- (6 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Czy brzydki oznacza gorszy?
Napisano 16 June 2011 - 10:09
Napisano 16 June 2011 - 10:20
To naturalna reakcja ze "pierwsze wrazenie" - dosc istotne odbieramy glownie na badzcach wzrokowych.
W kwesti parnerstwa, seksu, milosci etc. zasada jest prosta.. ktos Nas pociaga albo nie.
W kwestii innych relacji faktycznie jest to troche smutne ze ludzie niearakcyjni automatycznie dostaja status gorszych.
Podobno ludzie to cos lepszego niz zwierzeta ale jak widac nie wszyscy i wiele nie potrafi sie przebic przez swoj prymitywizm oceny ludzi tylko po urodzie.
Uroda to nie wszystko, zaden wyznacznik oceny CZlowieka, zwlasza jak nie rozwazamy go jako partnera.
Osobiscie z doswiadczenia wiem ze nieraz ci mniej arakcyjni ludzie sa bardziej warosciowi. Nie napinaja sie, nie maja rozbudzonego ego, narcyzowosci i wszelkich innych cech ktore maja nieraz "pieknisie".
Moze to steretyp ale sprawdza sie dosc czesto - Z MOJEGO PUNKU WIDZENIA - zeby nie bylo ze uogolniam ale ludzie ladni albo bardzo ladni sa przewznie glupi, niezabrdzo bystrzy - idioci - lenie. Moze cos w tym jest bilans musi byc zachowany - bozia daje albo mozgl albo urode
To wlasnie ci mniej arakcyjni przewaznie sa ineligenti i mozna z nimi pogadac, przyjaznic sie etc.
Nie jest to regula, mozna oczywiscie znalezc ludzi ktorzy sa i ladni i inteligeni i wartosciowi jak i mozna spokac ludzi i brzydkich i glupich
Tak dziala swiat nic sie nie poradzi.
Napisano 16 June 2011 - 18:12
W liceum miałem w klasie takiego brzydkiego typa. 2 metry wzrostu i 122kg wagi. Jakoś nikt się z niego nie śmiał
Napisano 16 June 2011 - 19:00
Użytkownik Przymszy dnia 16 June 2011 - 18:12 napisał
Może nie był wcale taki brzydki,
albo śmiali się po cichu i Ty tego nie słyszałeś,
albo byłeś akurat w klasie, w której nie było wyśmiewców
Napisano 16 June 2011 - 19:04
Napisano 16 June 2011 - 20:01
Cytat
albo z Ciebie po kątach też się nabijali, i dlatego nie wiesz
Cytat
pewnie usłyszałeś przypadkiem.
Cytat
nie. ale jesli jest głupi i brzydki to tak.
Cytat
do kobiet- nawet ok. w sumie to wole mieć brzydsze koleżanki
a jeśli jest to osoba nieznajoma.. to akurat nic mi do jej urody.
a co do facetów.. dopóki nie mam z nim styczności to mi zwisa jaki jest.
zresztą pojęcie brzydoty jest dla każdego inne. dla mnie np Kim Kardashian czy Iga Wyrwał to pasztety, a panowie się nimi zachwycają
Użytkownik imbirowa edytował ten post 16 June 2011 - 20:01
Napisano 17 June 2011 - 06:26
Napisano 17 June 2011 - 07:52
Cytat
oczywiście, że ogromną. pewnie zaraz mi tutaj ktoś napisze, że najważniejsze w życiu jest zdrowie, rodzina, miłość etc. a nie wygląd ale to takie za przeproszeniem pieprzenie o szopenie.
Cytat
nie mogę zakładać co by było gdyby, ale domniemam , że moje życie zmieniłoby się całkowicie.
na wielu płaszczyznach pewnie nie potrafiłabym sobie poradzić z tym, że mam oszpeconą twarz przykładowo. pewnie ograniczyłabym kontakty z ludźmi czy zaprzestałabym wyjść z domu w tłoczne miejsca .. o własnej samoocenie która potrafi zniszczyć bardzo wiele już nie wspomnę..
uroda nie odgrywa w mim życiu jakiejś kluczowej roli ale jak to się mówi 'uroda kobiety jest formą władzy' , więc lepiej ją jednak mieć
Użytkownik imbirowa edytował ten post 17 June 2011 - 07:57
Napisano 17 June 2011 - 08:41
Użytkownik Anette dnia 17 June 2011 - 06:26 napisał
Nie mam jej za wiele wiec zadna strata
Mezczyzni maja sie lepiej, kiedys np. blizny u rycerzy byly powodem do chwalenia sie.
Kobiety jak wiadomo maja sie gorzej..
Cytat
Uroda nie ma znacznia - tak mowia tylko ci co jej nie maja
Znaczenie ma - jest wazna.. ale NIE NAJWAZNIJESZA.
Cytat
Taa to wasza tajna bron na wszystko
Napisano 17 June 2011 - 08:42
Użytkownik imbirowa dnia 17 June 2011 - 07:52 napisał
na wielu płaszczyznach pewnie nie potrafiłabym sobie poradzić z tym, że mam oszpeconą twarz przykładowo. pewnie ograniczyłabym kontakty z ludźmi czy zaprzestałabym wyjść z domu w tłoczne miejsca .. o własnej samoocenie która potrafi zniszczyć bardzo wiele już nie wspomnę..
uroda nie odgrywa w mim życiu jakiejś kluczowej roli ale jak to się mówi 'uroda kobiety jest formą władzy' , więc lepiej ją jednak mieć
No tak,ale masz świadomość tego,że w końcu i tak tą urodę stracisz? Chodzi mi o starość, kiedyś każda z nas będzie stara,a pojawią się piękne i młode kobiety.
Ja mam takie wrażenie,że dla niektórych uroda jest pewnym zniewoleniem,jest to zniewolenie dzisiejszego świata tak jak np. pieniądze,władza czy seks.Często kobietom,dla których uroda stanowiła jedną z podstawowych wartości w życiu ciężko się pogodzić ze starością i przemijaniem.
Napisano 17 June 2011 - 08:47
trzeba sie ogodzic, jednak mlodosc jest po to aby moc sie chwile tym pocieszyc, wiec to jest tragedia jak sie to nagle traci, proces starzenia jest dlugotrwaly naturalny no i nie ma na o rady
Napisano 17 June 2011 - 08:58
Użytkownik Troll dnia 17 June 2011 - 08:47 napisał
trzeba sie ogodzic, jednak mlodosc jest po to aby moc sie chwile tym pocieszyc, wiec to jest tragedia jak sie to nagle traci, proces starzenia jest dlugotrwaly naturalny no i nie ma na o rady
Myślę,że mimo wszystko nasze podejście do urody ma tu duże znaczenie. Często można zauważyć starsze już kobiety,które nie mogą się pogodzić ze starością i za wszelką cenę chcą się odmładzać,a efekt czasem jest porażający. Może się to nam młodym wydawać śmieszne jak np. pani koło 50-tki ubiera się jak nastolatka i wystawia na pokaz pomarszczony,spalony w solarium i na dodatek otłuszczony brzuch,ale jest to dosyć częste zjawisko w dzisiejszych czasach,już nie mówiąc o różnych przypadkach oszpecenia się przez operacje plastyczne.
Napisano 17 June 2011 - 09:03
Anette napisał:
Eee, nie; mój świat na pewno nie zawalił by się z takiego powodu. Szczerze mówiąc to trochę trudno mi sobie wyobrazić, by świat jakiejkolwiek bardziej rozgarniętej i mającej jako tako poukładane w głowie osoby mógł runąć z tego powodu... jeśli nie piastuje akurat stanowiska Miss World :> Gorsza mogłabym się czuć wyłącznie z powodu znacznego zmniejszenia swej fizycznej atrakcyjności, i jedynie biorąc pod uwagę ten wąski aspekt, ale żeby miało to rzutować na moją ogólną samoocenę człowieka jako całości - nie
Pewnie dlatego, że nie przywiązuję przesadnej (zbytniej?) wagi do własnej urody
Napisano 17 June 2011 - 16:59
Cytat
póki co starzeję się bardzo urokliwie
a tak na poważnie, to rzecz jasna , zdaje sobie sprawę z tego, że kiedyś się zestarzeję. ale kto powiedział, że jak na kobiety w moim wieku nie będę ładna, , zadbana i atrakcyjna ?
czy uroda to tylko młodość? bo chyba nie.
Użytkownik imbirowa edytował ten post 17 June 2011 - 17:02
Napisano 17 June 2011 - 20:06
Użytkownik Anette dnia 17 June 2011 - 19:56 napisał
ja uważam, że uroda z wiekiem nie przemija. tylko ulega zmianom.
Napisano 18 June 2011 - 10:05
imbirowa napisał:
Oczywiście, i wzbogacana jest jest w coraz to nowe elementy: okulary, nowe zęby, laska itp.
Napisano 18 June 2011 - 11:42
Użytkownik makron dnia 18 June 2011 - 10:05 napisał
okulary to nie jest taka straszna sprawa. jak muszę to noszę i jakoż żyję.
nie jest powiedziane , że zęby na starość trzeba wymienić ( jak dbasz tak masz ) , a laska też nie jest przypisana każdemu emerytowi. a nawet jeśli .. to ona tak oszpeca ludzi ?
dziwnie podchodzicie do tematu starości.
Napisano 18 June 2011 - 14:15
Użytkownik imbirowa dnia 18 June 2011 - 11:42 napisał
nie jest powiedziane , że zęby na starość trzeba wymienić ( jak dbasz tak masz ) , a laska też nie jest przypisana każdemu emerytowi. a nawet jeśli .. to ona tak oszpeca ludzi ?
dziwnie podchodzicie do tematu starości.
Masz rację, z okularami można żyć, a niektórym dorzucają nawet urody. Taka głębia intelektualna... można się czasem nabrać.
Z innymi przyrządami geriatrycznymi nie mam doświadczenia, ale myślę, że laskę można zastąpić parasolem i wyglądać jak angielska lady or gentleman.
Przyznaję Ci także rację w kwestii zębów. Bezwzględnie dbać, aby później Twoja wnuczka, albo jakiś Czerwony Kapturek nie zapytał: „babciu, dlaczego masz takie nierówne zęby”.
A może to było inaczej...
Opcje tematu:
- (6 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie