Forum Lagata.pl: nowi użytkownicy. - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

nowi użytkownicy.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 10 July 2011 - 18:51

dzień dobry wszystkim . :)
zwrócę uwagę tu na pewną rzecz..
zauważyłam , że jak rejestruje się na lagacie nowa osoba , witają się z nią 3, góra 4 osoby. wydaje mi się, że gdybyśmy zmienili nasze przyzwyczajenia, witali się z nowymi, nawiązali do tego co dana osoba napisała i przynajmniej spróbowali podtrzymać konwersację , nowi czuliby się poniekąd jak u siebie.
co za tym idzie, jeśli czuliby się u nas swojo , pewnie większość z nich zostawałaby na dłużej a nie napisała 3 posty i ślad po niej zaginął.
czasem wykrzesanie z siebie odrobinkę sympatii wcale nie zaszkodzi.
a myślę nawet, że naszemu forum bardzo pomoże. bo nie da się ukryć, że jest już niewielu aktywnych użytkowników.

jakiś czas temu zarejestrowała się u nas pewna dziewczyna ( nicku nie zdradzę :P ) i w sumie przeszła mnie taka myśl, że jej zainteresowania mogą coś wnieść na nasze forum. coś innego. niestety użytkowniczka miała tylko jednego posta. nie mogłam wysłać do niej nawet pw , bo przy 1 poście na koncie się nie da. ale nie żebym marudziła - taki jest zapewne regulamin, że trzeba nastukać więcej.
ale do czego dążę .. napisałam jej meila , co też nie było łatwe bo użyłam opcji wysyłania na meila z lagaty ale na moją pocztę dostałam zwrot. na szczęście okazało się, że w zwrocie był podany jej adres meilowy więc mogłam spróbować raz jeszcze. udało się - ale dziewczyna ,mimo że mi odpisała ,nie jest chętna na pisanie na naszym forum- 'bo nie potrafi się tu odnaleźć.'

myślę, że każdy z nas udzielając się w temacie witającym pomoże nowym się tu odnaleźć.
i może zmieńmy nasze głupie przyzwyczajenia i do zwykłego 'cześć' , 'hej' , 'witaj' etc. dodajmy coś jeszcze od siebie.
to nie boli, a naszemu forum może pomóc.

dziękuję za uwagę. :)

ps. a może ktoś inny ma jeszcze jakieś pomysły na zatrzymywanie tutaj nowych lub na ściągnięcie ich tu? :) bo chyba nie chcemy , żeby nasze forum 'umarło' . :)

Użytkownik imbirowa edytował ten post 10 July 2011 - 19:00

Internet skupia szaleńców.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586
  • Rejestracja Sun, 24 Oct 10

Napisano 10 July 2011 - 19:04

Imbirowa taka jest kolej rzeczy.Coś się rodzi i coś umiera. :D

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020

Napisano 10 July 2011 - 19:05

ale to nie znaczy , że mam stać z boku i się temu przyglądać. zwłaszcza jeśli można mieć poniekąd na to jakiś wpływ.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 10 July 2011 - 20:02

Uważasz, że jak taka dziewczyna dostałaby przykładowo 5-10 dodatkowych postów w tylu "witaj" to nagle w cudowny sposób umiałaby się odnaleźć na forum?

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404

Napisano 10 July 2011 - 20:23

Cytat

myślę, że każdy z nas udzielając się w temacie witającym pomoże nowym się tu odnaleźć.
i może zmieńmy nasze głupie przyzwyczajenia i do zwykłego 'cześć' , 'hej' , 'witaj' etc. dodajmy coś jeszcze od siebie.
to nie boli, a naszemu forum może pomóc.

dziękuję za uwagę. :)

Możemy z tym pomysłem poeksperymentować, czemu nie...
Myślę jednak, że każda nowa osoba na forum powinna dać wcześniej próbkę swoich możliwości zanim rozwiniemy przed nią czerwony dywan :tak:

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461
  • Rejestracja Sun, 22 May 11

Napisano 11 July 2011 - 01:00

Wyświetl postUżytkownik makron dnia 10 July 2011 - 20:23 napisał

Myślę jednak, że każda nowa osoba na forum powinna dać wcześniej próbkę swoich możliwości zanim rozwiniemy przed nią czerwony dywan :tak:

Nie sądzę by był to dobry pomysł. To bardziej odstraszy niż zachęci do dalszego pisania.
Czytasz biblię, wierzysz w Boga. Czytasz Harrego Pottera, wierzysz w ogry ?

