Ja ostatnio jadąc do domu pociągiem spotkałem pewnego pana, około 60 lat. Jako, że był podpity to sporo zaczął mówić. Okazało się, że pracował w Libii na początku panowania Kadafiego i dorobił się (jak na polskie ówczesne warunki) fortuny. Przez miesiąc zarobił więcej niż w Polsce przez ponad rok! Warto też poczytać co w tym raju dostawali mieszkańcy, zanim Wujek Sam nie dobrał się im do dupy. Przecież mieszkanie tam oznaczało dobrobyt i pełną pomoc we wszelkich dziedzinach życia. Niebo na Ziemi, dosłownie... bardzo mi szkoda Libijczyków, to co zrobiło NATO i USA... eh, szkoda słów.
Najpotężniejsze mocarstwo świata w XXII wieku Przenieśmy się w przyszłość
Napisano 17 December 2011 - 22:48
To ze USA niszczy niepokornych to fakt. Ale Chiny to już potęga i oni się USA nie ulękną. Bardzo szybko rozwijają się też Indie. Ale Co bedzie w XXII wieku?
Tego nie zgadłaby nawet Pytia delficka.
Napisano 08 January 2012 - 15:08
Rosji już nie będzie a jeśli to w części europejskiej i to kawałek.
Napisano 08 January 2012 - 16:45
Użytkownik anmat1 dnia 17 December 2011 - 22:48 napisał
To ze USA niszczy niepokornych to fakt. Ale Chiny to już potęga i oni się USA nie ulękną. Bardzo szybko rozwijają się też Indie. Ale Co bedzie w XXII wieku?
To tak jak w piosence Pietrzaka, który w latach 60-tych zastanawiał się, co bedzie w roku 2000
Napisano 14 January 2012 - 22:20
Myślę, że to będzie Japonia, kraj, który bardzo prężnie się rozwija i jest na dobrej drodze by stać się jednym z super mocarstw. Myślę, że takową szansę ma też RPA.
Użytkownik Soldier edytował ten post 14 January 2012 - 22:20
Czytasz biblię, wierzysz w Boga. Czytasz Harrego Pottera, wierzysz w ogry ?
Napisano 25 January 2012 - 22:25
Najpotężniejszym mocarstwem na naszej ziemi jest obecnie mocarstwo anglo-amerykańskie. za sto lat nie będzie już żadnego z wyżej proponowanych. anglo-ameryka jest ostatnim. zainteresowanych odsyłam do proroctwa daniela sczególnie fragment 2:44
W TYM ŻYCIU KAŻDY MUSI JEŚĆ, STRZYC SIĘ I UMIERAĆ;
SĄ WIĘC 3 GWARANTOWANE ROBOTY: KUCHARZ, FRYZJER I GRABARZ.
Majętności bogatego to jego silny gród i w jego wyobraźni są jak mur obronny. (Przysłów 18:11)
widocznie bardzo wielu ludzi ma dzisiaj wybitnie płytką wyobraźnię...
SĄ WIĘC 3 GWARANTOWANE ROBOTY: KUCHARZ, FRYZJER I GRABARZ.
Majętności bogatego to jego silny gród i w jego wyobraźni są jak mur obronny. (Przysłów 18:11)
widocznie bardzo wielu ludzi ma dzisiaj wybitnie płytką wyobraźnię...

Logowanie