muzycznie o nieśmiałości :
- (4 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
Nieśmiałość
Napisano 23 May 2012 - 21:32
Nieśmiałość jest na swój sposób urocza. Szczególnie w sprawach damsko-męskich..Choć bywa i trudna, często stojąca na przeszkodzie..
Nieśmiałość ma też ciemniejsze strony. Potrafi tak mocno sparaliżować człowieka psychicznie niczym kalectw fizyczne. Jednak da się ją pokonać. Umocnienie własnego poczucia wartości, zawiązanie kontaktów z ludźmi, otwartość, towarzyskość - cechy podstawowe do naprawy nieśmiałości
Nieśmiałość ma też ciemniejsze strony. Potrafi tak mocno sparaliżować człowieka psychicznie niczym kalectw fizyczne. Jednak da się ją pokonać. Umocnienie własnego poczucia wartości, zawiązanie kontaktów z ludźmi, otwartość, towarzyskość - cechy podstawowe do naprawy nieśmiałości
Napisano 24 May 2012 - 17:08
Użytkownik Przymszy dnia 22 May 2012 - 19:27 napisał
Ja mam dopiero 16 lat, więc mogę 
chciałby sie powrocic do tamtych czasow co?
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...
http://www.karmimypsiaki.pl/home
http://www.karmimypsiaki.pl/home
Napisano dziś, 08:24
Użytkownik blusia dnia 24 May 2012 - 21:45 napisał
Dla niektórych niestety ciężkie do osiągnięcia, ale warto nad tym popracować.
Nieśmiałość może dokuczyć, utrudnić życie każdemu. Samemu ciężko z nią walczyć, dobrze jest mieć pomoc i wsparcie. Nie wiem czemu, ale gdy widzę nieśmiałą osobę zaraz włącza mi się "alarm". Obserwuję taką osobę dyskretnie i jeśli trzeba wspieram wysiłki pozbycia się niepewności. Wciągam w rozmowę, pytam o zdanie... Nie trzeba wiele, wystarczy życzliwość i taka osoba po przełamaniu pierwszych "lodów" już nie potrzebuje wsparcia. Mówię tutaj o nieśmiałości dotyczącej spotkań towarzyskich. Jednak nieśmiałość może sięgać znacznie dalej wtedy wsparcie i pomoc wymaga większego zaangażowania. Osoby nieśmiałe potrafią zaskoczyć wspaniałą osobowością.
Napisano dziś, 10:22
Użytkownik xxxfeniks dnia 26 May 2012 - 08:24 napisał
nieśmiałość może sięgać znacznie dalej wtedy wsparcie i pomoc wymaga większego zaangażowania.
Niestety taka osoba z racji tejże nieśmiałości o nią nie poprosi. Stąd trzeba samemu wyjść z inicjatywą.
Cytat
Osoby nieśmiałe potrafią zaskoczyć wspaniałą osobowością.
W to nigdy nie wątpiłam
Opcje tematu:
- (4 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4

Logowanie