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413

Napisano 11 July 2011 - 07:02

A ja popieram Makrona. Jakąś uwagę nowej osobie można poświęcić ale nie ma co się napinać dla tych, którzy mają słomiany zapał do for.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020

Napisano 11 July 2011 - 10:29

Wyświetl postUżytkownik Przymszy dnia 10 July 2011 - 20:02 napisał

Uważasz, że jak taka dziewczyna dostałaby przykładowo 5-10 dodatkowych postów w tylu "witaj" to nagle w cudowny sposób umiałaby się odnaleźć na forum?

Przymszy a czy Ty czasem czytasz co ja piszę? mi nie chodzi o 5 dodatkowych : hej, witaj, cześć etc.

mi chodzi raczej o to :
wydaje mi się, że gdybyśmy zmienili nasze przyzwyczajenia, witali się z nowymi, nawiązali do tego co dana osoba napisała i przynajmniej spróbowali podtrzymać konwersację , nowi czuliby się poniekąd jak u siebie.

Wyświetl postUżytkownik makron dnia 10 July 2011 - 20:23 napisał

Możemy z tym pomysłem poeksperymentować, czemu nie... Myślę jednak, że każda nowa osoba na forum powinna dać wcześniej próbkę swoich możliwości zanim rozwiniemy przed nią czerwony dywan :tak:

ale ja nie mówię tu o 'rozwijaniu czerwonego dywanu'.
zresztą .. po kilku postach napisanych w tematach czasem użytkownik wydaje się całkiem normalny. co poniektórzy bez zastanowienia 'rozwijają czerwony dywan' a po czasie i tak wychodzi szydło z worka . :P
ja naprawdę myślę, że jeśli okażemy trochę sympatii i wykażemy troszkę zainteresowania to możemy zatrzymać tu więcej osób.

Wyświetl postUżytkownik Soldier dnia 11 July 2011 - 01:00 napisał

Nie sądzę by był to dobry pomysł. To bardziej odstraszy niż zachęci do dalszego pisania.

soldier - nie rozumiem czy to co napisałeś odnosi się do tego co ja zaproponowałam czy do tego co napisał makron. :/
bo nie wiem co u niego w poście może być złym pomysłem. skoro nic szczególnego nie proponuje.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413

Napisano 11 July 2011 - 14:45

Przymszy a czy Ty czasem czytasz co ja piszę?

Czasem czytam.

mi nie chodzi o 5 dodatkowych : hej, witaj, cześć etc.

mi chodzi raczej o to :
wydaje mi się, że gdybyśmy zmienili nasze przyzwyczajenia, witali się z nowymi, nawiązali do tego co dana osoba napisała i przynajmniej spróbowali podtrzymać konwersację , nowi czuliby się poniekąd jak u siebie.

Rozumiem to ale Ty zrozum, że zazwyczaj nowa osoba napisze tylko jakieś - cześć wszystkim, jestem nowy/nowa na forum, witajcie.
Jak chcesz do tego nawiązywać i podtrzymywać konwersację?

soldier - nie rozumiem czy to co napisałeś odnosi się do tego co ja zaproponowałam czy do tego co napisał makron.

To zobacz czyją wypowiedź zacytował.

bo nie wiem co u niego w poście może być złym pomysłem. skoro nic szczególnego nie proponuje

Jak to nie? każda nowa osoba na forum powinna dać wcześniej próbkę swoich możliwości - co to jest jak nie propozycja? <_<

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020

Napisano 11 July 2011 - 23:10

Cytat

Rozumiem to ale Ty zrozum, że zazwyczaj nowa osoba napisze tylko jakieś - cześć wszystkim, jestem nowy/nowa na forum, witajcie.
Jak chcesz do tego nawiązywać i podtrzymywać konwersację?

skoro czasem czytasz moje posty , To posty nowych też przejrzyj. Przymszuniu.. :]

Cytat

Jak to nie? każda nowa osoba na forum powinna dać wcześniej próbkę swoich możliwości - co to jest jak nie propozycja? <_<

ale że co? mamy założyć temat : "pokaż swoje możliwości"?

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404

Napisano 11 July 2011 - 23:18

imbirowa napisał:

ale że co? mamy założyć temat : "pokaż swoje możliwości"?

Wystarczy, że wcześniej coś skrobnie w jakimś temacie, zanim wystąpi z powitaniem B)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020

Napisano 13 July 2011 - 10:23

Wyświetl postUżytkownik makron dnia 11 July 2011 - 23:18 napisał

Wystarczy, że wcześniej coś skrobnie w jakimś temacie, zanim wystąpi z powitaniem B)

:D
nie wiem czemu, ale zawsze miałam wrażenie, że ten dział jest właśnie po to,żeby przywitać się z innymi będąc tu nowym. zanim się coś napisze.. :P

nie można się sugerować mną, która założyła taki temat będąc już tu parę miesięcy. :P bo to zwykłe niedopatrzenie.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 16 November 2011 - 13:51

