- (21 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Wybory Parlamentarne 2011
Napisano 01 August 2011 - 18:02
Wizyta Janusza Palikota w moim mieście - Radzyniu Podlaskim:
Napisano 01 August 2011 - 22:54
Cytat
Na nikogo, znudziło mi się. Szkoda czasu ^^
Napisano 02 August 2011 - 21:46
Napisano 02 August 2011 - 22:05
Sebastian napisał:
Zgadzam się z postawioną tu tezą, z jednym tylko zastrzeżeniem dotyczącym wzmianki historycznej. Otóż w tzw. komunizmie ludzie nie tylko mogli, ale nawet prawie musieli brać udział w głosowaniu. Czym innym natomiast było to, że z tego udziału niewiele wynikało, gdyż traktowali go mniej więcej tak, jak oddawanie moczu a wynik głosowania był zawsze taki, jaki miał być.
Napisano 02 August 2011 - 22:20
Cytat
pewnie w dniu głosowania będę w 'Peru' albo jeszcze dalej , gdzie nie będzie mnie kusił spacer do urny.
ogólnie rzecz biorąc nie głosuję już od paru lat, dokładnie od .. zawsze. jedyne moje wybory to głosowanie na przewodniczącego szkoły w liceum. ale to się chyba nie liczy
nie mam zamiaru brać udziału w tym cyrku, żeby potem sobie nie pluć w brodę , że uwierzyłam w "Irlandię" .
a z wynikiem zawsze się potrafię pogodzić.
Użytkownik imbirowa edytował ten post 02 August 2011 - 23:03
Napisano 02 August 2011 - 22:53
Tak - zgadzam się. Ja od kiedy mam możliwość głosować, czyli od 18-go roku życia, to nie opuściłem żadnego głosowania. Jeżeli mam taką możliwość, to dlaczego miałbym z niej nie skorzystać?
Napisano 02 August 2011 - 23:41
Nie zgadzam się z postawioną wyżej tezą. Głosować powinni tylko ci, którzy na polityce się znają tzn. potrafią odróżnić socjalizm od liberalizmy i prawicę od lewicy. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem powszechnego czynnego prawa wyborczego. Większość się nie zna, dlaczego ma więc decydować o losach pozostałych?
Napisano 02 August 2011 - 23:50
http://pl.wikipedia....lityczne_Polski
Głosować powinni wszyscy dorośli, a głosowanie powinno być obowiązkowe. A dlaczego Ci co się znają mają decydować o losach większości?
Napisano 03 August 2011 - 08:51
Cytat
tak , a za brak oddanego głosu powinna być kara.
totalna bzdura.
głosowanie powinno być świadomym wyborem a nie przymusem.
Napisano 03 August 2011 - 10:21
imbirowa napisał:
totalna bzdura.
Tak, np. kara chłosty po uprzednim doprowadzeniu siłą do urny.
Jednakże planowany wyjazd do Peru, zwalnia od tej kary
Napisano 03 August 2011 - 10:25
moim zdaniem powinno się zamykać takowych obywateli w więzieniach.
minimum rok pozbawienia wolności i przymus oddania głosu przy kolejnych wyborach.
tak tak, zwłaszcza do "Peru" .
Napisano 03 August 2011 - 11:24
Napisano 03 August 2011 - 11:43
- Judyta, otwórz!
- Nie ma mnie! Wyjechałam do Peru! A Tosia do Gowidlina!
więc już wiesz czym różni się to moje Peru od prawdziwego Peru
w najbliższej przyszłości uwierz Makron ,nie mam w planach wycieczek do Ameryki Południowej
Napisano 03 August 2011 - 13:14
Cytat
Ja tam akurat nie narzekam, bo uważam, że sama jestem kowalem własnego losu i czy władza będzie taka czy inna to nic specjalnie to w moim życiu nie zmieni ^^ Kiedyś ludzie chcieli głosować bo ludzie zazwyczaj chcą robić to, czego akurat się nie da/nie wolno, zresztą walka za kraj to było takie podniecające wyzwanie, prawdziwa misja
Cytat
żartujesz sobie chyba
Napisano 03 August 2011 - 16:07
imbirowa napisał:
Dzięki za uświadomienie. Będę już teraz wiedział, gdzie wyjeżdżać
Laia napisał:
Laia, głosowanie to tylko mała cząstka demokracji. Gdyby zgodnie z Twoją teorią celowości – za celowe uznać olewanie wyborów i wszyscy zastosowaliby się do tego, to jedynym wyjściem z sytuacji byłoby obsadzanie kluczowych stanowisk w państwie oraz reprezentacji w parlamencie – przy pomocy gier losowych. Entliczek, pentliczek, na kogo wypadnie, na tego bęc.
Nie mam pewności, czy system taki dobrze by się sprawdził i dlatego biorę udział w wyborach.
Napisano 03 August 2011 - 16:22
Chociaż ja tam za entliczkiem-pętliczkiem nie jestem, bardziej skłaniam się za zlikwidowaniem polityków w ogóle, no a jeśli nie ich to za zlikwidowaniem 3/4 ich pensji. Może wtedy myśleliby jak dobrze wykonywać swoją pracę a nie o tym gdzie pojechać na dziesiąte w tym roku wakacje i którym marmurem wysadzić przedpokój
Użytkownik Laia edytował ten post 03 August 2011 - 16:24
Napisano 03 August 2011 - 16:36
Napisano 03 August 2011 - 16:39
Użytkownik Przymszy dnia 03 August 2011 - 16:36 napisał
normalnie aż Ci dałam plusa!
otóż to.
Napisano 03 August 2011 - 16:55
Taki nakaz jest zły-to jest ograniczanie wolności.
Sherlock Holmes
Opcje tematu:
- (21 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie