Strona 1 z 1
Przeznaczenie
Napisano 21 June 2011 - 10:03
Wierzycie w przeznaczenie?
Czy wszystko jest gdzieś zapisane i musi się wydarzyć,czy też wszystko jest dziełem przypadku?
Czy wszystko jest gdzieś zapisane i musi się wydarzyć,czy też wszystko jest dziełem przypadku?
Napisano 21 June 2011 - 19:13
Nie wierze w przeznaczenie.Wszystko jest dziełem trochę przypadku,ale najbardziej efektem naszych działań.Jedyne przeznaczenie to nadawane przez nas samych.
Nie wiesz,czy to życie,czy gra,toteż zawsze postępuj podług rachunku minimalizacji kosztów pomyłki,jak gdybyś wszystko robił naprawdę.
Napisano 21 June 2011 - 19:20
Cytat
Wierzycie w przeznaczenie?
oczywiście. i czegokolwiek się w życiu nie boję, tłumaczę to tym, że nie ma czego sie obawiać, bo co ma być to będzie. i tak wszystko jest 'gdzieś tam' zapisane .
Internet skupia szaleńców.
Napisano 21 June 2011 - 19:47
Ja też wierzę w przeznaczenie. Może na niektóre rzeczy mamy wpływ,może ktoś "w górze" układa nam to życie na bieżąco,ale nie wierzę,że wszystko jest tylko dziełem przypadku.
Napisano 27 June 2011 - 15:30
Ja wierze w przeznaczenie które mogę zmienić ,dla mnie jest ono jak droga która ma rozgałęzienia.
Napisano 28 June 2011 - 15:58
Nie wiem. Nie zastanawiałem się na tym.
Czytasz biblię, wierzysz w Boga. Czytasz Harrego Pottera, wierzysz w ogry ?
Napisano 05 January 2012 - 12:05
„Przypadek rządzi ponad połową naszych działań. My kierujemy resztą.”
(Niccolo Machiavelli)
(Niccolo Machiavelli)
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...
http://www.karmimypsiaki.pl/home
http://www.karmimypsiaki.pl/home
Napisano 08 January 2012 - 22:00
'Żadne przeznaczenie nie jest lepsze od innego, tylko człowiek musi uszanować to, które w sobie nosi.'
Napisano 08 January 2012 - 22:39
'Choć przeżyłem to wszystko, co przeżyłem, wcale nie żałuję tarapatów, w jakie popadłem, ponieważ to właśnie one przywiodły mnie tam, dokąd zawsze pragnąłem dotrzeć.'
Paulo Coelho
Paulo Coelho
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie