Forum Lagata.pl: Czy brzydki oznacza gorszy? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (6 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Czy brzydki oznacza gorszy?

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   naleśnik 

• Zły naleśnik
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 24
  • Rejestracja Tue, 07 Feb 12

Napisano 10 February 2012 - 12:16

Ja całe życie byłam przekonana, że jestem brzydalem i moje przekonanie się nie zmieniło. Czułam się gorsza, bo nikt się mną nie interesował. Nigdy też nie miałam chłopaka :o Ale to pewnie wynikało też trochę z mojego charakteru i sposobu traktowania mnie przez jedną z koleżanek, która bardzo dobitnie wpoiła mi, że mnie to i tak nikt by nie chciał. Co prawda nie mówiła tego, wprost ale ja tak to czułam i odczucia się nie zamieniły. Czyje się gorsza, bo nikt mnie nie chciał i przez to wyobrażam siebie, jako brzydala ;)

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548
  • Rejestracja Sat, 13 Aug 11

Napisano 10 February 2012 - 12:28

Wyświetl postUżytkownik naleśnik dnia 10 February 2012 - 12:16 napisał

Ja całe życie byłam przekonana, że jestem brzydalem i moje przekonanie się nie zmieniło. Czułam się gorsza, bo nikt się mną nie interesował. Nigdy też nie miałam chłopaka :o Ale to pewnie wynikało też trochę z mojego charakteru i sposobu traktowania mnie przez jedną z koleżanek, która bardzo dobitnie wpoiła mi, że mnie to i tak nikt by nie chciał. Co prawda nie mówiła tego, wprost ale ja tak to czułam i odczucia się nie zamieniły. Czyje się gorsza, bo nikt mnie nie chciał i przez to wyobrażam siebie, jako brzydala ;)

Jak Ty sama siebie nie docenisz nikt tego nie zrobi!
Każdy z Nas ma w sobie coś ,dobrego, coś co może podarować drugiej osobie. Wystarczy tylko to zauważyć, odszukać w sobie.
Nie bądź dla siebie taka krytyczna.
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

http://www.karmimypsiaki.pl/home

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   Kobreti 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 58

Napisano 10 February 2012 - 12:46

Cytat

Każdy jest piękny na swój sposób. Każdy ma "to coś" i niedługo ktoś napewno to w tobie zauważy. Może nie miałaś chłopaka, ale pewnie teraz jak już spotkasz to tego jedynego na całe życie. Warto dłużej poczekać by być szczęśliwym :)

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   moonwalk_a 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 183
  • Rejestracja Mon, 26 Sep 11

Napisano 10 February 2012 - 12:50

przypomniała mi się pewna historia. W zawodówce podkochiwałam się w pewnym chłopaku. Powiedziałam o tym mojej przyjaciółce (pseudo przyjaciółce jak się później dowiedziałam)a ona powiedziała mi wprost, że jestem dla niego za brzydka i nie mam u niego żadnych szans. Więc stwierdziłam, że skoro nie mogę z nim być to chociaż będę jego kumpelą. Jak się okazało po czasie to się mu jednak podobałam tylko nie miał odwagi mi tego wyznać. Więc radzę zmienić koleżankę ;) I zacząć się bardziej doceniać.

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   naleśnik 

• Zły naleśnik
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 24

Napisano 10 February 2012 - 17:24

Cytat

Jak Ty sama siebie nie docenisz nikt tego nie zrobi!
Każdy z Nas ma w sobie coś ,dobrego, coś co może podarować drugiej osobie. Wystarczy tylko to zauważyć, odszukać w sobie.
Nie bądź dla siebie taka krytyczna.

Ale ja poprostu nie czasem nie potrafię tego zrobić. Czasem są takie dni, kiedy czuję się ze sobą dobrze, ale zazwyczaj gdy patrzę na jakąś szczęśliwą parę albo gdy widzę jakiegoś fajnego chłopaka to mam przekonanie, że ja zawsze będę sama... Chcę z tym walczyć ale wybitnie mi się nie udaje.

