Forum Lagata.pl: Powody dla których NIE powinienieś się żenić/wychodzić za mąż - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Powody dla których NIE powinienieś się żenić/wychodzić za mąż

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6309
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 13 May 2011 - 21:26

Może dla tych,którzy nie są pewni czy chcą zawrzeć związek małżeński podamy konkretne argumenty dlaczego nie powinni tego robić :D

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 13 May 2011 - 21:44

Argument ? Po pierwsze i ostatnie przed ślubem wszystko jest ok każdy zabiega o drugą osobę ! po ślubie to się zmienia diametralnie ! Nie mówię tu że zaraz , Ale po no może 5 latach już można to zauważyć w nie których przypadkach wcześniej :) Jak ktoś ze stron jest słabszy psychicznie nie da sobie rady i odchodzi , znów muszę napisać że nie w wszystkich przypadkach ! żeby nie było że pisze jako rozwiedziony i taki właśnie przypadek miałem ! Ale teraz mam już doświadczenie i jestem w związku i jest mi bardzo dobrze :) napewno nie popełnię już tych samych błędów !!! Powiem tylko tyle że małżeństwo to jest poważna decyzja i trzeba się bardzo nad nią zastanowić ! branie ślubu tylko z tego powodu że partnerka jest w ciąży to błąd ! jak oczywiście nie jest się przekonany w 100% że się dana osobę kocha ! bo to nic nie daję tylko w przyszłości kłopoty ! Zreszta nie ma reguły nigdy nie wiadomo co się bierze :D bo właśnie to wszystko wychodzi po ślubie kto jaki jest !
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17134
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 13 May 2011 - 21:59

Wyświetl postUżytkownik jack66 dnia 13 May 2011 - 21:44 napisał

Zreszta nie ma reguły nigdy nie wiadomo co się bierze :D bo właśnie to wszystko wychodzi po ślubie kto jaki jest !

Czasami wychodzi juz przed ślubem, ale dziewczyna nie chce tego widzieć, bo sukienka już wisi, sala zamowiona, goście zaproszeni i jakoś głupio z tego rezygnować bo 'co ludzie powiedzą'.
Nie powinno brac sie slubu jesli kandydat na męża wykazuje skłonności do alkoholu, ma zapedy do bicia i ogromne zainteresowanie innymi babami. Naiwne licza na to że po ślubie sie zmieni, a bedzie tylko gorzej.
Męzczyzni nie powinni sie żenić jesli dostrzegają jak ogromna przyjemnosc sprawia dziewczynie adorowanie przez innych facetow. Jej prowokacyjne zachowanie wobec innych świadczy o jednym.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487

Napisano 13 May 2011 - 22:23

Wyświetl postUżytkownik magia dnia 13 May 2011 - 21:59 napisał

Czasami wychodzi juz przed ślubem, ale dziewczyna nie chce tego widzieć, bo sukienka już wisi, sala zamowiona, goście zaproszeni i jakoś głupio z tego rezygnować bo 'co ludzie powiedzą'.
Nie powinno brac sie slubu jesli kandydat na męża wykazuje skłonności do alkoholu, ma zapedy do bicia i ogromne zainteresowanie innymi babami. Naiwne licza na to że po ślubie sie zmieni, a bedzie tylko gorzej.
Męzczyzni nie powinni sie żenić jesli dostrzegają jak ogromna przyjemnosc sprawia dziewczynie adorowanie przez innych facetow. Jej prowokacyjne zachowanie wobec innych świadczy o jednym.

I Vice Versa :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5829
  • Rejestracja Sun, 09 Jul 06

Napisano 15 May 2011 - 17:40

Jak dobrze, że ja nie mam wątpliwości ;) nic i nikt nie byłby wstanie przekonać mnie do zmiany decyzji...
chyba że jakiś ekstremalny wyskok ze strony przyszłego PM, ale o to jestem spokojna ;)
Dołączona grafika

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487

Napisano 15 May 2011 - 19:34

Wyświetl postUżytkownik lovely-daisy dnia 15 May 2011 - 17:40 napisał

Jak dobrze, że ja nie mam wątpliwości ;) nic i nikt nie byłby wstanie przekonać mnie do zmiany decyzji...
chyba że jakiś ekstremalny wyskok ze strony przyszłego PM, ale o to jestem spokojna ;)

Nie bój nie bój :mruga żart :)

Kasia życzę Tobie jak najlepiej Kamilowi też ! oby Wam się ułożyło małżeństwo jak najlepiej :) To że nie masz wątpliwości to jednak bardzo dobry prognostyk :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Zeto 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 22
  • Rejestracja Mon, 09 May 11

Napisano 15 May 2011 - 23:38

Tak po mojemu. Do ślubu trzeba być w 100% pewnym i gotowym, najlepiej przed zamieszkać razem i pomieszkać ze 2 lata nawet, bo wiadomo wady działają różniej jednych denerwują, innych śmieszą, poza tym sprawa wychowania, jedni mają w zadku i nic nie robią, inni robią wszystko (chodzi o prace domowe). Dalej mamy sprawę robienia kariery (trochę mniej ważne) jeżeli jedna połówka pracuje od np. 8 do 15 a druga na zmiany tak że widzą się może z 2-3 godz na dzień to też źle wpływa. I w zasadzie najważniejsze co prowadzi do rozpadu związków to zazdrość, taka malutka jest ok, nawet podbudowuje związek, ale chorobliwa prowadzi do rozwodu. No i jeszcze charaktery, jak się do siebie nie pasuje to nic się nie da zrobić, nawet na siłę.
Indios Bravos - Każdy z nas to pozna.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6309

Napisano 17 May 2011 - 08:22

Mój mąż dziś stwierdził,że to kara boska za grzechy mieć taką żonę :lol:. No więc jak nie jesteście pewni czy Wasza kara jest odpowiednia to się nie żeńcie :D

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10322
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 23 May 2011 - 21:13

Wyświetl postUżytkownik Anette dnia 13 May 2011 - 21:26 napisał

Może dla tych,którzy nie są pewni czy chcą zawrzeć związek małżeński podamy konkretne argumenty dlaczego nie powinni tego robić :D

Powinni !
Laski po ślubie robią się zwykle łatwiejsze :D

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6309

Napisano 24 May 2011 - 12:25

Wyświetl postUżytkownik Prince dnia 23 May 2011 - 21:13 napisał

Powinni !
Laski po ślubie robią się zwykle łatwiejsze :D

Coś mi się tu nie zgadza,bo inna Twoja teoria mówi,że laski nie wychodzą za mąż :gienek

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   E-feromony 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 10
  • Rejestracja Thu, 02 Jun 11

Napisano 09 June 2011 - 00:43

Wiek <30. Najpierw należy się wyszumieć. w innym przypadku ryzyko rozwodu jest praktycznie równe 100%. niestety zdrada w dzisiejszych czasach jest czymś tak naturalnym, że strach się bać wiązać na stałe

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6309

Napisano 09 June 2011 - 19:08

Wydaje mi się,że większość zdrad następuje dopiero po jakichś 10,15 latach małżeństwa (przynajmniej tak gdzieś czytałam :D).
Do tego podobno najlepszy wiek na rodzenie dziecka dla kobiety to od 20 do 25 lat,w późniejszym wieku już mogą być różne komplikacje. A gdyby para planowała dwójkę,czy trójkę dzieci to już w ogóle mógłby być problem z ciążami w tak późnym wieku,dlatego też nie wydaje mi się,aby przynajmniej dla kobiet planujących mieć rodzinę,wiek powyżej 30-stki był odpowiednim wiekiem na małżeństwo.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   bingalaszatanu 

• Towarzysz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 277
  • Rejestracja Tue, 07 Jun 11

Napisano 09 June 2011 - 19:25

Najlepiej byc wiecznym kawalerem, a przy okazji zawsze później, niż żonę, można trafić na ciekawszą kobietę.
Znudziły mi się fora! Siedzę na nich tylko dla zabicia czasu!

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6309

Napisano 09 June 2011 - 20:06

Wyświetl postUżytkownik bingalaszatanu dnia 09 June 2011 - 19:25 napisał

Najlepiej byc wiecznym kawalerem, a przy okazji zawsze później, niż żonę, można trafić na ciekawszą kobietę.

Chyba każda kobieta po dłuższym czasie przestaje być ciekawa,zresztą mężczyzna też :D

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 10 June 2011 - 18:22

Wyświetl postUżytkownik Anette dnia 13 May 2011 - 21:26 napisał

wyjdę za mąż chociażby dla tej chwili żeby przejść przez kościół w tej pięknej białej sukni :D
szczerze mówiąc prócz wyżej wymienionego powodu , nie widzę więcej takich dla których miałabym to robić.

po ślubie faceci podobno tyją, a kobiety przestają o siebie dbać- to są poważne powody dla których warto się zastanowić , zanim powie się sakramentalne tak!

