zwrócę uwagę tu na pewną rzecz..
zauważyłam , że jak rejestruje się na lagacie nowa osoba , witają się z nią 3, góra 4 osoby. wydaje mi się, że gdybyśmy zmienili nasze przyzwyczajenia, witali się z nowymi, nawiązali do tego co dana osoba napisała i przynajmniej spróbowali podtrzymać konwersację , nowi czuliby się poniekąd jak u siebie.
co za tym idzie, jeśli czuliby się u nas swojo , pewnie większość z nich zostawałaby na dłużej a nie napisała 3 posty i ślad po niej zaginął.
czasem wykrzesanie z siebie odrobinkę sympatii wcale nie zaszkodzi.
a myślę nawet, że naszemu forum bardzo pomoże. bo nie da się ukryć, że jest już niewielu aktywnych użytkowników.
jakiś czas temu zarejestrowała się u nas pewna dziewczyna ( nicku nie zdradzę
ale do czego dążę .. napisałam jej meila , co też nie było łatwe bo użyłam opcji wysyłania na meila z lagaty ale na moją pocztę dostałam zwrot. na szczęście okazało się, że w zwrocie był podany jej adres meilowy więc mogłam spróbować raz jeszcze. udało się - ale dziewczyna ,mimo że mi odpisała ,nie jest chętna na pisanie na naszym forum- 'bo nie potrafi się tu odnaleźć.'
myślę, że każdy z nas udzielając się w temacie witającym pomoże nowym się tu odnaleźć.
i może zmieńmy nasze głupie przyzwyczajenia i do zwykłego 'cześć' , 'hej' , 'witaj' etc. dodajmy coś jeszcze od siebie.
to nie boli, a naszemu forum może pomóc.
dziękuję za uwagę.
ps. a może ktoś inny ma jeszcze jakieś pomysły na zatrzymywanie tutaj nowych lub na ściągnięcie ich tu?
Użytkownik imbirowa edytował ten post 10 July 2011 - 19:00

Logowanie