No i mamy spamera, ktory psuje nam zabawę. Niejaki Kojotek zaspamował już sporo tematów na tym forum Oto przykład, w innych miejscach jest mnie więcej to samo:

Cytat

Totalnie ubolewam nad głupotą adminów tutaj bezczelnie panujących i wzywam ich ostatnie szare komórki od odbanowania mojego wielkiego przyjaciela nosorożca. Bezsilność administratorów jest odrażająca, nie mogą sobie poradzić ze mną

Admini, pokażcie temu durniowi, że nie jesteście bezsilni i zbanujcie go, a forum wyczyśćcie z jego postów :excl:

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020

Napisano 16 November 2011 - 13:56

nawet pw wysyła.
:/

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 16 November 2011 - 13:59

Wyświetl postUżytkownik imbirowa dnia 16 November 2011 - 13:56 napisał

nawet pw wysyła.
:/

Do mnie też wysłał, skasowałem. Część z jegom postów raportowałem. Apeluję, aby inni też je raportowali. Jeden "czubek", a psuje innym zabawę :(
Edit: No i po Kojotku w Lagacie pozostał tylko jeden cytat :jes
Chwała modom i adminom :D

Użytkownik t.oskar edytował ten post 16 November 2011 - 15:31

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 19 November 2011 - 00:50

Zgadzam sie z tym co napisala Imbirowa .. kiedys Lagata witala nowych i kazdy wszedl by cos skrobnac .. to mile i daje nowemu poczucie akceptacji a tam gdzie czujemy sie akceptowani wracamy chetniej.. i czesciej.

Użytkownik Al_Hadzi edytował ten post 19 November 2011 - 00:51

_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   agar 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 952
  • Rejestracja Mon, 23 May 11

Napisano 21 November 2011 - 23:23

Miłe powitanie to tylko wstep.
To zachęta żeby się rozglądnąć i skrobnąć co nieco.. ale czy to jest jednoznaczne z pozostaniem na forum?
Zreszta troche sztucznie takie komplementowanie wygląda.
Zeby zachęcić do pozostania trzeba w dyskusji wykazać ze warto poświęcać swój czas na rozmowę z uzytkownikami tegoz forum...
To jest mój świat i moje kredki. spadaj mi ze swoimi mazakami

‎" przystań na drodze i popatrz, zapytaj o dawne ścieżki, gdzie jest droga najlepsza, idz po niej, a znajdziesz na niej wytchnienie" Jr6, 16"
https://rapidshare.c...52AA59D98803|0|
inna wersja orwella

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 21 November 2011 - 23:36

Wyświetl postUżytkownik agar dnia 21 November 2011 - 23:23 napisał

Agar przyznam Ci rację, pojawia sie na forum nowa osoba i nawet nie mamy pewnosci czy to nie jest kolejny spamer, mnie to zniecheca do powitań, ale jak widzę ze ktos zaglada do nas i ma ochote sie zadomowić to lubie pogadac z takimi ludzmi, zwłaszcza jesli sa mili :)

Cytat

Zeby zachęcić do pozostania trzeba w dyskusji wykazać ze warto poświęcać swój czas na rozmowę z uzytkownikami tegoz forum...

Warto, nawet jak jest tylko kilka osób z ktorymi mozna normalnie porozmawiać. Lubie kameralne klimaty, wiec zupełnie nie przeszkadza mi brak tłumów. Agar nie zapominaj o nas :)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   makron 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 1404

Napisano 22 November 2011 - 13:12

Wyświetl postUżytkownik agar dnia 21 November 2011 - 23:23 napisał

Miłe powitanie to tylko wstep.
To zachęta żeby się rozglądnąć i skrobnąć co nieco.. ale czy to jest jednoznaczne z pozostaniem na forum?

Przede wszystkim, każdy nowy użytkownik musi sam dojść do wniosku, że jego czas jest wart udzielania się na tym forum. Tego przekonania nie zastąpi żadna zachęta, czy zaproszenie. :)

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   agar 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 952
  • Rejestracja Mon, 23 May 11

Napisano 23 November 2011 - 22:19

Fakt, wiec nie widze sensu z rzucaniem sie na nowicjusza i witania go z orkiestra a potem lekceważenie i kłotnie..
po prostu wchodzi i kto ma ochote sie witac to sie wita. Kto nie to nie..
wole zeby wszedł ktoś ze mną w rzeczową dyskusje, spokojna wymianę poglądów niz powitania.
To jest mój świat i moje kredki. spadaj mi ze swoimi mazakami

‎" przystań na drodze i popatrz, zapytaj o dawne ścieżki, gdzie jest droga najlepsza, idz po niej, a znajdziesz na niej wytchnienie" Jr6, 16"
https://rapidshare.c...52AA59D98803|0|
inna wersja orwella

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2