Użytkownik imbirowa edytował ten post 10 June 2011 - 18:23

Internet skupia szaleńców.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   ~Czarna 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1534
  • Rejestracja Wed, 17 Dec 08

Napisano 10 June 2011 - 21:09

Powód? Nuda.
Dołączona grafika

Ja kocham Dolcan - i to na życie całe
Ja kocham Dolcan - i nigdy nie przestane
Ja kocham Dolcan - z moich całych sił
Ja kocham Dolcan - dopóki będę żył

___
Yamaha F310 Dołączona grafika

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5020
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 10 June 2011 - 21:13

Wyświetl postUżytkownik ~Czarna dnia 10 June 2011 - 21:09 napisał

Powód? Nuda.

nuda może być nawet w normalnym związku.
żeby było nudno, nie trzeba zakładać obrączek . :)
Internet skupia szaleńców.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Panoramix 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15
  • Rejestracja Fri, 10 Jun 11

Napisano 11 June 2011 - 12:23

Zawarcie małżeństwa jest czymś pięknym, ale pod warunkiem, że jest ono efektem prawdziwej miłości i przemyślanej wzdłuż i wszerz decyzji. Osobiście odradzam małżeństwo osobom, które:
- chcą wziąć ślub, bo wszyscy znajomi są już po ślubie;
- chcą wziąć ślub, bo dziecko w drodze;
- łudzą się, że po ślubie będzie tak samo jak przed ślubem, tj. nie nadejszie rutyna;
- łudzą się, że współmałżonek przez całe życie będzie wyglądał tak samo atrakcyjnie jak przed ślubem (w końcu czas będzie upływał);
- chcą wziąć ślub dla świętego spokoju (bo rodzina każe).

Dla mnie osobiście ślub jest nie tylko potwierdzeniem uczucia łączącego obydwie osoby pragnące dzielić ze sobą całe życie, ale również ogromnym zobowiązaniem wiążącym się z pracą nad sobą. Tylko od nas zależy, jak będzie wyglądało nasze małżeństwo, a niestety często mam wrażenie, że osobom po ślubie nie chce się już pracować nad związkiem, bo przecież "złapali króliczka". Stąd później niemożność pogodzenia się z rutyną, nierealne wymagania względem partnera, poczucie zawodu, zdrady, rozwód.

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6309

Napisano 12 June 2011 - 06:09

Wyświetl postUżytkownik imbirowa dnia 10 June 2011 - 18:22 napisał

po ślubie faceci podobno tyją, a kobiety przestają o siebie dbać- to są poważne powody dla których warto się zastanowić , zanim powie się sakramentalne tak!

Nie wiem czy te niezadbane mężatki stanowią jakiś duży procent. Wydaje mi się,że w dzisiejszych czasach gdy wszyscy chcą być piękni raczej nie ma takiego problemu z niedbaniem o siebie. Nawet zaobserwowałam takie zjawisko i zastanawialiśmy się kiedyś z mężem czemu tak jest,że panie powyżej 30-stki,przed 40-stką mają kuku na punkcie własnego wyglądu,chcą być bardzo seksowne,ponętne i kuszące. Wytłumaczyłam sobie to tak,że jest to związane ze starzeniem się i faktem,że ich mężowie coraz częściej zerkają w stronę tych młodych dziewcząt w mini :D

Wyświetl postUżytkownik imbirowa dnia 10 June 2011 - 21:13 napisał

nuda może być nawet w normalnym związku.
żeby było nudno, nie trzeba zakładać obrączek . :)

Ale nieformalny związek możesz szybko zakończyć i po problemie. Po założeniu obrączek nie jest to już takie proste :)

Użytkownik Anette edytował ten post 12 June 2011 - 06:19

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357
  • Rejestracja Mon, 09 Aug 10

Napisano 12 June 2011 - 12:15

Powód by się nie żenić? - masa oszczędności :D Będąc singlem przy dobrze płatnej pracy, mając poukładane w głowie można żyć na wysokim poziomie nie martwiąc się praktycznie o nic :D Drugi powód? - po co się wiązać z kimś na wieki wieków, skoro można sobie zostawić nieograniczone pole manewru (będąc kawalerem/panną?) co zawsze przyda się w sytuacji gdy spotkamy kogoś ciekawego, godnego uwagi :letssin:
A tak już zupełnie na serio - małżeństwo ma swoje plusy i minusy, podobnie jak bycie singlem. Nie ma idealnego złotego środka. Tu i tu coś zyskujemy i coś tracimy. Decyzja co jest lepsze jest zatem szalenie względna i nie da się jej sprowadzić do jednego ogólnego wniosku.

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2