Powody dla których NIE powinienieś się żenić/wychodzić za mąż
Napisano 13 May 2011 - 21:26
Napisano 13 May 2011 - 21:44
Napisano 13 May 2011 - 21:59
Użytkownik jack66 dnia 13 May 2011 - 21:44 napisał
Czasami wychodzi juz przed ślubem, ale dziewczyna nie chce tego widzieć, bo sukienka już wisi, sala zamowiona, goście zaproszeni i jakoś głupio z tego rezygnować bo 'co ludzie powiedzą'.
Nie powinno brac sie slubu jesli kandydat na męża wykazuje skłonności do alkoholu, ma zapedy do bicia i ogromne zainteresowanie innymi babami. Naiwne licza na to że po ślubie sie zmieni, a bedzie tylko gorzej.
Męzczyzni nie powinni sie żenić jesli dostrzegają jak ogromna przyjemnosc sprawia dziewczynie adorowanie przez innych facetow. Jej prowokacyjne zachowanie wobec innych świadczy o jednym.
Napisano 13 May 2011 - 22:23
Użytkownik magia dnia 13 May 2011 - 21:59 napisał
Nie powinno brac sie slubu jesli kandydat na męża wykazuje skłonności do alkoholu, ma zapedy do bicia i ogromne zainteresowanie innymi babami. Naiwne licza na to że po ślubie sie zmieni, a bedzie tylko gorzej.
Męzczyzni nie powinni sie żenić jesli dostrzegają jak ogromna przyjemnosc sprawia dziewczynie adorowanie przez innych facetow. Jej prowokacyjne zachowanie wobec innych świadczy o jednym.
I Vice Versa
Napisano 15 May 2011 - 17:40
chyba że jakiś ekstremalny wyskok ze strony przyszłego PM, ale o to jestem spokojna
Napisano 15 May 2011 - 19:34
Użytkownik lovely-daisy dnia 15 May 2011 - 17:40 napisał
chyba że jakiś ekstremalny wyskok ze strony przyszłego PM, ale o to jestem spokojna
Nie bój nie bój
Kasia życzę Tobie jak najlepiej Kamilowi też ! oby Wam się ułożyło małżeństwo jak najlepiej
Napisano 15 May 2011 - 23:38
Napisano 17 May 2011 - 08:22
Napisano 09 June 2011 - 00:43
Napisano 09 June 2011 - 19:08
Do tego podobno najlepszy wiek na rodzenie dziecka dla kobiety to od 20 do 25 lat,w późniejszym wieku już mogą być różne komplikacje. A gdyby para planowała dwójkę,czy trójkę dzieci to już w ogóle mógłby być problem z ciążami w tak późnym wieku,dlatego też nie wydaje mi się,aby przynajmniej dla kobiet planujących mieć rodzinę,wiek powyżej 30-stki był odpowiednim wiekiem na małżeństwo.
Napisano 09 June 2011 - 19:25
Napisano 10 June 2011 - 18:22
Użytkownik Anette dnia 13 May 2011 - 21:26 napisał
wyjdę za mąż chociażby dla tej chwili żeby przejść przez kościół w tej pięknej białej sukni
szczerze mówiąc prócz wyżej wymienionego powodu , nie widzę więcej takich dla których miałabym to robić.
po ślubie faceci podobno tyją, a kobiety przestają o siebie dbać- to są poważne powody dla których warto się zastanowić , zanim powie się sakramentalne tak!
Użytkownik imbirowa edytował ten post 10 June 2011 - 18:23
Napisano 10 June 2011 - 21:09

Ja kocham Dolcan - i to na życie całe
Ja kocham Dolcan - i nigdy nie przestane
Ja kocham Dolcan - z moich całych sił
Ja kocham Dolcan - dopóki będę żył
___
Yamaha F310
Napisano 10 June 2011 - 21:13
Użytkownik ~Czarna dnia 10 June 2011 - 21:09 napisał
nuda może być nawet w normalnym związku.
żeby było nudno, nie trzeba zakładać obrączek .
Napisano 11 June 2011 - 12:23
- chcą wziąć ślub, bo wszyscy znajomi są już po ślubie;
- chcą wziąć ślub, bo dziecko w drodze;
- łudzą się, że po ślubie będzie tak samo jak przed ślubem, tj. nie nadejszie rutyna;
- łudzą się, że współmałżonek przez całe życie będzie wyglądał tak samo atrakcyjnie jak przed ślubem (w końcu czas będzie upływał);
- chcą wziąć ślub dla świętego spokoju (bo rodzina każe).
Dla mnie osobiście ślub jest nie tylko potwierdzeniem uczucia łączącego obydwie osoby pragnące dzielić ze sobą całe życie, ale również ogromnym zobowiązaniem wiążącym się z pracą nad sobą. Tylko od nas zależy, jak będzie wyglądało nasze małżeństwo, a niestety często mam wrażenie, że osobom po ślubie nie chce się już pracować nad związkiem, bo przecież "złapali króliczka". Stąd później niemożność pogodzenia się z rutyną, nierealne wymagania względem partnera, poczucie zawodu, zdrady, rozwód.
Napisano 12 June 2011 - 06:09
Użytkownik imbirowa dnia 10 June 2011 - 18:22 napisał
Nie wiem czy te niezadbane mężatki stanowią jakiś duży procent. Wydaje mi się,że w dzisiejszych czasach gdy wszyscy chcą być piękni raczej nie ma takiego problemu z niedbaniem o siebie. Nawet zaobserwowałam takie zjawisko i zastanawialiśmy się kiedyś z mężem czemu tak jest,że panie powyżej 30-stki,przed 40-stką mają kuku na punkcie własnego wyglądu,chcą być bardzo seksowne,ponętne i kuszące. Wytłumaczyłam sobie to tak,że jest to związane ze starzeniem się i faktem,że ich mężowie coraz częściej zerkają w stronę tych młodych dziewcząt w mini
Użytkownik imbirowa dnia 10 June 2011 - 21:13 napisał
żeby było nudno, nie trzeba zakładać obrączek .
Ale nieformalny związek możesz szybko zakończyć i po problemie. Po założeniu obrączek nie jest to już takie proste
Użytkownik Anette edytował ten post 12 June 2011 - 06:19
Napisano 12 June 2011 - 12:15
A tak już zupełnie na serio - małżeństwo ma swoje plusy i minusy, podobnie jak bycie singlem. Nie ma idealnego złotego środka. Tu i tu coś zyskujemy i coś tracimy. Decyzja co jest lepsze jest zatem szalenie względna i nie da się jej sprowadzić do jednego ogólnego wniosku.

Logowanie