Forum Lagata.pl: Trudność z zamieszczaniem postów, błędy... - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Trudność z zamieszczaniem postów, błędy...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825
  • Rejestracja Thu, 05 Feb 09

Napisano 20 July 2011 - 18:49

Nie zawsze ale dość często, od dłuższego już czasu, chyba "od zawsze" pojawia spotykam problem z zamieszeniem napisanego posta.<br>Loguję się, pisze posta i szczególnie jeśli to trwa "trochę dłużej" lub na chwilę muszę odejść od kompa i po powrocie kontynuuję pisanie to przy próbie jego zamieszczenia widzę taki komunikat jak poniżej:<br><h2>Wystąpił błąd</h2>

<p>Przepraszamy, wystąpił błąd. Jeśli nie
jesteś pewny jak używać tej opcji lub nie wiesz dlaczego wystąpił ten
błąd, zajrzyj do tematów pomocy by uzyskać więcej informacji.</p>
<br>

<div class="message error"> [#20310] Twój kod bezpieczeństwa, używany
do weryfikacji pisanej treści nie pasuje do wzorca. Proszę wróć,
odśwież formularz i spróbuj ponownie.<br>Jednocześnie widać,że jestem zalogowany!?<br><br>Czasem udaję się to rozwiązać przez cofanie do poprzedniej strony a następnie powrót, czasem pomaga odświeżenie, częściej kilkakrotne&nbsp; cofanie&nbsp; do strony z logowaniem,&nbsp; wylogowanie i powtórne zalogowanie.Jednak najczęściej i to nie skutkuje i cały czas pojawia się komunikat o błędzie!<br>Wtedy pozostaje tylko zamkniecie strony, powtórne jej otworzenie, zalogowanie i pisanie posta od początku.<br>Dziwi mnie i niepokoi szczególnie niemożliwość wylogowania się. Myślę,że z podobnym problemem spotykają się i inni użytkownicy.<br>Stąd apel do informatyków Lagata o zbadanie i rozwiązanie tego problemu.<br>Dodam,że korzystam z przeglądarki Firefox.<br>Pozdrawiam<br>
</div>
PS nawet w czasie pisania tego posta wystąpił opisywany problem, co widać po znakach graficznych które pojawiły się kiedy "wklejałem " skopiowany uprzednio post.

Użytkownik anmat1 edytował ten post 20 July 2011 - 18:52

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Bierek 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 2546
  • Rejestracja Tue, 16 Dec 08

Napisano 20 July 2011 - 23:12

Tak - też to czasami mam. Potem się wkurzam, bo muszę pisać wszystko od nowa.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10317
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 20 July 2011 - 23:48

Diagnoza: Macie problemy ze sprzętem.

Rozwiązanie: Załóżcie antywirusy.
albo ewentualnie:
Piszcie w edytorach tekstu (np. Notatnik), a potem kopiujcie do okna.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 21 July 2011 - 09:13

Wyświetl postUżytkownik Prince dnia 20 July 2011 - 23:48 napisał

Diagnoza: Macie problemy ze sprzętem.

Rozwiązanie: Załóżcie antywirusy.
albo ewentualnie:
Piszcie w edytorach tekstu (np. Notatnik), a potem kopiujcie do okna.

Mam antywirus.Próbowałem pisać zarówno na windzie XP jak i na 2 dystrybucjach Linux'a. To niczego nie zmienia. Jest tak samo. Pisanie w edytorze to tylko obejście a nie rozwiązanie problemu, który IMO jest w jakimś błędzie, który został przeoczony i nieusunięty przy konfigurowaniu serwera lub strony Lagata.
Na innych forach problem ten nie występuje, co świadczy nie o kłopotach ze sprzętem ale o tym że problem leży po stronie Lagata.
Stąd apel do admina i informatyków o sprawdzenie i wyeliminowanie "tej przypadłości".
Pozdrawiam. :boks2

Użytkownik anmat1 edytował ten post 21 July 2011 - 09:14

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 21 July 2011 - 22:49

Myślę, ze jest to właściwość skryptów programowych Lagaty i zastosowanych w nich mechanizmów bezpieczeństwa. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Może to też różnie wyglądać przy pracy z różnymi przeglądarkami.
Używam Firefoxa i zdarza mi się sporadycznie mieć ten problem, jednakże występuje on na tyle rzadko, że nie uważam go za zbyt dokuczliwy.
W przypadku długotrwałego pisania - tak, jak proponował Prince - lepiej posłużyć się jakimś edytorem tekstu - np. Wordem lub WordPadem, czy też Notatnikiem a następnie kopiować tekst.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 22 July 2011 - 19:46

Wyświetl postUżytkownik makron dnia 21 July 2011 - 22:49 napisał

Myślę, ze jest to właściwość skryptów programowych Lagaty i zastosowanych w nich mechanizmów bezpieczeństwa. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Może to też różnie wyglądać przy pracy z różnymi przeglądarkami.
Używam Firefoxa i zdarza mi się sporadycznie mieć ten problem, jednakże występuje on na tyle rzadko, że nie uważam go za zbyt dokuczliwy.
W przypadku długotrwałego pisania - tak, jak proponował Prince - lepiej posłużyć się jakimś edytorem tekstu - np. Wordem lub WordPadem, czy też Notatnikiem a następnie kopiować tekst.

To się zgadza. Problem występuje tylko przy dłuższych tekstach lub przy dłuższym czasie "przebywania" na forum, kiedy przeglądam, czytam, coś napiszę i próbuję taki post zamieścić.
Wygląda na to że do czasu aż programiści Lagaty nie poprawią skryptów trzeba będzie korzystać z edytora. Jednak "mam alergię na windę i produkty Microsoftu" i dlatego preferuję Open Office, lub zwykły notatnik "Gedit". Jednak to są tylko półśrodki a jak widzę inni tez od czasu do czasu mają z tym problemy.
Pozdrawiam. :boks2

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10317
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 22 July 2011 - 22:01

Nie ma czegoś takiego jak "programiści lagaty", a uwagi o problemach ze skryptem możesz zgłaszać w tym miejscu:

http://forum.invisionize.pl/

:ano:

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   anmat1 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 825

Napisano 23 July 2011 - 19:04

Wyświetl postUżytkownik Prince dnia 22 July 2011 - 22:01 napisał

Nie ma czegoś takiego jak "programiści lagaty", a uwagi o problemach ze skryptem możesz zgłaszać w tym miejscu:

http://forum.invisionize.pl/

:ano:

To jak nazwać "panów" którzy pisali te skrypty, bo chyba nie powiesz, że pisali je sami userzy ?

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 23 July 2011 - 19:26

Istnieje po prostu komercyjne oprogramowanie do montowania z niego forów internetowych. Prawdopodobnie wszystkie znane i nieznane mi fora korzystają z takich programów, które się zwyczajnie kupuje, płacąc za licencję. :)

Opcje tematu:

Strona 1 z 1