tą samą drużyną - i wniosek nasuwa się sam.
Drużyna mająca słabych piłkarzy skupiona na polskiej lidze (też słabej) wygrywa dzięki temu skupieniu i dobremu (jak na polską ligę) ułożeniu piłkarzy. Natomiast jej potencjał jest marny (nieporównywalny do Lecha czy Legii).
W starciu z lepszymi technicznie piłkarzami takie klepanie od nogi do nogi bez czegoś ekstra w zanadrzu daje efekt jak z Rapidem Bukareszt. Dla porównania mecze Legii z tą samą drużyną - i wniosek nasuwa się sam.
Napisano 03 December 2011 - 22:21
He he Kolejorz dziś wygrał 4:0 z łks-em po rozmowie kibiców
Ale tak poważnie to mam zdanie takie , że Lech powinien opuścić Jezus maria Bakero !!!
to człowiek na nie odpowiednim stanowisku ! może się powtórzę , Ale Zieliński miał pozostać na stanowisku trenera Lecha , no Ale nie ja tu dyktuję warunki
Zreszta Jestem kibicem Lecha na dobre i złe i LECH LECH KOLEJORZ !!!!

Logowanie