Forum Lagata.pl: Multikino Warszawa Ursynów opinie - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Multikino Warszawa Ursynów opinie moje subiektywne i mega rozgoryczenie - multikino warszawa

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 23 May 2011 - 20:18

Wczoraj miałem nieprzyjemność wybrać się z całą moją rodziną do Multikina w Warszawie (na Ursynowie - aleja KEN) bo pewnie multikin jest znacznie więcej w stolicy. Ale wracając do tematu.

Gnaliśmy jak szaleni by zdążyć na 17.45 na upragniony seans kinowy - dziecko zachwycone - jedziemy do multikina na Gnomeo i Julia, którego reklamowali wszędzie gdzie się tylko dało.

Pierwsze rozczarowanie to ceny biletów - za trzyosobową rodzinkę (same bilety do kina) Multikino skasowało nas 92 zł - uważam, że to jednak sporo jak na bilety do kina.

Jak tu iść do kina nie kupując popcornu, czy napoju. Niedziela była wyjątkowo upalna to w multikinie nabyliśmy dwie średnie cole i mrożoną herbatę. Tym ruchem o ile dobrze pamiętam Multikino wzbogaciło się o kolejne 24 zł !!! Uważam to za czyste przegięcie a można to nazwać znacznie dosadniej !!!

OK. Ale to dopiero początek mojej irytacji. Weszliśmy do sali kinowej otrzymaliśmy okulary, które każdy we własnym zakresie musiał wypucować by dobrze widzieć film i czekamy na ....

17:45 punktualnie wszystko się zaczęło - multikino pokazało pierwszą reklamę

17:55 multikino nadaje kolejne reklamy ... - to oglądamy jakieś śmiejżelki i inne wynalazki flustracja zaczyna narastać...

18:05 multikino nadal emituje reklamy .... chyba tylko z tą różnicą, że są już one w 3D

moja konsternacja i rozgoryczenie sięga zenitu, gdyby nie dziecko wyszedłbym z kina i zrobił karczemną awanturę

reklamy w multikinie emitowane były do godziny 18:12

Pamiętajmy jednak, że to nie był darmowy seans tylko w kasie multikina zostawiliśmy grubo ponad 100 zł - co dla przeciętnej rodziny nie jest mała kwotą !!!!

Szczerze wszystkim odradzam wycieczki do multikina !!!

Czy tylko w multikinie w Warszawie na Ursynowie tak traktują ludzi, którzy przynoszą im w zębach ciężko zarobione pieniądze ??
Dołączona grafika

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   andrzej7 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Mon, 23 May 11

Napisano 23 May 2011 - 21:11

czytając tak zacny temat chciałbym powiedzieć, że to tylko nie w warszawie tak "pięknie" wygląda w multikinie.
mieszkam w bydgoszczy, do kina udaliśmy się z dziewczyną na fast five (niestety w cinemacity nie grali), zapłaciliśmy ładnie za bilety, kupiliśmy sobie picie i poszliśmy usiąść - seans miał się zacząć o 17:40.

na sali nie było dużo ludzi, dotarliśmy na swoje miejsce, usiedliśmy... po chwili zrobiło się nam strasznie chłodno, okazało się, że klina napierdziela na maxa... poszedłem do obsługi i o tym poinformowałem, że klimatyzacja za bardzo chłodzi i jest zimno na sali. efekt tego był żaden albo jeszcze bardziej ją podkręcili (bo już nie wiem czy było mi aż tak bardzo coraz zimniej czy co...) - skończyło się tym, że moja dziewczyna siedziała w mojej kurtce a ja marzłem (%^%$^^$%^%^%$^)...

jakby tego było mało, puścili oczywiście przed filmem reklamy... było by wszystko ok, gdyby nie 2 kwestie - reklamy trwały jakoś do 18:10,i w tym czasie puścili chyba tylko 2 reklamy filmów, a reszta to były reklamy sieci gsm, kosmetyków i innych badziewi... nosz kurde, jakbym chciał oglądać takie reklamy bym sobie w domu polsat włączył a nie do kina szedł... serio dziwię się, że ludzie jeszcze uczęszczają do tej sieci...

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2763
  • Rejestracja Fri, 31 Aug 07

Napisano 23 May 2011 - 21:15

W Poznaniu jest podobna sytuacja - byłem ostatnio z koleżanką w kinie i też stówka poszła. Sama cena zestawu za 25zł jest porażająca - kupisz dwie paczki popcornu w sklepie + 2litry coli i zapłacisz maksymalnie 12zł.

Albo odpuszczą, albo ludzie zrezygnują z kina :)

Użytkownik nAGER edytował ten post 23 May 2011 - 21:15

Love is the fruit of friendship <3

"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 23 May 2011 - 21:39

Strasznie rzadko ostatnio mam czas by się wypowiadać na forum ale wizyta w multikinie wręcz mnie do tego sprowokowała ...

Wypad do kina miał być miły, rodzinny, wesoły ...

Niestety multikino nie sprostało najprostszym wymaganiom. Ja odniosłem następujące wrażenie:

Drogi kliencie Twoja rodzina zostawiła ponad 100 zł kupując bilety i picie udając do kina - więc przerwiemy emisję reklam by pokazać wam malutkim film (tak na odczepnego) - skoro już na was tyle zarobiliśmy to se popatrzcie na film ...
Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Muzwar 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 12
  • Rejestracja Thu, 17 Sep 09

Napisano 23 May 2011 - 22:57

Ja do kina był czas, że chodziłem bardzo często. Niestety muszę Was rozczarować ale to na co trafiliście to nie przypadek. Ja najczęściej odwiedzam albo Cinema w Arkadii albo właśnie Multi w Złotych. Jak dla mnie w obydwu jest podobnie. Fakt Cinema jest trochę tańsza i ma krótsze reklamy ale sala vipowska z ZT zamiata. Niestety ja na wyjście we dwoje często wydawałem nawet 150-200 zł, co w porównaniu do średniej krajowej jest ogromnym wydatkiem, niestety robią wszystko, żeby kino stało się towarem luksusowym, tylko dla wybranych ale właśnie gdzie ten luksus? Jeśli trzeba siedzieć w zbyt zimnej sali i przez pół godziny oglądać reklamy.
Ja miałem na to sposób i być może nigdy mnie to tak nie irytowało. Zawsze do MK brałem bluzę/kurtkę nawet jeśli było lato. Moja dziewczyna była zmarźlakiem więc ją zakładała, ja nigdy ze zbyt niską temperaturą problemów nie miałem. A reklamy omijałem przychodząc minimum 15 minuty po planowym rozpoczęciu seansu. nie powiem, żeby przyjemne było szukanie miejsca po ciemku i przepychanie się przez siedzących już widzów ale gdybym tak siedział jak założyciel tematu to pewnie też zżarła by mnie irytacja.
Rozumiem duże koszta utrzymania kina ale im więcej takich zagrywek i odstraszonych klientów tym będzie mniej kasy wpływało a co za tym idzie reklam będzie więcej. I się dziwią, że piractwo jest w PL jedne z większych. Jak wypad do kina to 1/5 średniej krajowej.
Wesele | Katalog stron - sprawdź nas!

Opcje tematu:

Strona 1 z 1