Cytat

Każdy jest piękny na swój sposób. Każdy ma "to coś" i niedługo ktoś napewno to w tobie zauważy. Może nie miałaś chłopaka, ale pewnie teraz jak już spotkasz to tego jedynego na całe życie. Warto dłużej poczekać by być szczęśliwym :)

Na pewno warto poczekać, ja czekam całe życie i mam nadzieję, że nie umrę nim to się stanie XD
W sumie też wychodzę z takiego założenia, ale widać jeszcze trochę czasu musze poczekać ;)

Cytat

przypomniała mi się pewna historia. W zawodówce podkochiwałam się w pewnym chłopaku. Powiedziałam o tym mojej przyjaciółce (pseudo przyjaciółce jak się później dowiedziałam)a ona powiedziała mi wprost, że jestem dla niego za brzydka i nie mam u niego żadnych szans. Więc stwierdziłam, że skoro nie mogę z nim być to chociaż będę jego kumpelą. Jak się okazało po czasie to się mu jednak podobałam tylko nie miał odwagi mi tego wyznać. Więc radzę zmienić koleżankę ;) I zacząć się bardziej doceniać.

Z tą koleżakną już się dawno nie kontaktuje i cieszę się bardzo, ale te przekonania z najmłodszych lat zostały i wyleczyć się trudno.

Użytkownik naleśnik edytował ten post 10 February 2012 - 17:26

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   moonwalk_a 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 183

Napisano 10 February 2012 - 18:15

to wiem, a raczej przypuszczam, bo miałam podobnie. Nic się nie martw uszy do góry :)

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461
  • Rejestracja Sun, 22 May 11

Napisano 10 February 2012 - 20:45

Wyświetl postUżytkownik Przymszy dnia 09 February 2012 - 23:43 napisał

Wszystkiego trzeba w życiu doświadczyć

Ja wolę wielu rzeczy nie doświadczać. A Ty jak chcesz to doświadczaj sobie wszystkiego.

Miałem na myśli te pozytywne aspekty. :letssin:
Czytasz biblię, wierzysz w Boga. Czytasz Harrego Pottera, wierzysz w ogry ?

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 11 February 2012 - 01:22

Nie chce mi się zgłębiać w to co mogłeś mieć na myśli. Formułuj precyzyjniejsze wypowiedzi.

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461

Napisano 11 February 2012 - 02:02

Tak jest wielki mistrzu. :tak:
http://pl.memgenerat...f-paf-pl-ffffff

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 11 February 2012 - 11:55

Ale ja poprostu nie czasem nie potrafię tego zrobić. Czasem są takie dni, kiedy czuję się ze sobą dobrze, ale zazwyczaj gdy patrzę na jakąś szczęśliwą parę albo gdy widzę jakiegoś fajnego chłopaka to mam przekonanie, że ja zawsze będę sama... Chcę z tym walczyć ale wybitnie mi się nie udaje.

Naleśnik-- to, że jesteś sama nie oznacza że jesteś gorsza!.
Facet ma być wyznacznikiem Twojej wartości?
Jak ja to zawsze mówię, jeśli sama siebie nie docenisz to nie zrobi tego żaden facet.
Przemyśl to.
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461

Napisano 11 February 2012 - 17:20

Wyświetl postUżytkownik myaka dnia 11 February 2012 - 11:55 napisał

Jak ja to zawsze mówię, jeśli sama siebie nie docenisz to nie zrobi tego żaden facet.
Przemyśl to.

To dopiero feministyczne podejście do sprawy. :krab: Chociaż z pierwszym zdaniem się zgadzam.

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 11 February 2012 - 19:37

Soldier- pobij mnie :D

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461

Napisano 11 February 2012 - 19:42

Jestem dżentelmenem, nie biję kobiet. :tak:

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 11 February 2012 - 19:44

Przynajmniej tyle :D

#75 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • Grupa VIP
  • Postów 2461

Napisano 11 February 2012 - 19:45

A co jeszcze masz mi do zarzucenia ? :scratchchin:

#76 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 11 February 2012 - 19:50

Napisze na pw. :D

#77 Użytkownik nie jest zalogowany   naleśnik 

• Zły naleśnik
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 24

Napisano 11 February 2012 - 20:53

Cytat

Przemyśl to.

Ja się nie czuje gorsza będąc sama, ja się czuję trochę opuszczona i chciałabym odczuć kiedyś te same uczucia co czują te wszystkei zakochane pary, jednocześnie bojąc się o to jak to by było i że na wiele rzeczy bym się nie mogła odważyć. Z resztą dodająć moje przekonanie o brzydocie i nieśmiałości, całość się tak komplikuje, że nie da się tego wyrazić słowami. To wcale nie jest takie łatwe, żeby to zmienić. Myślę nad tym cały czas i próbuję coś zrobić ale czy coś z tego wychodzi, nie wiem. Nie potrafię sama tego zmienić. Teraz tylko na studiach więcej chłopaków nie traktuje mnie jak powietrze. Z kilkoma z nich rozmawiam od czasu do czasu ale nic więcej.

#78 Użytkownik nie jest zalogowany   moonwalk_a 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 183

Napisano 11 February 2012 - 23:02

Jesteś po prostu nieśmiała. Może oni też ;) Dziewczyno więcej wiary w siebie :) Słuchaj każdy z nas, a zapewne większość ma jakieś przykre doświadczenia z płcią przeciwną. Człowiek się boi otworzyć obawiając się zranienia, braku akceptacji itp. itd. Ale jak to mówią, że gdybyśmy wiedzieli, że powstaniu z łóżka zaraz upadniemy to nikt by z niego nie wstawał (czy jakoś tak to szło,hehe).
No a po za tym każda stwora znajdzie swego amatora ;) Nie trzeba być cud pięknością by znaleźć drugą połówkę ;)

#79 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2548

Napisano 12 February 2012 - 12:41

Wyświetl postUżytkownik naleśnik dnia 11 February 2012 - 20:53 napisał

Ja się nie czuje gorsza będąc sama, ja się czuję trochę opuszczona i chciałabym odczuć kiedyś te same uczucia co czują te wszystkei zakochane pary, jednocześnie bojąc się o to jak to by było i że na wiele rzeczy bym się nie mogła odważyć. Z resztą dodająć moje przekonanie o brzydocie i nieśmiałości, całość się tak komplikuje, że nie da się tego wyrazić słowami. To wcale nie jest takie łatwe, żeby to zmienić. Myślę nad tym cały czas i próbuję coś zrobić ale czy coś z tego wychodzi, nie wiem. Nie potrafię sama tego zmienić. Teraz tylko na studiach więcej chłopaków nie traktuje mnie jak powietrze. Z kilkoma z nich rozmawiam od czasu do czasu ale nic więcej.

Nie bardzo Cię rozumiem. Czujesz się samotna, chciałabyś doświadczyć miłości, ale boisz się, i nie wiesz czy bys się odważyła?
No chyba żartujesz. Nikt nie ma gwarancji że ich związek/ miłość będzie trwać wiecznie, więc poniekąd każdy ryzykuje i godzi się niejako na to, że może zostać zraniony.
No to jak rozmawiasz z facetami, to wcale nie jest tak źle jak piszesz :D
Ok czujesz się brzydka? A powiedz co robisz aby to zmienić?
Jeśli nie, może najwyższy czas aby to zmienić, wybierz się to fryzjera, kosmetyczki, wymień ciuchy z szafy na bardziej kobiece, wypisz na kartce swoje wady i swoje zalety, w zobaczysz że wcale nie jest tak najgorzej.
A wady, każdy z nas je ma!!
Głowa do góry. :)

#80 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 12 February 2012 - 12:56

A wady, każdy z nas je ma!!

A każdy z nas ma zalety? :scratchchin:

Opcje tematu:

• (6 stron)